Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dohányzás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dohányzás."— Előadás másolata:

1 Dohányzás

2 A dohány a burgonyafélék családjába tartozó dohánynövény
Ősidők óta ismert (Kr. e. 5000–3000),  hogy vannak növények, amiket meggyújtva és az izzó növény füstjét beszívva élénkítő vagy kábító hatást érhetünk el.

3 A dohányzást a kezdetektől fogva bírálták, ennek ellenére népszerűvé vált.

4 Sok dohányos kamaszkorban vagy fiatal felnőttként kezd dohányozni
Sok dohányos kamaszkorban vagy fiatal felnőttként kezd dohányozni. A korai szakaszban a dohányzás általában kellemes érzést nyújt, pozitív megerősítésként szolgál. Több éven át tartó dohányzás esetén a dohányzás folytatásának fő motivációja a megvonási tünetek és a negatív megerősítés elkerülése lesz.

5 A leszokás hatásai a szervezetre
Sokan aggódnak amiatt, hogy a leszokás együtt jár a hízással. Fontos azt tudatosítani magunkban, hogy nem fogyókúrába kezdünk, hanem a leszokás folyamatába! Leszokni egy kicsit olyan, mint elbúcsúzni egy baráttól elveszít valamit, amire számíthatott, ha feszült volt, vagy ha szüksége volt valamire, hogy jobban érezze magát. 

6 A vég A dohányzás káros hatásai sokkal nagyobbak, mint korábban gondolták. A szív- és érbetegségek 25-30%-a, a krónikus hörgőgyulladás és tüdőtágulat okozta halálozások 75%-a, a tüdőrákos halálozások mintegy 90%-a tulajdonítható közvetlenül a dohányzásnak.

7 Köszönöm a figyelmet! Készítette:Szép Martin


Letölteni ppt "Dohányzás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések