Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MI A PREZENTÁCIÓ CÉLJA A FIGYELEM FELKELTÉSE A FIGYELEM MEGTARTÁSA

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MI A PREZENTÁCIÓ CÉLJA A FIGYELEM FELKELTÉSE A FIGYELEM MEGTARTÁSA"— Előadás másolata:

1 TANÁCSOK A HATÁSOS PREZENTÁCIÓHOZ – „JÓT S JÓL! EBBŐL ÁLL A NAGY TITOK!”

2 MI A PREZENTÁCIÓ CÉLJA A FIGYELEM FELKELTÉSE A FIGYELEM MEGTARTÁSA
ENNEK ESZKÖZE: LÉNYEGKIEMELÉS, FÓKUSZÁLÁS A BEMUTATÁSRA KERÜLŐ ANYAG FONTOS RÉSZEIRE, AZOK BELSŐ ÖSSZEFÜGGÉSEIRE DE! A PREZENTÁCIÓ AZ ELŐADÓ PUSKÁJA, EZÉRT LEGFONTOSABB CÉLJA, HOGY AZ ELŐADÓT SEGÍTSE, TÁMOGASSA!

3 AMI ELENGEDHETETLEN KELLÉK EGY 10-15 PERCES PREZENTÁCIÓNÁL:
OLDAL: A CÍMLAP (IDE KERÜLHET EGY HATÁSOS MOTTÓ IS) OLDAL: EGY ÖSSZEFOGLALÓ ÁBRA A TÉMAKÖR TELJES ÁTTEKINTÉSÉRŐL, KIJELŐLVE AZT A RÉSZTERÜLETET, AMIRE AZ ELŐADÁS KONCENTRÁL (ÍTT SZŰKÍTJÜK LE A TÉMÁNKAT, MEGADVA A HALLGATÓSÁGNAK A TELJES ÁTTEKINTÉS LEHETŐSÉGÉT) OLDAL: AZ ELŐADÁS ÁLTAL ÉRINTETT KÉRDÉSEK FELSOROLÁSA LOGIKAI RENDBEN (3-4 KÉRDÉS) OLDAL: MINDEN KÉRDÉHEZ 1 -1 SLIDE 7. OLDAL: ÖSSZEGZÉS 8. OLDAL: ZÁRÓ SLIDE, AMIT HA AZ IDŐBEN ELÚSZTUNK, END-EL ELÉRHETÜNK, EZZEL MEGŐRÍZVE A BEFEJEZETTSÉG LÁTSZATÁT.

4 HÁTTÉR ÉS BETÜSZÍN MEGVÁLASZTÁS
ÁLTALÁBAN BEVÁLIK: A KONTRASZT HATÁS: SÖTÉT HÁTTÉR, VILÁGOS BETŰK VILÁGOS HÁTTÉR, SÖTÉT BETÜK A KEVESEBB TÖBB ELVE: MAXIMUM HÁROM SZÍN HASZNÁLATA ÉRDEMES ELKERÜLNI: AZ ÖSSZEMOSÓDÓ, VAGY FIGYELEMELTERELŐ HATÁST NE LEGYEN A HÁTTÉR TÚL BONYOLULT, TÚL DÍSZES, TÚL HARSOGÓ! NE OLVADJANAK BELE A BETÜK ÉS ÁBRÁK A HÁTTÉRBE! A SORONKÉNTI SZÍNCSERÉT DE! BÁTRAN VÁLLALJUK FEL AZ EGYÉNISÉGÜNKHÖZ ILLESZKEDŐ SZÍNEKET!

5 AZ ELEMI KOMMUNIKÁCIÓ SZÍNEI
LEVEGŐS: A GONDOLKODÓ    (FEHÉR, SÁRGA, VILÁGOSKÉK) TÜZES: AZ ENERGIKUS    (NARANCS, PIROS, BORDÓ, LILA) VIZES AZ ÉRZŐ    (A ZÖLD MINDEN ÁRNYALATA) FÖLDIES: A GYAKORLATIAS    (SÖTÉTKÉK, BARNA, FEKETE)

6 STÍLUS ÉS BETÜMÉRET ÁLTALÁBAN BEVÁLIK: TAHOMA BETÜSTÍLUS
LEGALÁBB 20-AS MÉRETBEN VAGY ÁLLÓ, VAGY DŐLT BETŰ VAGY VASTAGÍTÁS, VAGY ALÁHÚZÁS ÉRDEMES ELKERÜLNI: TIMES ROMAN ÉS A BONYOLULT (DÍSZES, KÉZÍRÁSOS, GÓTHIKUS ÉS EGYÉB) BETÜSTÍLUSOKAT A TÚL APRÓ BETÜMÉRETET A STÍLUSLEMEK KEVERÉSÉT

