Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Komplex természettudomány 9.évfolyam

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Komplex természettudomány 9.évfolyam"— Előadás másolata:

1 Komplex természettudomány 9.évfolyam
2.Kinematika-Változó mozgások-számolás Komplex természettudomány 9.évfolyam

2 Feladatok 1. 1.feladat: A test nyugalomból indul a = 2 m/s2 gyorsulással . A gyorsulása t = 6 s ideig tart. a) Mekkora sebességet ér el t = 6 s alatt ? b) Milyen hosszú utat tesz meg t = 6 s alatt ? 2. feladat: Az autó kezdősebessége v0 = 15 m/s amikor gyorsulni kezd , a = 2 m/s2 gyorsulással . A gyorsulása t = 8 s ideig tart. a) Mekkora a sebessége a gyorsulás végén ? b) Milyen hosszú a gyorsulás közben megtett út ? 3. feladat: Egy gépkocsi 15 s alatt gyorsul fel 108 km/h sebességre. a) Mekkora a gépkocsi gyorsulása ? b) Milyen hosszú uton gyorsult fel a gépkocsi ? 4. feladat: Egy gépkocsi v0 = 108 km/h sebességről a = 6 m/s2 lassulással fékez. a) Mennyi idő telik el a megállásig ? b) Milyen hosszú utat tesz meg fékezés közben ?

3 Feladatok 2. 5. feladat: Egy autó indulás után 20 s alatt éri el a 72 km/h sebebsséget. Ezután állandó sebességgel halad 20 s ideig, majd fékezni kezd és 10 s alatt megáll. A, Vázlatosan rajzold meg a sebesség – idő grafikont ! B, Számítsd ki minden szakaszon a gyorsulást és a megtett utat ! C, Milyen hosszú utat tett meg az autó indulástól a megállásig ? D, Mekkora az átlagsebssége ? 6. feladat: A szabadon eső kő t = 3 s alatt ér földet. A, Mekkora sebességgel csapódik a földnek ? B, Milyen magasról esett le ? 7. feladat: A toronyból leejtett fémgolyó v = 15 m/s sebességgel ért földet. Ha a fémgolyó mozgását szabadesésnek tekintjük, számítsd ki : A, Mennyi ideig tartott az esése ?

4 Feladatok 3. 8. feladat: 20 m/s kezdősebességgel függőlegesen lefelé hajított test mennyi idő alatt, és mekkora úton éri el kezdősebességének a háromszorosát? 9. feladat: Egy követ függőlegesen felfelé hajítunk 50 m/s kezdősebességgel. Hol van a kő 8 s múlva, mekkora utat tett meg ezalatt, és mekkora a sebessége? 10. feladat: A rakétát vo = 50 m/s kezdősebességgel lövik ki függőlegesen felfelé. A, Mekkora a sebessége a kilövés utáni t = 2. s végén ? B, Mekkora utat tesz meg a kilövés kezdetétől mérve t = 2 s alatt ? C, Mennyi idő alatt éri el a legnagyobb magasságot ? D, Milyen magasra fog felrepülni ?


Letölteni ppt "Komplex természettudomány 9.évfolyam"

Hasonló előadás


Google Hirdetések