Doktori képzések és oklevelek a FIR-ben

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A levéltár Országos Tudományos és Felsőoktatási Szakmai Központ tevékenységei.
Advertisements

Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
Pedagógus Hivatás Munkacsoport dr. Liptai Kálmán az MRK alelnöke dr. Gloviczki Zoltán az MRK Pedagógusképzési bizottságának elnöke.
Semmelweis Egyetem Doktori Iskola 2016/2017 Köszöntjük a I. éves PhD hallgatókat!
Környezettan-tanári mesterszak 1. A szakirány célja: A szak célja olyan tanárok képzése, akik képesek a környezettannal, környezetvédelemmel, természetvédelemmel.
Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező szociális szövetkezetek _ A pályázatkezelői felület bemutatása.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
A tanításra és tanulásra fordított idő nemzetközi és kutatási adatok tükrében Imre Anna Oktatáskutató és fejlesztő Intézet Berekfürdő, Február 4.
A BKIK Oktatási Igazgatóságának és Oktatási Nonprofit Kft-jének feladatai.
A FELNŐTTKÉPZÉSI A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK HATÉKONYSÁGÁNAK VIZSGÁLATA Felnőttképzők Szövetsége Borsi Árpád Budapest, december 10.
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő kínálat Opponáló gondolatok Hablicsek László és Kutas János zárótanulmányához Készítette: Dr.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
A villamosenergia–ipari sportmozgalom eredményei és aktuális kérdései - A szociális partnerek együttműködése az iparági sportmozgalomban EVDSZ II. Taggyűlés.
„ Tágas városom kis lakásra cserélem” Hajléktalanok önálló lakhatásának elősegítése, munkaerő-piaci integrációjának megalapozása TÁMOP /
A MÉRÉS-ÉRTÉKELÉS TANULMÁNYOZÁSA AZ EURÓPAI SZAKKÉPZÉSBEN A MÉRÉS-ÉRTÉKELÉS TANULMÁNYOZÁSA AZ EURÓPAI SZAKKÉPZÉSBEN Regionális konferencia Kecskemét, 2007.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
A közérdekű munka büntetés végrehajtása az önkormányzatoknál
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
Összeállította: Horváth Józsefné
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
2016. szeptember 1-vel életbe lépő új doktori képzésekről
ÚJ UTAKON A SZAKKÉPZÉS Társy József
Kispálné Horváth Mária
SZÁMVITEL.
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
A kétszintű érettségi.
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
1993-as közoktatási törvény
Korszerű és innovatív mérnökképzés!
A kutatástámogatás kérdőjelei – Corvinus Egyetem
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály egyetemi tanár
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
A doktori képzés aktuális kérdései
Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
INFOÉRA Zsakó László Informatikai tanárszak problémái ELTE Informatikai Kar Juhász István-Zsakó László: Informatikai.
Kalibrálásról… egy kicsit másképpen
Kétszintű érettségi vizsga
Új pályainformációs eszközök - filmek
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
Általános iskola eredménye, értékelése
BTMN.
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése A Döntőbizottság tapasztalatai.
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
A Közbeszerzési Döntőbizottság tapasztalatai Dr
Adatszolgáltatás a számlákról
Hallgatói ösztöndíjak
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint EREDMÉNYEK 4. 8
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
9-10.-es bemeneti mérések és a fejlesztő munkánk
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
Az állami tulajdonú társaságok számvevőszéki ellenőrzésének tapasztalatai Előadó: dr. Nagy Imre felügyeleti vezető Budapest, szeptember 27.
Online pénztárgépadatok felhasználása a kiskereskedelmi statisztikában
Rappai Gábor, szeptember 25.
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
KATONAI MŰSZAKI DOKTORI ISKOLA Alapítva: 2002 évben
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
Előadás másolata:

Doktori képzések és oklevelek a FIR-ben Demcsákné Ódor Zsuzsanna Neptun Konferencia 2015. november 10.

Doktori képzés jogviszony: hallgatói bemeneti feltétel: mesterfokozat képzési idő: 6 félév (36 hónap) kimenet: abszolutórium doktori fokozat (oklevél) megszerzésére a doktori képzés kereté-ben nem kerülhet sor bejelentés a FIR-be: fő képzési elem (DDISNNN): … doktori iskola képzése belépési képzési elem (DTANNN): … tudományág (csak egy !) ha a doktori tanulmányok részképzésben folynak, akkor technikai képzést kell bejelenteni (XVENAAA vagy XVENERA)!

