A Digitális Jólét Program megvalósítása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
IKT = információs és kommunikációs technológia
Advertisements

Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
I. AZ EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT SZEREPE A SZERVEZETEKBEN
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
1 A hírközlés szerepe a nemzetgazdaságban – új célok Vitaindító Vasváriné dr. Menyhárt Éva.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Minőségi oktatás, versenyképesség, oktatási innováció A Microsoft magyarországi innovációs napja Magyar Tudományos Akadémia 2009 november 30 Halász Gábor.
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
GINOP 3. Infokommunikációs fejlesztések prioritás
@ccess:az információs társadalom fejlesztési stratégiaalkotási projektje Sajtótájékoztató 2007 január A projekt a Szlovénia- Magyarország- Horvátország.
Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ ELTE Innovációs nap 2013.
MEGÚJULÓ, ZÖLDENERGIA FORDULAT Hungary after 2014: A new path for sustainable growth Szabó Imre, január 23.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Dr. Bakonyi Péter helyettes államtitkár Az információs társadalom kialakításának kiemelt feladatai Agrárinformatikai Fórum Budapest, 2003.
„Az EU keretköltségvetése” és élelmiszergazdasága előtt álló közös kihívások Éder Tamás.
| június 27. | MKT vándorgyűlés E-kormányzat és versenyképesség Dr. Paál Péter MKT Informatikai Szakosztály Vezérigazgató, IBM Magyarország.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
IT mentor Digitális írástudás.
1 A magyar energiapolitika „ Az energiahatékonysági indikátorok az EU-ban és Magyarországon” nemzetközi szeminárium Budapest, október 5. Hatvani.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Információs társadalom a javuló esélyekért Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002.
||Titel der PräsentationUntertitel der Präsentation Digitális közmű - Nagykovácsi Innovatív megoldások önkormányzatoknak Informatika a Társadalomért.
Tájékoztatás a polgármesterek katasztrófavédelmi feladatairól
Miért érdemes az eMagyarország hálózathoz tartozni? Az eMagyarország hálózat működése kézzelfogható eredményekkel járul hozzá a társadalom és a gazdaság.
Az információs társadalom oktatása az iskolákban Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ (ITTK)
Magyar KKV-k sikerei és együttműködései a globális IT iparban
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
A tanulói laptop program megvalósítása a Kecskédi Általános Iskolában.
Pályázatírás módszertana
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
Szélessávú tervek és akciók
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
Kinek hogyan segíthet? Motivációs üzenetek a társadalom különböző szegmensei számára.
A „soft law” hatása az oktatás és képzés szabályozására az európai integráció tükrében dr. Várnagy Péter egyetemi docens PTE FEEK.
Dr. Polgár Marianna Tanárképzés – továbbképzés. Történeti előzmények A tanárképzés (tágabban pedagógusképzés) a felvilágosodás korától intézményesült,
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
Közigazgatási technológia E-kormányzat. E-kormányzat jelentősége Kormányzási reform Közigazgatási modernizáció Közszféra fejlődése.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Új célterületek, jelentős támogatás az új Uniós pályázatokban Fókuszban az informatika.
Komplex kormányzati cselekvési terv négy pillér mentén – Digitális Magyarország „Networkshop 2015” konferencia Sárospatak.
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
 MoodleMOT  Duális képzés 2014  „A duális képzés célja, hogy a hallgatók a leendő szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen, munkakörben összekapcsolják.
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
Be SMART – az új generáció vállalkozásai Budapest, november 20. Szalai Piroska.
A LENERG a Hajdú-Bihar megyei önkormányzatok szolgálatában Előadó: Vámosi Gábor, igazgató Energia Infónap Debrecen,
ÉPÍTSÜK FEL KÖZÖSEN A VILÁG LEGNAGYOBB, 160 MILLIÓ FŐS ONLINE HÁLÓZATÁT!
HEINNOVATE OECD-EU partnerségi projekt Magyarország részvételével, 2016 Kovács István Vilmos, ELTE PPK Felsőoktatási és innovációkutató csoport.
Az Európai Unió Információs-társadalom politikája
Szélessáv minden háztartásba 2018 végéig!
And what else?... Leszakadó gyerekek.
Online közösségek pedagógusoknak
Az integrált szolgáltatási rendszer előnyei
E-government megvalósításának feltételei
Stratégiai szempontok alkalmazása az informatikai szektorban
Informatikai munkaerő-piaci igények és a képzés
AZ EZERARCÚ KÖNYVTÁROS
A szolgáltatási szféra és az infrastruktúra
Urbánné Malomsoki Mónika
Ifjúsági feladatok az IKSZT-ben
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Alapítva: 1989
Előadás másolata:

A Digitális Jólét Program megvalósítása a helyi önkormányzatokkal együttműködve Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos

Bevezetés A digitális átalakulás visszafordíthatatlan A kormány lendületet kíván adni a digitális átalakulásnak, fejlesztéseknek A Digitális Jólét Program legfőbb célkitűzése: az internet széleskörű hozzáférhetősége A digitalizáció elősegíti a gazdasági fejlődést Az önkormányzatoknak jelentős szerepük van abban, hogy a polgárok, a munkavállalók és a vállalkozások egyaránt a digitális átalakulás nyerteseivé válhassanak Nemzetközi összevetésben élenjáró ország lehet a digitalizáció tekintetében Magyarország

A digitális változás visszafordíthatatlan A digitális átalakulás jelei a gazdaság, a társadalom, az élet minden szegletében megjelentek: online kereskedelem, e-közigazgatás, a közösségi oldalak, digitális eszközök az oktatásban Az okos kormányzás és államvezetés nem ellenáll a természetes fejlődésnek, hanem aktív részese kíván lenni annak úgy, hogy az előnyeit kiaknázza, a hátrányait pedig minden eszközzel minimalizálja

Az internet mindenki számára legyen hozzáférhető A Szupergyors Internet Program (SZIP) célja, hogy 2018 végére minden magyar családnak, háztartásnak, vállalkozásnak és közintézménynek lehetősége legyen a legalább 30 Mbit/s sebességű internet-szolgáltatás igénybevételére Miért fontos ez? Az oktatás minden szintjén megtörténik a digitális átalakulás Az új kompetenciák biztosítják a munkaerőpiaci versenyképességet Távmunka Kapcsolattartás, informálódás

Az internet elérhetősége és megfizethetősége érdekében tett intézkedések Internetáfa-csökkentés Digitális Jólét Alapcsomag kerül bevezetésre 2017. január 1-jétől Szélessávú ingyenes wifi-szolgáltatást tervezünk minden magyar településen legalább egy középületben, illetve egy közterületen

A jó minőségű hálózatok kiépülésének jelentősége Az oktatási intézmények megfelelő működésének, ezzel a diákok helyben tartásának, a diákok és pedagógusok digitális kompetenciafejlesztésének kulcsfontosságú tényezője Az idegenforgalom szempontjából is egyre inkább meghatározó tényező a megfelelő minőségű internet elérhetősége A helyi beruházások, az iparfejlesztés, az innovatív vállalkozások odavonzásának alapvető feltétele A smart city/digitális városfejlesztéseknek (pl. az okos közlekedési rendszerek, smart metering megoldások, településvédelmi rendszerek, stb.) megvalósításának is alapfeltétele

Köszönöm a figyelmet!