Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ráczné Dr. Rózsa Katalin projektvezető A DASZK fő feladatai TÁMOP /2-2F
Advertisements

Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
A környezetvédelmi megbízott szerepe a vállalkozások tevékenységében és Önkormányzati munkakörben Önkormányzati munkakörben.
E-BANKING SUMMIT március 3. Biztonságos kommunikáció biztosítása a pénzintézetek és a hatóságok között Szabó Katalin Termékmenedzsment osztályvezető.
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
AZ ELEKTRONIKUS KÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSA INFORMATIKA A FELSŐOKTATÁSBAN DEBRECEN DR. ZÁRDA SAROLTA GÁBOR DÉNES FŐISKOLA.
Egységes, központi elektronikus nyilvántartás jön létre a korábbi széttagolt, és egymással nem kompatibilis, adathiányos korszerűtlen nyilvántartások.
Kiszervezés szolgáltatói szemmel Tóth Zoltán november 9.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
- avagy hasznos gondolatok az önkormányzati ASP rendszerről
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Az állami köznevelési közfeladat-ellátás
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Tájékoztató AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSe kapcsán a CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓról Február Előadó: dr. Szepesi Gábor Krucsó Balázs.
A NISZ feladatai az Önkormányzati ASP2 projektben
Az agrár-szakigazgatás szervezeti rendszerének változásai 2017-től
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Az Önkormányzati ASP ..
A felsőoktatási tanácsadás országos módszertani fejlesztése
Barcsák Marianna KPSZTI
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Összeállította: Horváth Józsefné
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Magyar Tudományos Művek Tára
MTMT szervezeti hierarchia kialakítása a Széchenyi István Egyetemen
Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel kísérése II.
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
Kommunikáció a könyvvizsgálatban
Az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítása
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 6.
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
1993-as közoktatási törvény
„B” komponens Az SZTE informatikai infrastruktúrájának fejlesztése
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Az ASP.ADO szakrendszerhez csatlakozó önkormányzatok adattisztítási, migrációs feladatai dr. Kása Brigitta aljegyző Eger,
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
HEFOP P /1.0 A működési folyamatok mintaszerű újraszervezése az integrált vidéki nagyegyetemek minőségközpontú működésének támogatása.
Önkormányzati adattárház
Lorem ipsum.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
IT biztonsági monitoring eseményfelügyelet, bizonyítékok,
Kórházi és ágazati gazdálkodást érintő informatikai fejlesztések és az azokban rejlő lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
Az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítása
Előadás másolata:

Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről Krucsó Balázs Szakmai projektvezető Magyar Államkincstár 2017. Október 25.

AZ ASP 2.0 PROJEKT SZEREPE A változásban A szervezeteknek eredendően nem célja a változás: valamilyen cél elérése, valamilyen funkciók ellátására jönnek létre. Stabilitásra törekszenek biztonságos működés szervezeti tudat/kultúra megőrzése érdekében. VÁLTOZÁS veszély lehetőség A kincstár a lehetőséget látta meg a változásban. Célunk, hogy a projektek és a változások eredményeként az ország közösségét szolgáló Kincstár jöjjön létre, szolgáltatásainkat egységes és átlátható kormányzati elvek és folyamatok mentén biztosítsuk. E célunk megvalósításának egyik zászlóshajója az Önkormányzati ASP 2.0 projekt.

A projekt általános célja informatikai rendszerek korszerűsítése belső működésének támogatása egységes elektronikus ügyintézési szolgáltatások A központosítottan megvalósuló informatikai rendszer korszerű és fajlagosan jóval olcsóbb működést tesz lehetővé.

Települési önkormányzatok ASP ügyfélkör Települési önkormányzatok megyei jogú városok, városok nagyközségek, közös hivatali székhely települések közös hivatalhoz nem tartozó települések Önkormányzati „központok” főváros megyei önkormányzatok jogi személyiségű társulások Önkormányzati „intézmények” nemzetiségi önkormányzatok önkormányzati intézmények

ASP megvalósulásának előnye Könnyű hozzáférés (webes böngésző) Új technológiák gyorsabb és egyszerűbb bevezetése Korszerű és szabványos informatikai biztonsági szolgáltatásokhoz való hozzájutás Egységes jogszabályi működés és további integrációs fejlesztési lehetőségek 

Az ASP rendszer bevezetésének ütemezése 2015. évben pilot jelleggel 55 önkormányzat a teljes portfólióval 2016. évben további 44 önkormányzat a gazdálkodási rendszerrel 2017. évben 1.648 önkormányzat gazdálkodási és adó rendszerrel 2018. évben további 1248 önkormányzat teljes portfólióval 2019. évben a nagy városok és a kerületek csatlakoznak

Keretrendszer Szakrendszerek Adattárház Támogató rendszerek Az ASP rendszer elemei A szakrendszerek számára egységes felületet és hozzáférést, az egységes felhasználó-, és jogosultságkezelést, valamint a rendszerszintű menedzsment (üzleti) funkciók elérését biztosítja. Keretrendszer A e-közigazgatáshoz kapcsolódóan az ASP rendszerben olyan integrált szakrendszerek kerültek bevezetésre, amelyek hatékonyan segítik az önkormányzatok illetve a felettes szervek napi munkáját. Szakrendszerek Az önkormányzati gazdálkodás felső kormányzati szintű ellenőrzési és monitoring tevékenységének támogatása. Önkormányzatok adatszolgáltatási és beszámolási kötelezettségeinek egyszerűsítése és egységes, központi alapra helyezése. Vezetői információk és operatív döntéstámogatás az önkormányzatok számára. Adattárház Az önkormányzati ASP rendszer napi adminisztratív, ügyfélszolgálati és működtetési feladatait segítő alkalmazások. Támogató rendszerek

A 2017.01.01-i éles indulás előkészítése 2 lépcsős oktatás Képzők képzése ADÓ: 46 fő oktató GAZD: 56 fő oktató Felhasználók képzése ADÓ: 412 oktatási nap GAZD: 897 oktatási nap OKTATÁS ÉS BEVEZETÉS TÁMOGATÁS

Eddig Képzésben részt vett

Eddig Sikeres vizsgát tett

A 2017.01.01-i éles indulás előkészítése e-Learning 1.679 önkormányzat ~ 3.000 felhasználó A képzési ciklus alatt 305.000 alkalommal használták a felületet 1.654 sikeres vizsga Az elégedettségmérés eredményei szerint a hallgatói elégedettség négyfokozatú skálán mérve összességében véve 3,5 felett van OKTATÁS ÉS BEVEZETÉS TÁMOGATÁS

A kiterjesztés jelenlegi helyzete

Integrációs fejlesztés, tesztelés Integrációs fejlesztések Adatállomány módosítások Tesztelések: Funkcionális Integrációs Költözés Migrációs áttöltés Központi partner feltöltése – export Új felhasználó szerepkörök bevezetése Adatbázis kialakítások ( ASP2.0) Próbamigráció támogatás

2018.01.01-jével csatlakozó önkormányzatok

Talán most…

A későbbiekben…

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!