„Ne görbítsd el, akkor nem kell kiegyenesítened” Kapás Zsolt

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység csökkentéséért Kun Zsuzsa, MTA KTI Gyerekprogram Iroda.
Iskolai egészségfejlesztés – iskolai egészségterv
A helyi termékek szerepe a gazdaságfejlesztésben TAPASZTALATOK, PÉLDÁK, A FEJLŐDÉS LEHETSÉGES IRÁNYAI.
REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA SZÉKESFEHÉRVÁR.
Hogyan segíthet városán, településén? Az egészséges életmód szemlélet beiktatásával a település életébe.  Étkezési tanácsadással  Dohányzás ellenes.
PTE PMMK ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI ÉS MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK MINŐSÉGMENEDZSMENT 4. ELŐADÁS.
Egészségérték-gazdálkodás: Mitől függ az egészségünk?
Egészségfejlesztésének lehetséges irányvonalai
Dr. Kincses Gyula szept. 1/16 A Nemzeti Rákellenes Program összefoglalása Dr. Kincses Gyula.
Orvos – és Egészségtudományi Centrum
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
Semmelweis terv - Értékek, alapelvek, célok és megvalósíthatóságuk feltételei Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva tanszékvezető.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
„Nyitott kapu” a rendszeres testmozgásért és kapcsolódó egészségfejlesztési programok Vámospércsen Ménes Andrea polgármester.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
Orvos- és Egészségtudományi Centrum
Közösségfejlesztés és közösségi munka
Sikeres, egészséges vagy örömteli szervezet? Készítette: Frank Ádám.
Egészségpolitika.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
Public Relations eszközök az egészségügyi intézmények szolgálatában
Munkahelyi Egészségvédelem Egyéni felelősség vagy vállalati érdek ?
Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) – egészségügyi és szociális vonatkozások: Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Információs Stratégia (MITS-ESZ)
A szociális segély indokoltsági célzása – önkormányzati esettanulmányok tapasztalatai (vázlat) Bódis Lajos – Nagy Gyula.
Sajtótájékoztató, november 14. AmCham - Egészséges Munkahely Program 1 Az Amerikai Kereskedelmi Kamara AmCham Egészséges munkahely programja Dr.
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
A primer prevenció jelentősége az ifjúsági munkában
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
A Magyar Köztársaság kormánya
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
A társadalmi egyeztetés alapfogalmai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője február.
Minőség menedzsment 6.előadás
Az EEM helye a menedzsmentben
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
Budapest, december 6.1/12 A kistérségi rendszerépítés helyi tervezésének és módszertani támogatásának új hangsúlyai Dr. Németh Jenő IDEA Kistérségi.
Civilek a területfejlesztésben Dr.G.Fekete Éva MTA RKK, Miskolc.
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban Biró Dániel Budapest május 7.
Kissné Bencze Katalin Nemzeti Erőforrás Minisztérium június 18.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Bodor Tamás főosztályvezető-helyettes Gyermek és Ifjúsági Osztály
2010. november 19. Ráczné Németh Teodóra: Egészséges életmód szociális dimenziói.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
A projekt általános szakmai célkitűzései
HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ A gazdasági növekedés társadalmi feltételei: értékek, intézmények, kizáródás, tudás, egészség - Panelbeszélgetés.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
EGÉSZSÉG ÉS JÓL-LÉT SZÉKESFEHÉRVÁR POLITIKÁJÁBAN Östör Annamária.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
Mentálhigiénés team működése kórházunkban
INNOVÁCIÓ A GYAKORLATBAN Alapellátás új minőségben
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
„FÜGG Ő SÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia Egy attitűd-vizsgáló kérdőív tapasztalatai Dr. Papp Éva.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
LEADER, Identitás, Sport
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága
„FÜGGŐSÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

A munkahelyi egészségfejlesztés, mint a népegészségügyi program stratégiai eleme „Ne görbítsd el, akkor nem kell kiegyenesítened” Kapás Zsolt Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület elnöke

