...egy okos városban élt. Mindig okos eszközöket használt...

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Számítógépes alapismeretek Kommunikáció Információs és Kommunikációs Technológiák (IKT)
Advertisements

A felhasználói interfész A felhasználói interfész az a felület, amellyel a szoftver az ember felé „fordul”; amellyel a felhasználó nap mint nap találkozik.
A kártyanyomtatás fortélyai Csákvári Krisztián Kártya és címke gyártás
Perifériák Készítette: Friss István Dávid. A perifériák csoportosítása Bemeneti (Input) eszközök Kimeneti (Output) eszközök Be-és kimeneti (I/O) eszközök.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
… Bioprotector Az egészség védelmezője. Ma már tudományosan bizonyított tény, hogy a Bioprotector hatásosan semlegesíti a mágneses tér deformitásait és.
Megjelenít ő k Marlen Dániel Felkészítő tanárom: Czuth Éva Iskolám: 2000 Szentendre, Kálvária út 16.
A szenior tudástőkére épített társadalmi innováció május 21. Miskolc ©Sárközy Erika.
A Non-Profit teljesítménymérés problémái (mérési és fejlesztési lehetőség) Márkus Gábor CVS, PVM, TVM, igazgató Stúdium Kft. Oktatás és Projekt menedzsment.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása.
European Commission Enterprise and Industry Az INNO-Way program bemutatása Székesfehérvár november 05.
ETailer Kit Lenovo VIBE P Lenovo Internal. All rights reserved. Ildikó Árva
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
NRC Omnibusz – november. Okostelefon használat  A éves internetezők 64%-a használ okostelefont (saját/céges okostelefont, vagy más készülékét).
Az információs forradalom  Minden jog fenntartva.
BINARIT TIMESHEET Több, mint munkaidő nyilvántartás Virág Zsolt (BINARIT Informatikai Kft.)„Hogyan legyek milliomos?” konferencia – BKIK ( )
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
Microsoft Photo Story. Mi is ez?  A Microsoft Photo Story egy alkalmazás, amelyet a Microsoft, a világ egyik legnagyobb szoftvergyártó cége készített.
Internet tudományos használata
ERASMUS+ DISSZEMINÁCIÓS PLATFORM
Nemzeti Audiovizuális Archívum
E-learning modellek osztályozása
Nagyméretű állományok küldése
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
Adóhatósági tapasztalatok az e-kereskedelem ellenőrzése során
Gyűjtőköri szabályzat
WE PROVIDE SOLUTIONS.
Az Internet megismerése
Technikai lehetőségek, korlátok, kihívások
Víz a lakásunkba.
Mayer József Budapest február 27.
Hitelkonstrukciók a pályázati rendszerben
Microsoft Office Publisher
Hogyan lett Szentgotthárd energiaváros?

videós team Team vezetője: Tariné Péter Judit Tagok:
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Mitől lesz mobil a pincér?
Háttértárak karbantartása
Az integrált áramkörök (IC-k) típusai és tervezése
LabVIEW bevezetéstől a feszültség-áram karakterisztikáig Vida Andrea
SZÁMVITEL.
„B” komponens Az SZTE informatikai infrastruktúrájának fejlesztése
KATRIN 2D DWG SZIMBÓLUMOK ÉS GDL KÖNYVTÁR
A számítógép operációs rendszere
A Hálózat és Az internet
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Mobilkommunikáció Eszközök és hálózatok
Környezeti Kontrolling
Új pályainformációs eszközök - filmek
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
Programjaink fizikából a es tanévben
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Sigfox technológia és hálózatok
Dr. Bánky Tamás Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
A számítógép története
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A számítógép operációs rendszere
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
„Vásárolj okosan” Mobil kiegészítők vásárlási szokásai
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
TIENS FOKHAGYMAOLAJ KAPSZULA.
Abacusan – ArTec Robotist Robotika
OpenBoard Kezelő Tananyag közzététele a KRÉTA rendszerben.
Előadás másolata:

...egy okos városban élt. Mindig okos eszközöket használt...

