JELENTÉS a Nemzeti Civil Alapprogram működésének- támogatásának hatásáról, figyelemmel a társadalmi és civil kapcsolatok fejlődésére, egyes kiemelt fontosságú.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
Advertisements

A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
főigazgató-helyettes
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
A magyar civil jogi szabályozás várható változásai, Kormányzat – Civil Szektor – Információs Társadalom Dr. Latorcai Csaba Nemzetiségi és Civil Társadalmi.
AKTUÁLIS FELADATOK A TANÜGYIGAZGATÁSBAN
Államháztartási belső kontroll standardok
Humán rendszerek, közszféra
A Nemzeti Sport Intézet szerepe a támogatási rendszerben
A környezetvédelem intézményrendszere
PÁLYÁZATKÉSZÍTÉS Kistérségek Fejlesztéséért Tudományos Egyesület
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
DOKUMENTUMKEZELÉS.
A kontrollok szerepének felértékelődése a közszférában Domokos László Az Állami Számvevőszék elnökének előadása Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú.
ESZA Nonprofit Kft. Nagy Balázs– uniós programigazgató.
Fejlesztési Igazgatóság
A FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELLENŐRZÉS JELLEMZŐI
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
Állam munkavédelmi feladatai
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
Konzulens: Dr. Pitlik László
Mire való az Állami Számvevőszék? Miképp hasznosul az ÁSZ munkája? XXII. Vezérigazgatói Találkozó, Röjtökmuzsaj október 12. Domokos László előadása.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Szervezetfejlesztési Program
Az első lépések Dr. Kadocsa Ildikó, osztályvezető
Budapest, december 9. 1 A könyvvizsgálói közfelügyelet szerepe és a Közfelügyeleti Bizottság tevékenysége ben Fekete Imréné.
A helyi önkormányzatoknál végzett belső ellenőrzés az Állami Számvevőszék ellenőrzési tapasztalatai tükrében Dr. Sepsey Tamás – számvevő igazgató Magyar.
XVII. Országos Könyvvizsgálói Konferencia Balatonalmádi, szeptember
1605/2002/EK RENDELET FŐ CÉLOK es Rendelet óta bekövetkezett változások miatti módosítások -Pénzügyi tervek – tervezési eljárás -Intézmények bővítése.
1 Az ISPA, Kohéziós Alap és a Strukturális Alapokból támogatott környezetvédelmi projektek ellenőrzési tapasztalatai. Budapest, március 21. Bihary.
MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága
VII. Nevelésügyi Kongresszus VII. Szekció Intézményfenntartás, irányítás és finanszírozás A közoktatás finanszírozása nem önkormányzati fenntartók esetében.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató „A közpénzek felhasználásáról és a köztulajdon használatának nyilvánosságáról, átláthatóbbá.
A évi Integritás Felmérés eredményei a belső kontrollok és a korrupciós kockázatelemzés tükrében Budapest, január 19. Dr. Benkő János, ÁSZ.
főigazgató-helyettes
2011. évi CCIX. Tv. Konferencia neve, helye: Budapest, 2012 október 30. GWP-konferencia Vojtilla László elnöki tanácsadó Magyar Energia Hivatal.
1 Változások az önkormányzatok évi tervezésének, gazdálkodásának szabályozásában.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A Nemzeti Civil Alapprogram szervezeti felépítése, feladat- és hatáskörök Előadó: dr. Ugron Gáspár.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
MIT TUDUNK AZ IFJÚSÁGPOLITIKÁRÓL? Kvíz. ISTEN HOZOTT BENNETEKET EGY RÖVID KVÍZBEN, MELY SOK MINDENRE VONATKOZIK, AMI A FIATALOKAT ÉRINTI...
Az államháztartásról szóló törvény
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál
A SZÁMVITELI TÖRVÉNY évi C. törvény
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Az Állami Számvevőszék önkormányzati ellenőrzési tapasztalatai Előadó: Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
A Nemzeti Civil Alapprogram 4 éves működése, a törvénymódosítás indokai, az alapprogram jövőképe CIVIL PARTNERSÉG REGIONÁLIS KONFERENCIA SZOMBATHELY 2007.
A Számvitelről szóló évi C. törvény módosításai Készítette: Szabó Gabriella.
Költségvetési szervezetek évi beszámolója. Vonatkozó jogszabályok: (1/2) évi XXXVIII. törvény az államháztartásról - 292/2009. (XII. 19.)
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
1 Szervezet és minőség 2. előadás 1. 2 Az előadás tartalmi elemei Alapfogalmak A minőségfejlesztés jogszabályi háttere Minőségfejlesztési megközelítések.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
A kezelőszervezet évi tapasztalatai, a 2008
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A hivatalos statisztikára vonatkozó új jogszabályok bemutatása Dr
JELENTÉS a Nemzeti Civil Alapprogram működésének-támogatásának hatásáról, figyelemmel a társadalmi és civil kapcsolatok fejlődésére, egyes kiemelt fontosságú.
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Országgyűlési Képviselők választása április 8.
A SZÁMVITELI TÖRVÉNY évi C. törvény
Kötelezettségvállalás nyilvántartása, számvitele
Pénzügy 1. oldal „Jó gyakorlatok” konferencia, „Fókuszban: az önkormányzati gazdasági társaságok.” Az önkormányzati vállalatirányítás Előadó Horváth Tamás.
Előadás másolata:

JELENTÉS a Nemzeti Civil Alapprogram működésének- támogatásának hatásáról, figyelemmel a társadalmi és civil kapcsolatok fejlődésére, egyes kiemelt fontosságú közhasznú feladatok hatékonyabb ellátására SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ december 15.

