Önkormányzati szövetségek lehetőségei a szakmaközi egyeztetésekben

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
Advertisements

MENTORHÁLÓZAT SZEREPE A KIVÁLTÁSI FOLYAMATBAN Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó November 17.
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
MIBŐL VALÓSULHATNAK MEG A HELYI STRATÉGIÁK? REGIONÁLIS PÁLYÁZATI FORRÁSOK.
TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGI A VIZSGA LEÍRÁSA VÁLTOZÁSOK január 1-től.
KÖZHASZNÚSÁG MEGTARTÁSA, - MEGSZERZÉSE Molnár Elvira Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum 2014.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
A villamosenergia–ipari sportmozgalom eredményei és aktuális kérdései - A szociális partnerek együttműködése az iparági sportmozgalomban EVDSZ II. Taggyűlés.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
Közigazgatási szervezetrendszer II. Az államigazgatás szervei – központi és dekoncentrált szervek.
1 Helyi szintű egyeztetés a köznevelés terén KEF országos konferencia Budapest, március 06. Simonyi István Emberi Erőforrások Minisztériuma KÖZNEVELÉS-FEJLESZTÉSI.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Az EGT és Norvég Alapok ( ) eddigi eredményei
GAZDASÁGI FÓRUM SZENTGOTTHÁRD
Az agrár-szakigazgatás szervezeti rendszerének változásai 2017-től
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
A rehabilitációt segítő támogatások, jogszabályi változások
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Alapítva: 1989
Csongrád Megyei Önkormányzat Gyarmati Zoltán
Összeállította: Horváth Józsefné
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Kerekegyháza, november 18.
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel kísérése II.
Országos Felnőttképzési Tanévnyitó Debrecen
Bértárgyalási alternatívák 2010-re
Az „Út a munkához” program évi változásai
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
szakmai referens, országos versenyszervező
Boros Péterné SZEF Alelnök SZEF AKADÉMIA Vezetője
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
„Út a munkához”program
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Áttekintés a HÉTFA Kutatóintézet Önkormányzati témájú kutatásaiból
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
A Dunához kapcsolódó lehetőségek Budapest közlekedésfejlesztésében
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése A Döntőbizottság tapasztalatai.
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A többcélú kistérségi társulások közoktatási feladatellátásának elmúlt 6 éve november 30.
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
Lorem ipsum.
jjjjj MINISZTERELNÖKSÉG
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ
Társadalmi integráció kistelepüléseken
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Az „Út a munkához” program évi változásai
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
Előadás másolata:

Önkormányzati szövetségek lehetőségei a szakmaközi egyeztetésekben

A hét szövetségi rendszer Önkormányzati típus szerinti MÖOSZ – mind a 19 megyei önkormányzat MJVSZ – mind a 23 nagyváros KÖOÉSZ – kisvárosok KÖSZ – községek MFSZ – falvak Integratív szövetségek: MÖSZ – kis és nagyközségek, kis és nagyvárosok, fővárosi kerületek TÖOSZ– kis és nagyközségek, kis és nagyvárosok, fővárosi kerületek, főváros, megyék 2011-től, a nyolcadik: Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) - kezdetben a főváros nélkül, csak kerületek

Új szabályozott együttműködés Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) – 2012-től évi két ülés Az országos önkormányzati szövetségek feltételei törvényben szabályozottak – öt féle szövetség (megyék, megyei jogúak, fővárosiak, városok, minden egyéb – lásd: TÖOSZ) 2014 nyarától javuló partnerségi viszony a kormányzat és az önkormányzati szövetségek között

Az egyeztetési rendszer megújítása A Norvég Alap támogatásával megvalósuló MANORKA projekt részeként Az ÖNET megújítására létrehozott munkacsoportban mind a nyolc országos szövetség részt vesz Kormányzati oldalról a fő felelős a Belügyminisztérium (BM) Részt vesz a közös munkában: Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Miniszterelnökség (ME) Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Magyar Államkincstár (MÁK) Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ)

