Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
Advertisements

ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
LEADER Szeged LEADER pályázatok
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
oldalon elérhető, letölthető. Jelen előadás feltételezi, hogy az oktatáson résztvevő elolvasta és elsajátította az ÉTDR ún. „bevezető előadás”anyagát.
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
TISZATÉR LEADER EGYESÜLET célterületei és eljárásrend 2011.
TARKA-BARKA Szászvár Főtér
Közép-Magyarországi Operatív Program Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése KMOP és Szociális.
A Helyi LEADER Akciócsoportok szerepe a vidék turizmusában
A DAOP as időszak eredményei különös tekintettel Bács-Kiskun megyére Kúsz Tibor DARFÜ Kht.
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
1 Munkáltatók részére nyújtott szolgáltatások Az eEurope-2005 megvalósítása közszolgáltatásainak (e-gov) Magyarországon A lakossági- és üzleti szféra felé.
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIA FELÜLVIZSGÁLATA 2013.
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER.
TÁMOP A/1-11/1 Eljárásrendi tudnivalók – adminisztratív információk.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
A projekttől a pályázatig
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
Falusi szállásadók képzése Budapest, április 19.
Konzultációs nap – Minőségfejlesztési Iroda szeptember 18. Fekete Krisztina Fókuszban a formahibák.
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
EU-s pályázatok írása és módszertana
1 Közép-magyarországi Operatív Program Közoktatási intézmények beruházásainak támogatása KMOP ADMINISZTRATÍV TUDNIVALÓK.
Projektfejlesztés DDOP /2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
Nemzeti Fejlesztési Terv Civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek javítása.
Tájékoztató Egyszerűsített pályázat Pályázat benyújtása, értékelés, támogatási szerződés, módosítások, ellenőrzések, szabálytalanság Budapest, július.
Európai Visszatérési Alap évi / évi allokáció szeptember 26.
Európai Menekültügyi Alap évi allokáció szeptember 18.
Vállalati tanácsadás - sikeres pályázók, sikeres pályázat a Közép-Dunántúlon.
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
A közötti programozási időszakra történő felkészülés, a Helyi Fejlesztési Stratégiához kapcsolódó tervezési terület előzetes elismerése.
LEADER – 2013 pályázáshoz szükséges feltételek megteremtése Mezőföld Helyi Közösség Egyesület – LEADER HACS.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
 Módosítás jogszabályi háttere: › évi XVII. Törvény › 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet › Letölthető:  Benyújtás helye: támogatási.
Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok 1. célterület Nyilatkozat a Helyi Akciócsoporttal való együttműködésről Nyilatkozat honlapon történő megjelenésről.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Hajdu István Bükk-Térségi LEADER Egyesület : A HVS felülvizsgálat, HPME javaslatok gyűjtésének meghirdetése a 16/2013. ÚMVP IH közlemény alapján.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
2007. febuár 6.1 Kedvezményezetteket érintő változások a projekt megvalósítása során.
Gárdonyi csillagok (CLLD) Közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések megvalósítására irányuló helyi akciócsoportok megalakítására és azok regisztrációjára.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása Mikro-, kis-, és középvállalkozások részére Gyakori hibák Nemessályi - Bistey Judit Észak-Alföldi KKV Tanácsadói.
TÁMOP „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban”
Változások az építőiparban – 2013 Tájékoztató az építésüggyel kapcsolatos jogszabályok január 1-e óta hatályos kivitelezőket érintő rendelkezéseiről.
FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉSI KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS TOP Nyíregyháza, január 08. Dr. Frankó Melinda.
KDOP-4.2.1/B-11 Önkormányzati tulajdonú belterületi utak fejlesztése.
KDOP-4.1.1/F-11 Környezetfejlesztési akciók a fenntartható településekért.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
Pályázati információs nap Június 15.
Közösen Hatvan kulturális fejlődéséért A TOP CLLD Program
Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-5. 1
A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység feladatai
A folyamatba épített ellenőrzés
Segédanyag LEADER pályázat benyújtásának lépései, általános pályázati feltételek Dél-borsodi LEADER Egyesület.
KÖSZI ÓZD! Közösségi színterek fejlesztése Ózdon 1.
TOP H KRESZ-park fejlesztése
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
Belső Biztonsági Alap pályáztatás Alapvető információk
TOP „KÖZÖS TÖBBSZÖRÖS” A Barcsi közösségfejlesztési stratégia megvalósításának főbb szabályai BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA.
Szépkorúak számára szervezett kulturális és közösségi nagyrendezvények támogatása top h Avasi Horizont Helyi Közösség Helyi Akciócsoport.
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Tájékoztató fóruma július 12.
Előadás másolata:

Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség 2018. szeptember 04.

