Egy nagy NEM a stresszre

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
Advertisements

A depresszió előfordulása a családorvosi gyakorlatban
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Egészségérték-gazdálkodás: Mitől függ az egészségünk?
1 Bevásárlás, az árak összehasonlítása. 2 Mária, 20 éves egyetemista, félállásban dolgozik Mi a közös ezekben az emberekben? Teréz, 30 éves, dolgozó édesanya.
A pontos idő: 14:2714:2714:2714:2714:27 ORHIDEÁK ORHIDEÁK Zene: Autumn Rose Kattints.
Hogyan készüljünk az óvodás évekre?
Méltósággal segíteni, Jót s jól tenni
Gyerekek a Biztos Kezdet Gyerekházban
Szociális munka az onkológiában
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV):
Megdöbbentő tények a vízről!
Mi az egészség? EGÉSZ –SÉG, TESTI – LELKI- JÓL LÉT.
Napocska Napköziotthon
Alkoholizmus.
Alkoholizmus.
Könnyek....
A számítógép veszélyei és káros hatásai
Gyermekkori depresszió
„Minden ember boldog akar lenni…”
Alfred Adler individuálpszichológiája
Szigor vagy engedékenység a gyermeknevelésben
Óvodai tanterv a 3 és 7 évesek számára
Az ember egszisztenciális szükségletei és a karakterből eredő, különböző szenvedélyek Erich Fromm.
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
Túl magas- e Magyarországon a depressziósok száma?
mindenki másként reagál a változásokra.
Konfliktus Dr. Ternovszky Ferenc: Nemzetközi menedzsment európai szemmel BGF - Külkereskedelmi Főiskolai Kar Vállalkozások és Emberi Erőforrás Menedzsment.
Helytelen testtartás.
A stressz szeminárium céljai:
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
Alvás Világnapja, március 13. Kiss Katalin, kutatás vezető Szinapszis Kft. Így alszanak a magyarok - Egy piackutatás tanulságai -
A haldokló beteg ápolása
Egészséges életmód: a testmozgás élettani hatásai
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
A létezés válasz arra a kérdésre, hogy „Hogyan van?”, a lényeg térbeli és időbeli megnyilvánulásait foglalja magába, és megnevezi az ember sajátos létmódját:
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Nevelés és nevelői attitűdök
Nyugalom! Meditáljunk együtt A szorongás Normális, kóros Súlyos betegségeket kiindulópontja Betegségek is okozhatják Kémiai anyagok.
Mindennapi veszteségeink
Egy gyermek története Gyermek pszichológiai vizsgálat és pszichoterápiás munka a Budaörsi Nevelési Tanácsadóban Készítette: Cz. Szabó Melinda, pszichológus.
A pontos idő: 18:58.
VIII. Nemzetközi Táplálkozásmarketing Konferencia Az egészség dimenziói a táplálkozásmarketingben május Zamárdi.
Az egészséges életmód és a stressz
Személyiségünk szerepe - a lelki-, és energiaegyensúly megtartásában
Az OGYEI kiemelt programjai
EGÉSZSÉG ÉS JÓL-LÉT SZÉKESFEHÉRVÁR POLITIKÁJÁBAN Östör Annamária.
Ön tudta, hogy: testünk több mint %-a víz?
TÁMOP A-13/ A váltóműszakosok problémája 1.
A vezető személyisége – a ma követelményei és a holnap kihívásai.
Élettani hatások, amelyekre nem fordítunk kellő figyelmet
1 Egészség, biztosítás... Hidvégi Áron közvélemény- és piackutatási igazgató.
TUDOMÁNYOS ÜLÉS INNOVÁCIÓ A TESTNEVELÉS, SPORT ÉS REKREÁCIÓ TERÜLETÉN A stressz és outdoor tevékenységek kapcsolata a rekreációban Dorka Péter Szeged,
MELISSAN kapszula A stressz korunk népbetegsége A stressz fogalma a 30-as években Selye János kutatói munkássága nyomán vált ismertté. Selye azt vetette.
Miért éppen fa – mint szenvedély? a gyökérzet szerteágazó, nem látható a törzs, a kifejlődési szakasz a korona a látható, jellegzetes szenvedély ágak.
TANULÓK ÉS A STRESSZ. „A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.” (Mahatma Gandhi) TÁMOP /
Jézusról szól Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
Káros szenvedélyek.
5. Országos IC/BPS betegtalálkozó
Stressz, stresszreakciók, stresszkezelés
Dr Pallós Júlia Budapest, április 20.
HUMIFERR kapszula.
A család ahonnan jövök.
A lelkigondozott védekezései
Útmutató hosszú távú túlélőknek
1 Jóga mint kiegészítő medicina publikációs trendek statisztikák előadó: Dr. Kováts Dea Judit 1.
TIENS KANGLI.
Előadás másolata:

Egy nagy NEM a stresszre Farkas Erika 2016.12.05.

