A hasznos kender Cannabis sativa L..

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Zárókonferencia Szeptember 30. Szeged
Advertisements

A készítmény 2011 óta van forgalomba hazánkban és még kevesen ismerik
EGÉSZSÉGKONYHA PROGRAM FŐ TÉNYEZŐK: -SAJÁT SZOKÁSAIM -KÖRNYEZETI HATÁSOK.
Organic Mission termékek az orvosi praxisban
Sportolás hatása szervezetünkre
Egészséges táplálkozás
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
Zsírsavak Növényi/állati eredetű zsírok/olajok fő alkotórészét képező karbonsavak Szénlánca: hosszabb nyílt láncú el nem ágazó telített.
Az egészséges fogyás útja 1. A túlsúly oka 2. A túlsúly típusai 3
A vitaminok és ásványi sók
A PECSÉTVIASZ GOMBA GANODERMA LUCIDUM.
A takarmányok zsírtartalma
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
Természetes Színezékek
Étkezési zsiradékok.
Teljes Parenterális Táplálás
A helyes táplálkozás.
Самовар=Szamovár.
Omega 3 étrend kiegészítő kapszula
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
Dr.Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztő főorvos BFKH NSZSZ munkatársa
Gyermekek fejlődése és gondozásuk módszertana
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
Horváth Krisztián A Vitamin.
D – vitamin ! (: Készítette: Pafit Zoli Tomi Patrik.
C vitamin By: Aknai Ramóna.
B6 vitamin Raffael Zsolt. Miben található  A B6-vitamin az egyik legtöbb feladatot ellátó vitamin, naponta több mint százféle feladatot lát el. Elsősorban.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Az Alzheimer-kór filozófiája
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
Időskori betegségek vagy civilizációs betegségek?
Táplálékaink, mint energiaforrások és szervezetünk építőanyagai.
Egészséges Táplálkozás
Dr Kovács Ágota Péterfy Sándor utcai Kórház Gasztoenterológiai Osztály
Oktatás kiemelkedő fontossága
Kaposvár, április 28. FEJLESZTÉSI IRÁNYOK, EREDMÉNYEK HÚSIPARI VONATKOZÁSBAN Dr. Zsarnóczay Gabriella Országos Húsipari Kutatóintézet.
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
HAIR NICE HAJKENCE fejbőrápoló krém
Tápanyagok.
Takarmányok zsírtartalma
A lipidek táplálkozási jelentősége
 van jótékony koleszterin ?  gyógyítható a cukorbetegség ?  napoznunk kéne minnél többet, főleg 11-3 óráig és hogy kerülnünk kell a naptejet ?  kerülnünk.
Szívünk napja- a Szív Világnapja
B vitamin! A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, kiegyensúlyoz ott, változatos táplálkozással könnyen bevihetők így hiányállapot nem alakul ki. Legnagyobb.
Omega 3 étrend kiegészítő kapszula
Ön tudta, hogy: testünk több mint %-a víz?
Margarinok telítetlenségének vizsgálata
Ismétlés Heterotróf életmód Mindenevő Táplálkozás folyamata
VITAMINOK.
„A gyógynövények királya”
A vitamin. Gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: nyomokban [forrás?] forrás? száraztészták: 0-0,04 μ g sajtos, túrós sütemények:
Testünk építőkövei – a vitaminok
Takarmányok zsírtartalma
Az egészséges táplálkozás szerepe az egészséges életmódban
Az omega-3 zsírsavak és a helyi állattenyésztés: feladatok és lehetőségek az egészséges humán táplálkozásban Acizi graşi n-3 şi zootechnia locală: sarcini.
Kvíz, bor, kávé Agyunk és a nagy hármas. Mit szeret az agyunk? Aludni és melatonint termelni Omega 3-6 zsírsavakat (pl.halolaj, ligetszépe, olíva) Tanulni.
Lipidek.
PUREX Phase-3 Program. PUREX Phase-3 Mottó: „Legyél kívül és belül mindig tiszta, Ez a hosszú, egészséges élet titka!” (Ősi indiai mondás) (Ősi indiai.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
Az Őrség. Az Őrségről általánosságban Vas megye délnyugati szegletében helyezkedik el Látnivalókban és természeti kincsekben gazdag tájegység Nevét onnan.
Flownorm kapszula. A mai kor emberének gyakori betegsége az érszűkület, a visszeresedés és a trombózis. Ez különböző okok (pl. nem megfelelő táplálkozás,
A PIROS BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi fejlesztésére.
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
Réti gyógynövények.
Dr. Seregi János állatorvos, egyetemi tanár
Takarmányok zsírtartalma
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

A hasznos kender Cannabis sativa L.

Az élet fája

Növényi olajok

Olajok, zsírok szerepe a szervezetben Kitűnő energiaforrások. Elengedhetetlenek a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához. Számos aroma, íz- és színezőanyag zsiradékban oldódik. A szervezetben tárolt zsír részt vesz a testhőmérséklet szabályozásában, a belső szervek védelmében is.

Olajok, zsírok szerepe a szervezetben Kalória-bevitelük 60 %-a zsírból áll, mégis nagyon ritka a véralvadási zavarból származó szív és érrendszeri megbetegedés. Rák vagy cukorbaj is alig fordul elő közöttük. Ennek oka, hogy az általuk fogyasztott zsír nagyon sok esszenciális zsírsavat tartalmaz, a megfelelő arányban.

Milyen zsírokat érdemes fogyasztani? A zsírokat a zsírsavak szerkezete alapján több csoportra oszthatjuk. Zsírsavak Telített Egyszeresen telítetlen Többszörösen telítetlen Disznózsír Omega 9 Kendermagolaj Vaj Lenmagolaj Pálmaolaj Halolaj Kókuszolaj A telített zsírokból fogyaszt legtöbbet a magyar lakosság!

Esszenciális zsírsavak Csak külső forrásból juthatunk hozzá. Hiányuk károkat okoz a szervezetben. Az egészséges arányuk a legfőbb tényező.

Omega zsírsavak A kendermagolajban az 50-70%-ban található linolsavhoz (omega 6) az alfa-linolénsav (omega 3) társul. Arányuk 3:1

A kendermagolajban található esszenciális zsírsavak Arányuk az emberi szervezet számára a legoptimálisabb.

Az omega 3-6-9 zsírsavak hatásterületei Csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kockázatát Csökkenti a koleszterinszintet Segíti a magzat és a csecsemő agyának fejlődését Megkönnyíti a tanulást, javítja az agyműködést A szellemi megbetegedések és depresszió kezelésében is kimutatható jótékony hatása Segít megelőzni az Alzheimer és Parkinson kórt Segíti a fogyást, az egészséges bélműködés helyreállításával Ápolja és erősíti a bőrt, hajat és körmöket Gyulladáscsökkentő hatású pl ekcéma, psoriasis, akne esetén Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító pl. arthritis esetén

Kendermag tartalmú termékeink

Receptek amiket nem az orvos ír fel Nyári vegyessaláta kendermagolajjal… Gyermekláncfüves zöldségsaláta kendermagolajjal…