"Tékozló koldus ruháját szaggatja„

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Advertisements

Területi koordinációs kapacitások vizsgálata Szepesi Balázs A területfejlesztési értékelések bemutatása – workshop április 2 5.
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
ÜDVÖZLÖM ÖNÖKET A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK NEVÉBEN!
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
„A családi napközi kettős szerepe a női foglalkoztatásban” – 2011
Készítette: Dr. Szabó Péter Főosztályvezető
Dokumentációs, nyilvántartási és információáramlási rendszer Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei.
A TISZK-ek fenntarthatósága 1 Budapest, január 14.
A támogatott lakhatás és a szükségletfelmérés
közös finanszírozás vagy ellátásszervezés
FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető
Kitekintés a közösségi ellátás fejlődésére
Győr város szociális ellátórendszerének működtetése az önkormányzati, civil és egyházi szolgáltatók közreműködésével. Páternoszter Piroska főosztályvezető.
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
A szociális szolgáltatásokhoz kapcsolódó foglalkoztatás tervezett átalakítása 1.Klasszikus határterületi kérdés szociális ellátástámogatott életvitel foglalkoztatás.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
HAT – Oktatáspolitikai kerekasztal március 8. Feladat- és felelősségmegosztás a közoktatásban.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Családi napközi.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
Integrált területi beruházás és Közösségvezérelt helyi fejlesztés a as programozási időszakban Zsolt SZOKOLAI C.2 Urban development, territorial.
Kanász-Nagy Máté: Az önkormányzati segélyezési rendszer lehetséges reformlehetőségei a harmonizáció tükrében Budapest,
A szolgáltatások szabadsága Európában kontra egészségügy: az egészségügyre vonatkozó külön direktíva várható tartalma az egészségügyre vonatkozó külön.
Az ÚMVP intézményrendszere
Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei
Szakmai Gyakorlat Keszthelyi Katalin. Budapesti Módszertani Szociális Központ A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei a legnagyobb budapesti.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Változások a szakképzés irányítási rendszerében A szakképzés és a Térségi Integrált Szakképző Központok jelentősége Szőke István szakmai igazgató 2008.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
VII. Nevelésügyi Kongresszus VII. Szekció Intézményfenntartás, irányítás és finanszírozás A közoktatás finanszírozása nem önkormányzati fenntartók esetében.
A Regionális Munkaügyi Tanácsok foglalkoztatási paktumokban való részvételi lehetőségei Balatonvilágos
Lehetőségek a nagy létszámú
Szakmai elvárások és elvárt eredmények a szociális szolgáltatásokon belül nyújtott étkeztetéssel kapcsolatban… Nyíregyháza, március 29.
A szociális és gyermekjóléti feladatellátás kistérségi működtetése központi szemszögből Kecskemét június 10.
A jogszabályi változások irányai dr. Andráczi-Tóth Veronika Nemzeti Erőforrás Minisztérium Családi és Szociális Szolgáltatások Főosztálya.
Bikal, október 18. Közösségi alapú tervezés az uniós finanszírozású területfejlesztésben Péti Márton NTH Október 28.
Intézmény Férőhely Kiváltást Támogató Program. Mentori szerep december dia A szervezeti-működési szakmentorok a tevékenységük során fogadják.
Győri Péter – Mózer Péter "Tékozló koldus ruháját szaggatja"2006. április-május GYŐRI PÉTER – MÓZER PÉTER: AZ ÖNKORMÁNYZATI SZOCIÁLIS ELLÁTÓ RENDSZER ÚJRAÉPÍTÉSÉNEK.
Győri Péter: A hajléktalan ellátás lehetséges útelágazásai – 2. Balatonföldvár, A hajléktalan ellátás lehetséges útelágazásai, Budapest, folytatása.
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
A gondozási szükséglet- vizsgálatok változásai 2010.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
NAK, Szakképzési Igazgatóság
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Az igazgatás és az ápolás-szakfelügyelet kapcsolata
Az új típusú szakképzési rendszer főbb jellemzői MÁV konferenciasorozat 2. rendezvény április 29. Dr. Szivi József SZMM Felnőttképzési és Szakképzési.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
szolgáltatástervezés Dr. Gazsi Adrienn, Kézenfogva Alapítvány
Merre tovább…? Dr. Horváth Ágnes államtitkár november 15.
Családtámogató ellátások
Hajléktalanügy 2015 Hajléktalanellátás Országos Konferenciája
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivata.
Az OSzMK tevékenysége különös tekintettel a fogorvosi ellátásra Dr. Brunner Péter főigazgató Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Budapest,
Irányított Területi Kiegyenlítési Rendszer Ghyczy Gellért
A szociális törvény várható változásai Dr. Felvinczi Katalin Budapest, július 11.
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
Kórházátalakítási pályázat
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal
Lorem ipsum.
Előadás másolata:

"Tékozló koldus ruháját szaggatja„ A SZOCIÁLIS ELLÁTÓRENDSZER ÚJRAÉPÍTÉSÉNEK STRATÉGIÁJA

Miért nem működik a mai rendszer? A rendszer „lefölözésre” motiválja a fenntartókat és az ellátókat. Nem ösztönöz eredményességre, hatékonyságra, szükségletorientált szolgáltatásokra. Nem differenciál semmi szerint („buta, de biztonságos"). Folyamatosan túlszabályozást indukál. Nem érte el és nem is érheti el az országos lefedettséget. Igazságtalan és növeli az egyenlőtlenséget.

Lesz-e Mercedes a Trabantból, ha felszereljük Mercedes alkatrészekkel?

Új rendszer kell! amely: a meglévő elemeket is felhasználva logikájában, szerkezetében és a hozzáférés területén új struktúrát épít; új allokációs mechanizmust épít ki; világossá teszi az állam és a többi szereplő szerepét és felelősségét.

Az átalakítás főbb irányai A szolgáltatások hozzáférésnek szabályozása, új megállapítási szisztéma kialakítása. A központi normatív finanszírozásának és szabályozásának jelentős visszaszorítása, a központi jogszabályok deregulálása. Új pénzbeli támogatási formák kialakítása – az állami normatívák kiváltására. A pénzbeli ellátások körének és normativitásának megerősítése, szélesítése, szükség esetén mértékének emelése. A központi állami támogatások felosztásának, elosztásának, a szolgáltatás-finanszírozás nagy részének regionális szintre delegálása. Probléma- és szükségletorientált központi állami programtámogatások kialakítása (figyelemmel az EU-támogatások keretében létrejövő szolgáltatásokra is). A szolgáltatások körében - ahol lehetséges - jövedelemfüggő térítési díj bevezetése.

A változás alappillérei A szolgáltatások központi normatív finanszírozásának és szabályozásának jelentős visszaszorítása. a) új pénzbeli támogatási formák váltanák ki az eddigi állami normatívák egy részét; b) az eddiginél nagyobb szerepet kapna a szociális szolgáltatások körében is – ahol lehetséges – a támogatások összegének jövedelemfüggő megállapítása. c) az állami támogatások központi források felosztásának, elosztásának, a szolgáltatás-finanszírozásnak a nagy része regionális szintre delegálása; d) meghatározott körben fennmaradnának probléma- és szükségletorientált központi állami programtámogatások is.

Az új ellátórendszer szabályozási sémája

Kp állam - államháztartás     Kp állam - államháztartás   Régiók (Regionális Szocpol. Tanácsok)   szolgáltatások . állami szolgáltatások Jelmagyarázat pénzbeli transzferek kp. állami szolgáltatások allokáció programfinanszírozás

Az egyik lényeges feladata: összehangolás finanszírozás kapacitásszabályozás felelősségi körök

A másik lényeges feladata: Intézményes eszközökkel kell biztosítani az átjárhatóságot bentlakásos intézmények átmeneti otthonok otthon közeli ápolást, gondozást és személyi segítést nyújtó formák ezért a hozzáférésnek és a szabályozásnak közös elveken kell nyugodnia