Fundamentum „…fontos, hogy az Országgyűlés felkérje a munkavédelem világában érintett valamennyi szereplőt, személyt, szervezetet, hogy működjön közre a Program megvalósításában.” Munkavédelem Országos Programja „Az ágazatközi együttműködés ki kell terjedjen az egyes tárcákra, önkormányzatokra, közintézményekre, a magánszektorra, a civil szférára és a médiára … A jó egészség elsősorban nem az egészségügyi szolgálaton vagy az orvoson múlik. Egészségi állapotunkat elsődlegesen mindennapi döntéseink, közvetlen környezetünk, a család, az iskola, a munkahely, a lakóhely határozzák meg.” Egészség Évtizedének Johan Béla Nemzeti Programja „Olyan egészségügyi rendszer megteremtésén fáradozunk, amelyben az egyének és közösségeik hatékonyan cselekszenek egészségük megőrzéséért és helyreállításáért „ „Egészségügyi kormányprogram”

A munkahelyi egészségfejlesztés A főszereplő a munkát adó szervezet, mert meghatározza, hogy milyenek a szervezeti kultúra jellemzői, milyen tartalma van a munkafeladatnak, milyenek a fizikai munkakörülmények, milyen lehetőségeket ad munkatársainak az egészségük megőrzéséhez, regenerálódáshoz, fejlesztéséhez. Összességében a munkaszervezetek jellemzői határozzák meg milyen terhelések érik a dolgozót, vagyis melyek azok a hatások és azok milyen mértékűek, amelyek a dolgozó egészségét károsíthatják, a terhelések ellensúlyozására milyen lehetőségeket biztosít.

A munkahelyi egészségfejlesztés fogalma „A munkahelyi egészségfejlesztés a munkaadók, a munkavállalók és a társadalom valamennyi olyan közös tevékenységét jelenti, amely a munkahelyi egészség és jól-lét javítására irányul. A cél eléréséhez három eszközrendszer együttes alkalmazása szükséges: a munkaszervezet javítása, az aktív dolgozói részvétel biztosítása és támogatása, valamint az egyéni kompetencia erősítése.”

Az Európai Közösség és a környezeti problémák „A gazdasági fejlődés nem önmagáért való cél, …az élet minőségének, valamint az életszínvonalnak a javulását kell eredményeznie.”

Alapkérdések, melyek válaszra várnak Hová akarok eljutni én? Merre tart a környezet? Hol vagyok? Kinek? Mikor? Mit? Miért vagyok?

Munkahelyi egészség és biztonság Társadalmi szempontból kell egy összekötő láncszem a társadalom szükségletei és az erre adott válasz gazdasági módszerei között. Ha valaki nem képes arra, hogy az igényeknek megfelelő termékkel, szolgáltatással jelenjék meg a piacon, akkor nem is való oda. Aki nem tud a piaci kihívásokra választ adni, az a dinoszauruszok sorsára juthat, megkísérti őket a kihalás veszélye.

Munkahelyek jellemzése „A munkakörnyezet a legveszélyesebb emberi környezet, amelynek károsító kockázata 1-3 nagyságrenddel magasabb más környezetekénél. A kockázatok különféle formákban jelennek meg, a veszélyes gépektõl kezdve a veszélyes anyagokon át egészen a munkakörnyezet lelki és szociális tényezõiig, ide értve a rossz munkaszervezést, a szociális és higiénés ellátás hiányosságait, a munkahely emberi tényezõit is. „ Munkavédelem Országos Programja

Munkahelyi egészség és biztonság „Ahhoz, hogy valamit jól csináljunk meg, nem szükséges több idő, mint ahhoz, hogy azt rosszul csináljuk meg.” / Johann Jakob Sulzer 8-/

Egészségügyi ellátórendszer Munkahelyi egészségfejlesztés Adópolitika, pozitív ösztönző rendszer Munkaadók Országos egészségpolitika Munkavállalók Prevenció (szűrések, tanácsadás, egészségfejlesztési társadalmi programok Munkabiztonsági szakemberek Munkaegészségügyi szakemberek Hatóságok Térségi egészségpolitika Minőségirányítási, környezetirányítási, Munkahelyi egészségvédelmi és biztonságtechnikai rendszerek Egészségpénztárak Egészségügyi ellátórendszer

A változás dinamikája Tiltakozás Változás + 5 „é” Kétségbeesés Ösztönzés Tiltakozás Változás + Menedzsment Ellenállás Negatív agitáció Aktivitás Magabiztosság Más, mint előtte Munkavállalók Aktivitás mértéke 5 „é” Kétségbeesés Felismerés Projektvezetők Bizonytalanság Félelem Pánik jelenségek Külső segítség várása Passzivitás Magabiztosság Kezdeményezőkészség Aktivitás Kreativitás - idő

Feladatok célszerű megoldási helyszínei Nemzeti munkahelyi egészségfejlesztési stratégia készítésének tapasztalatai Országos szervezetek működési sajátosságai Regionális, megyei, kistérségi, települési szervezetek működési sajátosságai Alapvető kérdés: Mitől válik valami nemzeti programmá?