HACS – Helyi Akciócsoport A CLLD (Community-led Local Development) keretében a helyi közösségeknek lehetőségük nyílt az EU Rendelet és a TOP 7. prioritása feltételeinek megfelelő helyi fejlesztési stratégia kialakítására, amely teret biztosít a helyi társadalom megújítására, a helyi közösségek szervezésére, tudatosságának fokozására. A prioritástengely azt célozza, hogy kísérleti jelleggel, a jogosult városokban a helyi lakosság, a civil szervezetek, a vállalkozások és az önkormányzatok együttműködésével, illetve kezdeményezésére integrált, közösségfejlesztést és helyi identitástudatot elősegítő, elsődlegesen kulturális és közösségi tartalmú, a helyi gazdaságfejlesztést támogató stratégiák készüljenek, amelyek alapján helyi fejlesztési programok valósulnak meg a jövőben. Az Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség (továbbiakban: HACS) ezen programnak a keretein belül helyi pályázati felhívásokat hirdet meg, meghatározza a támogatást igénylők körét, a támogatási kérelmek benyújtásának módját és határidejét. Kérjük, a támogatási kérelem benyújtása előtt legyen szíves tanulmányozni e dokumentumot, mely a helyi támogatási kérelmek helyes formában történő benyújtását szolgálja!

Támogatási kérelem adatlap A helyi támogatási kérelmet a helyi felhívás mellékletét képező helyi támogatási kérelem adatlapon kell elkészíteni, amely elérhető az alábbi elérhetőségen keresztül: http://hacsnyirbator.hu/palyazati-dokumentumok Kérjük, mielőtt a helyi támogatási kérelem adatlap kitöltéséhez kezdenének, legyenek szívesek a mellékelt kitöltési útmutatót is áttanulmányozni. Hogyha a kitöltési útmutató átvizsgálását követően is kérdése maradna, kérjük, legyen szíves felkeresni a Helyi Akciócsoport munkaszervezetét.

Formai előírások A helyi támogatási kérelmet 1 elektronikus adathordozón (doc, xls, pdf-fájl formátumban, kizárólag CD/DVD lemezen), valamint az aláírásokkal ellátott dokumentumokat (helyi támogatási kérelem adatlap, nyilatkozatok) 1 eredeti papír alapú példányban nyújtsa be zárt csomagolásban postai küldeményként. Ha személyesen kívánja benyújtani a dokumentumokat, természetesen erre is van lehetősége, ebben az esetben kérjük, legyen szíves az Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség címére befáradni: 4300 Nyírbátor, Szabadság tér 7. Ügyeljen arra, hogy a benyújtott papír alapú és elektronikus dokumentáció teljes mértékben azonos legyen. Fontos, hogy a helyi támogatási kérelem összeállítása során, figyelemmel legyen a helyi felhívás 6. pontja szerinti csatolandó mellékletek listájára!

Kérelemkezelés folyamata Miután élt lehetőségével és benyújtotta a támogatási kérelem adatlapot, megtörténik az Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség munkaszervezete által az iratok iktatása. Azt követően, hogy az iktatási folyamat lezajlott, a beérkezésről a támogatást igénylő értesítése 5 napon belül végbemegy, míg az ezt követő jogosultsági ellenőrzés a beadástól számítottan 10 nap alatt valósul meg. Ha a formai ellenőrzés után, a benyújtott támogatási kérelem hiánypótoltatható hibát tartalmaz, a hiánypótlásról értesítést indít útnak a HACS munkaszervezete. A hiánypótlás teljesítésére 5-15 nap áll rendelkezésére a támogatást igénylőnek. Amennyiben a hiánypótlás elfogadható, megkezdődhet a támogatási kérelem tartalmi értékelése. Itt lehetőség kínálkozik a tartalmat illetően tisztázó kérdés feltételére a munkaszervezet részéről, abban az esetben, ha a támogatási kérelem bizonyos tartalmi elemei nem egyértelműek. Miután a Helyi Akciócsoport értékelte a támogatási kérelmet, azt, a Helyi Bíráló Bizottság elé terjeszti, akik döntést hoznak a támogatási kérelem támogatására, benyújthatóságára vonatkozóan. Pozitív elbírálás esetén történhet meg a teljes támogatási kérelem benyújtása az Irányító Hatóság részére, az erre kialakított elektronikus kitöltő programon keresztül. Erre a HACS támogatásra irányuló döntési javaslatának közlésétől számítottan 30 nap áll rendelkezésre. A támogatási kérelem végső ellenőrzését követően megtörténik a támogatást igénylő értesítése a támogatási kérelem támogatásáról vagy elutasításáról.

Ügyfélszolgálat elérhetősége Ha további információkra van szüksége, forduljon bizalommal az Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség helyi akciócsoport ügyfélszolgálathoz a 06/70- 522-7945 vagy a 06/70-522-7946 telefonszámon, ahol hétfőn és csütörtökön 12 órától 16 óráig, szerdán 8 órától 12 óráig fogadják hívását. Kérjük, kövesse figyelemmel a felhívással kapcsolatos közleményeket az Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség, http://hacsnyirbator.hu honlapján, ahol a HACS ügyfélszolgálat elektronikus elérhetőségeit is megtalálhatja!