dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Projektek pénzügyi végrehajtása. Pénzügyi megvalósítás alapvető dokumentumai  Támogatási szerződés  Szakmai és pénzügyi végrehajtásra vonatkozó előírásokat.
Advertisements

Projekt Partneri Jelentés készítése és benyújtása
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
Gazdaságfejlesztési pályázatok 2009, 1.kör Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
TÁMOP /10/1 TÁMOP /10/1/KMR Pénzügyi követelmények.
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER.
TÁMOP A/1-11/1 Eljárásrendi tudnivalók – adminisztratív információk.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
Pályáztatás Országos Széchényi Könyvtár november 14.
EU-s pályázatok írása és módszertana
Projektfejlesztés DDOP /2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
Nemzeti Fejlesztési Terv Civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek javítása.
A Pályázatfigyelés szakmódszertana
Tájékoztató Egyszerűsített pályázat Pályázat benyújtása, értékelés, támogatási szerződés, módosítások, ellenőrzések, szabálytalanság Budapest, július.
Európai Visszatérési Alap évi / évi allokáció szeptember 26.
Európai Menekültügyi Alap évi allokáció szeptember 08.
Európai Menekültügyi Alap évi allokáció szeptember 18.
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok Változások A pályázók tájékoztatása,
Európai Integrációs Alap Európai Menekültügyi Alap évi allokáció május 16.
TÁMOP TÁMOGATÁS FOLYÓSÍTÁSA, PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS.
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Vállalati tanácsadás - sikeres pályázók, sikeres pályázat a Közép-Dunántúlon.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment IV. Modul A projekt-gazdálkodás – A kultúra gazdaságtana.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Natura 2000 fenntartási/ fejlesztési tervek készítéséhez nyújtandó támogatás – az ÚMVP-n keresztül -Natura 2000 konferencia – November 22. Makovényi.
Hajdu István Bükk-Térségi LEADER Egyesület : A HVS felülvizsgálat, HPME javaslatok gyűjtésének meghirdetése a 16/2013. ÚMVP IH közlemény alapján.
Projekt címe, azonosító száma Projektvezető/Előadó Beszámolási időszak Dátum.
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
2007. febuár 6.1 Kedvezményezetteket érintő változások a projekt megvalósítása során.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
Soós Andrea koordinációs igazgató Papp Miklós projektvezető
Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása Mikro-, kis-, és középvállalkozások részére Gyakori hibák Nemessályi - Bistey Judit Észak-Alföldi KKV Tanácsadói.
TÁMOP „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban”
Kétszakaszos eljárások V szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉSI KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS TOP Nyíregyháza, január 08. Dr. Frankó Melinda.
KDOP-4.2.1/B-11 Önkormányzati tulajdonú belterületi utak fejlesztése.
Monitoring tájékoztató nap július 8. Budapest TÁMOP /1/A és TÁMOP /2/A/KMR Tananyagfejlesztés és tartalomfejlesztés különös tekintettel.
KDOP-4.1.1/F-11 Környezetfejlesztési akciók a fenntartható településekért.
Módosítási kérelem benyújtása internetes pályázatok esetén.
Győr-moson-sopron megyei kormányhivatal
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
1. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (Ket.)
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
Pályázati információs nap Június 15.
Hallgatói juttatási rendszer
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
TOP H KRESZ-park fejlesztése
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
Belső Biztonsági Alap pályáztatás Alapvető információk
TOP „KÖZÖS TÖBBSZÖRÖS” A Barcsi közösségfejlesztési stratégia megvalósításának főbb szabályai BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA.
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Előadás másolata:

Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap pályáztatás Alapvető információk dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium 2015. november 30.

