NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Advertisements

Feltehetek egy kérdést?
Válás és újraházasodás a Bibliában
A házasság még nem a mennyország
A munka, mint teremtettségünk része Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ 2010/ 5. rész.
Folyamodjatok az Úrhoz,
férfivá és nővé teremtette őket.
Jer Mert ezt mondja a Seregek URa, Izráel Istene: Majd meglátjátok, hogy még a ti időtökben véget vetek ezen a helyen a hangos, vidám örvendezésnek,
Mózes I. könyve 1. rész    Szent Biblia alapján (Károli fordítás)
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Férfivá és nővé teremtve
Sámuel királlyá keni Sault
KERESŐK ÓRÁJA Az igazi Boldogság titka BEVEZETŐ ELŐADÁS
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Jézus te vagy minden álmom
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
„Építse egyik a másikat" 1Thessz a párkapcsolat teológiája
Jó reggelt- Isten hozott !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT!.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
KÉT IGE Isten és Jézus dicsőségéről IMA
ISTEN hozott köztünk!.
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
A boldogság is kegyelemből fakad
A békéltetés szolgálata
Boldogok, kik szegények lélekben. Boldogok, mert övék lesz a menny.
Készítette: Jon A. Palmer
Boldogok a szelídek, mert ők örökségül bírják a földet
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
ISTEN hozott köztünk!.
Mert ha az egynek bűn(be)esése folytán a halál uralomra jutott az által az egy által, sokkal inkább uralkodnak majd az életben az egy Jézus Krisztus által.
Isten mondta.
Mindig kapcsolatban Vele
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Nem tudom mikor lesz.
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
JÓ REGGELT !.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
JÓ REGGELT !. Ki teremtette ezt a világot, az egész világot, az egész világot? Ki teremtette ezt a világot, Atyánk Istenünk! Ki teremtette a sok csillagot,
Az Ige Liturgiája Olvasmány Mózes első könyvéből Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. Így szólt Isten: «Teremtsünk embert képmásunkra. Isten.
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
Amikor Jézus odaért, megtudta, hogy már négy napja a sírban van. Betánia pedig közel, mintegy félórányira volt Jeruzsálemhez, ezért a zsidók közül sokan.
„Élni vagy égni?” Készítette:Komjáthy Károly.
A házasság = elköteleződés megbocsátásra, hűségre, szeretetre
Református istentisztelet
JÓ REGGELT !.
Nagy-csütörtök C - év Jn 13,1-15.
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
Egy igazi tanítvány szolgálja Krisztust
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
Igehirdetés „Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas. 37„Ne ítéljetek, és nem ítéltettek. Ne kárhoztassatok, és nem lesz kárhoztatásotok. Bocsássatok.
Örvendezzünk, jertek, áhítatos lelkek, Istenünk oltáránál
Igeolvasás „11Ezért Mózes ezt mondta az ÚRnak: Miért tettél szolgáddal ilyen rosszat? Miért nem vagy jóindulattal hozzám, miért raktad rám ennek az egész.
Felszólító igék Máté evangéliumában
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
1. Boldogok a lelki szegények:
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
Isten lakhelye.
„47Az első ember földből, porból való, a második ember mennyből való
Előadás másolata:

NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG

A HÁZASSÁGTÓL LESZEK BOLDOG TÉNYLEG???

BOLDOGOK A ... Mt 5:3 Kik a boldogok? Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa. Mt 5:4 Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak. Mt 5:5 Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet. Mt 5:6 Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek. Mt 5:7 Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek. Mt 5:8 Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent. Mt 5:9 Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek. Mt 5:10 Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa. Mt 5:11 Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Jn 13:17 Ha tudjátok ezeket, boldogok lesztek, ha meg is teszitek. Jn 20:29 Jézus így szólt hozzá: Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak, és hisznek. Jel 22:14 Boldogok, akik megmossák ruhájukat, mert joguk lesz az élet fájához, és bemennek a kapukon a városba. 84. Zsoltár 5 Boldogok, akik házadban laknak, szüntelenül dicsérhetnek téged!

„BOLDOGOK A HÁZASOK” NINCS A BIBLIÁBAN

A házasság önmagában nem oldja meg lelkünk magányosságát. A bűneset utáni világban nem is olyan egyszerű jó házasságban élni.

„Csalárdabb a szív mindennél, javíthatatlan; ki tudná kiismerni „Csalárdabb a szív mindennél, javíthatatlan; ki tudná kiismerni? Én, az ÚR vagyok a szívek vizsgálója.” (Jeremiás 17:9-10) "Mert belülről, az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok, paráznaság, lopás, gyilkosság, házasságtörés, kapzsiság, gonoszság, csalás, kicsapongás, irigység, rágalmazás, gőg, esztelenség." (Márk 7:21-22)

KÉPVISELJÉTEK ISTENT SZAPORODJATOK URALKODJATOK Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket. Azután megáldotta őket Isten, és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be a földet, és hajtsátok uralmatok alá! Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a szárazföldön mozgó minden élőlényen! (1 Mózes 1:27-28)

Én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek Én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek. (János 10:10b) Ha a földbe vetett búzaszem nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz. (János 12:24)

De amint az egyház engedelmeskedik Krisztusnak, úgy engedelmeskedjenek az asszonyok is a férjüknek mindenben. Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte. (Efézus 5:25) Krisztus: szereti, vezeti, szolgálja az Eklézsiát A férj: szeresse, vezesse, szolgálja a feleségét

Az ő isteni hatalma mindennel megajándékozott bennünket, ami ahhoz szükséges, hogy Isten tetszésére és dicsőségére éljünk — azon keresztül ajándékozott meg, hogy egyre jobban és bensőségesebben megismerjük őt, aki a saját dicsőségébe hív bennünket. (2 Péter 1:3)

SZÍVÁTÜLTETÉS „Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek.” (Ezékiel 36:26)