Doktori képzés

Doktori képzés A 6 évnél régebben megkezdett doktori képzéseket felül kell vizsgálni, és az esetleges lezárási adathibákat haladéktalanul javítani kell!

Doktori képzés f A lemorzsolódás döntő többsége hallgatói szándék alapján következik be. A kilépés alapvetően képzésváltással, kis mértékben átvétellel történik. A sikerességnél a kimeneti vizsga rögzítése téves!!!! A doktori résztanulmányok esetében technikai képzést kell bejelenteni, nem doktori képzést!

Doktori képzés A legnagyobb arányú lemorzsolódás (27,1-20,5%) intézményei: PTE, SZE, KE, SZTE, PE, ME, BME, BCE A legnagyobb számú lemorzsolódás (581-1202) és sikeres lezárás (1585-3763) ugyanazokban az intézményekben: ELTE, PTE, DE, SZTE, BME A legnagyobb arányú sikeres lezárás (74,3-55,8%) intézményei: EHE, MKE, KEE, MOME, BME, DE

Doktori képzés 2015. november 10.

Doktori képzés

Doktori képzés

Doktori képzés 2015. november 10.

doktori fokozatszerzés jogviszony: doktorjelölti FIR-be bejelentett doktorjelölti jogviszonyok száma: 11 478 (nyitott jogviszony 2 795, lezárt jogviszony 8 683) bemeneti feltétel: mesterfokozat (doktori képzés abszolutó-riuma) az abszolutóriummal lezárt 17 168 doktori képzés után elvileg lehetséges a doktori fokozatszerzés megindítása fokozatszerzési idő: 2 (a doktori értekezés benyújtása) +1 év (védés) doktori szigorlat doktori védés – doktori fokozat kimenet: doktori fokozat (oklevél) a FIR-be bejelentett doktori fokozatok száma: 5 187 a doktorjelölti jogviszony nélküli doktori fokozatok száma: 511 az adatok szerint a lezárt doktorjelölti jogviszonyok 53,9 %-ában keletkezett doktori fokozat 2015. november 10.

Doktori fokozatszerzés A 3 évnél régebben megkezdett doktorjelölti jogviszonyokat felül kell vizsgálni, és az esetleges lezárási adathibákat haladéktalanul javítani kell! 2015. november 10.

Doktori fokozatszerzés Az intézmények többsége erősen elhanyagolta a doktorjelölti jogviszonyok bejelentését! 2015. november 10.

Doktori fokozatszerzés Az intézmények többsége erősen elhanyagolta a doktori oklevelek bejelentését! 2015. november 10.

Doktori fokozatszerzés A FIR-es oklevél-statisztikát megelőző évekből óriási hiányok! Az intézményi megítélés, a doktori fokozatszerzés értékelésének pontossága érdekében haladéktalanul pótolni kell az elmaradásokat! 2015-ben még várhatóak. 2015. november 10.

Doktori képzés – doktori fokozatszerzés Intézményi feladatok A FIR a jogszabályban kijelölt, informatikailag definiált, ellenőrzött, közhiteles, az ágazati irányítás döntéseinek (a finanszírozásnak is) alapját képező nyilvántartás a doktori képzések és oklevelek esetében is – az adatszolgáltatás kötelező!!! (a doktori.hu csak tájékoztató felület, az adatok önbevalláson alapulnak, nincs ellenőrzés, nincs jogalap) Az esetleg még hiányzó doktori képzések, doktorjelölti jogvi-szonyok, doktori oklevelek bejelentése – az elemzések teljes és pontos adatalapjának megteremtéséhez a doktori okleveleknél a meglévő előzmény doktori képzés beje-lentése (ha 2006 után (is) folyamatban volt) – a doktori képzések, a doktori iskolák eredményességének bemutatásához A 2015. évi oklevél statisztikához a 2015-ben kiállított doktori oklevelek teljes és pontos bejelentése !!! 2015. november 10.

Köszönöm a figyelmet!