Általános információk Elszámolhatósági időtartam: 2016. március 1 . – 2018. június 30. De! a projektek időtartama: Pályázati kiírásonként változó A támogatás keretösszege (hazai társfinanszírozással együtt): Összesen a 23 pályázati kiírás keretében 2 080 704 570 Ft. A költségvetés tervezése és az elszámolás is forintban történik. Projekt költségvetés minimum és maximum összege: Pályázati kiírásonként változó (kiírás 1.2.1 pontja) Egy pályázó több projektet is benyújthat. Támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének 100%-a, amelyből az uniós hozzájárulás 75 %, BM 25 % - Saját erő a BM hozzájárulást csökkenti + osztott finanszírozás esetén saját erő

Pályázókkal szemben támasztott követelmények Lásd pályázati kiírás II. pontját! II.1. Szervezeti alkalmasság (a projektek non-profit jellegűek) II.2. Gazdasági és pénzügyi alkalmasság Bármelyik követelménynek való meg nem felelés automatikus kizárást von maga után!

Technikai/formai követelmények – kizáró okok A pályázat automatikus kizárását vonja maga után, amennyiben a pályázati dokumentáció az alábbi kritériumnak nem felel meg: Ha a támogatást igénylő nyilatkozat eredeti papír alapú példányát határidőre nem nyújtotta be, az hiányos, illetve hibás Ez esetben a támogatási kérelem hiánypótlás nélkül elutasításra kerül

Szakmai követelmények Az alábbi szakmai követelményeknek kell a pályázatnak megfelelnie (pályázati kiírás I.3 pontja): a kiírásban meghatározott intézkedésre és tevékenységre irányul a projekt – a rendszer nem hagy másképp pályázni, azonban a támogatási kérelem tartalmának is összhangban kell lennie az intézkedéssel, a célcsoport megfelelő.

Szakmai követelmények Mérföldkövek: Két havonta PEJ-hez kapcsolódóan: költségek beállítása kötelező A mérföldkövekhez beállított költségek összegének meg kell egyezniük a projekt összköltségével Indikátorok: Közös indikátorok – Nemzeti Programban, Munkaprogramban rögzített Projektet teljes mértékben szükséges lefedni: indikátorlista a rendszerben

Pályázatok benyújtása A pályázatok beérkezésének végső határideje: nyílt kiválasztás: 2016. január 11-én 12.00 óra közvetlen kijelölés esetén: 2016. február 29-én 12.00 óra Határidőn túl a rendszer nem fogad be pályázatot! Az EUPR informatikai rendszerben szükséges a pályázatot benyújtani. Személyes kézbesítés: kizárólag a nyilatkozat esetében lehetséges (javasolt) Belügyminisztérium TKFO, Tóth Judit főosztályvezető sk. 1051 Budapest, József Attila u. 2-4. A nyilatkozatokat kizárólag a Belügyminisztérium József Attila utcai bejáratánál lehet benyújtani! Lezárt borítékban

Pályázatok benyújtása A nyilatkozat vonatkozásában a borítékon mind személyes, mind postai kézbesítés esetén az alábbi adatokat kell feltüntetni: a pályázó szervezet neve és címe, a projekt címe, pályázati kiírás kódszáma, A beérkezett támogatási kérelmet és a nyilatkozatot az EUPR automatikusan iktatja és a pályázó részére visszajelzést küld a dokumentumok beérkezéséről és arról, hogy az intézményrendszer a támogatási kérelem jogosultsági vizsgálatát a benyújtási határidő lejártát követően megkezdi.

Hiánypótlás / értesítés Jogosultsági ellenőrzés A jogosultsági ellenőrzést az FH a kiírásban szereplő hiánypótoltatható és nem hiánypótoltatható szempontok szerint végzi ha: nem hiánypótoltatható jogosultsági feltételeknek nem felel meg, a támogatási kérelmet további vizsgálat nélkül el kell utasítani, erről a pályázót a kérelem beérkezésétől számított 10 napon belül az EUPR-en keresztül értesíti   ha: a támogatási kérelem a nem hiánypótoltatható jogosultsági feltételeknek megfelel, az FH megvizsgálja, hogy megfelel-e a kiírásban meghatározott hiánypótoltatható jogosultsági feltételeknek: ha megfelel, az FH megkezdi a kérelem tartalmi ellenőrzését, és erről a pályázót értesíti (10 napon belül, EUPR-ben).

