Sebők Sándor projektvezető MKT IG2 fórum, február 8.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

E-BANKING SUMMIT március 3. Biztonságos kommunikáció biztosítása a pénzintézetek és a hatóságok között Szabó Katalin Termékmenedzsment osztályvezető.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
Az országos projekt állása és a klíringtagi felkészülés aktuális feladatai Sebők Sándor projektvezető MKT IG2 fórum, február 8.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
BELSŐ PIACI HÉT II. Konferenciasorozat az Európai Unió belső piaci szabályozásáról Budapest – április BELSŐ PIACI HÉT II. Konferenciasorozat.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
1 VIII. VASÚTI PÁLYÁK TERVEZÉSÉTŐL A KIVITELEZÉSIG VASÚTI PÁLYÁS MÉRNÖKTOVÁBBKÉPZŐ Magyar Mérnöki Kamara Budapest, EU támogatású projektek.
Követelményelemzés – követelményspecifikáció A szoftverfejlesztés kapcsán az elemzés speciálisan egy kezdeti szakaszt jelöl, amelynek alapvető feladata.
Intézmények közötti egyéni átvezetést segítő programok.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Hogyan teljesíthetjük a HpT 13§B követelményeit Egy vállalati Compliance Adatbázis terve Dr Lőrincz István Associator Kft.
BINARIT TIMESHEET Több, mint munkaidő nyilvántartás Virág Zsolt (BINARIT Informatikai Kft.)„Hogyan legyek milliomos?” konferencia – BKIK ( )
TARTALOM BREVIÁRIUM – RÖVID MAGYARÁZATOK NÉGY ESZKÖZ BERUHÁZÁSTERVEZÉS ÉS -MENEDZSMENT Bevezetés Főszereplők Az eszközök Tanulság ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Open SKM Agency Kft. - „...a nyílt szabványok választása egyértelműen okos üzleti döntés...” „... az EU nem válhat a zárt forráskód rabjává,
MINTAKÉRDÉSEK. A pénzügyi számvitel információs rendszere elsősorban a gazdálkodó szervezetek vezetőinek információs igényeit elégíti ki. A beszámoló.
Regős Gábor Könyvelőirodák Országos Szövetségének elnöke Hagyományos számlázás sajátosságai integrált környezetben KÖNYVELŐIRODÁK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A három lépcsőfok… 29% - A megoldás 52 heti stratégia sikeres üzleti kapcsolatépítéshez (Avidor András - Michelle R. Donovan - Ivan R. Misner) Az emberek.
Az állami köznevelési közfeladat-ellátás
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
NIIF VoIP projekt aktualitások
NIIF Behívás projekt aktualitások
Adattárház fejlesztés módszertani tapasztalatok a HIFI-ben
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
Folyamatmanagement eszközök hódítása Teremts rendet a káoszból PPM-el
Jogszabályi és hatósági támogatás az elektronikus számlázáshoz
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
A központosított illetményszámfejtő rendszer évi változásai
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Kommunikáció a könyvvizsgálatban
Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Budapest, november Mentorálási tapasztalatok – Kalocsa.
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Tájékoztató a évi OSAP teljesüléséről
De ki nyújt ma minőségi szolgáltatást?
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
Cipész, maradj a kaptafánál!
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
A hatékony adományozás eszközei igazgató, Magyar Adományozói Fórum
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
Környezeti Kontrolling
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Köszöntő A Dokumentumkezelő rendszerek helye és szerepe
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Önkormányzati adattárház
SWIFT csatlakozás Wittmann György
Készletek transzformációja
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
Üzleti projektterv Előadó neve | Cégnév.
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
A dolgozói teljesítménymérés gyakorlata a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárban Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Minőségirányítási szakmai nap.
A SIKERTELENSÉG NÉHÁNY OKA
Kórházi és ágazati gazdálkodást érintő informatikai fejlesztések és az azokban rejlő lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.
Előadás másolata:

Az országos projekt állása és a klíringtagi felkészülés aktuális feladatai Sebők Sándor projektvezető MKT IG2 fórum, 2011. február 8. A SEPA szabványnak megfelelő belföldi átutalás napközbeni elszámolásának megvalósítása

Tartalom: A klíringtagi projekt sajátosságai A klíringtagi projekt mérföldkövei A projekt állása A Bankszakmai Munkacsoport szerepe Azonosított és megoldott kérdések A klíringtagok aktuális feladatai Tartalom MKT fórum - 2011.02.08.

