Elsüllyedt világot rejt a Föld legnagyobb barlangja

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Vitorlázás Horvátországban. 1.nap • Szombat reggel 7 órai indulással dél körül a Plitvicai tavakhoz érkezünk. Magánháznál a szállás birtokba vétele után.
Advertisements

A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Hang Son Doong World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991
Földrajz 7. Az előző évben tanultuk
Víz világnapja 2014.
World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 ` A világ legnagyobb barlangja, 1991-ben Vietnam-ban.
Tapolcai tavas barlang (Balaton-felvidéki Nemzeti Park)
CANAIMA NATIONAL PARK VENEZUELA Parque Nacional Parque Nacional.
Part #19 Part #9 Bergen Part #8 中 Part #16 A természet 7 új csodája. Olyan kezdeményezés indult 2007-ben, hogy kiválasztott emberek hozzanak létre egy.
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
Befejezéséhez közeledik a világ legmagasabb épülete
Magyarország Természeti Kincsei
Magyarország természeti csodái
Magyarország természeti csodái
EUROPA NAGY FOLYAMA A DUNA.
Cseh nyelvre fordította:
Készítette: Rácz Imre Vince
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Szilvásvárad turizmusa
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
1. Egy széler ő m ű park építése a tenger közepén A XXI. század néhány mérnöki csodája.
Mi is az a világörökség? ..
Minden, mi él, csak Téged hirdet, minden dicsér, mert mind a műved, azzal, hogy él, ezt zengi Néked: ”Dicsérlek én, dicsérlek Téged!”
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
ÖRDÖGSZIGET.
Magyarország természeti kincsei
Aggteleki Cseppkőbarlang
Energiaforrások.
Kialakulása A Medve-barlang a triászkorú kristályos mészkőben képződött mintegy 200 millió évvel ezelőtt. A mészkőben a barlangon átszivárgó víz rengeteg cseppkőképződményt.
Un mare monument natural A boliviai Salina de Uyuni a világ legnagyobb só sivataga mely egy hatalmas természetes tükört alkot. Az es ő s évszakban.
Nehezen elképzelhető és érthető, hogy egy kiszáradt, eső nélküli sivatagi táj, tele óriási homokdűnékkel – tele van szórva tavakkal, amik „valószínűtlenül“évszázadokon.
A cseh származású Daniel Swarovski 1895-ben alapította meg kristályékszereket készítő/csiszoló cégét. Márkajegyéül az Alpok ihlette havasi gyopárt választotta.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Phong nha barlang vietnám a világ legnagyobb barlangja
Románia folyói,borvidéke és barlangjai
(REFLEXIONES) Auto. show Caño Cristales – Kolumbia.
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
Medve-barlang Nevét a barlangban épségben megtalált barlangi medve (Ursus spelaeus) csontvázról kapta.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Dicsér az ég, nap, hold és csillagok,
: Traumerei-Schumann Part #19 Norwegian Fjords & North Cape Glasgow ( Greenock ) Part #9 Bergen Greenland, Iceland & British Isles Explorer Greenland,
ÖRDÖGSZIGET.
Medve-barlang.
A virág neve Psychotria Elata, vagy csókvirág
Jindo csodája.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
ELKÉPESZTŐ! Vajon nem kellene ezt a nyolcadik világcsodának tekinteni? ELKÉPESZTŐ! Vajon nem kellene ezt a nyolcadik világcsodának tekinteni?
Készítette: Ipacs Cintia
Szöveges oldalakon továbblépés saját ütem Hámori-tó, Anna Mésztufa-Barlang, Szent István cseppkőbarlang, Herman.
A kék szépség A Son Doong ötször nagyobb, mint a Phong Nha-barlang, melyet korábban Vietnam legnagyobb barlangjának tartottak. A legtágasabb helyeken.
A szem színe készítette: Szekeres Kinga. Mitől függ a szem színe? A szem színéért a szivárvámnyhártya pigmentjei a felelősek. A világoskék és a sötétbarna.
Buzgó-barlang Várhosszúrét
Varázslatos tengerpartok
Un mare monument natural
Ez a titokban épült földalatti templom, a világ nyolcadik csodája. 12
A Békás-szoros egy tektonikus eredetű szurdokvölgy, amelyet 1971-ben védetté nyilvánítottak, jelenleg a Békás-szoros a Nagyhagymás Nemzeti Park része.
Jindo csodája.
Tutajozás a Dunajecen Készítette: Szabó Lilla
KAPRUN.
Az Elgon Kelet-Afrika vulkanikus hegyóriása.
14. A KARSZTERÓZIÓ.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Jindo csodája KATTINTS.
A világ hét csodája Természeti csodák.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Afrika domborzata.
KAPRUN.
A természet csodája. „A prérifarkas bucka” indián rezervátum- Arizona Automatikus vetítés.
Szabó Eszter Ignácz Bence
copyright Ian Coristine/1000IslandsPhotoArt.com
Előadás másolata:

Elsüllyedt világot rejt a Föld legnagyobb barlangja A kék szépség Elsüllyedt világot rejt a Föld legnagyobb barlangja A barlang neve Hang Son Doong (hegyi folyó barlang) és a vietnami Phon Nha-Ke Bang nemzeti parkban található. Egy Ho Khanh nevű földműves fedezte fel 1991-ben, de megijedt a bejáratnál hallható szélzúgás és folyócsobogás hangjaitól, ezért nem mert beljebb menni.

A Son Doong ötször nagyobb, mint a Phong Nha-barlang, melyet korábban Vietnam legnagyobb barlangjának tartottak. A legtágasabb helyeken az üreg 200 méter magas és 150 méter széles, de a legtöbb helyen 80 méter magas és ugyanilyen széles. Van olyan terem is, ahol több mint 70 méter magas cseppkövek található. Bár a barlangot már a vietnámi háborúban is használták a helyiek óvóhelyként, a bejárata feledésbe merült. Újrafelfedezésére 2009-ben került sor, amikor egy amerikai kutatóházaspár ereszkedett le a barlangba, de kevés út megtétele után egy mészfalba ütköztek. A kutatók 2010 végén tértek vissza, hogy teljesen feltárják a barlangot, ami egy 150 barlangból álló, részben még feltáratlan hálózat része. A kutatók a 2010-es felfedezőúton 4,5 kilométernyire tudtak behatolni a barlangba. A feltárt barlang ma már több, mit 5,5 mérföld (8,85 kilométer) hosszú.

2009-ben egy Howard Limbert vezette expedíció derített fényt az elképesztő természeti csodára. Most azonban már akárki megtekintheti a barlang csodáit.

Ahhoz, hogy bejussunk a barlangba 80 métert kell ereszkedni egy kötélen az aljáig. Egy egész, érintetlen dzsungel a barlang belsejében. Ezért is nem fedezték fel korábban.

Odalent aztán egészen különleges formák és színek várták a kutatókat...

Ezek a cseppkövek akár a 70 méteres (!) magasságot is elérhetik!

A barlangnak saját felhői is vannak, amelyek az enyhe hőmérséklet különbség miatt alakulnak ki.

A barlangban háborítatlanul él számtalan majom, denevér és más állat A barlangban háborítatlanul él számtalan majom, denevér és más állat. A vegetáció csodálatos.

Saját dzsungele van a világ legnagyobb barlangjának ahol esőerdő és folyó is van, a dzsungelben még majmok is élnek

Barlangi tó A kutya - mancs sztalagmit

A barlangban rengeteg ősi, akár 300 millió éves fosszília is található.

A barlangnak saját, viszonylag gyors folyású folyója van, ami a föld alatt hömpölyög.

Gyorsfolyású folyó a barlangban

Bámulatosan szép tavak, sőt homokos öblök is kialakultak a mélyben.

Az első turisták látogatása a barlangban.

Az első turista 2013-ban lépte át a barlang bejáratát Az első turista 2013-ban lépte át a barlang bejáratát. Ma már rendszeresen indítanak túrákat, ahol sátorozási lehetőség is van. Hét napot lehet a barlangban tölteni, amelynek költsége egy főre nagyjából 2300 dollár, vagyis 640 ezer forint.

Van itt még egy vízesés is, ahol a tudósok felfedeztek egy eddig még sosem látott növényfajtát.

Barlangi folyam

VÉGE