Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Halmosné Dancsecs Katalin Informatikus-könyvtáros szak Távoktatás Médiaismeret beküldendő házi feladat Inzert kép Az ötlet rövid leírása: Egy közismert.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Halmosné Dancsecs Katalin Informatikus-könyvtáros szak Távoktatás Médiaismeret beküldendő házi feladat Inzert kép Az ötlet rövid leírása: Egy közismert."— Előadás másolata:

1 Halmosné Dancsecs Katalin Informatikus-könyvtáros szak Távoktatás Médiaismeret beküldendő házi feladat Inzert kép Az ötlet rövid leírása: Egy közismert idézetet használok fel a beadandó feladatomban. Lényeges, hogy egy alapvetően ismert, egyszerű témát újszerűen, meglepően tudjak tálalni, azt a gondolatot keltve a nézőben, hogy „ezt miért nem én találtam ki?” A produkció célja: Murphy legalapvetőbb törvényét alkalmazva egy figyelemfelkeltő inzert kép megalkotása. A célközönség megnevezése: Jelen esetben a célközönség a témavezető tanárom és az osztálytársak. A könyvtári munkában a célközönség a könyvtárba látogató közönség. Ilyen típusú – de más formátumú - képet lehet szerkeszteni bármilyen figyelem felkeltése érdekében, például a könyvtár nyitva tartása, valamilyen ünnepségre, rendezvényre való figyelem felkeltése, akciók stb. A kivitelezés megjelenítése: A kép egy A4-es multifunkcionális nyomtatásra, fénymásolásra és faxolásra is alkalmas géppapírra nyomtatott színes betűs szöveg.

2 A kivitelezés módja: Számítógépen arányosan és ízlésesen megszerkesztett szöveg, és a stílusával megegyező háttér megalkotás, keret nélkül: a háttér kifutó, a margó képzeletbeli. Forrásanyag: Bloch, Arthur: Az eredeti, teljes és végre végérvényes Murphy törvénykönyve Budapest : Akkord : Ciceró, cop. 1993. Más meglévő anyagok: A tantárgy konzultációján bemutatott minta prezentációk megtekintése. Irodalom: http://tv.tvnet.hu/tvdxklub/digitc22.html http://tv.tvnet.hu/tvdxklub/digitc8.html http://www.filmkultura.iif.hu:8080/articles/prints/szulamit.textonly.hu.html Egyéb: Melléklet: 1 db Murphy című inzertkép. Budapest, 2005. február 17. Halmosné Dancsecs Katalin

3

4 Informatikus-könyvtáros szak Távoktatás Médiaismeret beküldendő házi feladat Írásvetítő transzparens A téma rövid leírása: Az írásvetítő transzparensen a beküldendő házi feladat megoldásához egy rövid segédletet készítettem „Szempontok” címmel, ahol abban nyújtok segítséget, hogy hogyan kell jól elkészíteni a beadandó feladatot. A produkció célja: Olyan szemléltető eszközt szerettem volna készíteni, ami világosan, érthetően megfogalmazza azokat az igényeket, amelyeket egy konkrét feladat kapcsán felmerülhetnek. A célközönség megnevezése: Általában az írásvetítő transzparens jól hasznosítható olyan helyzetekben, ahol szükség van rövid, tömör emlékeztető információra pl. egy előadás szemléltetésekor. Most a célközönségem azok a személyek, akinek beküldendő feladatuk van, és ennek szempontjai segítséget jelenthetnek számukra.

5 A kivitelezés megjelenítése: Egy A/4 Word dokumentum álló formátumban. Struktúra leírása: Cím 50-es betűméret, alcím: 36-os betűméret és felsorolás 28-as betűmérettel a negyedik pont további három alpontot tartalmaz. A betűtípus: normal Times New Roman. A kivitelezés módja: Írásvetítőhöz szokásosan használt fólia nyomtatott színtelen alapon különböző, feltűnő, jól látható színekkel nyomtatott szöveg. A fóliákat sorsszámoztam (most természetesen csak egy fóliát készítettem el, de egy előadáshoz többre lenne szükség). Forrásanyag: Csóka Imréné: Az írásvetítő alkalmazása a tanári bemutató kísérleteknél. Veszprém : MPI, [1987] Veszprém : MPI soksz. Irodalom: http://indy.poliod.hu/okiteki/oktatas/okt_techn/411.html http://www.ketif.hu/tk-ktf/infohallgato/oktatastechnikai%20eszkozok.htm Melléklet: Szempontok a beküldendő feladathoz című írásvetítő transzparens. Budapest, 2005. február 25. Halmosné Dancsecs Katalin

6 SZEMPONTOK A beküldendő feladathoz: Határidő pontos betartása Kreativitás Alkalmazhatóság Igényesség: Ötlet Kidolgozás Megvalósítás

7 V É G E …


Letölteni ppt "Halmosné Dancsecs Katalin Informatikus-könyvtáros szak Távoktatás Médiaismeret beküldendő házi feladat Inzert kép Az ötlet rövid leírása: Egy közismert."

Hasonló előadás


Google Hirdetések