Mire gondolunk elsőként, amikor a stressz szót halljuk? A feszültségre, a félelemre, a fejfájásra, az aggodalomra, a haragra, a fékezhetetlen dühkitörésre? Valószínű majdnem minden válaszban a negatív érzések dominálnak. De a stressz nem feltétlen negatív! Persze nem is csak pozitív! Mi tehát a stressz?

A stressz olyan, mint az elektromosság. Önmagában semleges A stressz olyan, mint az elektromosság. Önmagában semleges. A stressz nem az, ami velünk történik, hanem az, ahogyan válaszolunk a minket ért ingerre. A stressz nagysága és kezelése határozza meg, hogy pusztító erő lesz-e az életünkben.

Mindannyian keressük a stresszt. Mert mindannyian keressük az izgalmakat a kihívásokat. Az izgalom pedig a stressz egyik formája. Amikor megnézünk egy horrorfilmet, amikor elhatározzuk, hogy férjhez megyünk, megnősülünk- igen akkor is a stresszt keressük. a gyermeknek életet adó anya, a célvonalat átlépő atléta…mind-mind stressz nyomása alatt vannak. Bizonyos mértékű stressz nélkül képtelenek lennénk életben maradni. A stressz okozóját – magát az eseményt vagy problémát stresszornak nevezzük. A stressz mennyisége viszont attól függ, hogy hogyan reagálunk rájuk.

Stressz-népbetegség Ma, a stressz világszerte népbetegség, amelynek súlyos következményei vannak az élet és jóllét minőségére. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentette, hogy világszerte kb. 450 millió ember érintett a stressz problémájával.

Az egyes statisztikák szerint 300, míg a másik szerint mintegy 450 millió ember világszerte DEPRESSZIÓS. Egyesült Államok felnőtt lakosságának 5-10% súlyos, míg 3-5%-a a betegség enyhébb tüneteit produkálja Litvánia - 191 000 regisztrált depresszió Ukrajna - 2 530 000 Ausztria - 433 000 Németország - 4 368 000 Horvátország - 238 000 Magyarország - 530 000

Mondj NEM-et a stresszre! I. Légy NYITOTT! A stresszel szembeni harcban elsőként az odafigyelés képességét kell fejlesztenünk! Ez magába foglalja a másokra és a környezetre való odafigyelést, valamint a képességet a stressz számos okának meghallására, felismerésére és megértésére.. A test folyamatosan vészjelzéseket ad, de gyakran figyelmen kívül hagyjuk ezeket.

Melyek ezek a jelek? A figyelmeztető jelek lehetnek mellkasi fájdalmak vagy délutáni faradság ugyanúgy, mint merevség a vállakban és a nyakban vagy égő érzés a gyomorban, esetleg az összpontosító képesség elvesztése. Fáradtabbak, lehangoltabbak, frusztráltabbak, a megfosztottság érzésétől szenvedők vagy nyugtalanabbak lehetünk, mint általában. Mindezek a vészjelzések testünk kísérletei arra, hogy kommunikáljon velünk.

II. Légy EGYENSÚLYban a környezettel A stressz lényegében az önmagunkkal és a környezetünkkel való egyensúly elvesztése. Történelem során az orvosok és filozófusok nemegyszer hangsúlyozták az egyensúly fenntartásának szerepét az optimális egészség elérésében. Hippokratész, az orvostudomány atyja írta: „Minden túlzásba vitt dolog szemben áll a természettel.”

III. Vedd számba szokásaid! Kapcsolataid elég felüdítőek vagy fárasztóak? Elég időt szakítunk a fontos kapcsolatokra? Van e belső békességem? Van-e az életemnek értelmes célja és iránya? Legyen célunk kiegyensúlyozott személlyé válni.

Dr. Meyer Friedmann a következőket javasolja: 1. Ne játszd tovább a „számok játékát”! - A minőség soha nem arányos a mennyiséggel. 2. Tervezd úgy a napodat, hogy kevesebb programod legyen! - Rangsorold a dolgokat! 3. Tanulj meg jobban függeni másoktól! - Ne törekedj a felsőbbrendűségre! 4. Valld be, hogy követhetsz el és el is fogsz követni hibákat! Forrás: Dr. Meyer Friedman és Dr. Ray Rosenman / Az A-típusú személyiség és az Ön szíve

„ Ha Isten lennék, talán rá tudnám kényszeríteni ezeket az embereket arra, hogy ne zsúfoljanak be egyre több eseményt egyre kisebb időkeretbe… Talán meg tudnám értetni velük, hogy sokkal fontosabb a dolgokat értékessé tenni, mint megszerezni azt, amit értékesnek tartanak. Talán helyettesíteni tudnám szeretettel oly könnyen fellángoló gyűlöletüket. Talán rá tudnám beszélni őket, hogy elhiggyék, hogy fontos a lelki egyensúly…” Forrás: Dr. Meyer Friedman és Dr. Ray Rosenman / Az A-típusú személyiség és az Ön szíve

