1. A „Gyógyító növényvilág” program keretében ismeretterjesztő előadásokon a látogatók rövid áttekintést kapnak a gyógynövények napi felhasználásának legfontosabb.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A víz ökölógiai ismertetője
Advertisements

MI A PREZENTÁCIÓ CÉLJA A FIGYELEM FELKELTÉSE A FIGYELEM MEGTARTÁSA
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.
Hortobágyi Nemzeti Park
Hotel Eger Park Konferenciaközpont október
A világ 2004-ben Egy Norwég diplomatát, Charung Gollart, arra kértek, hogy az ENSZ-nek egy rajzos prezentáción keresztül mutassa be 2004-ben a világ fő.
 A föld elég mindannyiunk szükségleteire, de nem elég mindannyiunk mohóságára! Mahatma Gandhi.
4 négyzetes kérdés Készen vagy? B A
Készítette: Berényi Lili Sallai Andi
Ein Gedi Botanikus kert Izrael
„NEWTON IS LEHETSZ A TERMÉSZETBEN!” „NEWTON IS LEHETSZ A TERMÉSZETBEN!” NTP – KTMK – MPA – október 28-november 1. VIDRA-Tanya 1.
BÉKÉS ÉS KÖRNYÉKE BIOKULTÚRA EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGE Csarnai Erzsébet Biotermelők együttműködési lehetőségeinek szélesítése a magyar román határ mentén.
Nemzetközi körkép az Élelmiszer Önrendelkezésről
A NÉGY FŐELEM Tűz,víz,levegő és föld.
A bibliai lecke előkészítése és tanítása (1-2.)
Jó reggelt- Isten hozott !.
14.Aceton, víz és benzin azonosítása
MI 2003/9 - 1 Alakfelismerés alapproblémája: adott objektumok egy halmaza, továbbá osztályok (kategóriák) egy halmaza. Feladatunk: az objektumokat - valamilyen.
Termesztő berendezések alatti növényvédelmi munkák.
III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Általános Iskola Medgyessy Ferenc utca
1 A magyar gazdaság helyzete, perspektívái 2008 tavaszán Dr. Papanek Gábor Előadás Egerben május 7.-én.
Az Oktatási Minisztérium bemutatkozása december.
A KUTYA TOVÁBB.
Interaktív tábla és az Easiteach használata
Kutyafajták Retrieverek Készítette: Bak Barna József
Természetes Színezékek
Figyelmeztetés! E program használata fokozottan
A nemzetközi konkurencia árának feléért ajánljuk ugyanazt a minőséget! Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma! Monor, Ipar utca.
1 Szoftverfejlesztési folyamat a gyakorlatban Tamás Árpád – QualSoft Kft
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Medvehagyma-fesztivál Orfű /17.. A programok színes palettájával, illetve gasztronómiai kuriózumokkal várja az érdeklődőket Orfű az áprilisban.
III. ÚJRÓNAFŐI BIRKAPÖRKÖLT FESZTIVÁL május 30-án 14 órától.
1 A NAPFOGYATKOZÁS Készítette: Kala Pál
szakmérnök hallgatók számára
Tihany.
automatikusan vált Meghívó Margitsziget Szigeti Sportvarázs június
Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az.
Készítette : Tuska Borbála 8.b április
A TÖRTÉNELMI VETÉLKEDŐ II. FORDULÓJÁNAK FELADATAI Gratulálunk az első feladatsor megoldásaihoz, ügyesek voltatok! Most is rövid, maximum öt soros válaszokat.
Készítette: Nagy Krisztián és Kiss Péter
Katica csoport Október Tűz modul
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Tk.: oldal + Tk.:19. oldal első két bekezdése
1 A nemzeti ITS rendszer-felépítési terv a magyar úthálózatra, valamint a nemzeti rendszerfelépítések harmonizációja HITS – Hungarian ITS Framework Architecture.
Fizikai paraméterek változása a fokhagyma kihajtása során Készítette: Muha Viktória IV. évfolyam SZIE Élelmiszertudományi Kar Konzulensek: Dr. Felföldi.
Mit tennél, ha te is ilyen helyzetben élnél, mint a képeken látható gyerekek és felnőttek? Gondolkozz el ebben a pár percben, hogy te milyen szerencsés.
1 Válság a fejekben is Nem látják át és nem veszik igénybe a fogyasztóvédelmi intézményrendszert a magyarok - Gulyás Emese - Tudatos Vásárlók Egyesülete.
A gyermeki tisztaság és szeretet, minden aljasságtól mentes
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
A t e r m é s z d a l Csak az erős ember ismeri a szeretetet,
V ÍZ V ILÁGNAPJA a BÁCSVÍZ –nél Ezen a napon ünnepelünk…
Elektronikus tananyag
MARINA HOTEL AZ ÖBÖLBEN
Személyiségteszt.
Mi fán terem az ételhulladék?
Rippl-Rónai Múzeum Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum.
(REFLEXIONES) Auto. show Caño Cristales – Kolumbia.
Környezettan Előadás Ajánlott irodalom:
A klímaváltozás káros hatásainak megelőzése, előrejelzése és csökkentése az agrár-élelmiszertermelési vertikumban Konzorciumi záróértekezlet. Gödöllő,
Arabok Németh Anna. Az arab étkezési szokások befolyásoló eleme a Korán.
Logo tervezéshez információk
Egy kanal, egy csesze vagy egy vödör?.  Az elmegyógyintézetben tartott intézeti bemutató után az egyik látogató megkérdezi az intézetvezető professzort,
Római étrend,étkezés.
Talán érdemes erre figyelmet fordítani! Én tudom, hogy igaz amit elmondok, de nem kívánhatok több szavahihetőséget magamnak, mint bármely más embertársam.
Turizmus Közmeghallgatással egybekötött falugyűlés december 10.
A sivatagok élővilága.
Elsüllyedt világot rejt a Föld legnagyobb barlangja
Iskolánk rövid, környezeti nevelési programjának bemutatása
Gyakorlati feladat példák
Készítette: Bagócsi Zsuzsanna, Léki Boglárka Március 26.
Előadás másolata:

1. A „Gyógyító növényvilág” program keretében ismeretterjesztő előadásokon a látogatók rövid áttekintést kapnak a gyógynövények napi felhasználásának legfontosabb szabályairól, többek között a gyógyteakészítésről. A gyógynövény- drogok bemutatása alatt kerti 2. Csoda a föld alatt - szarvasgombák "Kincs, de nem látjuk, étel, de nem főzzük, mi az? A szarvasgomba különleges gasztronómiai kincs, a föld alatt termő fűszer. Betanított kutyákkal keresik, Magyarországon sok helyen vadon terem, de már termeszteni is tudjuk. Hogyan található meg? Lehet nekem is szarvasgomba-kertem? Erre és sok hasonló kérdésre adunk választ a Kutatók Éjszakáján!„ Programfelelős: Csorbainé Gógán Andrea Ideje: 15:00-22:00 Kutatók éjszakája a SZIE-GAK Kertészeti Tanüzemben zsázsával fűszerezett kacsazsíros falatok fogyasztása után gyógyteákat kóstolhatnak az érdeklődők. A gyermekek számára lehetőség lesz néhány természetes színezőanyagként használt gyógynövény segítségével a fonal- és papírfestés elsajátítására. Az érdeklődők szaktanácsadással egybekötött éjszakai gyógynövényes sétán vehetnek részt. Programfelelős: Heltmanné Tulok Mária Ideje: 15:00-22:00

4. Ízözön és vízözön Interaktív bemutató a több ezer éves és 21. századi öntözési módszerek használatáról. Megtudhatod, mi a víz szerepe abban, hogy minél több zamatos zöldség kerüljön asztalunkra. Programfelelős: Kassai Tamás Ideje: 15:00-22:00 6. Csili-gyár Hol terem a csili? El ne vessz a csili-dzsungelben! Kalandtúra a fóliasátorban. Termesztési módszerek, technológiák és fajtabemutató. Programfelelős: Paksi András Ideje: 15:00, 18:00, 20:00 5. Csili vagy erőspaprika? Kóstold meg, a világ legerősebb csilijét, ha mered! Honnan származnak a csili paprikák? Mi a különbség a hazai erőspaprikák és a csilifajok között? Mik azok a kapszaicinoidok? Melyik erősebb, a kicsi vagy a nagy, a lila, a piros a sárga vagy a barna? Dörzsöld be magad csilis masszázsolajjal! Kóstold meg a zöld csili szószt! Egyél chutneyt! Ízleld meg a csilis koktélokat! Ismerd meg a parika sprayt, amivel a rendőrség tömeget oszlat! Programfelelős: Paksi András Ideje: 14:00, 17:00 3. Mini predátorok Növényvédelem másképp: apró, de vérszomjas ragadozók és halálos élősködők az ember szolgálatában. Mitől lesz emberbarátabb a melegházi zöldségeink növényvédelme? Program felelős: Kassai Tamás Ideje: 15:00-22:00

10. Kamrapolc Pince, padlás, kamra: Rejtély, kincsek halma Ez az, amit itt lelsz, Ha rám nagyon figyelsz! Kamrapolcán sok a gyümölcs, Szetted ősszel, kertből, fűről. Megtudhatod, mit rejt lelke, Ha eljössz a Kertészetbe! Programfelelős: Prokaj Enikő Ideje: 15:00-22:00 7.Latin–amerikai csemegék Milyen gyümölcsöket, zöldségeket ehettek a Karib- szigetek kalózai? Szenvedély vagy szenvedés gyümölcs a passion fruit? Mi terem Kolumbiában? Ha eljössz, megmutatjuk és meg is kóstolhatod!! Programfelelős: Paksi András Ideje: 16:00, 19:00 8. A pálmák világa A látogatóknak lehetőségük nyílik előadáson és szemléltető anyagokon keresztül megismerni a pálmafélék (Arecaceae, Palmae) elbűvölő világát, a növények tulajdonságait és kertészeti felhasználhatóságukat. Programfelelős: Neményi András Ideje: 17:00, 20:00 9. Bambuszliget itthon? Igen, lehetséges. Megtudhatod, hogyan és lehetőséged nyílik arra is, hogy megismerd a mérsékeltövi bambuszok óriásainak (Phyllostachys – Botnád) világát előadásokon és szemléltető anyagokon keresztül. Programfelelős:Neményi András Ideje: 16:30, 19:30

SZIE Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar GAK Nonprofit Közhasznú Kft. Kertészeti Tanüzemwww.gak.hu