Bogos Csaba GAZEK Safety Expert Ügyvezető - Tulajdonos

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MINŐSÉGMENEDZSMENT 11. előadás PTE PMMK MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK
Advertisements

Az áruházak üzemeltetőinek tűzvédelmi feladatai
Bontási munkák előírásai
Építészek felelőssége az építmények tűzvédelmében
Játszótéri eszközök piacfelügyeleti ellenőrzése
A TANÁCSADÓ SZEREPE az EU műszaki jogi szabályozásának vállalati alkalmazásában CE jelölés és társai – a.
10. Tétel.
Minőségbiztosítás és megfelelőség az ingatlanfejlesztésben
TŰZÁLLÓ KÁBELRENDSZEREK TANÚSÍTÁSA
Munkáltatók és munkavállalók kötelességei
Munkavédelmi előírások rendszere
Állam munkavédelmi feladatai
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Európai M u n k a h e l y i Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség Kockázatértékelés - feladatok és felelősségek.
Átalakítások körében mértékében – Vonatkozó tűzvédelmi jogszabályok előadó: Csuba Bendegúz tű. ezredes II. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia 2011.
17. tétel.
MUNKAESZKÖZÖK IDŐSZAKOS ELLENŐRZŐ FELÜLVIZSGÁLATAINAK ELJÁRÁSI RENDJE
Munkahelyi egészség és biztonság
Munkahelyi egészség és biztonság
A rendelet célja a munkahelyen jelen lévő, veszélyes anyagok és veszélyes készítmények expozíciójából eredő egészségi és biztonsági kockázatok elkerüléséhez,
MÁV ZRT. VEZÉRIGAZGATÓSÁG EBKO MUNKABIZTONSÁGI CSOPORT
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
Országos Tisztifőorvosi Hivatal
Dr. Izsó István Zalakaros, május 17.
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
MUNKAVÉDELEM 2006/2007. tanév II. félév MEBIR. Munkahelyi egészségvédelem és biztonság MEB Feltételek, és tényezők, amelyek hatással vannak a munkavállalók,
Ellenőrzés, karbantartás, felülvizsgálat
Munkaszervezési ismeretek
Munkavédelem munkabiztonság - munkaegészségügy
„Jogszerű? Legyen!- JOGSEGÉLY+ Mini Szakmai Konferencia”
A kémiai biztonságról közérthetően
Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv
Szerettel köszöntöm a műszaki ellenőr képzés résztvetőit! Kassai József.
„BIG JUNE” Hogyan készülünk fel a évi nagyjavításra?
A munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb munkavédelmi ismeretek
A beszállással járó munkák biztonságtechnikai követelményei
Munkára képes állapot ellenőrzésének anomáliája a munkahelyen Poór László ügyvezető.
1 Vasúti beruházások a vállalkozó szemszögéből Horváth Róbert Vezető technológus Swietelsky Vasúttechnika Kft. X. KÖZFORGALMÚ ÉS VÁROSI VASÚTI PÁLYÁK TERVEZÉSÉTŐL.
A munkavédelmi hatóság évi ellenőrzési tapasztalatai és az idei évi célkitűzések Munkavédelmi és Katasztrófavédelmi (ADR) Konferencia a Zala Megyei.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
„A biztonságos és egészséges munkahelyekért” Munkavédelmi konferencia február 1. A munkabalesetek vizsgálata a évtől hatályos előírások szerint.
ALAPOK TISZTÁZÁSA ROBOT LLA A robotcellák a gépdirektíva (2006/42/EC) értelmében „gép”-nek minősülnek, így CE jelölésre kötelezettek. Az egyes részegységek.
A munkavédelmi hatóság évi ellenőrzési tapasztalatai és az idei évi célkitűzések „A biztonságos és egészséges munkahelyekért” Munkavédelmi konferencia.
A munkáltató munkavédelmi kötelezettségei Összeállította: Dr. Váró György.
Felkészülés a munkavédelmi ellenőrzésekre Összeállította: Szabó Béla munkavédelmi referens Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály.
Piacfelügyelet = Veszélyes termékek kiszűrése Az áruk és szolgáltatások biztonságosságával és megfelelőségével kapcsolatos ellenőrzési és felügyeleti feladatok.
Ö kológiai termékek jelölése Juhász Ágnes NÉBIH ÉTbI Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály
Munkavédelmi bírságolások. – egy előírt határértékek több mint 10%-os túllépése, – nincs munkavédelmi szakember, – nincs biztosítva a foglalkozás-egészségügyi.
A munkavédelmi törvény évi legfontosabb változásai Dörner Rezső munkavédelmi szakmérnök.
Tűzvédelmi Szabályzat
A munkahelyi egészség és biztonság
Általános tájékoztatás az építőipari regisztrációról Az építőipari kivitelező vállalkozások regisztrációjának gyakorlati tudnivalói Győr, december.
7. fejezet Fogyasztóvédelem az élelmiszergazdaságban
Elektromos kéziszerszámok, kisgépek érintésvédelmi ellenőrzése
Földmunkagépek emelőgép üzemmódban
8. hét: A munkahelyi egészségvédelem és
Fogyasztóvédelem Vevőszolgálati előadás 2017 Előadó: Lehotkai Péter.
Az egyéni védelem fontossága az Európai Unióban
ÉPÍTÉSI TŰZVÉDELEM Az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat
ÉMI Kht. Mechanikai Tudományos Osztály
MUNKAVÉDELMI ELLENŐRZÉS ZÖKKENŐMENTESEN? munkabiztonsági szakmérnök
Az ablakok és ajtók megfelelőség igazolása
Építészek felelőssége az építmények tűzvédelmében
TŰZÁLLÓ KÁBELRENDSZEREK TANÚSÍTÁSA
Megfelelőség értékelés a jogi szabályozása, terméktanúsítás kijelölés alapján HTE Informatikai terméktanúsítási szakosztály - DMS Labor április 25.
MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐK FOGLAKOZTATÁSA munkabiztonsági szakmérnök
A csomagolással összefüggő hazai és nemzetközi szabályozások
A védőkesztyűk új szabályai
Előadás másolata:

Bogos Csaba GAZEK Safety Expert Ügyvezető - Tulajdonos Előadó: Bogos Csaba GAZEK Safety Expert Ügyvezető - Tulajdonos

Meiszterics Gábor GAZEK Safety Expert Operatív igazgató Magasból való lezuhanás megelőzésére használatos személyi védőeszközök követelményei Előadó: Meiszterics Gábor GAZEK Safety Expert Operatív igazgató

1. Felhasználási területe Közvetlenül a munkavégzés helye mellett vagy alatt - függetlenül a szintkülönbségtől - olyan anyag van, ahol fennáll a belefulladás veszélye. Az 1 méternél nagyobb szintkülönbségen - kivéve, ha e rendelet eltérően nem rendelkezik - végzett, nem állandó jellegű, rövid ideig tartó munka, ahol a biztonsági és ergonómiai követelményeknek megfelelő munkahelyi körülmények nem biztosítottak, ezért egyedi kockázatmegelőző intézkedések megtétele szükséges. Építési és bontási munkaterületen magasban végzett munkáknál 2 métert meghaladó szintkülönbség közvetlen környezetében, ha a leesés ellen kielégítő védelmet nyújtó kollektív műszaki védelem nem biztosítható és ennek hiányában közvetlenül fennáll a leesés reális kockázata.

1. Felhasználási területe Kötelező (ön)mentő készülék használata a következő esetekben: Személyek, vagy személyek és terhek emelésére szolgáló emelőberendezés meghibásodása esetén, ha a gépet nem lehet a magasból a térszintre irányítani. Az alpintechnikai tevékenység végzéséhez. A munkáltató köteles gondoskodni a mentés, illetve a menekülés céljára szolgáló eszközök könnyen hozzáférhető helyen és üzemképes állapotban tartásáról.

2. Kategóriába sorolás Az egyéni védőeszközök követelményeiről és megfelelőségének tanúsításáról szóló 18/2008. (XII. 3.) SZMM rendelet alapján A 3. kategóriába soroljuk mindazokat a bonyolult, életvédelmi eszközöket, amelyek a magasból történő lezuhanás, leesés, mélybe zuhanás ellen védenek.

