Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Iskolánk rövid, környezeti nevelési programjának bemutatása

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Iskolánk rövid, környezeti nevelési programjának bemutatása"— Előadás másolata:

1 Iskolánk rövid, környezeti nevelési programjának bemutatása
Kardos Beáta

2 Iskolánk Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 8291 Nagyvázsony, Iskola u.1.

3 Udvarunkat folyamatosan parkosítjuk

4 Természetjáró szakkör
Több éve működik iskolánkban a Természetjáró szakkör, melynek keretein belül, minden évszakban alkalmunk nyílik a természetben történtek megfigyelésére. Továbbá, kirándulásaink mellett, terméseket, virágokat gyűjtünk, hogy megtanuljuk, hogy mi hasznosítható a környezetünkből. Csipkebogyóból teát, bodzavirágból üdítőt, dzsemet,szörpöt készítünk, s együtt megisszuk a csapattal, de esős időben gombát is szoktunk hazavinni.

5 Erdei iskola-osztálykirándulások
Lehetőségeinkhez mérten erdei iskolai programban is részt veszünk. Az alsós osztályközösségeinkben a programot csak akkor tudjuk megvalósítani, ha a felmerülő költségeket pályázati forrásból, vagy szülői finanszírozással sikerül előteremtenünk. Idén osztálykirándulás keretein belül látogattunk el a közelünkben található Balatoncsicsói Erdei Iskolába.

6 A nagyvázsonyi Kinizsi Pál Általános Iskola Föld Napja projekt
A tanulóink az órák és tananyag adta lehetőségek kihasználásával tanórákon és szabadidőben szervezett programok során ismerkedtek a témakörrel. Erősítettük a tanulók környezet iránti felelősségét, a környezettudatos magatartásukat, hogy képesek legyenek megóvni környezetüket. Tudatosítottuk, hogy a földi élet egyik lételeme a víz, a víznek az élőlények életében fontos szerepe van, vízkészletünk megóvására, környezetünk tisztántartásának fontosságára hívtuk fel tanulóink figyelmét.

7 Rajzpályázat

8 Vetélkedő, előadás, kísérletek, látogatás a Szennyvíztelepen

9 „Vesd bele magad!” program
A környezetünk megismeréséhez szorosan kapcsolódik, mikor saját kertünkbe vetünk el magokat, gondozzuk, ápoljuk zöldségeinket, majd betakarítás után hasznosítjuk őket konyháinkban, pontosan tudva, mi, honnan és hogyan, milyen minőségben kerül a fazekunkba. Harmadik éve kapcsolódunk az 1-4. osztályos tanulókkal a Vesd bele magad! programhoz, mely ajándék vetőmagok kiküldésével azt szorgalmazza, hogy a mai fiatalok megtanulják a veteményezés praktikáit, nehézségeit, s hogy munkánk „gyümölcsét”, helyesebben zöldségét milyen jó „learatni” és hasznosítani. Néhány lelkes kiskertészünk pedig Termesztési Naplót is vezet.

10 Köszönöm szépen a figyelmet!


Letölteni ppt "Iskolánk rövid, környezeti nevelési programjának bemutatása"

Hasonló előadás


Google Hirdetések