Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 5 / 10. Csada Péter +36 209 354 355 Csada Bt. cspc.hu.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A levelezőrendszerekkel kapcsolatos alapismeretek
Advertisements

A számítógépes hálózatok és az Internet
HÁLÓZATOK.
Elektronikus levelezés
Feladat Kapcsolat a külvilággal SPAM és Vírus szűrés Biztonság Nem része a szervezetnek Nem AD tag Minimális kommunikáció a szervezettel.
Elektronikus levelezés [webmail]
HÁLÓZATOK.
Hálózati és Internet ismeretek
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 4 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
Hálózatkezelés, Internet 7. óra
avagy a hálózatok hálózata
Az INTERNET.
Az internet és a web A HTML alapjai.  „Úgy gondoljuk, hogy a világpiacon talán öt darab számítógépet tudnánk eladni.” (Thomas Watson, az IBM elnöke,
Bl á zsovics Martin Soós G á bor 9024 Győr, Bisinger sét á ny 32. De á k Ferenc Közgazdas á gi és Informatikai Szakközépiskola Az Internet Által Biztosított.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 1 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Blog, Fórum, Chat, . Blog Blog vagy veblog (ang. web log) tulajdonképpen egy napló, azaz időben rendezett, felhasználó által begépelt szöveg sorozat.
Számítógép hálózatok.
Elektronikus levelezés
 A Gmail a Google ingyenes webmail, POP3 és IMAP szolgáltatása.Googlewebmail POP3IMAP  Bevezetésekor az 1 gigabyte-os tárhelyével lényegesen.
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Levelező program beállítása webmail-hez
LEVÉL.
Elektronikus levelezés
HÁLÓZATOK.
küldés.
Mi is az az Internet?.
Számítógépes hálózatok világa Készítette: Orbán Judit ORJPAAI.ELTE.
Elektronikus levelezés
Elektronikus levelezés
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Hálózatkezelés, Internet 9. óra Előadó: Jánosik Tamás.
, levelezés … kérdések - válaszok Takács Béla 2008.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az internetről.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 3 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 7 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Jövő héten kedden Dolgozat!!!
Az internet.
Internet, Elektronikus levelezés
Az Internet alkalmazásai
Hálózatok Turócziné Kiscsatári Nóra. Hálózatok kialakulás Az első hatalmas méretű számítógépek csak néhány ember számára voltak elérhetőek. Felmerült.
Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért október 09.
15. Tétel Az elektronikus levelezés
Ingyenes,Multi funkcionális tűzfal szoftver
Számítógép hálózatok.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 10 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Élet az Interneten.
WireShark - Forgalom elemzés
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
1.Gyógyszeripari kommunikáció célcsoportja 2.Direkt mail és mérési lehetőségei 3.Direkt és alapfogalmak 4.Direkt mérési lehetőségei 5.Direkt.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
Kommunikáció Boda Klaudia 12.c. Mi a kommunikáció? A kommunikáció tájékoztatás, információk cseréje közlése valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
Hálózatos programok készítése
A HTML alapjai Az internet és a web.
Számítógépes bűnözés.
Alkalmazási réteg protokolljai
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Számítógépes ismeretek
Internet, Elektronikus levelezés
Szöveg beírásához kattintson ide Elektronikus levelezés BEADTA: SZABÓNÉ FALUHELYI RENÁTA
Internet és kommunikáció
Internet és kommunikáció
Előadás másolata:

Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 5 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu

És még… port.huport.hu: az ingyenes, tematikus programújság.  TV  mozi  sport  koncert  színház  stb. Példák: 1.lesz-e ma este 8-kor valami érdemleges a TV-ben? 2.foglaljunk jegyet egy mozielőadásra!

( ): az elektronikus levél Mind a megírása, mind a továbbítása elektronikus úton történik. A továbbító közeg az internet. Manapság. Ui. az korábban született, mint az internet ben EGY nagy számítógépre csatlakozó TÖBB felhasználó közötti kommunikációt tett lehetővé. Ray Tomlinson, 1972: használjuk (kukac) jelet a felhasználó nevének, illetve szolgáltatója számítógépe azonosítójának elválasztására. Korai évek (kb as évek közepéig): lassú (akár egy hét) levéltovábbítás, el is veszhetett „út közben”. Most: „azonnal” megérkezik (többnyire másodperceken belül, max. 1-2 óra (ingyenes szolgáltatók!), nagyon ritkán több óra), gyakorlatilag nincs elveszett levél – technikailag!

( ): az elektronikus levél (TCP/IP: szállítószalag.) (HTTP: a webes tartalmak „becsomagolása”, továbbítása) Levélszállító protokollok: SMTP (Simple Mail Transfer Protocol): egyszerű, levélküldő protokoll. POP3 (Post Office Protocol version 3): „postahivatal protokoll” a levelek lekéréséhez.

( ): az elektronikus levél Az két fő része • a fejléc („boríték”) és a • a törzs (a tartalom) A fejléc elemei: • feladó • címzett •másolat (cc, carbon copy azaz „indigós másolat”) •rejtett másolat (bcc, blind cc azaz rejtett másolat) • tárgy • dátum (automatikus) A törzs: • maga a szöveg. • plusz tartalom: melléklet, csatolmány. Bármilyen a gépünkön található állomány (kép, dokumentum).

( ): az elektronikus levél Levélszemét (spam): kéretlen, téves v. rosszindulatú levelek. • mivel az küldés költsége alacsony (átalánydíjas előfizetés esetén gyakorlatilag 0), naponta rengeteg (milliós- milliárdos nagyságrend!) reklámlevél születik. (Vö. „papíralapú” reklámújságok.) • mivel mellékleteket (bármilyen adatállomány!) is szállíthatnak, így pl. vírusprogramot is kaphatunk • esetleg tévedésből is kaphatunk kéretlen levelet