2 Ellenőrzés célja NCA működési és szakmai támogatásának rendszere  biztosította-e a társadalmi és civil kapcsolatok eredményes fejlődését, a közfeladatok hatékonyabb ellátását;  megvalósította-e a támogatott civil szervezeteknél a rendeltetésszerű felhasználás, a közhasznú feladatellátás követelményeit;  érvényesítette-e a támogatások szabályszerű engedélyezésének, átláthatóságának jogszabályi előírásait;  hasznosította-e a támogatások hatékonyságát, ellenőrzöttségét célzó számvevőszéki javaslatokat.

3 Ellenőrzés köre NCA TanácsKIM (SZMM) Kezelő szerv Támogatott szervezetek Helyszínen ellenőrzöttek Kollégiumok

4 Alapprogram rendszerhibája NCA szabályozási és intézményi rendszere, támogatásainak elosztása és felhasználásának kontrollja nem biztosította a társadalmi és civil kapcsolatok eredményes fejlődését, nem járult hozzá a hatékonyabb állami és önkormányzati közfeladatok ellátásához.

5 Intézményrendszer hibái NCA szervezete széttagolt, működését a felelősség hozzárendelése nélküli feladatmegosztás és koordinációs hiányosságok jellemezték. Az egymást váltó testületek között dokumentált átadás-átvétel nem volt

6 Szabályozás fejlődése Közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvénnyel összehangoltan szabályozták Pályázói kifogások kezelését Jogorvoslati eljárás rendjét Beszámolási nyilvánossági előírásokat

7 NCA működésének kezdete óta:  forrásmegosztás aránya változatlan;  működési támogatások alapjának meghatározásán nem módosítottak;  egy civil szervezetnek nyújtható támogatás felső határa nem változott. Szabályozás hiányosságai

8 NCA forráselosztása

9 Támogatási mutatók Adatok: millió Ft-ban Megnevezés év2009. év2010. év Összesen MűködésiSzakmaiMűködésiSzakmaiMűködésiSzakmai Igényelt támogatás Megítélt támogatás Igényelt/ Megítélt %

10 Támogatási rendszerhibák Stratégia részeként elmaradt a monitoring rendszerek kialakítása, az indikátorok teljes körű meghatározása. Pályázatok nem fedték le teljesen a törvényi célokat, bírálati követelménye nem biztosított egységességet. Nem éltek a hosszabb távú projekt finanszírozásával, önrész támogatásával, visszatérítendő támogatással. Nem biztosították a támogatások szabályszerű elszámolását, felhasználását, hatékony ellenőrzését. Nem írták elő a támogatási célok megvalósulásának szakmai, hatékonysági értékelésének szempontjait.

11 Ellenőrzöttek támogatása

12 Működési felhasználások

13 Szakmai programok

14 Feltárt szabálytalanságok Összértéke: ezer Ft Támogatási cél teljesítését nem dokumentálták Elszámolása nem felelt meg a jogszabályoknak Céltól, szerződéstől eltérő felhasználás Szabálytalanul felhasznált NCA támogatás aránya: Helyszíni körben: 16,6 % Kezelő szervnél: 11,0 % MAKE elnöke személyes felelősségének megállapítása

15 Feltárt mulasztások  Számviteli törvényben előírt szabályzatok hiánya.  Nem érvényesítették a bizonylati elvet és fegyelmet.  Könyvvezetésben nem biztosították a közpénzek felhasználásának átláthatóságát.  Közhasznú törvényben meghatározott közzétételi kötelezettséget nem teljesítették.  Közhasznúsági jelentésben a támogatásokat nem mutatták be támogatónként, célonként.

16 Intézkedési javaslatok Tanácsnak: módosítsa az összevont kiadási jogcímek alkalmazására vonatkozó támogatási elveket, tegyen intézkedést a munkacsoportok hatékony és eredményes működésére, az elmaradt feladatok végrehajtására. Alapkezelőnek: intézkedjen a szabálytalanul felhasznált, elszámolt 9253 ezer Ft támogatás visszafizetésére. Támogatóknak: intézkedjenek a szabálytalanul felhasznált, elszámolt 1841 ezer Ft támogatás visszafizetésére.

17 Ellenőrzés hasznosulása A feltárt szabálytalanságok és rendszerhibák a támogatások új intézményi és szabályozási alapokra helyezését indokolja. A Civil tv. kidolgozásánál a jogalkotó a számvevőszéki ellenőrzés több megállapítását már hasznosította: közhasznú minősítés feltételeinek szigorítása; számviteli beszámoló letétbe helyezése; hosszabb távú projektek támogatása, visszatérítendő támogatás, hitelfelvétel engedélyezése. A végrehajtási rendeletekben kell megoldani az átláthatóság, az elszámoltathatóság, valamint az ellenőrizhetőség követelményeit.

18 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!