Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

DROGOKRÓL lintszk. MIK A DROGOK? Drognak nevezünk mindenféle olyan ANYAGOT ami függővé tesz, ez lehet folyákony, szilárd, vagy éppen gáz halmazállapotú.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "DROGOKRÓL lintszk. MIK A DROGOK? Drognak nevezünk mindenféle olyan ANYAGOT ami függővé tesz, ez lehet folyákony, szilárd, vagy éppen gáz halmazállapotú."— Előadás másolata:

1 DROGOKRÓL lintszk

2 MIK A DROGOK? Drognak nevezünk mindenféle olyan ANYAGOT ami függővé tesz, ez lehet folyákony, szilárd, vagy éppen gáz halmazállapotú. Szóval drognak számít a cigi és az alkohol is. Eleinte csak gyógyszerként árúsították, de a 20. században a halucinogén hatásuk miatt elterjedt a fiatalok köreiben

3 HOGY KEZDENEK EL DROGOZNI Ennek több oka is lehet, ami az esetek 70%ában lelki gondokból adódik, a többi 30% az cask puszta kíváncsiság, vagy társak utánzásának a kényszere

4 HOGY LEHET FÜGGŐVÉ VÁLLNI? A kipróbálás az alkalmi, de ha egyszer kipróbálja egy fiatal, és az adott gondnál nagyobb keletkezik akkor növeli az adagot és megint csak „kirpbóálja” Ilyenkor szokott elhangozni az a mondat hogy én bármikor letudok szokni, ez t kb 10 ből 2 ember tudja ténylegesen megtenni.

5 KÁBÍTÓSZER, AZAZ A KÁBSZI Vannak olyan anyagok aminek maximum az lehet a veszélye hogy megérzik, de persze vannak olyanok ami akár azonnali halállal jár.

6 „LEGÁLIS „ KÁBSZI Fiatalok köreiben elterjed a herbál, ami egy kiskapu a drogozásnál, mivel növényi/állati törmeléket tartalmaz (átmosva halucinogén/mérgező anyagokkal) ezért a hatóságok sem tudják büntetni, maximum azért hogy 18 év alattinak adják el.

7 FILMEKBŐL ISMERT DROGOK Ide tartoznak a nevesebb drogok,: Marihuana Hasis Kokain BlueMeth Speed Ecstasy LSD Heroin

8 LÁGY DROGOK Lágy drogokhoz tartozik a marihuana és a hasis. Eleinte boldog hangulatot kölcsönöz, majd késöbb szorongás és félelem váltja fel ezt. Használatának a legnagyobb veszélye hogy előkészít a nagyobb/keményebb drogokra

9 IZGATÓSZEREK Ide tartozik a kokain és a BlueMeth(amfetamin). A központi idegrendszert támadják, fokozzák az anyagcserét, csökkentik a fáradtságot, növelik az önbizalmat, és megváltoztatják a hangulatot. Rendszeres használat után a szervezet nem tud majd pihenni, és a késöbbiekben álmatlanságoz, és kimerüléshez vezet.

10 RÉVÜLETKELTŐ SZEREK Ide tartozik az LSD és a Heroin. A felsoroltak közül ez a páros a legerősebb. Körübellül 0,2 grammtól is megváltozhat az érzék szervek működése,( olyan dolgokat látnak ami a valóságban nincsenek ott, vagy éppen lyan hangokat/érzéseket éreznek. ).

11 SO FIGYELEM A drog az nem jó

12 ÖSSZEFOGLALVA Ha drogoztok nem lesznek barátaitok, csúnyák és buták lesztek, és senki nem fog szeretni, és NEM JÁR KEKSZ semmiért. Gondoljátok át, Keksz vagy drog.


Letölteni ppt "DROGOKRÓL lintszk. MIK A DROGOK? Drognak nevezünk mindenféle olyan ANYAGOT ami függővé tesz, ez lehet folyákony, szilárd, vagy éppen gáz halmazállapotú."

Hasonló előadás


Google Hirdetések