Hiánypótlás / értesítés / értékelés Ha a támogatási kérelem nem felel meg maradéktalanul a hiánypótoltatható jogosultsági feltételeknek: hiánypótlás (legalább 3, legfeljebb 15 napos) határidő kitűzésével. Amennyiben a hiánypótlás a pályázó részéről nem érkezik be határidőben, továbbá amennyiben a pályázó határidőre benyújtotta a kért hiánypótlást, de a jogosultsági szempont(ok)nak való megfelelés a hiánypótlás után sem állapítható meg, akkor a támogatási kérelem elutasításra kerül. 2. Tartalmi értékelés a pályázati kiírásban rögzített értékelési szempontok alapján tisztázó kérdés megválaszolására legalább 3, legfeljebb 15 napos határidő; az EUPR-en keresztül kell kiküldeni; az EPTK-n keresztül kell beküldeni; a határidőn túl a rendszer nem engedi beküldeni a választ, így a rendelkezésre álló adatok alapján kerül elbírálásra az adott szakmai szempont Ha a tisztázó kérdésre adott válasz ellenére az információ továbbra sem egyértelmű a döntés-előkészítés érdekében az FH további tisztázásra szólíthatja fel a pályázót (ÉB javaslat alapján is).

Értékelés / Döntés (nyílt és közvetlen kijelölésű kiválasztás) Nyílt kiválasztási eljárás Összes pontszám: 75 pont Szakmai részpontszám: 63 pont Pénzügyi részpontszám: 12 pont Támogatható a pályázat, ha jogosultsági vizsgálat során valamennyi szempontnak megfelelt, a projekt keretében tervezett tevékenységek illeszkednek a Nemzeti Programban /Munkaprogramban kitűzött, pályázati kiírásban meghatározott célok teljesítéséhez az összes pontszám 60 %-át (45 pontot) eléri és a szakmai szempontok esetében a 33 pontot eléri. Az a pályázat, amely nem éri el a szakmai szempontok szerint elérhető 33 pontot pénzügyi szempontból nem kerül értékelésre.

Értékelés / Döntés (nyílt és közvetlen kijelölésű kiválasztás) Közvetlen kijelölésű eljárás Támogatható a pályázat, ha jogosultsági vizsgálat során valamennyi szempontnak megfelelt, szakmai értékelési szempontoknál a 13. 15. 19. szempontok kivételével valamennyi szempontnak megfelelt Döntés Az értékelés eredményeként kialakul az értékelt kérelmek sorrendje, Amelye az Értékelő Bizottság megvitat, döntési javaslatot készít FSz döntése

Értékelés / Döntés (nyílt és közvetlen kijelölésű kiválasztás) Nyílt kiválasztási eljárás Nem támogatható a pályázat, amennyiben: jogosultsági vizsgálat során valamely szempontnak nem felel meg, a jogosultsági vizsgálat során, a hiánypótlásra adott válasz beérkezését követően továbbra sem állapítható meg a jogosultsági szempont(ok)nak való megfelelés, b) a projekt keretében tervezett tevékenységek nem illeszkednek a Nemzeti Programban / Munkaprogramban kitűzött, pályázati kiírásban meghatározott célok teljesítéséhez c) szakmai és pénzügyi értékelés során kapott pontok összege nem éri el az összes pontszám 60%-át, d) szakmai értékelés során kapott részpontszám nem éri el a 33 pontot. Ebben az esetben a támogatási kérelem pénzügyi értékelésre sem bocsájtható. Közvetlen kijelölésű eljárás Nem támogatható a pályázat amennyiben: a) jogosultsági vizsgálat során valamely szempontnak nem felel meg, b) szakmai értékelési szempontoknál a 13. 15. 19. szempontok kivételével valamely releváns szempont vizsgálata alkalmával „nem megfelelt” minősítést kap.

Köszönöm a figyelmet! Sikeres pályázást kívánok!