Áldozatkész szolgálat János 12,20-26

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Feltehetek egy kérdést?
Advertisements

Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Panasz utca Elköltöztünk
Az egymáshoz tartozás gyakorlata
1ADÓSSÁG Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság olyan pénz, vagy.
Sámuel királlyá keni Sault
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
ALAPIGE: 1Kir 3,
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Jézus te vagy minden álmom
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
1. Kedvelte őket az egész nép ApCsel. 1:42-47 (47/a) „… és kedvelte őket az egész nép.” χαρις (khárisz):- kegyelem (mint örömteli jutalom),
"HOROSZKÓP". Január 1.- és december 31. között születtél?
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Úton böjtben Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Zene nem szól már és minden távol jár, jöhetek Hozzád
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
Készítette: Jon A. Palmer
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Isten munkája - Isten felkentje
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
Mi a gyülekezet? Mi a célom? Bibliai gyülekezetplántálás
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Az Élet Igéje november „Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.” (Mt 19,24)
ISTEN hozott köztünk!.
Törköly Rózsa: Csonkig kell égni
1 Továbblépés - Az üzenet.
Királyi papság – szentírási kifejezés : „Mint élő kövek, épüljetek lelki házzá, szent papsággá, hogy Istennek tetsző lelki áldozatokat ajánljatok fel…
Isten mondta.
Gyermek, akit kölcsönkaptál. Anna példája (1Sám 1,11) Erős fogadalmat tett (Anna), Erős fogadalmat tett (Anna), és ezt mondta: és ezt mondta: Seregek.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
ADOMÁNYOK: AZ ADAKOZÁS ELVE ÉS GYAKORLATA Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
Jézusról szól Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
Református istentisztelet
A tanítványi élet igazi erőforrása és legnagyobb akadálya
Igeolvasás „Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért. 8Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének.
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.

Harmatozzatok égi magasok
Harmatozzatok égi magasok
Egy igazi tanítvány szolgálja Krisztust
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
Igehirdetés „Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas. 37„Ne ítéljetek, és nem ítéltettek. Ne kárhoztassatok, és nem lesz kárhoztatásotok. Bocsássatok.
Örvendezzünk, jertek, áhítatos lelkek, Istenünk oltáránál
Felszólító igék Máté evangéliumában
Ökumenikus imahét bezárása
Húsvét II Vasárnapja B év
Magyar Adventista Világtalálkozó
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
Jó reggelt!.
Kérdések az alkalom előtt
Isten lakhelye.
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK III. Az egyéni hívő élet alapja
„47Az első ember földből, porból való, a második ember mennyből való
Előadás másolata:

Áldozatkész szolgálat János 12,20-26

Egy egyszerű és áttekinthető gyülekezeti szerkezet

Érdekes megfigyelés Egy különös jelenség gyülekezettől függetlenül Miért van az, hogy mikor gyülekezeti szükségletek betöltéséről van szó szinte mindig ugyanazok az emberek jelentkeznek? A hirdetés nyilvános mindenkinek szól, viszont a jelentkezők mindig ugyanazok az emberek Emberek akik nem különböznek a többiektől: családjuk van, dolgoznak sokan több műszakban, mindennapi gondokkal küzdenek, mégis a körülményektől függetlenül válaszolnak, jelen vannak

Mi a különbség oka? Hogy helytől, időtől, körülményektől függetlenül válaszolnak A válasz a szolgálatnak és Istennel való kapcsolatunknak egy mélyebb megértése, ami a lelki értettség jele: áldozatkész szolgálat Ma délelőtt az áldozatkészségen lesz a hangsúly

A tanítványi élet válasz élet Követésem válasz az Ő hívására Szeretettem válasz az Ő szeretetére Szolgálatom válasz az Ő szolgálatára Áldozatom válasz a z Ő áldozatára „Mert mondom nektek, ha a ti igazságotok messze felül nem múlja az írástudókét és farizeusokét, akkor semmiképpen sem mentek be a mennyek országába.” Máté 5,20

Az Ő áldozata János 12,24-26

Áldozatunk válasz az Ő áldozatára A tanítványság a világmindenség legnagyobb áldozatára épül és áldozat által növekszik A bűnös nő, Mária Lázár nővére, az apostolok „Mert a Krisztus szeretete szorongat minket, mivel azt tartjuk, hogy ha egy meghalt mindenkiért, akkor mindenki meghalt; és azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt.” 2.Kor 5,14-15

Egy különös példa Arauná ezt mondta Dávidnak: Fogadja el az én uram, királyom, és áldozzon, ahogyan jónak látja! Nézd, van itt szarvasmarha is az áldozathoz, a cséplőeszközök meg a marhák szerszámai pedig jók lesznek tűzifának. Mindezt a királynak adja Arauná, ó király! Majd így szólt Arauná a királyhoz: Legyen kegyelmes hozzád Istened, az ÚR! De a király ezt felelte Araunának: Így nem! Csak áron veszem meg tőled, mert nem akarok ingyen kapott áldozatot bemutatni Istenemnek, az Úrnak. 2.Sámuel 24,22-24

Az áldozat: Mindig valamibe kerül Felbecsülhetetlen következményekkel jutalommal jár Elkerülhetetlen

Néhány kérdés Hogy és miért jövök a gyülekezetbe? Hogyan járok, vagy miért nem járok kiscsoportba? Milyen az imádatom? Milyen a tanúságtételem? Mennyi az áldozat a szolgálatomban? A tanítvány nem önkéntes, hanem Jézus Krisztus szolgája Hogyan szolgálom Istent anyagi javaimmal?

Lehetséges(de nem kötelező) ige és kérdések a kiscsoportoknak A keresztyén élet a legnagyobb áldozatra épül és áldozatot kér. Neked milyen áldozatba került Jézus követése? Az érett keresztyén Jézus Krisztus szolgája: „hasonlóan a szabadként elhívott a Krisztus rabszolgája. Áron vétettetek meg…” 1.Kor 7,22-23 Milyen következményei voltak ennek az igazságnak Pál idején, és milyen következményei vannak számunkra ma? Hogyan tudnád segíteni testvéredet az érettségben, hogy elmozduljon „a semmibe sem kerülő áldozattól” a dávidi áldozatig? Mit kell megértenie ahhoz, hogy ne mindig a maga érdekeit nézze? Életed melyik területén érzed, hogy Isten több áldozatot kér? Imádatod, Családi kapcsolataid, Hozzáállásod, Adakozás… Jól sáfárkodsz az Istentől kapott javakkal(idő, képességek, pénz stb.)? Hogyan áldozol belőlük Istennek?