A szolgáltatás-szervezés egyes kérdései finanszírozás – kapacitásszabályozás – felelősségi körök összehangolása átjárhatóság közös elveken nyugvó szabályozás összehangolt szervezeti-eljárási-szabályozási rendszer Forrás Központi kormányzat Régió Ellátott Költség típus Hotelszolgáltatás Speciális lakhatási támogatás Személyes térítési díj Humánszolgáltatás Ápolási-gondozási járadék Intézmény-működtetés általános költségei Kiegészítő intézmény-támogatás

Szolgáltatási csomag tartalma Önellátó-képesség Hiányának pótlása Szegénység -enyhítés

Regionális Szociálpolitikai Tanácsok erős szabályozási gyenge szabályozási Regionális Szociálpolitikai Tanácsok Központi kormányzat erős működés-szabályozás gyenge működés-szabályozás erős eljárási szabályok gyenge eljárási szabályok erős személyi reprezentáció gyenge személyi reprezentáció erős prioritás-, célmeghatározás gyenge prioritás-, célmeghatározás erős forrásfelosztási kompetenciák gyenge forrásfelosztási kompetenciák erős döntési kompetenciák gyenge döntési kompetenciák kompetenciák … Regionális szervezet A javaslat előnyei: Nem szükséges gyökeresen átalakítani a közigazgatást. Nagyon sok központi szabályozás megszűnne, így javítva az átláthatóságot. A transzparencia mellett a rendszer ésszerűen és hatásosabban működne. A döntések közelebb kerülnek az igénybevevőkhöz, ami a szükségletek kielégítésének hatékonyabb eszköze.

Regionális Szociálpolitikai Tanács a szükségletek meghatározása a döntés meghozatala, szerződéskötés ellenőrzés Funkciója: Regionális Szociálpolitikai Tanács Bizottságai A bizottságok alágazati szinten szerveződnek. információ szolgáltatás javaslattétel a szükséges szolgáltatói kapacitásokra (a pályázati, tender kiírásokra) vonatkozóan döntés-előkészítés (lehetséges pályázati nyertesek kiválasztása, a Tanács csak ezen belül dönthet a nyertesekről) a Tanács „kontrollja” az üléseken való részvételen keresztül (összeférhetetlenség, tisztességtelen lobbizás megakadályozása stb.)

A Regionális Szociálpolitikai Tanácsok szervezeti sémája Városi önkormányzatok delegálnak Megyei, megyei jogú városi önkormányzatok delegálnak Ágazati miniszter delegál Kistérségi önkormányzatok delegálnak Non-profit fenntartók delegálnak Piaci fenntartók delegálnak Regionális Szociálpolitikai Tanács szakbizottságok képviselői RSzT alágazati szakbizottsága RSzT alágazati szakbizottsága RSzT alágazati szakbizottsága Egyházi fenntartók delegálnak Alágazatok országos érdekvédelmi szervezetei delegálnak Alágazatok ellátó szervezetei delegálnak Alágazatok ellátó szervezetei delegálnak Alágazatok ellátó szervezetei delegálnak

Az átalakítás eredményeképpen (az egyes alapelveknek megfelelően) (önkormányzatiság) a helyi önkormányzatok szerepe "kötelezett"-ből támogatott szolgáltatás-szervezővé válna (szereplők aktív részvétele) a jelenleginél határozottan nagyobb szerephez jutnának az egyes ellátásnyújtók, ellátásfenntartók a döntéshozatalban (ellenőrizhetőség) egyértelműbbé válhat az egyes feladatok végrehajtásának számonkérhetősége

Az átalakítás eredményeképpen (az egyes alapelveknek megfelelően) folyt. (ésszerűség a szükséglet-kielégítésben) megszüntethető a konkrét szolgáltatásnyújtás országosan egységes finanszírozása-szabályozása (szubszidiaritás) a döntéshozatal közelebb kerülne a valós szükségletek, információk helyéhez (így lehetőség nyílna a problémaorientált, szükségletorientált sajátos szolgáltatások finanszírozására, kialakulására) (alapszükségletek biztosítása) a központi kormányzat speciális programtámogatási (illetve regionális elosztási) formákkal, a jelenleginél sokkal célzottabban tudná kezelni az ún. fehér foltokat, a legelmaradottabb kistérségeket