Az emésztőrendszer egészséges mikroflórája

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Pannonicum AZ ENZIMEK SZEREPE EGÉSZSÉGÜNKBEN
Advertisements

A program, amire szüksége van! Valós testsúlycsökkentő program igényes hölgyeknek – uraknak - gyermekeknek!
Táplálkozási alapfogalmak
Az A vércsoport.
Alap Termékek.
Lehetnek számunkra hasznosak a mikrobák?
Formula 2: Multivitamin-komplex
B6 vitamin Horváth Ronald Horváth Ronald. Miben található   Szerepe van a vörösvértestek képződésében, az egészséges bőr, az idegrendszer egészséges.
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Helyes táplálkozás.
III. Belgyógyászati Klinika
A vitaminok és ásványi sók
A PECSÉTVIASZ GOMBA GANODERMA LUCIDUM.
Flavon max termékcsalád
Készítette: Falusi Renátó Adu Róbert
Készítette:Józsa Szende Román Orsolya
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
Reformtáplálkozás.
Indításkor Kattints a hangszóróra Kikapcsolás ESC gomb.
Allergia Tacsi Korpácsi Tamás 10.b.
Vérszegénység Olyan állapot, amikor a vérben található vörösvértestek száma jelentősen a normál érték alá csökken. Ez gyengeség, energiahiány, rövidült,
Táplálkozási szervrendszeri betegségek,tünetek,kezelések
A helyes táplálkozás.
Самовар=Szamovár.
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
Allergia dr.Hella Zoltán.
D – vitamin ! (: Készítette: Pafit Zoli Tomi Patrik.
Készítette: Farkas Dzsenifer Klaudia és Sarkadi Réka
A-VITAMIN Készítette: Malinovszki Dárius.  A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy él ő lény számára.
A-vitamin Készítette: Hendrich Klaudia Kira Papp Martina.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Időskori betegségek vagy civilizációs betegségek?
NÖVÉNYI ALAPÚ, INSTANT ITALPOROK HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI KIVONATOK A MODERN VILÁGUNKBAN.
Oktatás kiemelkedő fontossága
Hogyan Működik? Normál körülmények között egyensúly van a savi és lúgos tulajdonságú vegyületek között. Az egyensúlyt a vér puffer rendszere, a tüdő és.
Nano Silver.
Kaposvár, április 28. FEJLESZTÉSI IRÁNYOK, EREDMÉNYEK HÚSIPARI VONATKOZÁSBAN Dr. Zsarnóczay Gabriella Országos Húsipari Kutatóintézet.
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
ÚJ Partnertermékek. SANKOM A Sankom egy tökéletesen kiegyensúlyozott energianövelő, amely természetes módon csökkenti az étvágyat.
Tápanyagok.
A szervezet energiaforgalma
Készítette: Máté-Kovács Dávid. A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Az egészséges életmód és a stressz
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
A helyes táplálkozás.
Emésztési rendellenességek
VITAMINOK.
Légzőszervrendszer betegségei
Hasznos baktériumok Oláh Szófia 10.B.
Testi - lelki egyensúly
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Készítették: Kun Vivien Retkes Vanessza Urbán Ibolya 8.a.
A probiotikumok II..
Élettani hatások, amelyekre nem fordítunk kellő figyelmet
Klikk a folytatáshoz!. Az elmúlt évek során a cukorbetegség diétájának fogalma átértékelődött. A hangsúlyeltolódás lényege elsősorban az, hogy a II. típusú.
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
10. rész :Táplálékunk összetevői Élelmi rostok Klikk a folytatáshoz.
1 A test kívül és belül Tibai Eszter: június 06.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
Biyovis Egészség Koncepció a napi gyakorlatban A Biyovis összegyűjtötte az Ön számára, a modern tudományt, medicinát, és a múlt tapasztalatát amelyet ötvözött.
10. rész :Táplálékunk összetevői
A hasznos kender Cannabis sativa L..
A szervezet energiaforgalma
TIENS KANGLI.
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