Az egyeztetési rendszer eredménye 2015. Szeptember 30. Kormány és önkormányzatok közötti stratégiai megállapodás - rendszeres érdemi párbeszéd és folyamatos egyeztetés a Kormánnyal az önkormányzatokat érintő elképzelésekről. 2015. November 17. Az önkormányzati szövetségek közötti megállapodás - az aláíró önkormányzati érdekszövetségek közötti rendszeres munkamegosztás, egyeztetés, továbbá a kormányzattal való megújuló partneri együttműködés során megfelelő eredményt érjenek el a szövetségek

Az ÖNET-re vonatkozó kormányhatározat szerint az ÖNET társelnökét rotációs elv alapján az országos önkormányzati szövetségek konszenzusos döntése alapján biztosítják 2016-ban az ÖNET társelnöke Schmidt Jenő, TÖOSZ elnök volt 2017-ben Lipők Sándor KÖOÉSZ elnök Az ÖNET önkormányzati oldala munkaterv alapján ülésezik Negyedéves vezetői egyeztetések-Elnökök Tanácsa

A szövetségek szakmaközi egyeztetéseinek témái és eredményei Önkormányzati közszolgáltatások áttekintése ASP rendszer önkormányzatokra vonatkozó hatásainak áttekintése Állásfoglalás a 2017. évi költségvetés önkormányzatokat érintő részéről A központi költségvetésről szóló 2017. évi CX. törvény 2. sz. mellékletében meghatározott szolidaritási hozzájárulásról Közös Nyilatkozat a közoktatási rendszer államosításával kapcsolatban - elfogadhatalan a teljes államosítással kapcsolatos kezdeményezés

Szolidaritási nyilatkozat, amelyben az önkormányzati szövetségek biztosítják szolidaritásukról az önkormányzati köztisztviselői sztrájkban résztvevőket Önkormányzati köztisztviselőkre vonatkozó életpálya modell tervezet kidolgozása A köztisztviselői illetmények kérdése Közfoglalkoztatottak bérének differenciálása

2017. évi költségvetési törvény önkormányzati fejezetének megváltoztatása a 2017.január 1-től megemelkedő minimálbér és a garantált bérminimum költséghatásai miatt Óvodák épületében bölcsődei csoportok elhelyezése 2017. év ÖNET-tel való egyeztetés-Konzultáció a 2018. évi központi költségvetési támogatások tervezéséről Önkormányzati köztisztviselői béremelés kérdése Háziorvosi ügyeleti ellátással kapcsolatos javaslatok megfogalmazása

Az önkormányzati köztisztviselői béremelésről A kérdés már kormányülésen is téma volt A javaslat nagy valószínűséggel hasonló lesz, mint amit a TÖOSZ kezdeményezett. Az összeg és a bevezetés módja azonban nem ismert. nem a 2008. óta változatlan 38 650.- Ft értékű illetményalapot kell emelni – ez minden érintettre személyesen hatna – hanem inkább a hivatali dolgozókra jutó, ma 4. 580 000 – Ft költségvetési fejpénzt (feladatfinanszírozást) kellene növelni 5.380.000 Ft-ra Az önkormányzati szervezetek többsége által is támogatott javaslat szerint a munkáltató önkormányzatoknak jobb mozgásteret adna ez a megoldás.

Önkormányzati rendszerünk megújítása csupán 5 éve kezdődött el Önkormányzati rendszerünk megújítása csupán 5 éve kezdődött el. Ez egy folyamat amiben csak a változás az állandó !!!!! A következő években nagyobb hangsúlyt kell fektetni arra, hogy feladatrendszer a finanszírozási rendszer a szervezetrendszer és a szabályozási rendszer együtt mozogjon.

Az ÚMFT-ÚSZT forrásainak települési népességszám szerinti megoszlása 2007-2015.

ÚMFT-ÚSZT forrásainak területi megoszlása 2007-2015.

Köszönöm a Figyelmet! Schmidt Jenő a TÖOSZ elnöke Utóirat: „ Már megint a tisztességesek jártak rosszul. Magunkra maradtunk.!!! ! „