Készítette: Albert Krisztina

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
FRAKNÓ VÁRA Saját fotóiból készítette: Dr Bajzák Tamásné AUTOMATA.
Advertisements

Mennyire ismered Magyarországot?
Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Várak a tatárjárás előtt és után
Híres épületek a Reformkorban
Képeslapok a Dunáról.
Mindenszentek temploma Pécs
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Készítette:Fekete Ágnes
Világörökségünk A budai vár.
KÉPTÁR Reneszánsz I..
FELVIDÉKEN Határtalanul.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Dóm kőtár, Pécs ( ).
Mezopotámiai régészeti leletek
NYON 1.
A pécsi barbakán.
Szülővárosom bemutatása
CHILLON VIZIVÁR SVÁJC Készítette: Dr Bajzák Tamásné automata.
Kalotaszentkirály.
Mátyás király, az igazságos
MÁTYÁS, AZ IGAZSÁGOS.
Szendrő nevezetességei
Készítette: Buda Ármin Nebehaj Tamás Vigh Dániel.
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Dobó István Vármúzeum Eger
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Balatoni Múzeum- Keszthely Készítette: Kleri Dzsenifer.
ORVIETO Saját fotóiból és néhány internetről letöltött
Dolmabache palota KÉZI KÉPTOVÁBBÍTÁS.
ÁRPÁD-KORI TEMPLOMOK ZALÁBAN
Esztergom.
Ókori görög régészeti leletek
Tihany.
2010.februr.13. Szombat Budapest és környéke természeti értékei III. Természetismereti és létesítményellenőrző túra MEGHÍVÓ.
Andrássy út Hősök tere Vajdahunyad vára
Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta.
Visegrád. Amit a településről tudni kell: A rómaiak a Sibrik- dombon erődítményt építettek Árpád fejedelem testvérének szállásbirtoka lett 1009-ben említi.
Napkor A mi településünk.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
Ókeresztény Sírkamrák
Készítette: Bujdosó Villő
Múzeumok 10 megye múzeum.
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
Tettye.
Lednice - vár
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Gorsium Forrás: Wikipédia Képek: Ruzsa Miklós.
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
Siklós városa a Dráva medencében, Tenkes-hegy lábánál, gyönyörű természeti környezetben fekszik. Történelmi belvárosa, hangulatos utcácskái ma is sajátos.
Eger Télanyók csapata.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
KÜKÜLLŐVÁR (Cetatea de Balta, Kokelburg,) Foto: Csedő Attila
Susann Nordströms Orkester - True Love
A Novohrád-Nógrád Geopark értékei – oktatási segédanyag
5 csoport feladata: írjátok le és mutassátok be a trencséni várat - történelme, vár részei, mondák, legendák.
Szepesvár Készítette: Ruszkai Zsanett, Cseh Fanni, Cseh Dorina.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Már a kvád törzsek is bányásztak itt ércet a hegyekben, a honfoglalás után kis bányatelepe a zólyomi vár tartozéka volt. A várost a németek alapították.
Veresegyház.
Budapest Programajánló
Székelykeresztúr Fekvése:
Szalay Petra, Almási Lilla
Zsidai Bernadett Várak.
Balatonalmádi Készítette: Szabó Lilla
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Előadás másolata:

Készítette: Albert Krisztina Visegrád turizmusa Készítette: Albert Krisztina

A városról A Dunakanyarban, a Duna folyam jobb partján, Budapesttől 30 km-re található. Magyarország egyik legkisebb, de egyik legrégibb városa. Népszerű kirándulóhely, régészeti jelentősége kiemelkedő.

Látnivalók

Fellegvár A ma látogatható Fellegvár nem az első vár, amely itt épült. Az első vár, amely a tatárjárás során pusztult el, a Sibrik-dombon, az egykori római tábor alapjaira épült. A török időkben a vár óriási pusztítást szenvedett el, 1544-ben török kézre került. A vár helyreállítására az első törekvések az 1870-es évek elején történtek, s még napjainkban is tartanak.

Mátyás Király múzeum Fő feladata Visegrád régészeti és történeti emlékeinek feltárása, gyűjtése, gondozása és bemutatása. A múzeum kiállításai a Salamon-torony és a Királyi palota helyreállított termeiben láthatóak. Gyűjteményei közül a legjelentősebbek a régészeti gyűjtemény és a kőtár, de rendelkezik a település XVIII-XIX. századi emlékeit őrző helytörténeti gyűjteménnyel és jelentős fotó-, rajz- és szöveganyagot kezelő adattárral is.

Mária kápolna A 18. század első felében, barokk stílusban építették A kápolnát többször, így 1788-ban és 1873-ban is felújították. A kápolna eredetére több elképzelés is van, egyesek szerint a Visegrádot a törököktől visszafoglaló csapatok emelték a győzelem emlékére, mások szerint a török után betelepült német lakosság emelte.

Salamon torony A visegrádi kettős várrendszert a tatárjárás után 1250-1260 körül építtette IV. Béla és felesége. Az alsóvárat a fellegvárral tornyokkal megerősített völgyzárófal kötötte össze, mely egészen a Duna-parti őrtoronyig húzódott. A völgyzárófalakon át vezetett a  Budát és Esztergomot összekötő középkori országút. Az alsóvár lakótornya, az ún. Salamon-torony a korszak magyarországi építészetében szinte egyedülálló épület. 13. századi főbejárata az első emeletről nyílt, innen vezetett az emeletre a déli falsarkba beépített lépcsőház.

Királyi palota Az egykori palota feltárt részei gótikus és reneszánsz stílusjegyeket mutatnak. Egy ideig itt volt a magyar uralkodók hivatalos székhelye, majd nyári rezidenciája. A XIV-XV. században épült palota maradványai mintegy 500 méter hosszúságú és 150 méter szélességet meghaladó területet foglalnak el a hegy lábánál. Az épületkomplexumot mintegy 350 terem, szoba alkotta.

Köszönöm a figyelmet!