Az emésztőrendszer egészséges mikroflórája Super-Flora Az emésztőrendszer egészséges mikroflórája

Ismerős Önnek? • meghűlés • tüsszögés • alvási zavarok • gyengeség • viszketés • bőrtünetek • alvási zavarok • gyengeség • fáradékonyság • fejfájás • hőemelkedés • puffadás • gyomorkorgás • gyomorfájás • székrekedés / hasmenés • émelygés • étvágycsökkenés Ismerős Önnek? Gyomorpanaszok (képre mutatás) puffadás gyomorkorgás gyomorfájdalmak székrekedés / hasmenés émelygés / hányás étvágytalanság   Váratlan allergiás tünetek megszokott élelmiszerekre (képre mutatás): kiütés nátha tüsszögés bőrviszketés És következményképpen – a méreganyagok által kiváltott általános rossz közérzet (képre mutatás) : alvási zavarok gyengeség fáradékonyság fejfájás normális vérnyomás érték mellett is hőemelkedés diszbakteriózis esetén (kóros baktériumok megjelenése a bélrendszerben) akár 38 C-fokig .

Diszbakteriózis A világ népességének 80-90%-a találkozik a diszbakteriózis tüneteivel Különböző orvosi források szerint a föld népességének mintegy 80-90%-a tapasztalja meg élete során a diszbakteriózis tüneteit (a bélrendszer mikroflóra egyensúlyának zavarai) kortól függetlenül. A diszbakteriózis – azaz, a hasznos bél mikroflóra összetétel károsodása felnőttek és gyermekek esetében – a legkülönbözőbb tényezők hatására kialakulhat: mesterséges táplálás, az immunrendszer gyengülése, helytelen táplálkozás, stressz, antibiotikum szedése, krónikus emésztőrendszerei megbetegedés, a bélrendszer fertőző betegségei. Mivel a bélrendszer fontos szerepet tölt be szervezetünkben (az étel megemésztése, a vitaminok és ásvány sók kiválasztása és felszívása, az immunvédekezés serkentése, az anyagcsere), annak bármilyen károsodása rendkívül kedvezőtlen hatással van szervezetünk egészére.

És ennek okai: AZ ELFOGYASZTOTT ÉTEL GYAKRAN NEM ELÉGÍTI KI A SZERVEZET SZÜKSÉGLETEIT „Késsel és villával ássuk meg saját sírunkat!” – Írta a neves amerikai táplálkozási szakértő Paul C. Bragg. A kutatások eredményeire támaszkodva kijelenthető, hogy a modern ember és különösen a nagyvárosi népesség radikálisan megváltozott étkezési szokásai a diszbakteriózis kialakulásának fő oka. Mindig rohanunk és ritkán szentelünk kellő figyelmet az étkezésünknek. Gyorsan elfogyasztunk egy péksüteményt, szendvicset, vagy leves porból készült levest és már rohanunk is tovább. Étrendünkben sok a zsír és szénhidrát, és vészesen kevés a növényi rost, amelyek egyébként annyira fontosak a bélrendszer egészséges mikroflórájának helyreállítására és megőrzésére.

200 g 20 g 50 g 2-4g Érdekes tény korábban most ételrost ételrost inulin inulin Érdekes tény, hogy genetikailag mi gyűjtögető és vadászó lények vagyunk, és genotípusunknak nagy mennyiségű ételrostban és prebiotikumban gazdag növényi étel felel meg. Ismeretes, hogy a régen élt emberek naponta mintegy 200g (!) különféle ételrostot - és ebben többek közt akár 50g inulint (prebiotikum, a bélrendszer hasznos lakto- és bifidobaktériumainak legjobb tápanyaga) fogyasztottak el. A legtöbb fejlett országban a statisztikák szerint a napi ételrost bevitel 20g alatti, a prebiotikumé pedig nem haladja meg a 2-4 g-ot!