A klíringtagi projekt sajátosságai A feladat rendkívül összetett! Új interface az IG2-höz – ez nyilvánvaló. CSAKHOGY, ezen túlmenően: Az érintett termékek, ügyfélszegmensek és banki rendszerek azonosítása Az érintett termékek újragondolása Üzleti folyamatok átalakítása Új üzleti feltételek kialakítása, meglévők módosítása Szabályozás újragondolása Preferenciák, kommunikáció MKT fórum - 2011.02.08.

A klíringtagi projekt mérföldkövei Projektszervezet felállítása, erőforrás tervezés 2010.12.31. Projekt elindítása, felelősök kijelölése, HR és pénzügyi erőforrás allokáció Üzleti tervezés 2011.02.28. Kritikus elem Minden, ami a fejlesztéshez kell: Termékek, szegmensek, rendszerek, folyamatok Fejlesztés 2011.03.01 - 2011.12.31. Tesztelés Belső tesztelés 2011.09.01 - 2011.12.31. Kis adatszámú próbateszt GIRO-val 2011.10.31 - 2011.11.28. Valós adatszámú próbateszt GIRO-val 2011.11.29 - 2011.12.31. Integrált, csoportos teszt 2012.01.09 - 2012.05.13. Párhuzamos próbaüzem 2012.05.14 - 2012.06.22. Éles indulás 2012.07.02. Árazás, szabályozás, kondíciók meghirdetése: 2012.04.20. Külső kommunikáció 2012.01.01 - 2012.09.30. MKT fórum - 2011.02.08.

A projekt állása A projekthez csatlakozott az összes klíringtag A jogszabályi háttér megszületett A klíringtagokban a projekt elindult. A résztvevő klíringtagok csoportja nem homogén A szolgáltatások választéka, a rendszerek bonyolultsága nem homogén Így az egyes projektek státusza és a szükséges erőforrás sem homogén A december közepi státuszriportok alapján a munka mindenhol megindult. A következő státuszfelmérés éppen folyamatban van. Kritikus mérföldkő a 2011. február végi funkcionális specifikáció – ez a fejlesztések zömének előfeltétele! MKT fórum - 2011.02.08.

A Bankszakmai Munkacsoport szerepe Az országos projektet egyelőre egy operatív munkacsoport segíti: BMCS Tagjai: klíringtagok, az MNB és a GIRO szakértői. Elnöke: Prágay István Szerepe: azonosítani az érdemi kérdéseket és lehetőleg egységes megoldást találni Témák a teljesség igénye nélkül: Az intézményi projektek mérföldkövei - OK Napi ciklusszám, ciklusbeosztás - OK Hajnali szakasz - OK Néhány kérdéses megbízás típus besorolása az IG2 vagy az IG1 alá - OK SEPA formátumú nyomtatvány tartalmi elemei - OK A visszautasítás időzítési szabályai - Folyamatban Likviditás menedzsment specifikus kérdések – nagyrészt OK A BMCS jegyzőkönyveket (és a PIB jegyzőkönyveket is) minden klíringtag megkapja. MKT fórum - 2011.02.08.

A klíringtagok aktuális feladatai Ahol a projektszervezet még nem állt fel maradéktalanul, vagy az erőforrások nem állnak rendelkezésre, ott ezt haladéktalanul pótolni kell. A 2011. február 28-ai mérföldkő kritikus! A fejlesztések előfeltétele az üzleti tervezés a változások által érintett termékek szegmensek banki rendszerek azonosítása a kívánt új működési modell megtervezése és mindezek alapján a funkcionális specifikáció az összes érintett és fejlesztendő rendszerre (pl: számlavezetés, elektronikus csatornák, fedezet foglalás, likviditás menedzsment – a teljesség igénye nélkül, és az IG2 interfészen túl) MKT fórum - 2011.02.08.

Köszönöm a figyelmet! Köszönöm a figyelmet! MKT fórum - 2011.02.08.