7 CÍMEK ÁLTALÁBAN BEVÁLIK:
HA ELKÜLÖNÜL, KIEMELKEDIK A SLIDE TARTALMI RÉSZÉTŐL (SZÍNBEN, MÉRETBEN, ELVÁLASZTÓVONALLAL, VAGY MÁS MÓDON) RÖVID, HATÁSOS, LÉNYEGKIEMELŐ CÍMEK ÉRDEMES ELKERÜLNI: HOGY ÖSSZEOLVADJON A SLIDE TARTALMI RÉSZÉVEL A TÚL HOSSZÚ CÍMET, MIVEL NEHÉZKES, KÖVETHETETLEN, FIGYELEMELTERELŐ A CÍM ÉS A SZÖVEG ELTÉRŐ STÍLUSÁT

8 MENNYI INFORMÁCIÓ LEGYEN EGY-EGY SLIDE-ON?
ÁLTALÁBAN BEVÁLIK: FELSOROLÁS EGY- EGY SZÓVAL LEGFELJEBB SZÓ EGY ÁBRÁN, HA ENNÉL TÖBB, AKKOR ANIMÁLNI KELL AZ ÁBRÁT MÉG JOBB A HATÁSOS ÁBRA: „EGY KÉP TÖBBET ÉR, MINT 1000 SZÓ!” ÉRDEMES ELKERÜLNI: A MONDATBA SZEDETT MEGFOGALMAZÁSOKAT! (FŐL KELL OLVASNI, ÉS AMÍG OLVASOK, NEM TUDOM TARTANI A SZEMKONTAKTUST A HALLGATÓSÁGGAL) A TÚLZSÚFOLT SLIDE-OKAT!

9 ÁBRÁK, RAJZOK HASZNÁLATA
ÁLTALÁBAN BEVÁLIK: MINDEN, AMI A MEGÉRTÉST SEGÍTI MINDEN, AMI SZELLEMES, MOSOLYRA FAKASZT ÉRDEMES ELKERÜLNI: AZ OLYAN ÁBRÁT, AMI SZÍNBEN, STÍLUSBAN NEM ILLESZKEDIK A TARTALOMHOZ AMI ALKALMAS A FIGYELEM MEGOSZTÁSÁRA, ELTERELÉSÉRE DE! MINDEN JÓ, AMI EREDETISÉGÜNKET, KREATIVITÁSUNKAT KÉPES MEGCSILLANTANI!

10 ANIMÁCIÓ ÁLTALÁBAN BEVÁLIK: ÖSSZEGZŐ ÁBRÁKNÁL, AHOL SOK AZ INFORMÁCIÓ, HA A LOGIKAI RENDNEK MEGFELELŐEN JELENNEK MEG AZ ÁBRÁK ÉS SZÖVEGEK HA EGYÉBKÉNT TUDJUK, HOGY MI KÖVETKEZIK. (KÜLÖNBEN DARABOSSÁ VÁLIK AZ ELŐADÁS) ÉRDEMES ELKERÜLNI: AZ IDŐZÍTETT ANIMÁCIÓT SZÓBELI ELŐADÁSNÁL, MÉG GYAKORLOTT ELŐADÓKNAK IS BELETÖRIK A BICSKÁJUK. A HANGEFFEKTUSOKAT. (ÁLTALÁBAN INKÁBB ZAVAR) DE! ÉRDEMES ERRE IDŐT SZÁNNI, MERT NAGYOT KÉPES EMELNI A PREZENTÁCIÓ SZÍNVONALÁN!

11 ÉLŐFEJ, ÉLŐLÁB ELŐADÁS IDŐPONTJA, FÓRUMA, ELŐADÓ NEVE A FÓLIÁK ALJÁN, AMI MUTATJA, HOGY AZ ADOTT PREZENTÁCIÓ KIZÁRÓLAG AZ ADOTT ALKALOMRA KÉSZÜLT. A MÁSOKTÓL ÁTVETT FÓLIÁK ESETÉBEN IDE KERÜLHET A KORREKT HIVATKOZÁS. LEHET SORSZÁMOT, LOGÓT (PL. KÉZÍRÁSOS ALÁÍRÁSUNK KÉPÉT) BEILLESZTENI TEHETÜNK AZ ÉLŐFEJHEZ APRÓ KÉPET, AMIBE BELEILLESSZÜK AZ ÁBRA SORSZÁMÁT ő ő

12 A LEGFONTOSABB SZABÁLY A PREZENTÁCIÓ EGÉSZÉRE
A KEVESEBB TÖBB!!!


Letölteni ppt "MI A PREZENTÁCIÓ CÉLJA A FIGYELEM FELKELTÉSE A FIGYELEM MEGTARTÁSA"

Hasonló előadás


Google Hirdetések