Rendszer 1.Adatgyüjtõ Ez a menüpont adatgyűjtő kezelésére szolgál. Adatgyűjtő egyszerűsíti az árukezelését (mennyiségek rögzítését). 1.1. ADATCSERE BEÁLLÍÁSOK.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Program funkciók USB porton keresztül kommunikál és egy kiegészítő eszköztől (kontrollertől) kapott jel hatására az előre elkészített minta fájlt kinyomtatja.
Advertisements

Óraregisztrálási modul
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
06M29 adatszolgáltatás elkészítés lépései
MiniORA SZÁMLAKÉSZÍTÉS Az alábbi on-line bemutató használatára javasoljuk, hogy DEMO működési programhasználat mellett tekintse meg az egyes adatbeviteli.
Skype telepítése és használata
Rendszer kezelési ismertetés
Internet alapú önértékelés
Electra IP cím módosítása
Használata Készítette: Medve Tamás.
Törzsek-Cikkek A cikkek menüpont alatt végezhetjük a cikkelemek nyilvántartásával kapcsolatos műveleteket. A cikktörzsben vesszük fel a cikkek állandó.
Vizsgalapok oktatói kezelése Készítette: Fekete Tamás.
Készítette: Szobonya Ferenc
Mire jók a tabulátorok? Lehetőséget nyújtanak
Szövegszerkesztési szabályok
A körlevél készítésének menete
1 Tabulátor és használata. 2 A tabulátor olyan eszköz, amellyel egy soron vagy bekezdésen belül a szöveget megadott pozícióba tudjuk igazítani. A szöveget.
Access alapok Táblák, kapcsolatok, űrlapok.
Cellák és tartalmak formázása táblázatkezelő programokban Készítette: Péter Tünde Felkészítő tanár: András Izabella Iskola: Gábor Áron Iskolaközpont,
Zsombori Balázs Neumann János Számítástechnikai SZKI
,,Én így tanítanám az informatikát”
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokba
Így tanítanám a tabulátorok használatát
Webszerkesztés Űrlapok a HTML-ben. Űrlap létrehozása Űrlapunk tartalma a … elemek között fog helyetfoglalni Egy lapon több űrlap is elhelyezhető Több.
MSACCESS Bevezetés. Üzemeltetés Hozzáférés Jogosultságok Karbantartás Mentés Stb. Felhasználói felület Űrlapok Jelentések Menük Stb. Adatnézetek, funkcionalitás.
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Többtáblás adatbázisok
Formanyomtatványok létrehozása Dreamweaverrel E-business 6. előadás.
SZTIR Projekt Szaktanácsadási Tartalomszolgáltató Információs Rendszer Névjegyzék december 20. Nagy Attila, GAK TSzK.
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
A prezentációkészítés alapjai
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Oktatói webes vizsgakezelés
Törzsek-Partnerek A partnerek menüpont alatt végezhetjük a partnerek nyilvántartásával kapcsolatos műveleteket. A partnertörzsben vesszük fel a partnerek.
Visual Basic 2008 Express Edition
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Az NVU webszerkesztő program
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Köszöntöm az EGOL on-line felületének felhasználói útmutatójában! Regisztráció Köszöntöm az EGOL on-line felületének felhasználói útmutatójában!
Az m70.hu Szaknévsor adatlapjának kitöltési folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó.
Oktatóprogram Saját EBSCOhost oktatóprogram
Az egyik legnagyobb előnye hogy magyar nyelvű és ezáltal egyszerűen használható. További nagy előnye az hogy ingyenesen használható és letölthető. A Gimp.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Gabona és vas értékesítés rögzítése WUJEGYKE programban.
Rövid ismertető mikrofonnal történő
Gabona és vas értékesítés rögzítése UJEGYKE programban.
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
Fórum használata A fórum főoldala alapállapotban.
Az elektronikus vizsgázás menetének rövid ismertetője.
FIR fejlesztések, változások március 17.. Új verzió változásai Márciusi verzióval új, FIR 4.1 xsd Új adatkör: o Juttatások, o Térítések.
Telepítés és használat ICON100 központhoz Modern Alarm Hungary.
Modern Alarm Hungary.  A szoftver telepítése előtt telepítse a hardware kulcs drivert (ne csatlakoztassa a hardware kulcsot amíg nem telepítette a drivert)
Electra IP cím módosítása. 2  Internet behívás (IP cím) változás: A bank Internet szolgáltató váltás miatt módosítja az Electra szerver elérhetőségének.
Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center január 29.
SZÁMÍTÓGÉPES PROGRAMOK HASZNÁLATA Microsoft Photo Story.
‘08 bevallás önellenőrzése, helyesbítése UJTB program esetén
A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül.
Ha még nem regisztrált korábban oldalunkon, kérjük válassza a regisztráció gombot.
Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés.
Jelentések Jelentést akkor használunk, ha az adatbázisban letárolt adatokat szeretnénk kinyomtatni. A jelentésben szereplő adatok alapja egy tábla vagy.
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
Megjegyzés: Mielőtt a speciális papírlapra nyomtatna, hagyományos papíron tesztelje, hogy a kártyák helyesen jelennek-e meg a nyomaton. A Nyomtatás.
Megjegyzés: Mielőtt a speciális papírlapra nyomtatna, hagyományos papíron tesztelje, hogy a kártyák helyesen jelennek-e meg a nyomaton. A Nyomtatás.
Útmutató Az alapadatok feltöltéséhez
Előadás másolata:

Rendszer 1.Adatgyüjtõ Ez a menüpont adatgyűjtő kezelésére szolgál. Adatgyűjtő egyszerűsíti az árukezelését (mennyiségek rögzítését) ADATCSERE BEÁLLÍÁSOK Ebben a menüpontban beállíthatjuk a SYMBOL MC sorozatú adatgyűjtőre feltöltendő adatokat. Az adatcsere beállítások menüpontot kiválasztva az oldalsó ablak látható: 1.2. BIZONYLATOLÁS FELVÉTELE Ebben a menüpontban ellenőrizhetjük az adatgyűjtőn készített bizonylatokat. Mehet ! gomb lenyomásával a program betölti az adatokat BIZONYLATOLÁS ELŐKÉSZÍTÉSE Az adatgyűjtőre fel kel tölteni az árutörzset. A bizonylatolás előkészítése menüpontot kiválasztva az alábbi ablak látható: Mehet ! gomb lenyomásával a program a előkészíti az adatgyűjtőre feltöltendő adatokat. Felolvasott adatok: előkészített adatok száma.

2. Mérleg kezelése Ez a menüpont a rendszerhez tartozó mérlegek kezelésére szolgál MÉRLEG BEÁLLÍTÁSA Ha a számítógéphez soros MICRA típusú mérleget szeretnénk csatlakoztatni, akkor ebben a menüpontban kell megadni a kapcsolat paramétereit. A mérleg beállítása menüpontot kiválasztva az alábbi ablak látható:

2.2. FELTÖLTÉS A MÉRLEGRE Ebben, vagy az Árazás / Belistázás menüpontba a mérlegre küldhetünk adatokat. Feladásra kerül a cikk megnevezése, vonalkódja, mérleg PLU -ja és az ára. A kitöltendő mezők magyarázata: Legördülő ablak megnyitásával kiválasztjuk a mérlegre küldendő cikkek csoportját. Hozzáadás gomb megnyomása után a program betölti a csoportban található mérleg PLU -val és árral rendelkező termékeket. Feladás gomb megnyomásával a kiválasztott adatokat feltöltjük a kiválasztott mérlegre. Akciós árak feltöltéséhez kiválasztjuk a csoportot és az akciót. A rendszer az akcióhoz hozzárendelt árakat tölti be a mérleglistára. Feladás gomb megnyomásával a kiválasztott adatokat feltöltjük a kiválasztott mérlegre.

3. Etikett nyomtatása Ez a menüpont vagy az Árazás / Belistázás etikett nyomatásra szolgál CIKK ETIKETTEK Amennyiben a cikkhez tartozó adatokból etikettet szeretnénk nyomtatni ebben vagy az Árazás / Belistázás menüpontban ezt megtehetjük. Felvesszük a termékeket a cikklistára és beírjuk a nyomtatni kívánt etikettet számát. A Nyomtatás - Etikett nyomtatás - Előnézet - Nagy1 menüpontban megnézhetjük a nyomtatási képet. A Nyomtatás - Etikett nyomtatás - Nyomtatás - Nagy1 menüpontban kinyomtathatjuk a listán szereplő cikkek etikettjeit. A Nyomtatás - Etikett nyomtatás - Szerkesztés - Nagy1 menüpontban megtervezhetjük az etikett tartalmát és megadhatjuk az etikett méretét.