Mik is azok az okos eszközök? Mit jelent az Internet of Things (IoT), az Okos Készülékek fogalma? Wifi Egymással összekapcsolt rendszerek 2020-ra több mint 26 milliárd okos eszköz lesz forgalomban

Okosóra ~PDA Néhány okosóra gyártó cég: Cogito Sony Seiko Nike Motorola Inc. Samsung Hyundai LG Az első Linux okosórát 2000. február 7-én mutatták be

REGGELI FUTÁS

Okos zokni A különleges textilszenzorokkal megspékelt zokni felső részére mágneses módon csatlakoztatható a bokaperec, mely vezeték nélküli Bluetooth kapcsolaton keresztül továbbít olyan adatokat a mobilunk felé, mint például a lépésszám, illetve a testömeg talpon történő eloszlása. Sensoria - Fitness Socks Bundle

Okos póló, okos cipő, okos mérleg, okos kulacs moikit seed, myhydrate Xiaomi Mijia A cipőben egy chip található, ami méri a napi tevékenységeinket, legyen az futás vagy gyaloglás. Sensoria Fitness (Sensoria Run v2.0)

REGGELI RUTIN

Okos zuhany, okos WC, okos virágcserép, okos kisállattartás nebia/HydraO toto Neorest 750h Úgy csökkenti a vízfogyasztást (a cég számításai szerint akár hetven százalékkal), hogy szétporlasztja a kiáramló vízsugarakat. Az eszköz különböző feladatokkal foglalkoztatja a kedvencet, ami után az előre betárazott jutalomfalatból kínálja.

RUHÁZAT

Okos cipő, okos dzseki shiftWear Különleges e-papír bevonata van, melyet telefonunkkal tudunk konfigurálni, különféle képeket megjelenítve így a cipőn (A CIPŐ MOSHATÓ!!!)

Okos sapka Bluetooth zenehallgatás hívásfogadás Egy konkrét példa specifikációi: Android / iOs / Windows támogatás 40Hz - 18KHz frekvenciatartomány 103dB érzékenység Bluetooth: 3.0 + EDR  Hangszóró: Ø30mm,16Ω  SNR: Hangszóró ≥ 110 ± 3dB & Mikrofon: -42 ± 3dB  Teljesítmény: 0.5W × 2  Akkumulátor: 3.7V / 120mA  Készenléti idő:60 óra 

Okos szemüveg, napszemüveg, okos öv megnyithatunk a vezérlőegységbe helyezett microSD kártyán tárolt videót, fényképet akár a csatlakoztatott telefonunkról, vagy számítógépünkről is mehet a lejátszás Fényképek és videók készítésre is van lehetőség Használható még: az orvostudományban a légiforgalmi irányításban múzeumi tárlatvezetések során ipari karbantartási és raktárosi feladatokhoz vagy akár drón távirányításához. Pl. jelzi a súlygyarapodást

MUNKA

Okos fülhallgató, okostelefon „az okostelefonok két alapvető dologban különböznek a hagyományos mobiltelefonoktól: ahogyan összerakják őket, és amire képesek.” (David Wood) az a mobil, aminek teljes értékű operációs rendszere szabványosított interface-eket és platformot nyújt az alkalmazásfejlesztők számára olyan készülék, ami olyan fejlett funkciókat tartalmaz olyan miniatűr számítógép, ami telefonként is képes működni

JÓGA

HAZAFELÉ VEZETŐ ÚT

Önvezető autó Önvezető autókkal végeztek kísérletet múlt szombaton (2017. 11. 18.) Magyarországon, a járművekkel Nyíregyházáról Zsámbékra mentek úgy, hogy legnagyobb részben a robotpilóta vezette a személyautókat Az 1953-ban bemutatott Firebird II. tanulmányautó sávkövetésre volt képes tanulmánypályán, ahol a sávszéleket fémtartalmú festékkel jelezték. Úgy reklámozták, mint „értelmes autó”.

OTTHON

Okos otthon, okos zár, okos termosztát

Okos konnektor Programozható képes időzítve fel és lekapcsolni az eszközöket Az okos konnektorhoz csatlakoztatott készülékeket bárhonnan irányíthatod, ahol van internet. Ebben segítségedre lesz az ingyenes Kasa alkalmazással. Gondolj csak a vasalóra vagy a hajsütőre. Többé már nem kell azon aggódni, hogy kikapcsoltad-e őket. Könnyen időzítheted a bekapcsolást vagy a kikapcsolást.

