Előterjesztés a II. Taggyűlés számára az EVDSZ Cselekvési tervéről

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kérdések a gazdálkodás, pénzügy fejezethez. 1. Egészítse ki a mondatot! A pénzügyek igazgatásának….. része van. A ………… igazgatása, és a……….. Igazgatása.
Advertisements

Akkreditált Felnőttképzési Intézmény Együttműködés a szakképzés területén a kamarák és az érdekképviseleti szervek között Dávid Lajos FMKIK alelnök Székesfehérvár,
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
Szociális párbeszéd Magyarországon Torinó EMCEF - ILO.
Az értékmenedzsment új EU-s képzési és minősítés rendszere (Value for Europe) Tarjáni István, CMC, CVS, PVM, TVM, FÓKUSZ-2 Kft - ügyvezető igazgató
GAZDASÁGI KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS AVAGY ÖSSZGAZDASÁGI ÉRDEKKÉPVISELET /A GAZDASÁGI KAMARÁK/ Konzulens: Dr. Bodács Emil egyetemi docens Dr. Hegyi Judit adjunktus.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban – Siófok, március.
Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete Közösségi szolgálat Szeged, április 25.
SPORTISKOLÁK ORSZÁGOS TANÁCSKOZÁSA A SPORTSPECIFIKUS TANTÁRGYAK TÜKRÉBEN CSANÁDI ÁRPÁD ÁLTALÁNOS ISKOLA, SPORTISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA RABI FERENCNÉ intézményvezető.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
Komárom – Esztergom Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság Hiányszakmák.
A FELNŐTTKÉPZÉSI A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK HATÉKONYSÁGÁNAK VIZSGÁLATA Felnőttképzők Szövetsége Borsi Árpád Budapest, december 10.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
A magyarországi vállalatok információszerzési szokásai - üzleti körben végzett online piackutatás fő eredményei - Készítette: Nagy Péter Támogatóink H-1024.
A villamosenergia–ipari sportmozgalom eredményei és aktuális kérdései - A szociális partnerek együttműködése az iparági sportmozgalomban EVDSZ II. Taggyűlés.
TARTALOM BREVIÁRIUM – RÖVID MAGYARÁZATOK NÉGY ESZKÖZ BERUHÁZÁSTERVEZÉS ÉS -MENEDZSMENT Bevezetés Főszereplők Az eszközök Tanulság ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK.
A KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZER HATÉKONY MŰKÖDTETÉSE ÉS A SZOLGÁLTATÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE VI. KSZR MŰHELYNAP – ZALAEGERSZEG NOVEMBER 11. A KSZR.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
MINTAKÉRDÉSEK. A pénzügyi számvitel információs rendszere elsősorban a gazdálkodó szervezetek vezetőinek információs igényeit elégíti ki. A beszámoló.
Közigazgatási szervezetrendszer II. Az államigazgatás szervei – központi és dekoncentrált szervek.
Projekt módszer óvodai alkalmazásának egy lehetséges változata Encsen „Jó gyakorlat” bemutatása Sárospatak, Léportné Temesvári Ildikó és Zsiros.
Jó gyakorlatok a tanórán kívüli tevékenységekhez kapcsolódóan Kasza Georgina témavezető.
A kamara szerepe az export vezérelt magyar gazdaság megteremtésében. Eredmények és problémák Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus Tanszék Budapest a nemzetközi utazók szemével Előzetes kutatási jelentés A Ráday utca pozicionálása kapcsán Budapestre.
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Gazdasági informatika - bevezető
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Országos kompetenciamérés 6. évfolyam (2016)
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
ÖFFK II. projekt keretében megvalósítandó koordinációs kutatás workshop sorozata Hajdú-Bihar megye turisztikai fejlesztéseinek koordinációja Nyíradony.
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapjának bemutatása
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
A lifelong guidance (LLG) rendszer magyarországi megalapozásának kvalitatív vizsgálata (6 fókuszcsoport) július Kovács Attila
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
A KOLLEKTÍV MUNKAJOG RENDSZERE
Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel kísérése II.
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
TÁMOP / FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban kiemelt projekt
1993-as közoktatási törvény
A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJÁNAK 2011
Munkavégzésre irányuló jogviszonyok
SZÁMVITEL.
Vállalatgazdaságtan (BAI0030L; GZB2320L) 2017/18 tanév I. félév
„Általunk lesz jobb!” EURÓPAI IFJÚSÁGI HÉT 2008.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
HEFOP P /1.0 A működési folyamatok mintaszerű újraszervezése az integrált vidéki nagyegyetemek minőségközpontú működésének támogatása.
A klinikai gyógyszerészet jövőképe a köztestületi célrendszerben
Környezeti Kontrolling
AZ INTÉZMÉNY NEVELÉSI CÉLJAI
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Könyvbemutató rendezvény, OEE Bajai Csoport, Pörböly,
Dr. Bánky Tamás Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Az iskolai szervezet és fejlesztése
Az Országfásítási Program előkészítésének aktuális kérdései
11. óra Az Erkölcsi értékelések és Döntések gyakorlata – a szabá-lyozó, a vezető felelőssége Ii.
Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Előadás másolata:

Előterjesztés a II. Taggyűlés számára az EVDSZ Cselekvési tervéről Téglás József EVDSZ elnökhelyettes

Előzmények Az EVDSZ Szövetségi Vezetőségi ülése tárgyalta az EVDSZ jövőképét, Ugyancsak a Szövetségi Vezetőség elvégezte a szervezet SWOT analizisét, Kérdőíves felmérést végeztünk tagjaink körében és a nem szervezett munkavállalók körében az EVDSZ-szel szemben elvárások megismerése érdekében.

A „Cselekvési terv” célja Az előzmények alapján elkészült az EVDSZ Cselekvési terve, melynek célja, hogy az EVDSZ VII. Kongresszusán elfogadott programot konkretizálja, kijelölje az előttünk álló feladatokat!

A „Cselekvési terv” Két részből áll, az első szöveges rész sorba veszi az elvégzett munka eredményeit és az abból levonható következtetéseket, míg a második – táblázatos – rész röviden meghatározza 2016. évre az EVDSZ előtt álló kiemelt feladatokat, felelősökkel, időpontokkal. Meghatározza az eredményes cselekvés eszközrendszerét is.

Mit tartalmaz a „Cselekvési terv” ? Az országos érdekegyeztetés sarok köveit (Mt., Sztrájk tv. korhatár előtti ellátások). Konföderációs kérdéseket, az összefogás elősegítésének fontosságát.. Az ágazat tulajdonosi szerkezetének fontosságát. A szakszervezeti függetlenség és önállóság elsődlegességét. A tagszervezés, a tagmegtartás fontosságát. Az ágazati tevékenység elsődlegességét. Az EVDSZ szervezeti struktúráját, működésének alapjait

Mit tartalmaz a „Cselekvési terv” ? Az EVDSZ nemzetközi kapcsolatainak tartalmát. Az EVDSZ kommunikációjának elemeit. Az EVDSZ gazdálkodásának alapelveit Az ágazati szakszervezetekkel való kapcsolat erősítésének fontosságát.

Együtt erősebbek vagyunk! Összegzés és ajánlás A Szövetségi Vezetőség támogatta az előterjesztett dokumentum tartalmát, így kérem az EVDSZ II. Taggyűlése fogadja el Cselekvési tervet! Tervezzünk együtt, cselekedjünk együtt, mert ne feledjük Együtt erősebbek vagyunk!

Köszönöm figyelmet! Téglás József EVDSZ elnökhelyettes