3. Adminisztrációs követelmények Fokozott figyelmet kell fordítanunk a termékek azonosítására, rendeltetésszerű használatára, és az időszakos felülvizsgálatra. Minden terméknek rendelkeznie kell a forgalomba hozó ország nyelvén: EK-megfelelőségi nyilatkozat EK-típustanúsítvány

3. Adminisztrációs követelmények Fokozott figyelmet kell fordítanunk a termékek azonosítására, rendeltetésszerű használatára, és az időszakos felülvizsgálatra. Minden terméknek rendelkeznie kell a forgalomba hozó ország nyelvén: EK-megfelelőségi nyilatkozat EK-típustanúsítvány Használati utasítás

3. Adminisztrációs követelmények Fokozott figyelmet kell fordítanunk a termékek azonosítására, rendeltetésszerű használatára, és az időszakos felülvizsgálatra. Minden terméknek rendelkeznie kell a forgalomba hozó ország nyelvén: EK-megfelelőségi nyilatkozat EK-típustanúsítvány Használati utasítás Használati utasításhoz kapcsolt felülvizsgálati adatlap

3. Adminisztrációs követelmények Fokozott figyelmet kell fordítanunk a termékek azonosítására, rendeltetésszerű használatára, és az időszakos felülvizsgálatra. Az eszközök helytelen használata súlyos sérüléseket okozhat. Ennek elkerülése érdekében a tájékoztatóban leírt gyártói utasításokat előzetesen oktatni kell mindazoknak, akik a védőeszközöket, védőfelszereléseket használják. Az oktatást olyan szintű gyakorlati képzés keretében kell végezni, hogy a védőeszközök használói készségszintű ismereteket szerezzenek.

4. Eszközök jelöléseinek általános követelményei A rendszer minden szétszerelhető részegységén jól olvashatóan és tartósan meg kell adni (olyan eljárással, amely nincs káros hatással az anyagára) a következő adatokat:

Felülvizsgáló tölti ki 5. Adminisztratív követelmények Példa egy felülvizsgálati adatlap kitöltésére GZKTH-06 Teljes testheveder 090100008 5381294 2014.09. Példa Építőipari és Kereskedelmi Kft. Számla teljesítésének dátuma Első használat dátuma Felülvizsgáló tölti ki

6. Felülvizsgálattal kapcsolatos alapvető tudnivalók 6.1 Munkavédelmi előírások az MSZ EN 365:1995 szabvány alapján: „A rendszert vagy részegységeket meg kell vizsgáltatni - vagy ha a gyártó ajánlja karbantartatni - legalább 12 havonta a gyártó által felhatalmazott szakemberrel.” 6.2 FAM szabályzatból eredő előírások az MSZ 1585:2012 szabvány alapján: „A személyi védőeszközöket és villamos biztonsági eszközöket időszakos biztonsági felülvizsgálatnak kell alávetni a következő időintervallumokban: munkahelyzet-beállító deréköv: félévente; teljes testhevederzet: félévente; rögzítőkötelek, mentőeszközök: félévente mászószerszám: félévente; A felsorolásban nem szereplő hasonló eszközök időszakos biztonsági felülvizsgálata esetében a vonatkozó jogszabályt vagy termékszabványt kell figyelembe venni.”

6. Felülvizsgálattal kapcsolatos alapvető tudnivalók 6.3 Alpintechnikai előírások a 11/2003. (IX. 12.) FMM rendelet alapján: „ A felszerelések időszakos felülvizsgálatát a vonatkozó dokumentáció szerint kell elvégezni, az egyéni védőeszközök biztonságos állapotát pedig legalább 6 havonta ellenőrizni kell.” 6.4 Felülvizsgálatra jogosult személy vagy vállalat a 18/2008. (XII. 3.) SZMM rendelet alapján: „A használó kérelmére a védőeszköz időszakos felülvizsgálatát a gyártó vagy bejelentett szervezet végzi el.” 6.5 Felülvizsgálatra jogosult személy vagy vállalat az EN365 szabvány alapján: „A rendszert vagy részegy­ségeket meg kell vizsgáltatni - vagy ha a gyártó ajánlja karbantartatni - legalább 12 havonta a gyártó által felhatalmazott szakemberrel.”

Amennyiben bármi további kérdésük merülne fel, kérem forduljanak bizalommal a GAZEK Munkavédelem Csapatához.

Köszönöm a figyelmet!