Természetes megoldás a stressz kezelésre A mai fogyasztók egyre többen keresnek természetes és hatékony mellékhatás nélküli termékeket, amelytől nem válnak függővé. Melissan kapszula /Cyracos Miért citromfű? Az egyre növekvő igények miatt, sok kísérlet az bizonyítja, hogy a fitoterápia aréna megpróbálta azonosítani a növényeket, amelyek kínálják a legjobb nyugtató és antistressz tulajdonságokat. Számos összehasonlítási kísérlet kimutatta, hogy jelentős relaxációs tulajdonságai vannak a citromfűnek és kimutatták a kiváló hatékonyságát alacsonyabb adagokban is, amikor összevetették a valeriána és golgotavirág- kivonataival, melyek nyugtató gyógyszerészeti alkalmazásokban található.

Mitől több? Szinergikus totum* *Totum jelentése: Valaminek az egészét egy résznek venni. Sok kísérlet próbálta azonosítani az aktív vegyületet a citromfűben, amely a nyugtatás aktivitásáért felelős. Viszont, kutatók észrevették, hogy amikor izolálták és elkülönítették a frakciókat akkor ezeknek az volt a tendenciájuk, hogy elveszítették az aktivitásukat. Ezek a felfedezések, komoly áttörést jelentenek ezen a területen, mivel kiemelik, hogy fontos védeni a totum-ot a növényben és a fő szinergikus aktivitást.

Tudományos publikációk vizsgálták a citromfű aktív vegyületeit és nem tudtak speciális vagy egy család molekuláit azonosítani, amelynek van antistressz aktivitása. Az összes kutatások eredménye erre a konklúzióra jutottak: a stressz elleni hatás a citromfűben összefüggésben van a növény totum-ével és nem az izolált frakciókra vagy molekulákra. Cyracos azzal a céllal lett kifejlesztve, hogy fenntartsa a szinergikus totumot.

Naturex alaposan vizsgálja a saját kultúrájából szelektált botanikai választékait a citromfűnek (Melissa officinalis L.), hogy garantálja a legjobb minőségű Cyracos terméket. A hagyományos feldolgozást speciálisan fejlesztették ki, hogy megőrizzék a totumot, ami a citromfűben található.

Cyracos összetevői: Összes hydroxycinnamik savak 14 és 25% között Rozmaringsavak 7 és 15% között Tudományos bizonyíték: A feldolgozás során a szinergikus totum megmaradása céljából, három féle, paraméter szerint vizsgálták az embereken jelentkező stressz hatásait: Stressz manifesztáció Stresszel kapcsolatos tünetek Alvás zavarokon

Véletlenszerű dupla vak próba, placebo kontrolált klinikai vizsgálat. Cyracos napi 600mg-os adag, 2 hét folyamatos használata után: 32%-al csökkenti a stressz manifesztációkat feszültség, túlzott ingerlékenység, mozgás zavarokat 72%-al csökkenti a stresszel kapcsolatos tüneteket labilis érzelmi élet, bűntudati érzéseket, belsőfeszültség, alkalmazkodási problémákat, kifejezési nehézségek, aszténia, izom összehúzódások, szomatikus rendellenességeket

60%-al csökkenti az elalvási nehézségeket. Ezek az eredmények bizonyítják, hogy a Cyracos kompozíció megóvja a szinergikus totum-ot a citromfű leveleiben. Nincsenek mellékhatásai, különös a mindennapi álmosságra, nem voltak érdemi bejelentések.

A növekvő stressz fenomén hatására, Cyracos természetes úton segít a fogyasztókon, hogy tudják leküzdeni a stressz állapotukat. Klinikai vizsgálatok alapján, 2 hét használat után Cyracos csökkentheti a stressz manifesztációk és azzal kapcsolatos tüneteket. A hagyományos feldolgozása és kontrolált kultur szelektálása a botanikai választékból eredő, szinergikus totum aktív vegyülete a citromfű leveleinek kivonata biztosítja a Cyracos hatékonyságát.

„Tudom, hogy semmit sem tudok!” Szókratész mondása: Ebben a mondatban nem csak egy mély filozófiai felismerés rejlik, hanem kellő humor is: képes kívülről szemlélni önmagát és mosolyogni saját magán. Ápoljuk a derűt az életünkben! Vigyázzunk rá és gondozzuk, úgy , mint a kedvenc virágunkat! Forrás: Nyitott szemmel, IV. évfolyam 21. és 22. szám

Következő előadó: Haholt Zsuzsanna - Természetgyógyász