AZ EGÉSZSÉGES MIKROFLÓRA ÖSSZETEVŐI PROBIOTIKUMOK PREBIOTIKUMOK Bélrendszerünk egészséges mikroflórájáért az alábbi összetevők felelnek: Probiotikumok: - élő organizmusok, amelyek a szervezet alapvető mikroflóráját alkotják, biztosítják a hasznos baktériumok optimális összetételét, meggátolják a kóros baktériumok elszaporodását az emésztőrendszerben, javítják a szervezet funkcióit. A probiotikumok közül a legaktívabbak és leghasznosabbak – a bifidobaktériumok (longum) és a laktobaktériumok (acidophilus).   A bifidobaktériumok (Bifidobacterium longum) – a bélrendszerünk mikroflórájában legnagyobb mennyiségben jelen levő baktériumok, a szoptatós gyermekek mikroflórájában mennyiségük eléri a 80–90%-ot. Ezek a baktériumok meggátolják a káros és potenciálisan kárt okozó baktériumok elszaporodását és növekedését az emésztőrendszerben, megvédve a szervezetet a belek felfúvódásától és a bélfertőzésektől. Más hasznos mikroorganizmusokkal együtt részt vesznek az emésztés folyamatában, felgyorsítva a fehérjék és a szénhidrátok lebontását, és javítva a tápanyagok felszívódását, saját enzimeket választanak ki az étel tökéletes megemésztésére. A bifidobaktériumok részt vesznek számos vitamin – pl. K-vitamin, B3- és В9-vitaminok – és pótolhatatlan aminosavak szintézisében, elősegítik a kalcium és D-vitamin jobb felszívódását. Ezek a baktériumok aktív tejsav termelők, amely szintén gátolja az emésztőrendszer kórós baktériumainak szaporodását. A bifidobaktériumoknak köszönhetően a szervezetben csökkennek az allergiás reakciók, erősödik az immunrendszer, normális működésűvé válik az emésztőrendszer. A laktobaktériumok (Lactobacillus acidophilus) ellentétben a bifidobaktériumokkal az emésztőrendszer minden részében megtalálhatóak. Maga a szó latinul a „tejben élő baktériumot” jelenti. Valójában a laktobaktériumnak semmi köze a tejtermékekhez. Ellenkezőleg, ezeket a mikroorganizmusokat speciálisan adják hozzá a sajtokhoz, kefirhez, joghurthoz, aludttejhez hogy jó tejtermékeket állíthassunk elő. A laktobaktériumok mindenek előtt a nem kevésbé fontos bifidobaktériumok normális működéséhez elengedhetetlenek. Sok kísérlet támasztja alá, hogy laktobaktériumok hiányában vagy azok elégtelen száma esetén a bélrendszerben előbb vagy utóbb észrevehetően csökken a bifidobaktériumok száma. Hasonlatosan a bifidobaktériumokhoz, a laktobaktériumok elpusztítják a káros baktériumokat és szabályozzák a hasznos baktériumflórát. Hatásosan megbirkóznak a veszélyes és a gyomorhurut és gyomorfekély kialakulásáért felelős helicobaktériumokkal (helicobacter pylori), a candidákkal, sztreptokokkuszokkal és stafilokokkuszokkal. A laktobaktériumok egyik legfontosabb szerepe az immunrendszer támogatása. Egyfelől odatapadnak a vastagbél hámszövetéhez, növelve annak ellenálló képességét és védelmét. Másrészről részt vesznek az immunsejtek képződésében, aminek eredményeképpen növekszik a szervezet ellenálló képessége különböző behatásokkal szemben (pl. légúti fertőzések) és szinten tartják az egészséges immunrendszert. Mindkét baktériumtípus (bifido- és lakto) közreműködnek a szervezet méregtelenítési folyamataiban, csökkentve a gyógyszermérgezéseknek, a nem minőségi ételek fogyasztásának, a meteorizmusnak, a gyomorterhelésnek, az émelygésnek a hatásait. Prebiotikumok – növényi rostok vagy más szóval oldhatatlan cellulóz rostok (a legtöbb növényben megtalálható), amelyeknek jótékony hatásuk van a szervezet mikroflórájára. A prebiotikum szót először Glenn Gibson professzor használta 1995-ben (Reading egyetem, Anglia). Ő a következő meghatározást adta a kifejezésre: a prebiotikumok – emészthető étel összetevők, amelyek javítják egészségünket a vastagbélben található egy vagy néhány hasznos baktérium növekedésének és aktivitásának szelektív stimulálásával. Később M.B. Roberfroid doktor (2007) a prebiotikumokat, mint a bélrendszer mikroorganizmusainak szelektíven emészthető étel komponenseit határozta meg, amelyek megváltoztatják a mikroflóra összetételét és aktivitását, és ezzel hozzájárulnak a közérzet javításához.

