Összeállította: Horváth Józsefné

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakképzési hozzájárulás év. Legfontosabb változások Új törvény: évi CLV. törvény Módosult a felnőttképzésről, és a felsőoktatásról szóló.
Advertisements

Gazdasági vezetői jogállás Dr. Kőszegfalvi Edit. VEZETŐI FELADAT MUNKAVISZONYBAN 500 millió forintos bevétel, finanszírozási szerződéssel rendelkező eü.
A gazdálkodóknál folyó gyakorlati képzés jogi szabályozásának és finanszírozási rendszerének változásai. Tóth László szakképzési osztályvezető január.
Egyéb adók változásai Törvénytervezetek alapján. ART változásai 1) Munkáltatói adó-megállapítás, egyszerűsített bevallás lehetősége  Az új szabályok.
Kérdések a gazdálkodás, pénzügy fejezethez. 1. Egészítse ki a mondatot! A pénzügyek igazgatásának….. része van. A ………… igazgatása, és a……….. Igazgatása.
A HELYI ÉS A TELEPÜLÉSI ADÓRENDELETEK SZABÁLYOZÁSÁNAK EGYES KÉRDÉSEI.
Az új Munka Törvénykönyvének legfontosabb változásai.
A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
G YAKORLATI ÚTMUTATÓ AZ ÚJ SZÁMVITELI FELADATOKKAL KAPCSOLATOSAN, KÖZINTÉZMÉNYEKBEN, EGYÉB KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEKNÉL ( A BESZÁMOLÁSI ÉS A KÖNYVVEZETÉSI.
A Végrehajtó Ügynökség, a pályáztatást támogató elektronikus rendszerek, valamint az elszámolhatóság főbb kérdéseinek bemutatása Németh Veronika – NFFKÜ.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
KÖZHASZNÚSÁG MEGTARTÁSA, - MEGSZERZÉSE Molnár Elvira Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum 2014.
Történelmi bázisjogosultságok Szerletics Ákos Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal október 18.
ELTINGA és MTA KRTK KTI Horváth Áron április 7. Lakásárak, támogatások és energiahatékonyság.
Kaposvár megyei jogú város önkormányzata gazdálkodási rendszerének évi ellenőrzése Warvasovszky Tihamér – alelnök Dr. Sepsey Tamás -főigazgató-helyettes.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
1 NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT Megyeháza Kecskemét.
NKE. Az Európai Unió elsődleges joga Az alapító szerződések, illetve azok módosításai (a hozzájuk fűzött Jegyzőkönyvek, Nyilatkozatok) Csatlakozási Szerződések.
1 Elektronikus adóbevallás. 2 Bevallások, adatszolgáltatások elektronikus úton történő benyújtásának bemutatása Bevallások, adatszolgáltatások elektronikus.
Különadók 2011, Ágazati különadók 2010.december 4-től hatályos 2010.december 4-től hatályos Adókötelezettséggel érintett tevékenység kör: Adókötelezettséggel.
Tájékoztató a Mágocsi Közös Önkormányzati Hivatal munkájáról december 10. Készítette: dr. Morvay Klaudia jegyző.
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság Várható változások a hadiipari tevékenységi engedélyezés területén.
Közigazgatási szervezetrendszer II. Az államigazgatás szervei – központi és dekoncentrált szervek.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
Gazdasági jog III. Előadás Általános szabályok A Gt. általános része.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Pénztárgépek beszerzésének támogatása 2016
Az agrár-szakigazgatás szervezeti rendszerének változásai 2017-től
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
A közérdekű munka büntetés végrehajtása az önkormányzatoknál
Az adózás rendjéről szóló évi XCII. törvény változásai
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
Adományok adózási kérdései
A rehabilitációt segítő támogatások, jogszabályi változások
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
SZÁMVITEL.
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
Elektronikus irat (elektronikus dokumentum) és elektronikus aláírás
Az „Út a munkához” program évi változásai
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 6.
JELENTÉS a Nemzeti Civil Alapprogram működésének-támogatásának hatásáról, figyelemmel a társadalmi és civil kapcsolatok fejlődésére, egyes kiemelt fontosságú.
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Mit érdemes a belső ellenőrzésnek vizsgálnia október 17.
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály egyetemi tanár
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Önkormányzati Pénzügy „Változások”-2010 Budapest
A évi költségvetési törvény, Áht., Ámr. változásai
ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ évi évközi változások
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése A Döntőbizottság tapasztalatai.
2011. évi költségvetési törvény, Áht., Ámr. változásai
Adatszolgáltatás a számlákról
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Hallgatói ösztöndíjak
Az általános forgalmi adó és az adóeljárás változásai 2018.
Az állami tulajdonú társaságok számvevőszéki ellenőrzésének tapasztalatai Előadó: dr. Nagy Imre felügyeleti vezető Budapest, szeptember 27.
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Pappné dr. Fülöp Enikő Nyírbátor Város Jegyzője OEVI vezető
Az „Út a munkához” program évi változásai
Jegyzői értekezlet május 7. Hatósági Főosztály
Előadás másolata:

Összeállította: Horváth Józsefné hrveva@gmail.com 2013 évi változások Összeállította: Horváth Józsefné hrveva@gmail.com

Az Aht. 6.§ (2) bekezdés értelmében .a 2013. költségvetési évre a kiadási előirányzatok már csak működési költségvetés és felhalmozási költségvetés eIőirányzat-csoportokra tagolódnak, a 2012. évben használandó kölcsönök előirányzat-csoport megszűnt.

