A Publ-IQ (www.publ-iq.hu) különlegessége, hogy amikor egy témában már elegendő hozzászólás van, akkor csillagtérképen jeleníti meg azokat, (az egymáshoz.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
S 1SCM© Siemens AG All rights reserved Útmutató a click4suppliers easy használatához Szállítói regisztráció.
Advertisements

Másodfokú egyenlőtlenségek
© All rights reserved Orvos Kapcsolat Bemutatkozunk.
Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett
LEONARDO DA VINCI - ARÁNYOK
Az ILIAS rendszer a következő címeken érhető el:
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 4 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Az Internet adta lehetőségek
Internet ismeretek II..
A Krúdy Gyula Városi Könyvtár katalógusának használatáról…
Az OpenOffice Writer Választott téma Választott téma:Az OpenOffice Writer Név Név:Sipka Gergő Felkészítő tanár Felkészítő tanár:Balla Norbert Csaba Iskola.
Beköszöntött az éles WebeC „korszak” Szűcs Attila Készpénzlogisztika Január 30.
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
Webshop Tuning - Szép Roland Mi az a Webshop Tuning?
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
Készítette: a Dalai Láma
Alapok Néhány apróság, amit tisztázni kell. Első feladatok Szúrj be egy diát a legelső helyre! Legyen rajta valami főcímszerű szöveg!
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
A számítógép előnyei (Ma és régen).
A gondviselői modul az enaplóban
Készítette: Fergéné Mészáros Éva Törökné Beke Ida
Albert Einstein idézetek.
Műszaki tudományok az interneten
Binom négyzete.
Mai számítógép perifériák
EGYEKÉRT EGYESÜLET FÓRUMA
A sörétes pisztolytól a távcsöves puskáig Hirdetői módszerek a szakmédiumokban Biró István és Szigetvári József.
A PLAKÁT Készítette: Wiedermann Katalin.
Gazdasági ismeretek.
Matematikai alapok és valószínűségszámítás
Konfliktuskezelés - mediációval
Körlevél.
Prezentáció készítés MS PowerPoint segítségével
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
Az Excel mint „interaktív” kérdőív
A fénysugár eltérülése
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
Football Club webes arculata, azaz egy hivatalos klub honlapjának felépítése Készítette: Kiss László Balázs.
Pozitív gondolatok.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
World Wide Web Szabó Péter Számítástechnika-technika IV. évfolyam.
Objektum orientált programozás
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
Webprogramozó tanfolyam
© All rights reserved Orvos Kapcsolat Bemutatkozunk Next →
Az m70.hu Szaknévsor adatlapjának kitöltési folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó.
INNET Az interaktív térkép Duray Zsuzsa. Mi is az interaktív térkép? Olyan kép- és hangzóanyagokat, feladatokat tartalmazó felület, amely bemutatja a.
Az internetes keresési módszerek
Az EtherCore weboldal Jószai Zoltán 1. Az oldal célja Kedvcsináló a fejlesztés alatt lévő játékhoz 2.
Webprogramozó tanfolyam Űrlapok (form-ok). Űrlapok a HTML-ben Biztosan mindenki találkozott már vele – Űrlap példapélda Felhasználási lehetőségei – Regisztráció,
Az egyik legnagyobb előnye hogy magyar nyelvű és ezáltal egyszerűen használható. További nagy előnye az hogy ingyenesen használható és letölthető. A Gimp.
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Keresés a weben Kulcsszavas keresés: Google (
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Fórum használata A fórum főoldala alapállapotban.
A weblapkészítés alapjai
Gyakorló óra 5/12.
Adatkeresés az interneten
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
Alapfogalmak Táblázatkezelés 1.. Tartalom Táblázatok készítése Cella, tartomány, munkalap, munkafüzetCella, tartomány, munkalap, munkafüzet Állományok,
17 ISMERTESSE AZ INTERNETES KERESÉSI MÓDSZEREKET! KONKRÉT GYAKORLATI PÉLDA KERESÉSRE.(KERESÉS, TALÁLATI LISTA ÉRTELMEZÉSE, TALÁLT OLDAL MENTÉSE.) Készítette:
9. tétel.
Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben
SZÖVEGSZERKESZTÉS I. 5. osztály.
Útmutató a click4suppliers easy használatához
Árnyékszerkesztés alapjai
Navigáció az Interneten:
Előadás másolata:

A Publ-IQ ( különlegessége, hogy amikor egy témában már elegendő hozzászólás van, akkor csillagtérképen jeleníti meg azokat, (az egymáshoz viszonyulásaik alapján). Ez nem egyszerűen fórum, hanem bonyolult viták vagy szakmai konzultációk, szempont-kombinációk „izzasztása-gyúrása”... Megoldás felé terelő módszer. (Piros szál: elutasítás, zöld: egyetértés.)

1. Nézze meg a Fórum témákat. Ha talál olyat, amelyik érdekli, akkor szabadon beleolvasgathat.

2. A témák egyik fajtája a „csíra-téma”, amely még kevés hozzászólást tartalmaz, ezért olyan, mint egy hagyományos, listaszerű szöveges fórum.

3. A témák másik fajtája az „élő téma”, amely már csillagtérkép. (Az egyik fő előnye, hogy rengeteg álláspont esetén is áttekinthető marad !) Ha rákattint egy csillagra, akkor egyből maga a hozzászólás nyílik meg. Ha csak a csillag fölé áll, akkor a hozzászólás vezérmondatát látja és menüt kap.

4. A menü lehetőséget ad annak megjelenítésére, hogy a választott csillag milyen értékeléseket kapott és/vagy adott más álláspontokra. (Zöld az egyetértő, összefelé húz, piros a vitató kapcsolatszál, távolít.) A viszonyok szaporodásával időnként rendezi a helyzetet egy háttérprogram.

5. Ha szeretne hozzászólni (vagy szavazni), ahhoz már be kell jelentkeznie. (Regisztrációkor is, később is választhat az egyszerűsített vagy teljes működésmód között.) Új hozzászólást írni úgy lehet, ha nézelődés, véleménykialakítás közben legalább három álláspontra értékelést adott. Hiszen az élő vagy majdani csillagtérképen a hozzászólás ezek alapján kapja meg a helyét.

6. A”fátyolozás” azt biztosítja, hogy más és más tájékon keresse az értékeléshez a következő csillagot. (Úgy, mint ahogy egy árbocot - az Ön álláspontját - különféle irányokba kell kicövekelni.)

7. Az álláspontja rögzítése után megnézheti, hova került az Ön új csillaga és milyen hatást gyakorolt másokra a közölt viszonyulásaival. Érdekesség: a kép alján egy speciális értékelés is szerepel, egy „kettépattintás”. (Volt benne, amivel egyetértettem, de ugyanabban volt olyan is, amit vitattam.)

8a. Ha megízlelte, hogyan épül egy megbeszélés, indítsa el a saját kérdését is. Eldöntheti, hogy nyílt, zártkörű-de-látható vagy pedig zártkörű-rejtett legyen. 8b. A téma címén túl két szöveget fogalmazzon. A részletes témafelvetés általában 160 karakternél több, ezért érdemes egy külön vezérmondatot is írnia.

9. Ha elégedett egy hozzászólásával vagy indított egy jó témát, hívja meg rá azokat, akik abban a témában szívesen és érdemlegesen szólnának. (Ha betévedőkre számít, könnyen „elalszik” a témája.) A meghívások: az esély! Ez a honlap képes a társadalom újjáépítésének kiszolgálására. Próbáljuk meg!...