Lanzarote / Wizz Air.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Advertisements

Siófok és környéki hungarikumok
Földrajz 7. Az előző évben tanultuk
Földrajzi definíciók Mindenkinek !!!.
Alp ok területén Berchtesgaden Nemzeti park A németországi Berchtesgaden nemzeti park délkelet Bajorországban, közel a német – osztrák határhoz nevezetes.
Ein Gedi Botanikus kert Izrael
Cseh nyelvről fordította K.P.
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Készítette: László Gergő.
Velence Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval a Velencei- hegység lankás dombjaival, hazánk egyik.
Magyarország Természeti Kincsei
Stromboli (felszínalaktan)
Hogy tennéd még vonzóbbá a Dél-Dunántúlt?
Santorini a szigetek legszebbike... ZENE: Santorini-Vangelis, Irene Papas.
STRANDOK KATTINTS 1.
FÖLDRÉSZEK.
Változó földfelszín.
– A Maldív Köztársaság szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücs- kénél. 26 atollból, 1192 szigetből áll, ebből 202 lakott, további 87 a.
Balaton.
KORALL K O R A L E és P E R L Y / GYÖNGY.
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Cseh nyelvről fordította K.P.
Tihany.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület Látogatóközpont és tanösvény Szombat Foto:Telek.
MEGHÍVÓ Sas-hegy Föld napja szombat Szombat.
Etna Az Etna (szicíliai nyelven Muncibeddu,olaszul Mongibello vagy Etna, latinul Aetna) egy napjainkban is aktív vulkán Szicília északkeleti részén,Atania.
Ritka látvány a Csendes-óceánon eszem In August 2006, the yacht Maiken is travelling in the south Pacific when they came across a weird sight
Cordial = szívélyesség, amely szívből jön Kiváló minőségű és kényelmes szálláshelyek kanári-szigeteki szívélyességgel és a vendégek részére nyújtott legjobb.
Gyöngyös jellegzetességei
A GEMENCI ERDŐ ÁLLATVILÁGA
Magyarország természeti kincsei
Aggteleki Cseppkőbarlang
MARINA HOTEL AZ ÖBÖLBEN
BAHRAIN.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Phong nha barlang vietnám a világ legnagyobb barlangja
Zimbabwe-ban, Afrikában található a csodálatos, 128 méter magas Viktória-vízesés. A helyet úgy is ismerik, mint „Az Ördög úszómedencéje”. Szeptemberben.
Románia folyói,borvidéke és barlangjai
(REFLEXIONES) Auto. show Caño Cristales – Kolumbia.
1960. április 4.-én lett független állam Szenegál egy Magyarországnál több, mint kétszer nagyobb területű ország Nyugat-AfrikábanMagyarországnálNyugat-Afrikában.
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Zene: Plaisir d a mour Az indiai óceán szigetből álló, fős országa.
A Kanári-szigetek 7 nagy és 6 kisebb szigetből álló csoport az Atlanti óceánban, az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13.és.
Természeti erőforrások hasznosítása a turizmusban – Aktív és sport turizmus 2011/2012-es tanév Kiss Róbert tavasz.
Szeretnél átkelni egy ilyen Kattints!. Ha szeretnél látni egy lélegzetelállító tájat, akkor először bátran át kell menni a hatalmas szakadék felett ezen.
Titicaca-tó 3821 méterrel a tengerszint felett fekszik, és ezzel a világ legmagasabban fekv ő hajózható tava. Az Andokban található, Peru és Bolívia.
2016. május 20. ERDÉLY TERMÉSZETI KINCSEI GEOLÓGIAI FORMAKINCSEK NYOMÁBAN.
Szöveges oldalakon továbblépés saját ütem Hámori-tó, Anna Mésztufa-Barlang, Szent István cseppkőbarlang, Herman.
A kék szépség A Son Doong ötször nagyobb, mint a Phong Nha-barlang, melyet korábban Vietnam legnagyobb barlangjának tartottak. A legtágasabb helyeken.
Buzgó-barlang Várhosszúrét
Lanzarote / Wizz Air.
A folyó élete.
Varázslatos tengerpartok
Somoskői vár Felkészítő tanár: Varga Tamás
Szeretnél-e átkelni egy ilyen
ZADAR.
Elsüllyedt világot rejt a Föld legnagyobb barlangja
Szilvás-kő Előzetes feladat a Bolyai János Gimnázium alapításának 50. évfordulójára Készítette:S.Sz.C.Borbély Lajos Szakgimnáziumának Szakközépiskolájának.
A Békás-szoros egy tektonikus eredetű szurdokvölgy, amelyet 1971-ben védetté nyilvánítottak, jelenleg a Békás-szoros a Nagyhagymás Nemzeti Park része.
KAPRUN.
Notre Dame Kolostor MONTSERRAT “A FEKETE MADONNA”.
TENERIFE.
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
A M E R I K A Amerika az öt kontinens egyike, területe 42 millió négyzetkilométer, ezzel a második legnagyobb földrész. Amerika lakossága 850 millió fő.
CSODÁLATOS KÉPEK.
Európa földrajzi helyzete, határai
KAPRUN.
TÁMOP / „Bakonyszentlászlói iskola fejlesztése”
Előadás másolata:

Lanzarote / Wizz Air

Miért Lanzarote? Lanzarote kicsit más, mint a többi, ismertebb Kanári sziget, különleges holdbéli tájkép jellemzi, természet közeli élményekben lehet része az ide utazóknak. A vulkáni tevékenységhez köthető érdekes képződmények (megszilárdult lávafolyam, lávabuborék, barlangok ) illetve a fekete-fehér-zöld színek csodálatos kontrasztja elvarázsolja az ide látogatót. Lanzarotét tehát a természetbe illeszkedő építmények jellemzik nem átformálva a tájképet (hála César Manriquének). A szigeten az aktív turizmus (bicikli, szörf, vitorla) jelentős és nincs tömegturizmus ( a helyiek nem is szeretnék, inkább a fenntarthatóságra törekednek). Kedves, barátságos helyi lakosai vannak akik büszkék értékeikre. Remek a gasztronómia és kiváló bortermelő terület. A szigeten kiváló minőségű az úthálózat így akár bérelt autóval is minden könnyen megközelíthető. Kihagyhatatlan, de tényleg kihagyhatatlan kirándulások: Timanfaya Nemzeti Park, Mirador del Rio, El Golfo, Los Hervideros, Cueva de los Verdes, La Graciosa hajókirándulás, Arrecife, Teguise, Jamoes del Agua, Fundacion César Manrique, továbbá ami a csoportnak kimaradt a kaktuszkert El Jardin Del Cactus és a sólepárló Salinas del Janubio Nevezetes strandok: Papagayo Beach, Playa Grande (Puerto del Carmen), Playa Dorada (Playa Blanca), Playa del Reducto (Arrecife), Famara beach a szörfösöknek.

Az 51 km²-es Timanfaya Nemzeti Parkot a sziget délnyugati részén hozták létre, a „Tűzhegyek” (Montañas del Fuego) környékén. A „marsi tájat” Lanzarote történetének legnagyobb vulkáni kitörés-sorozata hozta létre 1730–1736 között, amikor több, mint 100 vulkán tört ki. A nemzeti park a táj megóvása és megőrzése érdekében csak szervezetten látogatható. Jegyár felnőtt 10,- EUR gyermek 5,- EUR

Az „El Golfo” egy vulkáni kráter félkör alakú maradványa, ahová beáramlik az óceán vize. A kráterben a homok fekete, a víz az algáktól zöld.

Ennél a partszakasznál a bazalt jellegzetes oszlopos struktúráját figyelhetjük meg, valamint az üregeket is, amelyeket a víz kimosott, és amelyek felett természetes hidak vezetnek. A hullámok drámai erővel a sziklának csapódnak, így olyan, mintha a víz forrna, fortyogna. A területet turistaösvényeken járhatjuk be. A környéken gazdagon fellelhető egy vulkáni eredetű ásvány, az üveges, zöld színű olivin. Amikor az Atlanti-óceán megduzzad, a víz félelmetes hangokat ad ki. 

Vadromantikus partszakaszok, arany/feketehomokos strandok.

A Mirador del Rio 1973-ban épült A Mirador del Rio 1973-ban épült. Korábban ugyanis egy ágyúraktárként szolgált, illetve ideális hely volt, hogy hamar észrevegyék a szigetre érkező kalózhajókat. Többek között ezen a helyen őrizték a Kubáért folyó háború ágyúit is. A kilátóhoz tartozó éttermet és teraszokat ügyesen rejti a kő hordalékból mesterségesen kiépített hegyoldal. Csodálatos és varázslatos kilátásban lehet részünk, mind Lanzarotéra, mind pedig az óceánra. Úgy tekinthetünk ki a meredek fal tetején lévő panoráma ablakból, mintha repülőgépen ülnénk. Nem is csoda, hiszen 479 méterrel a tengerszint felett található a kilátó.

A Cueva de los Verdes, vagyis a Zöld barlang, az egyik legfőbb látnivalója Lanzarote szigetének. Mintegy háromezer évvel ezelőtt, a La Corona vulkán kitörésekor a lávafolyam alakította ki ezt a barlangot, melynek magassága és szélessége nagyjából 15 méter. Szárazföldi hossza 6 km és a tenger alatt további 1400 m hosszan húzódik. Ebből az érdeklődők részére mindössze 2 km látogatható. A turisztikai látványt a képződmények különleges megvilágítása fokozza. A barlangban egy hangversenyterem is található. Felnőtt belépő 10,- EUR, gyermek 5,- EUR

A Los Jameos del Aguát, hasonlóan az előző barlanghoz, egy lávafolyam alakított ki. Egy lélegzetelállító kert található a bejáratnál, trópusi növényekkel. A bejáratot átlépve egy ötletes csigalépcső vezet lefelé. A barlang természetes, kristálytiszta tavában albínó és vak mélytengeri rákok élnek. Ez a faj az egész világon csak itt él. A barlangban kávézót, bárt és színházat rendeztek be.

Köszönöm a figyelmet!