- Az ÁHT 6. §. (3) bekezdése szerint a 2013 költségvetési évben a felhalmozási költségvetést beruházások, felújítások és egyéb felhalmozási kiadások szerinti bontásban kell bemutatni - megszűnt a lakástámogatás, lakásépítés kiemelt előirányzat

Áht 23. §. (2) a) pontja értelmében a helyi önkormányzatok költségvetése a helyi önkormányzat költségvetési bevételeit - működési, - felhalmozási, - kötelező feladatok - önként vállalt feladatok - állami támogatási feladatok bontását is meg kell adni.

Áht 23. §. 2. b) pont szerint a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervek költségvetési bevételeit és kiadásait is - működési, - felhalmozási, - kötelező feladatok - önként vállalt feladatok - állami támogatási feladatok bontásban meg kell adni.

23. §.2. c) szerint a költségvetési egyenleg megbontása helyi önkormányzat - működési - felhalmozási cél szerinti bontásban kerül megállapításra.

Áht. 23. § 2. h) kibővíti a költségvetés végrehajtásával kapcsolatos hatásköröket - értékhatár, - kiadások módosítása, - előirányzatok közötti átcsoportosítás

Áht. 23. §. 2. e) szerint külső finanszírozású működési célú költségvetési hiányt kell érteni a működési hiány fogalma alatt (a Mötv. 111. §. (4) bek 2013 jan. 1-jén hatályba lépő rendelkezése értelmében működési hiány nem tervezhető)

2014-es költségvetést érintő szabály, de már 2013-ban végrehajtandó feladat a költségvetési koncepció készítése Jegyző által elkészített következő évre vonatkozó koncepciót április 20-ig kell benyújtani a képviselő testületnek.

Áht. 24. §.(2) bek alapján a jegyző által elkészített költségvetési 2013 évi költségvetési rendeletet, határozatot 2013. február 15-ig képviselő testület elé beterjeszteni

Áht. 25. §. Változott azon önkormányzatoknak, akinek a költségvetési rendeletét márc. 15-ig nem fogadták el, - átmeneti rendeletalkotási kötelezettséget ír elő

Utalványozással kapcsolatban: Áht. 38. §.1. 1a) a bevételeket is utalványozni kell A fenti szakasz kiegészült:, hogy az 1)bek. rendelkezéseit a finanszírozási tételekre is elő kell írni.

Áht. 72. §. És 73. §. A finanszírozási műveletek körét bővíti - a maradvány igénybevételével, - az irányító szervi támogatással, - a speciális adósságot keletkeztető ügyletekkel - valamint pontosítja a korábbi kategóriákat

Áht. 83. §.(6) bek. Értelmében, akkor is felfüggesztésre kerül a nettó finanszírozás alapján folyósításra kerülő összeg ha az önkormányzat nem teljesíti - adatszolgáltatási kötelezettségét, - ha a jogszabályban meghatározott határidőig nem rendelkezik elfogadott költségvetéssel, - ha nem fogadják el a költségvetési évet megelőző évre vonatkozó zárszámadást.

Áht. 109. § (6)bekezdése szerint: a helyi önkormányzat felhatalmazást kap: rendeletben állapítsa meg a kiadások készpénzben történő teljesítésének eseteit.

Az Mötv. vonatkozó rendelkezései alapján a többcélú kistérségi társulások meglévő társulási megállapodásaikat 2013. június 30-ig kötelesek felülvizsgálni, illetve a Mötv szabályai szerint módosítani.

Ha a többcélú kistérségi társulás év közben jogutód nélkül megszűnik, akkor a megállapodásban megjelölt önkormányzat felel a tárgyévben, és a tárgyévet megelőző években a központi költségvetésből származó támogatásokkal történő elszámolásért. Ha a megállapodásban nem jelölték meg az önkormányzatot, akkor a megszűnő többcélú kistérségi társulás korábbi székhelye szerinti település önkormányzata lesz az elszámolásokért felelős.

Változás a belső ellenőrzéssel kapcsolatban: 2013. január 1-től belső ellenőrzési vezető a tárgyévre vonatkozó éves ellenőrzési tervét megküldi a jegyző részére mindenév november 30-ig, melyet a képviselő testület a tárgyévet megelőz év december 31-éig elfogad.

Vagyon Nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. Törvény 9. §.1) bek alapján a helyi önkormányzat közép és hosszú távú vagyongazdálkodási tervet kell, hogy készítsen. Célszerű figyelembe venni: - az önkormányzati célokat: a vagyon értékének megőrzése, kiszámítható és átlátható gazdálkodás önkormányzati feladatok biztonságos ellátás a vagyon értékének növelése

Köszönöm figyelmüket!