Káros szenvedélyek: Drogok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÉRZÉKENYÍTÉS Siketvakok. 1. Siketvakság definíciója: A siketvakságba olyan fogyatékos állapotok tartoznak, amikben a látás és a hallás is annyira sérült,
Advertisements

DROGOKRÓL lintszk. MIK A DROGOK? Drognak nevezünk mindenféle olyan ANYAGOT ami függővé tesz, ez lehet folyákony, szilárd, vagy éppen gáz halmazállapotú.
H OGYAN SEGÍTHETEK GYERMEKEMNEK A STRESSZ LEKÜZDÉSÉBEN ? Szülők Iskolája 4. Nagyvárad, Dr. Balla Annamária.
Vállalati gazdasági kérdések Pékakadémia2010.április.20.
… Bioprotector Az egészség védelmezője. Ma már tudományosan bizonyított tény, hogy a Bioprotector hatásosan semlegesíti a mágneses tér deformitásait és.
„Zaj vagy zene?”. Rezgés vagy lengés Definíció: A rezgés vagy lengés olyan mozgást jelent amely ismétlődik egy egyensúlyi pont körül. A rezgés és lengés.
Drogok Készítette: Csapó Konrád 11. C. Koffein központi idegrendszert izgatja javítja a szellemi funkciókat, csökkenti a fáradtságot és álmosságot Étel,
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
Jelátalakítás 1.. Számok története A történelem előtti időkben a számokat fából vagy kövekből faragott „pálcikák” reprezentálták. A kőkorszaki kultúráknál.
Melyik agyféltekéje domináns? – teszt Pillantson a pörgő lányra! Merre forog? Az óramutató járásának megfelelően vagy azzal ellentétesen ?  Ha úgy.
K ÖZNEVELÉSI SZAKÉRTŐK FELKÉSZÍTŐ MŰHELYMUNKÁJA T ÁMOP március 17 Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gödöllői Tankerülete és Aszódi.
MELISSAN kapszula A stressz korunk népbetegsége A stressz fogalma a 30-as években Selye János kutatói munkássága nyomán vált ismertté. Selye azt vetette.
Európai Foglalkoztatási Stratégia június
Hypertonia Készítette: Keilbach Józsefné, FMISZI Bicske Felhasznált irodalom: Ember I.(szerk.)Népegészségügyi orvostan 140 és/vagy 90 Hgmm-t elérő és az.
Informatikai rendszerek általános jellemzői 1.Hierarchikus felépítés Rendszer → alrendszer->... → egyedi komponens 2.Az elemi komponensek halmaza absztrakciófüggő.
Réztextiliák A gyógyító réz. Oldja az izom- és érgörcsöt, árnyékolja az elektroszmogot. Hatására a blokkolt testrészekben fokozódik a vér- és a nyirokkeringés.
avagy a háromszög technika
A székesfehérvári fiatalok helyzete
Sallai Ilona - ÉFOÉSZ Szeged,
Káros Szenvedélyek Dohányzás.
Dohányzás,nikotin függőség
Keresztyén Ifjúsági Dicsőítő Csoport
Multitasking - avagy a koncentráció halála
Az iskolai könyvtár telepítése, térszervezése és felszerelése
WE PROVIDE SOLUTIONS.
AMIT A STROKE-RÓL TUDNI KELL
Összeállította: Horváth Józsefné
Értékpapír-piaci egyenes
Kémiai receptorok.
RIT terápia Csoportterápiás módszer fiatal dadogók számára
Egyszerű kapcsolatok tervezése
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Készítette: eichinger vanda
Drog azok a természetes vagy mesterséges anyagok, amelyek az élő szervezetbe kerülve a központi idegrendszerre hatva megváltoztatják annak működését, funkcióját,
A mozgóképi közlésmód sajátosságai
Változó testhőmérsékletű, fejlett , igazi szárazföldi gerinces „hűlő”
Kommunikáció a könyvvizsgálatban
Az állatok és az ember egyedfejlődése
Tömörítők Tömörítők kialakulásának főbb okai: - kis tárkapacitás - hálózaton továbbítandó adatok mérete nagy Tömörítés: olyan folyamat, mely során egy.
SZÁMVITEL.
 : a forgásszög az x tengelytől pozitív forgásirányában felmért szög
CSOPORT - A minőségellenőrök egy megfelelő csoportja
Kábítószerfogyasztás
A évi, „X. FOTÓPOSZTER A VÍZRŐL” pályázat rövid értékelése
Konfliktusok az iskolában
Vállalati brosúra A cég általános célkitűzése
Felvételi
Bevezetés Az ivóvizek minősége törvényileg szabályozott
ADAT ÉS TECHNOLÓGIA ORIENTÁLT MARKETING TEVÉKENYSÉG, VÉGE A MEGÉRZÉSEK ÉS AZ ÉRZELMI ALAPÚ DÖNTÉSHOZATALNAK.
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály egyetemi tanár
AZ IDEGSEJTEK FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSE
Hormonokról általában Hormonhatás mechanizmusa
Készítette: Kovácsné Balla Györgyi
Szelektív hulladékgyűjtés
A polgármestert érintő közszolgálati kérdések
Cash flow A vállalat működése, befektetései és pénzügyi tevékenysége által genarált pénzáramlásokat tartalmazó kimutatás. Az eredménykimutatásban és a.
Compliance és Corporate Governance
A hétköznapok kémiai biztonsága
Northwind Traders Kik vagyunk?
ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ évi évközi változások
A csoportok tanulása, mint a szervezeti tanulás alapja
Háztartási termelés, család, életciklus
A számítógép története
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
Négy vállalkozási alaptípus
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Vállalati brosúra A cég általános célkitűzése
Magánszemélyként bérbe adnám az ingatlanomat.
készítette: Györgyi Péter, Nagy Milán, Gorondi András, Kiss Kevin
Hagyományos megjelenítés
Előadás másolata:

Káros szenvedélyek: Drogok

Drogkfajták: Kokain Krokodil drog Heroin Ópium Marihuána Amfetamin LSD Speed

A krokodil drog hatása: Mivel ezt a "mix"-et mindenféle további tisztítás nélkül rutinszerűen közvetlenül injekciózzák, a "Krokodil" hírhedtté vált az általa előidézett súlyos szöveti károsodásról és visszérgyulladásról, mely előbb-utóbb a végtag amputációjához vezet a hosszú távú kábítószer- fogyasztóknál. A függők két-három évnél nem élnek tovább. A krokodil drog hatása:

Kokain: A kokain közvetlen hatását az agyban fejti ki. Hatását orrba szippantva 20-30 percen belül kifejti. Intravénásan a hatás azonnal jelentkezik. A beszedés után rendszerint farkasétvágy jelentkezik, ami több napon keresztül ismétlődően tarthat. A kokain hatása:

Heroin: A heroin hatása: A heroin a szervezetbe jutva rendkívül gyorsan hat. A kialakuló állapot ismerős, megszűnik a belső feszültség, s túláradó önbizalom, eufória foglalja el a helyét. Három óráig tart a hatása. A heroin hatása:

LSD Az LSD 6–14 órán keresztül fejti ki hatását: az érzékszervi ingerek, az időérzékelés, az érzelmek, az emlékezet és az általános tudatműködés befolyásolását. Gyakran okoz nyitott és csukott szemmel is látható víziókat, például kaleidoszkópszerű vagy egyéb geometriai mintákat, mozdulatlan felületek mozgását, mozgó tárgyak mögötti utóképeket, „nyomvonalakat”, a színérzékelés felerősödését, új textúrák megjelenését tárgyakon, elmosódott látást. Az LSD hatása:

Ópium: Napjainkban az ópiumtermelés legnagyobb része Afganisztánra, Mianmarra és Laoszra koncentrálódik. Afganisztán GDP-jének 50%-át a kábítószer-termelés adja. Kábítószerként először a 14. században használták. Az ópium hatása:

Marihuána: A marihuána hatása: A marihuána az indiai kender szárított, megtermékenyítetlen kendervirágzata. A marihuána-használat egyik jellemző következménye a megnövekedett éhség, melynek hatására a használó gyakrabban és többet étkezik a számára szokásosnál. Gyakori elvonási tünetek: szorongás, ingerlékenység, hangulatingadozás, nyugtalanság étvágycsökkenés és/vagy fogyás alvászavarok (elalvási nehézség, rémálmok) A marihuána hatása:

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Készítette:Szép Barbara