122. -123. óra Algebra http://www.seidl.hu/ambrus/mat/

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Energia, Munka, Teljesítmény Hatásfok
Advertisements

A Föld helye a Világegyetemben. A Naprendszer
II. Fejezet A testek mozgása
Pitagorasz tétel A háromszög ismeretlen oldalának, területének és kerületének kiszámítása (gyakorlás)
VÁLTOZÓ MOZGÁS.
Gyakorló feladatok A testek mozgása.
Az egyenes vonalú egyenletes mozgás
EGYENLETES MOZGÁS.
A NAPPALOK ÉS ÉJSZAKÁK váltakozása
KINEMATIKAI FELADATOK
Kinematika Egyenletes mozgások
A Föld helye és mozgása a Naprendszerben
Newton törvényei.
: Adós Aladár számláján 2700 dinár tartozás. Elhatározta, a következő naptól a hónap végéig minden nap befizet 150 dinárt, hogy rendezze.
TÖMEGPONT DINAMIKÁJA KÖRMOZGÁS NEWTON TÖRVÉNYEK ENERGIAVISZONYOK
1.feladat. Egy nyugalomban lévő m=3 kg tömegű, r=20 cm sugarú gömböt a súlypontjában (középpontjában) I=0,1 kgm/s impulzus éri t=0,1 ms idő alatt. Az.
TÖMEGPONT DINAMIKÁJA KÖRMOZGÁS NEWTON TÖRVÉNYEK ENERGIAVISZONYOK
KINEMATIKAI FELADATOK
TÖMEGPONT DINAMIKÁJA KÖRMOZGÁS NEWTON TÖRVÉNYEK ENERGIAVISZONYOK
Egyenes vonalú egyenletesen változó mozgás
Optika Fénytan.
 : a forgásszög az x tengelytől pozitív forgásirányában felmért szög
Hogyan mozognak a testek? X_vekt Y_vekt Z_vekt Origó: vonatkoztatási test Helyvektor: r_vekt: r_x, r_y, r_z Nagysága: A test távolsága az origótól, 1m,
1. feladat Egy 16 m oldalú szabályos háromszög alakú füves rét kerületén valamely csúcsból kiindulva méterenként elültettünk egy répát. Aztán kikötöttük.
Telefonos feladat Andrásnak kétszer annyi könyve van, mint a fiának. Bélának 11-szer annyi könyve van, mint a fiának. Összesen 2006 db. könyvük van. Hány.
Telefonos feladat A-ból B-n keresztül C-be utaztunk egyenletes sebességgel. Indulás után 10 perccel megtettük az AB távolság harmadát. B után 24 km-rel.
Az egyenes vonalú egyenletes mozgás
Miért változnak az évszakok?
A dinamika alapjai III. fejezet
Kör és forgó mozgás.
A szörny neve Bugatti Veyron A VW a versenyképesség megőrzéséhez a Bugatti nevet használja. A VW a versenyképesség megőrzéséhez a Bugatti nevet használja.
2006. január 20. Telefonos feladat Néhány (2-nél több) dobókockát feldobtunk és véletlenül minden kockával ugyanazt a prím- számot dobtuk. A dobott számok.
Issac Newton Gravitáció
Hogyan mozognak a bolygók és más égi objektumok?
A forgómozgás és a haladó mozgás dinamikája
Merev test egyensúlyának vizsgálata
Haladó mozgások Alapfogalmak:
Fizika összefoglaló Egyenes vonalú egyenletesen változó mozgás
PPKE-ITK I.Házi Feladat Megoldásai Matyi Gábor Október 9.
Számonkérés Matematika 9. évfolyam Lovas Margaret 2009
Mechanikai hullámok.
Fizika Dr. Beszeda Imre jegyzete alapján.
Tenisz. Az ütés Ha a teniszező megüti a labdát v 0 sebességgel Θ szögben, akkor a labda d távolságra fog földet érni. Ezt a jelenséget a fizikában ferde.
Amikor egy test helye, vagy helyzete egy vonatkoztatási rendszerben megváltozik, akkor ez a test ebben a vonatkoztatási rendszerben mozog. Körmozgás Összetett.
Fizikai értelemben akkor történik munkavégzés, ha egy testre erő hat, és ennek következtében a test az erő irányába elmozdul. Pl.: egy testet függőleges.
Mennyi a(z) fény sebessége: hang sebessége: ember által alkotott leggyorsabb eszköz sebessége: leggyorsabb szárazföldi állat sebessége: leggyorsabb tengeri.
A testek mozgása. 1)Milyen mozgást végez az a jármű, amelyik egyenlő idők alatt egyenlő utakat tesz meg? egyenlő idők alatt egyre nagyobb utakat tesz.
Hely, idő, haladó mozgások (sebesség, gyorsulás) Térben és időben élünk. A tér és idő végtelen, nincs kezdete és vége. Minden tárgy, esemény, vagy jelenség.
Munka, energia teljesítmény.
Összefoglalás Hangok.
Optikai mérések műszeres analitikusok számára
Számítási feladatok Teljesítmény.
121. óra Algebra
Komplex természettudomány 9.évfolyam
Áramlástani alapok évfolyam
Fodor Edina, óra feladata Fodor Edina,
Apor Vilmos tér megállóhely a Márton Áron tér végállomás irányába b.)
Komplex természettudomány 9.évfolyam
Termikus és mechanikus kölcsönhatások
Fizikai értelemben akkor történik munkavégzés, ha egy testre erő hat, és ennek következtében a test az erő irányába elmozdul. Pl.: egy testet függőleges.
29. A TENGERVÍZ MOZGÁSAI ?.
A palackorrú delfin.
Teljesítmény, hatásfok
a sebesség mértékegysége
A lineáris függvény NULLAHELYE GYAKORLÁS
Egyenes vonalú egyenletes mozgás
Hőtan.
A Föld, mint égitest.
Lendület, lendület-megmaradás törvénye. 1. Lendület Hétköznapi értelemben: A távolugró lendületet vesz, hogy messzebb ugorjon. A hintázó gyerekek lendületet.
Előadás másolata:

122. -123. óra Algebra http://www.seidl.hu/ambrus/mat/

E M v 4 6 s x x t x/4 x/6

E M v 4 6 s x x t x/4 x/6

Egy felfelé evező csónakból kiesik egy labda, de csak 10 perccel később veszik észre. Visszafordulnak érte. Hány perc múlva érik el a labdát, ha a folyó 4 km/h-val folyik, a csónak pedig a vízhez képest 8 km/h sebességgel tud haladni?

Egy 5,3 km hosszú ellipszis alakú ügetőpálya startpontjától egyszerre indul két zsoké egymással egyező irányba 12,5 km/h ill. 14 km/h sebességgel. Mennyi idő múlva találkoznak? (Ezt nevezik lekörözésnek.)

Egy 50 m/s sebességgel haladó test és egy 12 m/s sebesség- gel haladó test egy helyről, egy időben, egy irányba mozog. Hány másodperc múlva lesz a távolságuk 209 m?

„Munkavégzéses avagy csöves” feladatok Munkavégzéssel kapcsolatos feladatoknál mindig a teljesítménnyel számolunk. Teljesítmény: az egységnyi idő alatt elvégzett munka

teljesítmény óra

teljesítmény: 363/11 = 33 168/6 = 28 120/4 = 30 13·33 + 13·28 + 13·30 = 13·91 = 1183 db

Házi feladat 1. Egy 36 m/s és egy 20 m/s sebességgel haladó két test egy időben de ellenkező irányba halad. Mennyi idő múlva lesznek 574 m-re egymástól? 2. Egy 5,3 km hosszú ellipszis alakú ügetőpálya startpontjától egyszerre indul két zsoké egymással ellentétes irányba 12,5 km/h ill. 14 km/h sebességgel. Mennyi idő múlva találkoznak? 3. Valaki elindul A-ból 3 km/h sebességgel. Két óra múlva valaki más A-ból szintén elindul 4,5 km/h sebességgel. Mikor és milyen távolságra fogja utolérni az elsőt?