Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Ceglédi Tankerület

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP /1, TÁMOP /2 Nyomonkövetés.
Advertisements

Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Kifizetési igénylések gyakorlati tapasztalatai
GAZDÁLKODÁSI FELADATOK ELLÁTÁSA 2013.
Projekt Partneri Jelentés készítése és benyújtása
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
KÖSZÖNTJÜK A SZAKKÉPZÉSI TALÁLKOZÓN!
A projektek megvalósítása I.
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Nagyváradi Alíz, TEÜ, PVEI Partneri szeminárium magyar partnerek részére Budapest,
Kifizetési igénylések benyújtásával kapcsolatos tudnivalók
9400 Sopron, Csatkai E. u. 6. Tel.: 99/ Szombathely, Kőszegi u. 23. Tel.: 94/ ProjektmegvalósításNYDOP Kovács Zsolt Nyugat-dunántúli.
Magyar Vívó Szövetség Állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásrend.
Az Európai Területi Társulások évi támogatására kiírt pályázat (A pályázat kódja: ETT-14) Szilágyi Orsolya Támogatási Főosztály Közigazgatási és.
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
Európai Uniós pályázatok Unio Tender Europa Kft..
TÁMOP Pénzügyi elszámolás
ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS OPERATÍV PROGRAM
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
A projekt megvalósítás tapasztalatai
Európai Uniós pályázatok
Elektronikus kérelem benyújtás
A FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELLENŐRZÉS JELLEMZŐI
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE Az ellenőrzés jogi háttere
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
Pályázati lehetőségek Unio Tender Europa Kft.. Általános szabályok Társfinanszírozás Közép-Magyarországi régió: Budapest, Pest megye Konvergencia régiók:
Európai Uniós pályázatok
Pénzügyi és szakmai elszámolás
Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése” c. 2002/2003 évi Phare program FIZETÉSI KÉRELMEK TIPIKUS HIBÁI Hayde Nóra, pénzügyi menedzser VÁTI Kht.
Tájékoztató kedvezményezettek részére Az ÚMFT keretében támogatott projektek megvalósításának szabályai KMOP Pályázati konstrukció Január 30.
Nemzeti Fejlesztési Terv Civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek javítása.
TÁMOP /1. és TÁMOP /2. A korai beavatkozást középpontba helyező Biztos Kezdet programok elterjesztése országos szinten, kiemelt figyelemmel.
TÁMOP TÁMOGATÁS FOLYÓSÍTÁSA, PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
HEFOP /2 intézkedés Monitoring rendszere. Szakmai monitoring célja Mi a cél? Legfőbb célja a támogató és a kedvezményezett közös érdekének érvényesítése:
Technikai és gyakorlati segítségnyújtás Kifizetési kérelem feltöltéséhez Pályázati Tájékoztató felület az ELEKTRONIZÁLÁS bevezetését követően Előadó: Gombita.
FuturICT.hu Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma Kick-off meeting Szeged, december 7. PROJEKT SZINTŰ PÉNZÜGYI LEBONYOLÍTÁS MŰKÖDÉS.
2007. január 25.1 Kedvezményezetteket érintő változások a projekt megvalósítása során.
Projekt címe, azonosító száma Projektvezető/Előadó Beszámolási időszak Dátum.
TÁMOP / Tartamfejlesztés – Hegyhát OrIGAMI(K) Pénzügyi előrehaladás.
2007. febuár 6.1 Kedvezményezetteket érintő változások a projekt megvalósítása során.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉSI KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS TOP Nyíregyháza, január 08. Dr. Frankó Melinda.
Pályázati audit. Jogszabályi háttér as periódusban változatlan volt  Közösségi joganyag 1083/2006/EK rendelet 1828/2006/EK rendelet 1080/2006/EK.
Monitoring tájékoztató nap július 8. Budapest TÁMOP /1/A és TÁMOP /2/A/KMR Tananyagfejlesztés és tartalomfejlesztés különös tekintettel.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
Röviden a közbeszerzésről
TÁMOP B-2-12/ „ÚJ MUNKA – ÚJ ESÉLY” – ROMA NŐK FOGLALKOZTATÁSA A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT.
Pályázati információs nap Június 15.
Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-5. 1
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
TÁMOP B-2-12/ "Munkával a társadalmi integráció elősegítéséért – Roma nők foglalkoztatása a Fejér Megyei Gyermekvédelmi.
T Á J É K O Z T A T Ó a rekultivációs projekt előrehaladásáról KEOP-7
Előadás másolata:

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Ceglédi Tankerület Pályázatok Vác 2013. február 28.

Témák Ki a projektgazda (5 dia) Az átvételt követő lépések (1 dia) A szerződésmódosítás elemei (1 dia) A helytállás (1 dia) A szükséges dokumentáció (3 dia) A pályázási eljárási rend (2 dia) A pályázási felelősségi rend (1 dia)

Átadás-átvételi megállapodás Az intézmény és az intézményegység átadás-átvétele során a megállapodásban rendelkezni kell…………. az átvételre kerülő köznevelési feladatot érintő projektjeinek, 2013. január 1-jei hatállyal történő átadás-átvételéről.” 13. § (1) bek.: „A KIK és az önkormányzati fenntartó az átvételhez kapcsolódó intézkedések végrehajtása során kölcsönösen együttműködve járnak el.

Az átvett pályázatok önkormányzati működtetés esetén Projektgazda a működtető önkormányzat volt a: szakmai fejlesztés - projektgazda KIK b: infrastrukturális f. – projektgazda a működtető települési önkormányzat, de a beszerzett eszközök a KIK ingyenes használatába kerülnek c: infra és szakmai f. – konzorciumot kell alakítani, de erről a KIK lemondhat

Az átvett pályázatok nem az önkormányzat működtet(KIK) A projektgazda a KIK, Kivéve ha: részben vagy egészben infrastrukturális fejlesztésről van szó, akkor meg kell állapodni abban, hogy a projektgazda továbbra is az önkormányzat, és a KIK vállalja az eredmények fenntartását

Az átvett pályázatok önkormányzati társulás esetén Ha az önkormányzati társulás megszüntetése következtében a projekt több projektgazdához kerül, azoknak … konzorciumot kell létrehozniuk. Ha a társulás megszűnését követően az önkormányzat nem lát el fenntartási feladatokat – a projektgazda a KIK

Az átvett pályázatok több célú intézmény esetén A köznevelési feladatot ellátó intézményegység 2013. január 1-jével beolvad a KIK-be. (ha az átszervezés visszafizetési kötelezettséggel jár, nem lehet átszervezni) Ha a szétválasztás következtében a projekt több projektgazdához kerül, azoknak konzorciumot kell létrehozniuk Kivéve: ha a projekt tartalma szétválasztható Vagy a KIK lemond a konzorciumiról

Az átvételt követő lépések A KIK az átadás-átvételi szerződést követő 30 napon belül szerződésmódosítást kezdeményez Konzorciumi megállapodás esetében rögzíteni kell a feladatmegosztást 50%-os költségteher felett mindenképpen a KIK a konzorcium vezetője, egyéb esetben megállapodás kérdése a jogelőd projektgazda az általa igényelt és a támogató felé el nem számolt támogatási előleget a projekt átadás-átvételével egyidejűleg átadja a KIK részére

A szerződésmódosítás elemei Szerződésmódosítás kezdeményezés (központilag a megküldött listában szereplők, többi egyénileg) Hivatalos képviselő Adószám Bankszámlaszám Alapító okirat Aláírási címpéldány/banki aláírás bejelentő Konzorciumi megállapodás, ahol releváns Előleg elszámolásáról szóló nyilatkozat = központilag bejelentjük

A helytállás az átvétel után A korábbi projektgazda, az önkormányzat köteles helytállni a projektben a megállapodás hatályba lépésének időpontjáig (2012. december 31-ig), azt követően viszont már a KIK,

A dokumentáció részei I. Beadott pályázati dokumentáció + a hiánypótláshoz beadott dokumentáció (hiánypótlási felhívás, hiánypótlási dokumentáció) Az elektronikus felülethez (EMIR) történő hozzáférés Támogatói döntés igazolása Támogatási szerződés aláírt példánya, elfogadott költségvetés A projekthez tartozó bankszámlával kapcsolatos iratok Az előleg igénylésével kapcsolatos dokumentáció, elszámolás az előleg felhasználásról

A dokumentáció részei II. A projekthez kapcsolódó fontosabb elektronikus és papír alapú levelezések, meghívók, tájékoztatók, stb. Közbeszerzésekkel kapcsolatos dokumentumok (amennyiben releváns) Kifizetési kérelmek, Projekt Előrehaladási Jelentések és az esetleges hiánypótlás dokumentumai A projekt megvalósítása közben a bevont intézményekkel illetve a kedvezményezettel kapcsolatban bekövetkezett esetleges változások dokumentumai A projekt megvalósítása során keletkezett szakmai anyagok, dokumentációk A beszerzett tárgyi eszközökkel kapcsolatos iratok, leltár

A dokumentáció részei III. Megkötött szállítói, illetve bérleti (terem, eszköz, stb.) szerződések, a szerződéskötést megelőzően bekért árajánlatok Személyi kifizetésesekkel kapcsolatos munkaszerződések, megbízások, az elvégzett feladatról szóló teljesítésigazolások Számlák, kifizetéseket igazoló dokumentumok (Pl.: terhelési összesítő) A projekt közben indított esetleges szabálytalansági eljárás dokumentumai (feljegyzések, vizsgálat elrendelése, szabálytalansági vizsgálati jegyzőkönyv, intézkedési terv) Projekt Zárójelentés, záró kifizetési kérelem Fenntartási időszakban lévő projektek esetében a fentieken túlmenően a fenntartási jelentések, illetve az esetleges ellenőrzések jegyzőkönyvei

Pályázatok eljárásrendje Illetékes KIK felé bejelentés( lbambuk@gmail.com) Szükséges adatok: intézmény neve, OM, egységkód támogató megnevezése, Pályázati konstrukció neve(pl Határtalanul!) Igényelt összeg Önrész Előfinanszírozási összeg Pályázat célja röviden Beadási határidő

Pályázatok eljárásrendje Minden héten csütörtök este központi kiértékelés, melynek másnap péntekre várható az eredménye A folyamatot úgy kell kezelni mintha támogatva lenne Összeg és típus szerint eltérő a felelősség vállaló

Felelősségi körök Intézményvezető pályázatok benyújtására, és TSZ megkötésére kizárólag szakmai együttműködésre, képzésen való részvételre, valamint az 5 millió Ft támogatási összeget nem meghaladó, 100%-os támogatás intenzitású projektek esetében, a tankerületi igazgató ellenjegyzése mellett. Tankerületi igazgató, önerő nélküli, pályázatok benyújtására és TSZ megkötésre, 50 millió Ft értékig; pénzügyes ellenjegyzése mellett, E felett egyedi meghatalmazás vagy elnöki aláírás szükséges.

Köszönöm a figyelmet Bambuk László tankerületi pályázati referens Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Ceglédi Tankerület lbambuk@gmail.com 2700 Cegléd, Kossuth L u. 1. +36-30/676-0883