Okos TV Okos TV ≠ Web TV, Internet TV Célja: A Smart TV, olyan televízió, amely a hagyományos TV-hez képest továbbfejlesztett képességekkel rendelkezik a kapcsolódás, tartalom és felhasználói élmény tekintetében. Okos TV ≠ Web TV, Internet TV Célja: az internet és a modern televíziókészülékek illetve set-top boxok integrációja a számítógépek és a televíziókészülékek, illetve set-top boxok technológiai konvergenciája -

Okos vasaló, okos piszoár

ESTE

Okos ágy, okos ágynemű

Források http://digismart.pt/wp-content/uploads/2017/01/redes-sociais-2017.jpg http://tomi1.cdn.shoprenter.hu/custom/tomi1/image/cache/w1000h1000wt1/product/u82.jpg?lastmod=15 10210563.1482236000 http://www.pto.hu/wp-content/uploads/2014/05/LG_G_Watch_2014-05-12-at-9-41-22-am.png https://hu.wikipedia.org/wiki/Okos%C3%B3ra http://24.hu/tech/2015/04/02/okos-zokni-tobb-mint-egy-vicc/ http://tech2.hu/magyarorszagrol-is-rendelheto-a-xiaomi-okos-sportcipoje/ https://prohardver.hu/hir/seed_smart_kulacs.html http://tech2.hu/xiaomi-mi-scale-teszt-mitol-lehet-okos-egy-merleg/ http://www.smartme.hu/images/blog/blog_237_20160215100237_oSh9x.jpg http://www.erdon.ro/2016/03/NeorestA_1.jpg https://apentlandgarden.files.wordpress.com/2017/06/6afed54878e55aefd9d58452211.jpeg https://geeks.hu/blog/ceatec_2015/151008_megerkezett_az_elso_okos_ov http://lsa5.0.assets.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2015/01/mat_new_big_05-1.png

Források https://www.aqua.hu/hirek/a-kutyaknak-is-jar-a-szorakozas-jon-a-clever-pet-jatekkonzol.html http://nsppress.hu/okos-telefon-utan-jon-az-okos-cipo/ OKOS ESZKÖZÖK FOGALMA: http://spiritcode.hu/blog/mindent-az-okos-keszulekekrol/ Okos otthon: https://hu.wikipedia.org/wiki/Okosotthon http://otthonautomatika.blog.hu/2017/02/09/ise_2017_okosotthon_tortenelem okostelefon: https://hu.wikipedia.org/wiki/Okostelefon okos város: http://www.urb.bme.hu/segedlet/varos1/eloadasok_2014/07B_SMART%20CITY_SZENDREI%20ZSOLT_kivonat.pdf okosóra: https://hu.wikipedia.org/wiki/Okos%C3%B3ra okos szemüveg: http://hvg.hu/tudomany/20150127_epson_okosszemuveg_teszt okos napszemüveg: https://www.emag.hu/safako-sn05-okos-napszemuveg-fekete-712896/pd/D9XN5KBBM/ okos sapka: https://www.emag.hu/sztereo-bluetooth-sapka-vilagosszurke-tom-btcap1-si/pd/D077P0BBM/ okos konnektor: http://smartify.blog.hu/2017/08/26/tp-link_hs100 okos tv: https://hu.wikipedia.org/wiki/Okost%C3%A9v%C3%A9

Források https://c1.iggcdn.com/image/fetch/fl_progressive:semi,q_auto,f_auto/https%3A%2F%2Fimages.indiegogo.c om%2Ffile_attachments%2F893760%2Ffiles%2F20140930123833-meet_smartmat.jpg%3F1412105913 https://smartmat.com/special/images/smartmat-you-can.jpg https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%96nvezet%C5%91_aut%C3%B3 http://static.origos.hu/s/img/i/1708/20170829mercedesbenz-f015-onvezeto-auto1.jpg?w=644&h=363 http://www.tozsdeforum.hu/images/gallery_c/20170120110717_volvo_onvezeto_auto_elektromos_auto_e _auto_wikimedia_642x369_cover.jpg http://cdn.blog.hu/sm/smarta/image/smart_iron.jpg https://my.ifdesign.de/upload/award_img_301/oex_large/161439_01_301-1-161439Smart_Urinal.jpg http://www.agy-matrac.hu/gallery/image/BLOG/hirek/egyeb/okos_agynemu.jpg https://avilagtitkai.com/uploads/article/okosagy-4-b60ede9f70.jpg https://www.ippinka.com/wp-content/uploads/2017/05/HiCan-01.jpg http://static.dudeiwantthat.com//img/household/furniture/balluga-smart-interactive-bed-21600.jpg https://i.imgflip.com/v33ld.jpg

Köszönjük a figyelmet!