Hatványtáblázat készítése ABSZOLÚT HIVATKOZÁS SEGÍTSÉGÉVEL HOZZUK LÉTRE AZ ELSŐ 11 SZÁM 0-10 HATVÁNYAIT.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Táblázatkezelés Alapok.
Advertisements

Koordináták, függvények
“Hogyan oldunk meg gyorsan egy csomó számítást?”
Microsoft Excel 3. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Gazdasági informatika
Gazdasági informatika 1. előadás 2003/2004. ősz MÜME II. évolyam GTK III. évfolyam
Adatelemzés számítógéppel
Az előadás célja: ALAPISMERETEK elsajátítása n Az informatika az információ elérésével, tárolásával, feldolgozásával és továbbításával foglalkozó tudomány.
Táblázatkezelés alapfogalmak
Microsoft Excel 7. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Microsoft Excel 2007.
Táblázatok.  Szövegünket nem csak tabulátorokkal igazíthatjuk táblázat-szerűre,  Táblázat eszközt használva további lehetőségeket kapunk:  Keretezés.
Összeállította: Sallai András
Számítástechnika I. 2.konzultáció
Alapműveletek A képletek mindig = egyenlőségjellel kezdődnek!
A táblázatkezelés alapjai 1.
 Szöveg: Alapértelmezés szerint a táblázatkezelők a szöveges adatot balra zárják. Ha a cella tartalma nem fér ki, akkor a szomszédos cellában folytatódik.
Táblázat kezelő programok
Táblázatkezelés-Excel
Táblázatkezelés Microsoft Excel
Algebra a matematika egy ága
Táblázatkezelés alapjai MS Excel, OpenOffice Calc
Táblázatkezelés a MS Excel segítségével
Táblázatkezelés– Excel program bemutatása
Címsor menüsor ikonsor munkaterület (ikonsor) állapotsor.
CELLACÍMZÉSI MÓDOK A TÁBLÁZATKEZELŐ PROGRAMBAN
A Microsoft Excel Készítette: Rummel Szabolcs elérhetőség:
Táblázatkezelés Az Excel.
MICROSOFT OFFICE EXCEL. Indítása  Start - Minden program – Microsoft Office – Microsoft Office Excel  Asztalról az ikonjára dupla kattintással.
Táblázat módosítása.
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokba
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokban
Gazdasági informatikából megkaptuk a félévi feladatot!!! Mindenki nagy örömére… 0. hét.
Microsoft Excel Általános ismeretek.
Microsoft Excel Függvények VII..
Függvények III Logikai függvények. Hamis A HAMIS logikai értéket adja eredményül. HAMIS( ) A függvény alkalmazása helyett egyszerűen beírhatjuk a HAMIS.
Excel Hivatkozások, függvények használata
Az egérmutató formái: Sor vagy oszlop kijelölése Cellák kijelölése
Összeállította: Sallai András
Microsoft Excel 2. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Függvények.
Az Excel mint „interaktív” kérdőív
Az Excel táblázatkezelő
Excel Függvények Páll Boglárka.
Táblázatok készítése. Az 1. sor 1. cellája Az 1. sor 1. cellája Az 1. sor 2. cellája Az 1. sor 2. cellája Az 1. sor 3. cellája Az 1. sor 3.
A leggyakrabban használt függvények
Hatványozás egész kitevő esetén
TÁBLÁZATOK SZERKESZTÉSE EXCEL 2007 TÁBLÁZATKEZELŐVEL.
Táblázatkezelés tanítása Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Openoffice Calc.
Készítette:Képes Edina 10/d
Turócziné Kiscsatári Nóra
Táblázatkezelés KÉPLETEK.
Táblázatok.
Függvények II..
Licensz vizsga Újvidék, Kandidátus: FARKAS ANDOR
8. osztály Egyszerű képletek. Első feladat  Adjunk meg egész számokat, majd számítsuk ki az összegüket, különbségüket és hányadosukat.
Táblázatkezelés.
Fogalma és típusai. Adatkezelési alapelv: – Egy adatot egy táblázatba csak egyszer viszünk be. – Ha a más cellában is használnunk kell, hivatkozunk az.
BIOLÓGUS INFORMATIKA 2008 – 2009 (1. évfolyam/1.félév) 6.
Másolás és automatikus kitöltés
Táblázatkezelés Képletek és függvények. Képletek A képletek olyan egyenletek, amelyek a munkalapon szereplő értékekkel számításokat hajtanak végre. A.
Excel alapok Templom Téri Német Nemzetiségi Általános iskola Pilisvörösvár 2015 A leggyakoribb Excel műveletek, ill. típusfeladatok Készítette: Kárpát.
Informatika Oktató: Katona Péter. Táblázatkezelés (Az Excel táblázatkezelő alapjai)
Microsoft® Office Excel® 2007 – oktatóanyag
3. Táblázatok és diagramok
Készítette:Roppantóné Lévay Mária
Házi feladat megoldása
Táblázatkezelés Az Excel.
Adatbázis-kezelés a táblázatkezelőkben
Hatványozás azonosságai
Előadás másolata:

Hatványtáblázat készítése ABSZOLÚT HIVATKOZÁS SEGÍTSÉGÉVEL HOZZUK LÉTRE AZ ELSŐ 11 SZÁM 0-10 HATVÁNYAIT

Az alapok beírása A hatványozás alapjait az első sorba írjuk be. A B1 cellába írjuk be 1 és a C1-be 2 és a két cellát jelöljük ki, és a sorozatot húzzuk meg L1-ig ahol a 11 jelenik meg!

A kitevők beírása A kitevőket az „A” oszlopba fogjuk beírni! Az A2-be írjunk nullát az A3-ba írjunk. Jelöljük ki a két cellát és húzzuk le az A12 sorig, ahol megjelenik a 10 szám.

Most már így néz ki a táblázat

^Excelbe hatványozás beírása A hatványozást már tanultátok matematikából. 3 4 a 3 az alap a 4 a kitevő, ami azt jelenti, hogy 3 4 =3333=81 A hatványozást Excelbe a következő képpen kell beírni. 3 4 = 3^4 Ahhoz, hogy hatványozás jele megjelenjen az AltGr + 3 billentyűket kell kétszer is megnyomni majd az egyik ^^ jelet visszatörölni, hogy csak egy jelem legyen^

Hogy adjuk meg a képletet? Pl. a 3 4 képlete a táblázatunkba a D6 cellába kel beírnunk a következő képpen: D1 cellában van a 3 alap A6 cellában van 4 kitevő A képlet így néz ki: =D1^A6

A B2 cellába írjuk be a szükséges képletet, amit jobbra és lefele is másolhatunk majd A B2 cellába hozzuk létre az 1 0 képletét Ha a képletben nem teszünk rögzítéseket, Akkor =B1^A2 képletet kell beírnom. De akkor nem másolható, mert a cella hivatkozások mindig rosszúl módosulnának. Rögzítéseket kell használni, hogy másolható legyen a képlet!

Hogy kell rögzítenünk a képletet? A B1 cellahivatkozásnál az 1 elé kell a $ jel, hogy mindig az 1 hatványait kapjuk meg, ha lefele húzom a képletet, de ha jobbra másoljuk, akkor változzon B$1 → C$1 így már a 2, 3…11 hatványait is megkapjuk. Az A2 cellahivatkozásnál az A elé kell a $ jel hogy mindig nulla hatványkitevőt kapjuk meg, ha jobbra húzom a képletet, de ha lefele másoljuk, akkor változzon A$2 → A$3 így már a 1, 2, 3….10 hatványkitevőt is megkapjuk.

Képlet másolása jobbra Ha a képletet jobbra másoljuk akkor minden cellába 1 jelenik meg, mert bármely szám 0. hatványa az 1.

Képlet másolása lefele Ha a kijelölt képleteteket lefele másoljuk akkor minden cellába megjelenik az adott számok hatványai

Miért jelennek meg egyes cellákban E+SZÁM kifejezések? Az a E+SZÁM kifejezés az informatikában (még a számológépeden is) a normálalakot jelöli. AZ I12 cellába a szám 1,07E+09 = 1, Ezt akkor írja ki a program ilyen alakban, ha a megjelenítendő szám olyan nagy, hogy nem fér ki már a cellába és két tizedesjegyre kerekít. Ha a cellát szélesítjük, akkor eltűnhetnek az E+SZÁM-ok

Oszlopok szélesítése Ha az oszlopot szélesítjük, akkor eltűnhetnek az E+SZÁM-ok a szélesítés után. Pl. I12 cellába a szám 1,07E+09 = Számra változik és már nincs kerekítés

A számok ezres bontásban való megjelenítése Nagy számok esetén érdemes ezres bontásban megjeleníteni, amit ikon segítségével 000 könnyen elvégezhetünk (jelöld ki C2 - L12) Utána érdemes a tizedesjegyeket csökkenteni szintén ikon segítségével.

Az elkészült hatvány táblázat