A szükséges változások helyszínei Kistérségi Társadalmi Párbeszéd intézményrendszerének létrehozása Munkáltatói szervezetek működési rendszere Munkáltatói szerveztek kapcsolati rendszere Munkavállalói szerveztek működési rendszere Munkavállalói szervezetek együttműködési rendszere Önkormányzatok kistérségi együttműködési rendszere Önkormányzatok döntés-előkészítési, döntési folyamatai

A legkisebb közös többszörös Artikuláltak az értékek, érdekek a szervezeteken belül Artikuláltak a szervezet tagjainak közös érdekei, értékei Artikulált a szervezet által képviselt érdekek, értékek rendszere

A legkisebb közös többszörös A partnerek meg akarják ismerni egymás által képviselt érték-, és érdekrendszereket A partnerek artikulálják a közösen képviselt értékeket és érdekeket

A tényleges párbeszéd alapfeltételei Érintettség Kompetenciák „Egyedül nem megy” Időtényező

Időtávok összehangoltsága A Kistérségi társadalmi párbeszéd időtávja A partnerek stratégiai időtávjai A partnerek akciótervének időtávjai

Jövőképek összhangja Szinergia? Nemzeti jövőkép Regionális jövőkép Létezik ilyen? Nemzeti jövőkép Regionális jövőkép Kistérségi Társulás jövőképe Települési önkormányzatok jövőképe Munkáltatók jövőképe Munkáltatói szervezetek jövőképei Munkavállalók jövőképe Munkavállalói szerveztek jövőképei Szinergia? Mi van benne? Hol van?

Indító kommunikációs bölcseletek „Első benyomást másodszor nem tehetsz.” „Hosszú az út a krokodiltól az elefántig.”

Jellemző magatartásformák (?) A meggyőzésre és nem a megértésre törekszünk. A másik beszéde közben a mi mondandónkat fogalmazgatjuk magunkban Csak arra figyelünk, mikor vesz a másik lélegzetvételnyi szünetet és akkor lecsapunk Nem nagyon izgat a másik véleménye, látásmódja Győzni akarunk Dialógus helyett monológok hangzanak el

Győz-győz megközelítés jellemzői Koncentrálás a partner valódi igényeire A partner megértése, a törekedve a kiváltó okok megértésére is Olyan megoldások keresése, amely mindkét fél számára előnnyel járnak (nem engedmények rendszere!) Közös elvi alapok megkeresése és felhasználása a továbblépéshez Törekvés hosszú távú kapcsolat kiépítésére

Miért a munkahelyek? Legnagyobb és legösszetettebb terhelések, veszélyek színtere Folyamatos kapcsolat az érintettekkel Szervezési feladatok elláthatósága Ésszerű csoport praxis lehetősége Anyagi érdekeltség és érintettség Mérhető hatékonyság kényszere Jogszabályok korszerűsége Jogszabályszerű működés kikényszerítése helyett ösztönzés és bevonás lehetősége

A munkahelyi egészségfejlesztés prioritásai Főprioritás: A munkahelyi egészségfejlesztés magyarországi eredményességének folyamatos fejlesztése a munkavégző képesség tartós megőrzése érdekében

A munkahelyi egészségfejlesztés prioritásai A MEF terén az értékközvetítő szervezetek, szakemberek tevékenységének és együttműködésének fejlesztése A munkahelyi szereplők MEF-re vonatkozó magatartásának illetve ismereteinek és tevékenységének minél szélesebb körű fejlesztése A MEF-t érintő állami nagyrendszerek működésének összehangolása A MEF szabályozási, ösztönzési (jogi, gazdasági) környezetének fejlesztése

Népegészségügyi prioritások MUNKAHELYEK BIZONYOS KOMPETENCIÁI MŰKÖDTETHETŐK, MŰKÖDTETENDŐK Szívinfarktus Agyér betegségek Daganatos megbetegedések Mentális megbetegedések Mozgásszervi megbetegedések Egészséges környezet Járványügyi biztonság Külső okok miatti halálozások Lakossági szűrővizsgálatok Egészséges táplálkozás Dohányzás visszaszorítása Mozgás gazdag életmód Szeszesital és drogfogyasztás

„A hibák oka a jobb nem ismerése” Demokritosz Köszönöm szépen a figyelmet!