3.2. PARTNER ETIKETTEK Amennyiben a partner adatairól etikettet szeretnénk nyomtatni ebben vagy az Árazás / Belistázás menüpontban ezt megtehetjük. Felvesszük a partnereket a listára és beírjuk a nyomtatandó etikettek számát. A Nyomtatás - Etikett nyomtatás - Előnézet menüpontban megnézhetjük a nyomtatási képet. A Nyomtatás - Etikett nyomtatás - Nyomtatás menüpontban kinyomtathatjuk listán szereplő cikkek etikettjeit. A Nyomtatás - Etikett nyomtatás - Szerkesztés menüpontban megtervezhetjük az etikett tartalmát és megadhatjuk az etikett méretét.

4. Felhasználók Ez a menüpont a felhasználók karbantartására szolgál. Jelszavak és hozzájuk tartozó jogosultságok felvitelét vagy módosítását biztosítsa FELHASZNÁLÓ HOZZÁADÁSA Ebben a menüpontban felvihetjük a felhasználókat, hozzájuk tartozó jelszavakat és jogosultságokat. A felhasználó neve és jelszava nem tartalmazhat ékezetes és nagy betűket. A kitöltendő mezők magyarázata: Név: felhasználó neve. Jelszó: felhasználó jelszava. A táblázatban a rendszerben található menüpontok szerepelnek. Rákattintva az Igen szóra ez Nem -re változik, ezzel a beállítással a kiválasztott menüpontot letiltottuk a felhasználónak. A táblázat kitöltése után megnyomjuk a Beállítások mentése gombot és a program rögzíti a felvitt adatokat FELHASZNÁLÓ MÓDOSÍTÁSA Ebben a menüpontban módosíthatjuk a felhasználókat és hozzájuk tartozó beállításokat. A listáról kiválasztjuk a módosítani kívánt felhasználót. Dupla kattintással a felhasználó nevére kinyílik a felhasználó adatait tartalmazó ablak. Az adatlapon elvégezzük a szükséges módosításokat. A Beállítások mentése gomb megnyomásával a rendszer elmenti a változásokat FELHASZNÁLÓ TÖRLÉSE Ebben a menüpontban törölhetjük a felhasználót. Válasszuk ki a törölni kívánt felhasználót, majd duplán kattintsunk a felhasználó nevére ennek hatására a felhasználó törlésre kerül.

5. Vonalkódolvasó Ha a számítógéphez soros vonalkódolvasót szeretnénk csatlakoztatni, akkor ebben a menüpontban kell megadni a beállításokat. A vonalkódolvasó menüpontot kiválasztva az alábbi ablak látható: A teszt mezőben ellenőrizhetjük a beállításokat. Ha vonalkód nyomtatásra alkalmas mérlegen készült vonalkódokat szeretnénk értelmezni a programmal, akkor a Súlykódok kezelését kell beállítani. A kitöltendő mezők magyarázata: Engedélyezett: súlykódok kezelése engedélyezése. Felvezető karakterek: mérlegkódot megkülönböztető jelzés. Cikk kód karakterek száma: mérlegkódban cikket azonosító karakterek száma. Elválasztó típusa: nincs, fix vagy változó. Elválasztja a cikket azonosító karaktereket, a súlyt tartalmazó karakterektől. Elválasztó karakterek: az elválasztó karakter(ek) jelzése. Érték karakterek száma: mérlegkódban a súlyt leíró karakterek száma. Érték pontossága (tizedesek): mérlegkódban a súlyrész tizedeseinek a száma. Ha árakat tartalmazó vonalkódokat szeretnénk értelmezni a programmal, akkor az Árkódok kezelését kell beállítani. A kitöltendő mezők magyarázata azonos mind a súlykódoknál.

6.Arhiválás Ebben a menüpontban az időszakos mentéseket elvégezhetjük, vagy egy régebbi mentést visszatölthetünk VISSZAÁLLÍTÁS Ebben a menüpontban egy régebbi állapotot visszatölthetünk. A visszatöltés visszaállíthatatlanul felülírja a pillanatnyi állapotot. Kiválasztjuk a visszatöltendő adatállományt, a visszaállítás elindításához megnyomjuk a Mehet gombot MENTÉS Ebben a menüpontban az időszakos mentéseket elvégezhetjük. Legalább hetente egyszer menteni kell az adatállományokat. Javasolt a kimentett adatállományt kiírni CD lemezre. Ügyelni kell arra, hogy mennyi szabad hely van a merevlemezen. A régi mentéseket lehet letörölni. A program az alapértelmezett mentési útvonalát felajánlja. Ha rákattintunk az útvonal mező melletti gombra megváltoztathatjuk a mentési útvonalat. Az új útvonalat a program elmenti és a következő mentésnél ezt ajánlja fel. A Mehet gomb megnyomásával elindítjuk az adatállományok mentését.