Ha az alábbiakat tapasztalja: • meteorizmus, hasi puffadás • rendszertelen bélműködés • krónikus emésztőrendszeri megbetegedés • ételmérgezés vagy bélfertőzés Ha Önnek: meteorizmusa, hasi puffadása, rendszertelen bélműködése (székrekedés, hasmenés vagy mindkettő), rossz közérzete antibiotikum szedése után, allergiája, bőrkiütése, krónikus emésztőrendszeri megbetegedése, ételmérgezése vagy bélfertőzése, anyagcsere zavara, nem kiegyensúlyozott tápanyag bevitele (vitaminban, ásványi anyagokban, rostokban szegény) van, mi a teendő? Hogyan védjük meg a bélrendszerünk mikroflóráját és hogyan lássuk el az összes szükséges mikroorganizmussal a megfelelő összetételben ? • allergia, bőrkiütés • anyagcsere zavar • nem kiegyensúlyozott tápanyag bevitel • rossz közérzet antibiotikum szedése után

Super-Flora A Coral Club kitűnő megoldást kínál: Super–Flora - kiváló hatékonyságú szinbiotikum, amely a probiotikumok (Bifidobacterium longum és Lactobacillus acidophiluss) és a prebiotikumok (inulin) kiegyensúlyozott kombinációjával hatékonyan védi és tartja egészségesen a bélrendszer mikroflóráját. A lakto- és bifidobaktérium aránya megfelel az emésztőrendszeri követelményeknek, inulin tartalmának köszönhetően pedig megnöveli a probiotikumok hatékonyságát és fontos szempontként elősegíti a saját mikroflóra fejlődését. „Super-Flora”- a legújabb megoldás a diszbakteriózis problémájának kezelésében. A termék a legkiválóbb minőségű alapanyagokból, a legkorszerűbb gyártási technológiával, a GNP minőségbiztosítása gyakorlat és a vonatkozó minőségi szabványok figyelembe vételével készült.  

Hasznos és korszerű Helyreállítja a bélrendszer mikroflóra egészségét Megelőzi a diszbakteriózis, meteorizmus, nehéz gyomorérzet kialakulását Javítja az emésztést és anyagcserét Segíti a hasznos tápanyagok felszívódását Segíti a bélrendszer saját, egészséges mikroflórájának fejlődését Hasznos ételmérgezések esetén vagy allergiás reakcióknál, bélfertőzéseknél A Coral Club Super-Flora terméke: Helyreállítja a bélrendszer mikroflóra egészségét Megelőzi a diszbakteriózis, meteorizmus, nehéz gyomorérzet kialakulását Javítja az emésztést és anyagcserét Segíti a hasznos tápanyagok felszívódását Segíti a bélrendszer saját, egészséges mikroflórájának fejlődését Hasznos ételmérgezések esetén vagy allergiás reakcióknál, bélfertőzéseknél

A klubtagság előnye Xx forint - 20% 13 Kiskereskedelmi ára klubára Bónusz pontszám: 13

Az emésztőrendszer egészséges mikroflórája Super-Flora Az emésztőrendszer egészséges mikroflórája