A mennyei világ lelki áldásai 1. rész

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Advertisements

Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Feltehetek egy kérdést?
Jézus Istennek nevezése
Hogyan formál át Isten az igehirdetésen keresztül?
Bibliaismereti alapok
Jézus te vagy minden álmom
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
Úton böjtben.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT !.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Örvendjetek, vigadjatok,
Készítette: Jon A. Palmer
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Isten családja vagyunk
Isten hozott köztünk!.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Isten mondta.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Dicsőség mennyben az Istennek. Dicsőség mennyben az Istennek
Új hálaének áldja Istent
Az első csoda: Kánai Menyegző
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Adjunk hálát, hálát az Úrnak, Mert Ő kegyelmes, és örökké tart az Ő jósága, Végtelen jósága, végtelen jósága! Dicséretek – 3/1.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Mennyből az angyal lejött hozzátok, pásztorok, pásztorok, Hogy Betlehembe sietve menvén, lássátok, lássátok.
Évközi 2. vasárnap Január 15. – „A” év.
Református istentisztelet
Urunk megkeresztelkedése
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.

Harmatozzatok égi magasok
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
Mi romlott el? Dr Daniel Duda Missziókonferencia Augusztus 15.
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
Örvendezzünk, jertek, áhítatos lelkek, Istenünk oltáránál
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
Ökumenikus imahét bezárása
Húsvét II Vasárnapja B év
JÓ REGGELT ! 4.
a reformáció 500 éve ünnepe
A mennyei világ lelki áldásai 2. rész
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
Isten hozott, hogy megáldjon!
II. A HITRŐL 1.
A teremtő és gondviselő Atya
B) A Megváltó Isten, Jézus Krisztus váltságműve
(Apostolok cselekedetei 16, 16-40)
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
Bemerítés ...merítkezzetek be mindnyájan Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára… (Apcsel 2: 38b)
Előadás másolata:

A mennyei világ lelki áldásai 1. rész Efézus 1: 3-10

A mennyei világ lelki áldásai

A mennyei világ lelki áldásai „Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával Krisztusban. Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint, hogy magasztaljuk dicsőséges kegyelmét, amellyel megajándékozott minket szeretett Fiában. Őbenne van – az ő vére által – a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelmének gazdagsága szerint, amelyet kiárasztott ránk teljes bölcsességgel és értelemmel. Mert úgy tetszett neki, hogy megismertesse velünk az ő akaratának titkát, amelyet kijelentett őbenne 1az idők teljességének arról a rendjéről, hogy Krisztusban egybefoglal mindeneket, azt is, ami a mennyben, és azt is, ami a földön van.” (Efézus 1:3-10)

A mennyei világ lelki áldásai „Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával Krisztusban.” (Efézus 1:3) Megáldott – (eldöntött dolog – készen van) Földi áldások (mindenki részesülhet bennük)

Földi áldások

A mennyei világ lelki áldásai „Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával Krisztusban.” (Efézus 1:3) Megáldott – (eldöntött dolog – készen van) Földi áldások (mindenki részesülhet bennük) „…hogy így mennyei Atyátoknak fiai legyetek, mert ő felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak.” (Máté 5:45) - Mennyei lelki áldások (csak a Krisztusban hívők)

A mennyei világ lelki áldásai

1/1. áldás: Kiválasztottság Jézusban „Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben.” (Efézus 1:4) Eleve elrendelés? – (rég eldőlt ki üdvözül, mindegy mit teszünk) „És így folytatta: Ezért mondtam nektek, hogy senki sem jöhet hozzám, ha nem adta meg ezt neki az Atya.” (János 6: 65) „Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen.” (2 Péter 3:9) Az Őbenne lét, a Krisztushoz tartozás a kiválasztottság kritériuma – senki Krisztus nélkül, mindenki Krisztussal Szent és fedhetetlen – a bűn megfosztott ezektől

1/2. áldás: Fiává fogad Jézusban „Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint, hogy magasztaljuk dicsőséges kegyelmét, amellyel megajándékozott minket szeretett Fiában.” (Efézus 1: 5-6) Ez is előre eltervezett A kapcsolat jellege, minősége a hangsúlyos (Atya-Fiú) Helyreállítja a bűn előtti állapotot (szent és fedhetetlen)

2/1.áldás: Megvált Jézus vérével „Őbenne van – az ő vére által – a mi megváltásunk,…” (Efézus 1: 7a) Az isteni oldal A kapcsolat helyreállítása, a bűn kiiktatása a képből Isten fizette meg a helyreállítás árát

2/2: Megbocsát Jézusra tekintettel „Őbenne van – az ő vére által – a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelmének gazdagsága szerint, amelyet kiárasztott ránk teljes bölcsességgel és értelemmel.” (Efézus 1: 7-8) Az emberi oldal „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.” (Efézus 2:8-9) Kegyelme gazdagságából kapjuk ezt az AJÁNDÉKOT

2/2: Megbocsát Jézusra tekintettel

2/2: Megbocsát Jézusra tekintettel „Őbenne van – az ő vére által – a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelmének gazdagsága szerint, amelyet kiárasztott ránk teljes bölcsességgel és értelemmel.” (Efézus 1: 7-8) Az emberi oldal „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.” (Efézus 2:8-9) Kegyelme gazdagságából kapjuk ezt az AJÁNDÉKOT „Aki fáradozik, annak a bért nem jutalomként számítják, hanem azért, mert tartoznak azzal. Aki pedig nem fáradozik, hanem hisz abban, aki megigazítja az istentelent, annak Isten a hitét számítja igazságul.” (Róma 4:4-5) Kinek tartozik az Isten? – nem jutalom, bér, ellentételezés

2/3: Krisztusban megismerteti akaratát „…amelyet kiárasztott ránk teljes bölcsességgel és értelemmel. Mert úgy tetszett neki, hogy megismertesse velünk az ő akaratának titkát, amelyet kijelentett őbenne az idők teljességének arról a rendjéről, hogy Krisztusban egybefoglal mindeneket, azt is, ami a mennyben, és azt is, ami a földön van.” (Efézus 1:8-10) Bőségesen kiáradt ránk a bölcsesség és az értelem „Senki meg ne csalja önmagát! Ha valaki bölcsnek gondolja magát közöttetek ebben a világban, legyen bolonddá, hogy bölccsé lehessen. E világ bölcsessége ugyanis bolondság Isten előtt.” (1 Korinthus 3: 18-19) „Nem tette-e bolondsággá Isten a világ bölcsességét?” (1 Korinthsus 1:20c)

2/3: Krisztusban megismerteti akaratát - az idők teljességének rendje (misztikus) „De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól született a törvénynek alávetve, hogy a törvény alatt levőket megváltsa, hogy Isten fiaivá legyünk.” (Galata 4:4) „Krisztusban egybefoglal mindeneket, azt is, ami a mennyben, és azt is, ami a földön van.” (Efézus 1: 10)

2/3: Krisztusban megismerteti akaratát

A mennyei világ lelki áldásai Kiválasztott Jézusban Fiává fogad Jézusban Megvált Jézus vére által Megbocsát Jézusra tekintettel Krisztusban megismerteti velünk akaratát Bölcsességet és értelmet ad, szentté és fedhetetlenné tesz …