TÁJÉKOZTATÓ ÉS INDÍTÓ BESZÉLGETÉS A LABORVEZETŐKNEK ÉS MINŐSÉGÜGYI MEGBÍZOTTJAIKNAK SZÓLÓ TANFOLYAM TÉMÁIRÓL, SZERVEZÉSÉRŐL EŐZMÉNYEK Korábbi laborvezetői.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakmai tanácskozás Szakmai továbbképzési rendszer fejlesztése Salgótarján, 2008 december 16.
Advertisements

1 MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2008 Versenyképesség Minőség Boldogulás Menner Ákos.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
MENTORHÁLÓZAT SZEREPE A KIVÁLTÁSI FOLYAMATBAN Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó November 17.
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
MIBŐL VALÓSULHATNAK MEG A HELYI STRATÉGIÁK? REGIONÁLIS PÁLYÁZATI FORRÁSOK.
TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGI A VIZSGA LEÍRÁSA VÁLTOZÁSOK január 1-től.
ÖVEGES KONFERENCIA Mosonmagyaróvár június 27.
Könyvtári szolgáltatások minőségirányítási szakmai szempontjai miniszteriuma/kulturaert-felelos-allamtitkarsag/hirek/ajanlas-
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
A BKIK Oktatási Igazgatóságának és Oktatási Nonprofit Kft-jének feladatai.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
A FELNŐTTKÉPZÉSI A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK HATÉKONYSÁGÁNAK VIZSGÁLATA Felnőttképzők Szövetsége Borsi Árpád Budapest, december 10.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
AZ ELEKTRONIKUS KÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSA INFORMATIKA A FELSŐOKTATÁSBAN DEBRECEN DR. ZÁRDA SAROLTA GÁBOR DÉNES FŐISKOLA.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Beszerzés vs. közbeszerzés Az új közbeszerzési törvény tükrében Willinger Kornél NVMT Elnökségi.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Magyar információbiztonsági szabványok
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Egészségügyi Menedzserképző Központ
Dr. Kovács László Főtitkár
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Kispálné Horváth Mária
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
Országos Felnőttképzési Tanévnyitó Debrecen
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
1993-as közoktatási törvény
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
STRATÉGIAI ÉS ÜZLETI TERVEZÉS 9. előadás
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
Feladatrendszerek és közszolgáltatások alprogram
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Nehézségek és buktatók a minőségirányítás bevezetésében
Compliance és Corporate Governance
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Gyermek- és ifjúságvédelemi feladatok ellátásának támogatása
Posteinerné Toldi Márta
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint EREDMÉNYEK 4. 8
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Intézmény minőségirányítási programja
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
Iskolai szociális segítő
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
A SIKERTELENSÉG NÉHÁNY OKA
Kórházi és ágazati gazdálkodást érintő informatikai fejlesztések és az azokban rejlő lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.
Előadás másolata:

TÁJÉKOZTATÓ ÉS INDÍTÓ BESZÉLGETÉS A LABORVEZETŐKNEK ÉS MINŐSÉGÜGYI MEGBÍZOTTJAIKNAK SZÓLÓ TANFOLYAM TÉMÁIRÓL, SZERVEZÉSÉRŐL EŐZMÉNYEK Korábbi laborvezetői találkozó Változás az akkreditáló szervezetnél

ELŐZMÉNYEK KORÁBBI LABORVEZETŐI TALÁLKOZÓ AKKREDITÁLÓ SZERVEZETET ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOK AKKREDITÁLÁSI ELJÁRÁSOK SORÁN FELMERÜLT KÉRDÉSEK, FÉLREÉRTÉSEK MAE CÉLKITŰZÉSEK A MINŐSÉG STRATÉGIAI SZINTRE EMELKEDÉSE

MINŐSÉG A MINŐSÉG LÉNYEGE MI IS AZ A „MINŐSÉG”? ISO MEGHATÁROZÁS az előírásoknak való megfelelés, MI IS AZ A „MINŐSÉG”? a használatra való alkalmasság, a megfelelés a vevő megnyilvánuló igényeinek. ISO MEGHATÁROZÁS „A minőség nem más, mint a szolgáltatás, illetve termék azon tulajdonsága, illetve jellegzetessége, hogy milyen mértékben felel meg a megrendelő, a felhasználó deklarált vagy feltételezett elvárásainak."

A MINŐSÉG MEGKÖZELÍTÉSE MINŐSÉG-ELLENŐRZÉS két alapvető probléma MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS (SZABÁLYOZÁS) tervezés, szabályozás, ellenőrzés MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS összehangolt tevékenységek a szervezet irányítására a minőséggel összefüggésben ISO 9001 ISO/IEC 17025

TANFOLYAM (TERVEZET) A TANFOLYAM CÍME: CÉLOK: ANYAGVIZSGÁLÓVIZSGÁLÓ LABORATÓRIUMOK MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK KIALAKÍTÁSA (SZEMÉLYI, TÁRGYI ÉS SZERVEZETI FELTÉTELEK MEGTEREMTÉSE), DOKUMENTÁCIÓJÁNAK ELKÉSZÍTÉSE. CÉLOK: AKKREDITÁLÁSRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS SEGÍTÉSE, CÉLRATÖRŐ, VILÁGOS SZABÁLYOZÁS LÉTREHOZÁSA, FÉLREÉRTÉSEK TISZTÁZÁSA, IRÁNYÍTÁSI RENDSZER FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI, A RENDSZER MÜKÖDŐKÉPESSÉGÉNEK FENNTARTÁSA

TÉMAKÖRÖK LEBONYOLÍTÁS MSZ EN ISO 9001:2015 MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 NAT (NAH) ELJÁRÁSRENDEK ASME RENDSZER LEBONYOLÍTÁS TELJES IDŐTARTAM 4 NAP TÉMAKÖRÖNKÉNT 8 ÓRA (EZEN BELÜL KB. NEGYEDRÉSZBEN KONZULTÁCIÓ) MAX. LÉTSZÁM 18 FŐ LABORATÓRIUMVEZETŐ ÉS MINŐSÉGÜGYI VEZETŐ EGYÜTES RÉSZVÉTELE TANFOLYAM VÉGI FELMÉRÉS (TESZT)

AKTUALITÁSOK NAT – NAH ÁTALAKULÁS SZERVEZET EA TAGSÁG, MLA ELISMERTSÉG ELJÁRÁSREND VÁLTOZATLAN ÉRVÉNYESSÉG HATÁRIDŐ DÍJAK