A mi Megváltónk.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
NAGYBÖJTI TÖRTÉNET.
Az Eukarisztia titkáról elmélkedve az első kérdés, amelyet szemlélünk, hogy mi is az
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Folyamodjatok az Úrhoz,
Történet a boldogságról. Milyen értéke van egy évnek, kérdi a tanuló aki nem ment át a vizsgán. Milyen értéke van egy hónapnak, kérdi az anya, aki hamarább.
Húsvét az élet ünnepe.
A Királyok Királyának élete. Sok - sok évvel ezelőtt élt egy király. Nem volt egy átlagos király. Más volt, mint a többiek. Miért? A legtöbb király palotában.
A bibliai lecke előkészítése és tanítása (1-2.)
Várna i Péter március. „… hogy Ő szolgáljon” (Mt 20,28)
Mikor még semmi nem létezett..
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
A szeretetről.
Túrmezei Erzsébet HÚSVÉT HAJNALÁN.
. . . De sokan nem értették meg az életet amit ajánlott.
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Jézus te vagy minden álmom
Ria Slides. . . De sokan nem értették meg az életet, amit ajánlott.
Ria Slides. (Imagem do filme The Passion of the Christ, de Mel Gibson)
Túrmezei Erzsébet : KARÁCSONY ELŐTT.
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
Szívünkből szeretünk: Nincs kőszikla senki más,
Vajon mit gondol Rólam az Isten?
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Ria Slides. (Imagem do filme The Passion of the Christ, de Mel Gibson)
Ballagók búcsúztató áhítata.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Asztal- és életközösség Jézussal
Adjunk hálát az Úrnak, aki meghalt és feltámadt
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
Isten hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Jézus követése Ifjúsági óra.
Mindig kapcsolatban Vele
Ki hittel a drága keresztre tekint, Szíve rögtön az üdvre lel itt
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Az első csoda: Kánai Menyegző
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Jöjj, ha éhes vagy.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
Húsvét II Vasárnapja A - év A - év J n 20,19-31 Mikor azon a napon, a hét első napján este lett, és a helyiség ajtaja, ahol a tanítványok összegyűltek,
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !. Valami véget ér, kezdődik más talán. Látod, megyünk az élet sivatagán. Gyere, mert lépni muszáj! Refr: Szinte.
Ria Slides. (Imagem do filme The Passion of the Christ, de Mel Gibson)
Urunk megkeresztelkedése
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
A SÁTÁN TERVE.
Nagy-csütörtök C - év Jn 13,1-15.
Egy igazi tanítvány szolgálja Krisztust
Örvendezzünk, jertek, áhítatos lelkek, Istenünk oltáránál
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
„…Jézus megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett.
Isten lakhelye.
Előadás másolata:

A mi Megváltónk

KÉTEZER ÉVVEL EZ ELÕTT, SZÜLETETT EGY FÉRFI...

Istállóban született. Mária megszülte elsőszülött fiát, bepólyálta és jászolba fektette, mert nem jutott nekik hely a szálláson. Lk. 2,7

PÉLDÁT MUTATOTT A SZERETETRÕL ÉS AZ IGAZSÁGRÓL .

Bevonul t Jeruzsálembe. Mondjátok meg Sion leányának: Nézd, királyod jön hozzád, szerényen, szamárháton, a teherhordó állat csikaján. Mt 21.5

HOGY AZ EMBERISÉG MEGISMERJE .

Megmosta lábaikat. Aztán vizet öntött egy mosdótálba, majd hozzáfogott, hogy sorra megmossa, s a derekára kötött kendővel megtörölje tanítványainak a lábát… Példát adtam, hogy amit én tettem, ti is tegyétek meg. Jn 13.5; 15

Mindenki szolgája lett. Mert ki nagyobb, aki az asztalnál ül, vagy aki felszolgál? Nyilván az, aki az asztalnál ül. Én mégis úgy vagyok köztetek, mintha a szolgátok volnék. Lk 22.27

De sokan nem értették meg az életet, amit ajánlott. .

Elutasították, pedig megmenteni jött. A világba jött, a világban volt, általa lett a világ, mégsem ismerte föl a világ. Jn 1.10

Csendes, hallgatag vádlói előtt. Megkínozták, s ő alázattal elviselte, nem nyitotta ki a száját. Mint a juh, amelyet leölni visznek, vagy amint a bárány elnémul nyírója előtt, ő sem nyitotta ki a száját. Iz 53.7

Értünk gúnyolták… Közben leköpdösték, fogták a nádat s verték a fejét. Miután így csúfot űztek belőle, levették róla a palástot, s ráadták saját ruháját. Aztán elvezették, hogy keresztre feszítsék. Mt 27.30- 31

Elítélték és keresztre feszítették ezt az embert anélkül, hogy tudomást vettek volna a jobb életről, amit felkínált. .

Lehajolt a mi szívünkig. Ugyanazt a lelkületet ápoljátok magatokban, amely Krisztus Jézusban volt. Ő Isten formájában volt, és az Istennel való egyenlőséget nem tartotta olyan dolognak, amelyhez föltétlenül ragaszkodnia kell, hanem kiüresítette magát, szolgai alakot öltött, és hasonló lett az emberekhez. Külsejét tekintve olyan lett, mint egy ember. Megalázta magát és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszt halálig. Fil. 2, 5-8

Szenvedés, kín és sötétség.

Gonosztevők között keresztre feszítik. Vele együtt két gonosztevőt is keresztre feszítettek, az egyiket jobbról, a másikat balról. Mt 27.38

Három napig a nap nem ragyogott , a hold nem világította meg a földet, de a harmadik napon megtörtént. .

A Húsvét azért van, hogy emlékezzünk, erre a csodára amit feltámadásnak hívnak.

A Feltámadt Megváltóval, és nyisd ki szíved ajtaját, Ha még nem találkoztál A Feltámadt Megváltóval, tedd meg MOST! Szelíden várj, és nyisd ki szíved ajtaját, hogy Ő beléphessen.

tölts el szereteteddel, Jézus kérlek jöjj, bocsásd meg bűneimet, tölts el szereteteddel, és add meg nekem az örök élet ajándékát! Ámen.

Krisztus meghalt, de Feltámadt! És mindez azért, hogy megtanítson eldobni a bűneinket és feltámasztani az ártatlanságot, a jóságot a becsületet, amik el vannak temetve a szívünk mélyén. .

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen. Jn 3.16

„Ha kételkednél az élet erejében és a megújulás hatalmában, csupán figyelj az óriási kőtömb észrevehetetlenül piciny résén áttörő fűszál csodájára.”

A mi kezünkre adta önmagát, engedte, hogy az emberek keresztre feszítsék. Mielőtt azonban az ég és a föld között karját kitárta, meg akarta ünnepelni tanítványaival a húsvétot. Jézus keresztáldozata előtti nagy szeretet tette, az Oltáriszentség megalapítása, hogy itt maradhasson közöttünk.

A világtörténelem legnagyobb eseménye, a megváltás tette egy kopár hegyen ment végbe. Ez az egyedülálló esemény újra és újra valóságosan jelen lesz az oltáron.

Az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztus! Érezzem át az átváltoztatásban a drámai valóságot, hogy milyen nagy titok részesévé tesz az Úr! Az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztus!

Uram! - köszönöm nagy szeretetedet, hogy minden emberért, - értem személyesen is - véredet ontottad. Köszönöm, hogy az Oltáriszentségben felfedezhetem ajándékozó szereteted határtalanságát.