Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A HELYI ÉS A TELEPÜLÉSI ADÓRENDELETEK SZABÁLYOZÁSÁNAK EGYES KÉRDÉSEI.
Advertisements

A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
SOLVIT Vitarendezés az EU belső piacán Youth on the Move április 30. Külügyminisztérium.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Értékesítendő ingatlanok Készítette: dr. Zelenyánszki Miklós.
A fogyasztóvédelemről szóló évi CLV. törvény módosításáról szóló évi LV. törvény A békéltető testületeket érintő változások Dr. Szomori Béla.
ELTINGA és MTA KRTK KTI Horváth Áron április 7. Lakásárak, támogatások és energiahatékonyság.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
A FELNŐTTKÉPZÉSI A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK HATÉKONYSÁGÁNAK VIZSGÁLATA Felnőttképzők Szövetsége Borsi Árpád Budapest, december 10.
1 A Transz-európai Közlekedési Hálózat (TEN-T) M8-8. sz. főút folyosóján a KÖZOP keretein belül megvalósulandó fejlesztések 2013-ig Hajmáskér, március.
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Tisztességes verseny a közbeszerzésben.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság Várható változások a hadiipari tevékenységi engedélyezés területén.
Közigazgatási szervezetrendszer II. Az államigazgatás szervei – központi és dekoncentrált szervek.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYRENDSZERT ÉRINTŐ JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK FŐBB KÖVETKEZMÉNYEI. KAPACITÁSOK ÉS FINANSZÍROZÁS VÁLTOZÁSAI A SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYRENDSZERT.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
Steierlein István ÁHO-hálózatfejlesztési szakreferens
Munkáltatói intézkedések közlésének Kttv. szerinti szabályozása
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
A településrendezést érintő jogszabály változások január 01.-től
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
A közérdekű munka büntetés végrehajtása az önkormányzatoknál
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
Barcsák Marianna KPSZTI
A rehabilitációt segítő támogatások, jogszabályi változások
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Összeállította: Horváth Józsefné
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
Elektronikus irat (elektronikus dokumentum) és elektronikus aláírás
Az „Út a munkához” program évi változásai
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 6.
JELENTÉS a Nemzeti Civil Alapprogram működésének-támogatásának hatásáról, figyelemmel a társadalmi és civil kapcsolatok fejlődésére, egyes kiemelt fontosságú.
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
Az ASP.ADO szakrendszerhez csatlakozó önkormányzatok adattisztítási, migrációs feladatai dr. Kása Brigitta aljegyző Eger,
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
Nemeskocs Község Önkormányzatának Településkép-védelmi Rendelete
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A POSTAPARTNER munkaerő-piaci program
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
A Dunához kapcsolódó lehetőségek Budapest közlekedésfejlesztésében
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ évi évközi változások
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése A Döntőbizottság tapasztalatai.
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
Adatszolgáltatás a számlákról
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
A GWP KKE régió aszálykezelési útmutatója
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület – TÁMOP 5.6.1/C projekt
Energetikai Intézkedési tervek végrehajtása
Az „Út a munkához” program évi változásai
Generali Alapkezelő beszámolója Gyöngyház Nyugdíjpénztár részére
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Erdőtelepítések, fásítások támogatási lehetőségeinek várható alakulása
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Előadás másolata:

Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető Infokommunikációért Felelős Helyettes Államtitkárság Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

JOGSZABÁLYI AKADÁLYMENTESÍTÉS – I. ütem 1 2015-ben az elektronikus hírközlési törvény módosítása Párhuzamos infrastruktúra-építés elkerülése, meglévő infrastruktúrák felhasználása, építmények elhelyezése elsősorban közterületen, állami tulajdonú ingatlanon A tulajdonosi hozzájárulásról szóló döntés határidőhöz kötése – 45 nap (korábban nem volt határidő) NMHH szolgalom, használati jog alapítása előfeltételeinek pontosítása (tulajdonos „hallgatása” sem akadály) Kiemelt jelentőségű beruházással érintett állami tulajdonú ingatlanoknál nem szükséges tulajdonosi hozzájárulást is beszerezni, csak vagyonkezelői hozzájárulást. Önkormányzati tulajdonú ingatlanok esetén a hírközlési szolgáltató alapesetben csak az eredeti állapot helyreállítására köteles 2 Szélessávú hálózatfejlesztési beruházások nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé minősítése 3 5 év közműadó-mentesség az új nyomvonalon épült hírközlő hálózatokra és a meglévők fejlesztésére 4 NMHH rendeletek módosítása: csökkentek az eljárási díjak bővültek az engedélyezés vagy bejelentés nélkül lefolytatható cselekmények

JOGSZABÁLYI AKADÁLYMENTESÍTÉS – II. ütem 1 2016 tavaszán az elektronikus hírközlési törvény módosítása A nagy sebességű elektronikus hírközlő hálózatok építési költségeinek csökkentéséről szóló irányelv átültetése (2014/61/EU) – 2016.07.01-től hatályos meglévő fizikai infrastruktúrák (közművek) építési munkáinak összehangolása, a tervezett építési munkák átláthatósága, közműegyeztetések hatékonyságának támogatása a hírközlési szolgáltatások fogadására kész épületen belüli fizikai infrastruktúra kiépítésére és a hozzáférésre vonatkozó alapvető szabályok lefektetése együttműködésből, átláthatóság biztosításából eredő vitákra a nemzeti vitarendezési eljárás kereteinek meghatározása. A vitarendezés feladatait a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság látja el. 2 az e-közmű rendszer felülvizsgálata az irányelv szerinti egyablakos információs pont feladatait az elektronikus közmű-nyilvántartás fogja ellátni az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló Korm.rendelet módosítása és egy kapcsolódó törvénymódosítás – 2016 novemberében várható a kihirdetése

JOGSZABÁLYI AKADÁLYMENTESÍTÉS – III. ütem 1 2016 őszén a Digitális Jólét Program keretében újabb felülvizsgálat: az elektronikus hírközlési törvény és több kapcsolódó törvény módosítása cél a szabályok közelítése más hálózatos közművek (villamos energia, távhő, gáz, stb) építési szabályaihoz – Parlamenti tárgyalása, elfogadása: 2016. november-december Hírközlési építmények elhelyezését szolgáló törvényi rendelkezések felülvizsgálata kiterjed például az alábbiakra: az idegen ingatlanra való építés szabályainak kiegészítése (közterületre tűrési kötelezettség; közút, vasút esetén 45 napos megállapodási kötelezettség) tulajdonosi hozzájárulások beszerzésének további gyorsítása (45 nap helyett 30 nap lenne a megállapodásra az önkormányzattal és magántulajdonossal) a tulajdonosok megkeresésére vonatkozó rendelkezések pontosítása (kézbesítési vélelem) kártalanítás módjának és mértékének megállapítására eljárásrend (kártalanítás mértékében való vita időben ne húzza el a beruházásokat) az NMHH által létesíthető szolgalmi jog feltételeinek pontosítása (annak közelítése más hálózatos közművek szabályozásához) az NMHH vitarendezési eljárásához részletes eljárási szabályok alkotása, eljárás gyorsítása 2 a településkép védelméről szóló törvényhez átmeneti rendelkezés az új részletes szabályozás megalkotásáig a már jelenleg meglévő légvezetékes hálózat infrastruktúrája felhasználható hírközlő hálózat telepítéséhez

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!