MIÉRT, MIKOR ÉS HOGYAN SZOKJUNK LE A DOHÁNYZÁSRÓL?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gyönyörű napot kívánok!
Advertisements

Szenvedélyek fogságában - a dohányzás
A dohányzás.
Dohányzás Európában az elkerülhető halálesetek kiváltó okainak listáját a dohányzás vezeti. A dohánytermékek egészségkárosító hatásával azonban egyre többen.
Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
Gyermeked kérései
Sikeres emberek.
Dohányzás.
Szenvedélybetegségek
Egy csoport sikeres ember, karrierjük csúcsán, mindegyiküknek jó állása, álom autók és házak tulajdonosai, meglátogatták hajdani egyetemi professzorukat.
Gondolatok Salkaházi Sára naplójából. Kevésben hűnek lenni nagyon nehéz.A hősies nagy dolgokra mindig hajlamosabbak vagyunk... Míg a kis dolgok mellett.
Hogyan készüljünk az óvodás évekre?
Leszokás a dohányzásról
Készítette: Sági Richárd 10.A
A dohányzás visszaszorítása érdekében megvalósuló program Segítség - a dohányfüst - mentes életért május 31.
Helyes táplálkozás.
Formálja át életét 90 nap alatt!
Egészséges táplálkozás
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Nem számít!. Nem számít! A jó sorrend a konzultációkhoz: 1. Vágyak. 2. Problémák. 3. A félelmek eltávolítása átbeszéléssel! 4. Következő havi terv.
Készítette: a Dalai Láma
DOHÁNYZÁS LESZOKÁS TÁMOGATÁSI MÓDSZEREK
Az iskola tanulóinak egészségmagatartása Mit tehetnek a szülők? Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Készítette: Dr. Mezei Éva.
Én-védelem a szociális munkában
Az életedet TE írod.
Fülemüle informatika verseny
Amint fent, úgy lent. Amint belül, úgy kívül.
mindenki másként reagál a változásokra.
Ismertető prezentáció a dohányzásról
ALKOHOL - MAGYAR SZÓTÁR
Néha nem találod a helyedet?
Segítség dohányzásról való leszokáshoz Nógrádgárdony Készítette: Hang András pszichológus
A leszokás támogatás farmakoterápiája
A DOHÁNYZÁS.
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
Egészséges életmód: a testmozgás élettani hatásai
„Mi dolgunk a világban?”
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
A hatékony stresszkezelés titkai
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Horoszkóp teszt!.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Az egészséges életmód és a stressz
AZ PÉNZÜGYI SZABADSÁG MEGTEREMTÉSÉNEK ÚTJA
Szívünk napja- a Szív Világnapja
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
Emésztési rendellenességek
GRAFIKAI TERVEZÉS A TANULÁS MOTIVÁLÁSÁRA ÉS A LEMORZSOLÓDÁS KEZELÉSÉRE.
Készítette: A No cigi csapata
SZERETNÉM MEGHÍVNI AZ ÖSSZES BARÁTOMAT EGY BARBECUE PARTYRA. VÁROK MINDENKIT AZ ÚJ HÁZAMBA (Figyelmeztetek mindenkit, hogy hozzon magával valamit!!!)
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
Testi - lelki egyensúly
JÓ REGGELT !.
K LÍMA TESZT OKTÓBER Témakörök: - Későbbi tanórakezdés - Étkezés - Dohányzás.
Tantra Indiából
Öngyilkosság megelőzés Öngyilkossági gondolatai vannak? Krízisben van? Kérjen segítséget! Hívja a at! (ingyenes, vezetékes- és mobiltelefonról,
3. Mi van a cigiben?. Mi van a cigiben? Formaldehid (konzerválás) Kadmium (akkumulátor) Nikotin (rovarirtó szer) Aceton (körömlakklemosó) Ammónia (WC.
A dohányzás leszoktatás programja Horváth Hajnalka Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ
A dohányzás hatása az egészségre Készítette: Keilbach Józsefné, FMISZI Bicske Felhasznált irodalom: Ember I. (Szerk.) Népegészségügyi orvostan A dohányfüstben.
6. Függőség-leszokás. Függőség Vannak olyan ösztönző motivációs tényezők, melyek kiemelten fontos szerepet játszanak a dohányzó viselkedési mód erősítésében.
Gui Angéla Egészségkommunikációs Központ vezető Budapest, szeptember 29. Új megközelítés a viselkedésváltoztatáshoz: Egészségstílushoz illesztett.
Iskola és család Eltérő és hasonló megközelítések a prevenciós beavatkozások tervezésében A magára hagyott nemzedék A drog veszélyes - veszélyben van a.
Ciki a cigi! Dohányzás.
Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Dohányzás.
Formálja át életét 90 nap alatt!
Elveszíti a fényét; kipirosodik a szemfehérje.
Előadás másolata:

MIÉRT, MIKOR ÉS HOGYAN SZOKJUNK LE A DOHÁNYZÁSRÓL? Jelencsics Cecília Állami Szívkórház Kardiológiai Rehabilitáció Balatonfüred

A rehabilitáció célja, hogy azokról a dolgokról „rizikofaktorokról” beszéljünk, amelyeken tudunk változtatni. Mozgás Étrend Dohányzás

MIÉRT szokjunk le? Érszűkítő hatása 4000 vegyi anyag van benne Rákkeltő Tüdő betegségek Fogíny sorvadást okoz Öregíti a bőrt Potenciát csökkenti Immunrendszert gyengíti Találjuk meg a saját motivációnkat!!

Miért nehéz róla leszokni? Dohányosoktól kapott válaszok: Szeretek dohányozni Jólesik Megnyugtat Megszoktam Örömet okoz Reggeli kávét nem tudom elképzelni cigi nélkül Étkezések után jólesik Buliban, alkohol fogyasztásakor jobban kívánom Ha unatkozom többet szívok

Miért nehéz róla leszokni? -magyarázat A dohányzás csapdája a gyors hatásban van. Nikotin útja: Tüdő → Agy → Jóleső érzés Közben mindenhol csak rombol a szervezetben.

Miért nehéz róla leszokni? - összegezve A nikotin egy nap alatt kiürül a szervezetből,de az agyunknak hiányzik (ezen lehet segíteni). A szokásaink rabjai vagyunk, a napi rutinfeladatokhoz társul a cigi (ezen is lehet segíteni). Egyszerűen szeretünk dohányozni (erre nincs gyógymód).

Fontos, hogy NE csapjuk be magunkat! HOGYAN KEZDJÜK? Döntsük el melyik csoportba tartozunk: Dohányzom és nem akarok leszokni Dohányzom és gondolkodom a leszokáson Dohányzom és szeretnék leszokni egy hónapon belül Már nem dohányzom Fontos, hogy NE csapjuk be magunkat!

Segítség igénybevétele Csak akkor értelme bármilyen segítségnek, ha az elhatározás 100%-os. Fajtái: Nikotin tartalmú: tapasz, rágógumi Nikotin mentes: gyógyszer,gyógynövény Alternatív segítségek: pl. biorezonancia Pszichés vezetés Akaraterő helyett nem működik!

Menetrend Elhatározásra jutni Mérlegelni segítség igénybevételét Kijelölni egy „füstmentes napot” és addig nullára csökkenteni a cigaretták számát Tartani a dohánymentességet

Ne halogassuk sokáig, mert minden szál ártalmas. MIKOR kezdjük? Viszonylag nyugodt körülmények között Köthetjük valamely fontos naphoz Legyen aznap sok elfoglaltságunk Ne halogassuk sokáig, mert minden szál ártalmas.

Amire figyelni kell! Hízás: jobban lehet érezni az illatokat Lassul az emésztés, Pótcselekvés – csipegetés Nő az étvágy Megoldás lehet: Zöldség, gyümölcs Folyadék Mozgás

Amire figyelni kell! Feszültség Megoldás lehet: Relaxációs technikák Zene Séta Nem tudok mit kezdeni a kezemmel Könyv Kézimunka

Jó tanácsok otthonra Legyen nagyon büszke magára, ha sikerült!! Ne legyen a környezetében cigi. Próbálja kerülni azokat a helyeket, ahol többet dohányzott. Változtasson a napi menetrenden (pl. reggeli kávé). Család legyen támogató, ne dohányozzanak Ön előtt. Kérjen segítséget,ha elakad. Ne keseredjen el, ha nem sikerül. Tegye félre azt a pénzt, amit megspórol . Legyen nagyon büszke magára, ha sikerült!!

SOK SIKERT KÍVÁNOK! KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!