Jó gyakorlatok a tanórán kívüli tevékenységekhez kapcsolódóan Kasza Georgina témavezető.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ráczné Dr. Rózsa Katalin projektvezető A DASZK fő feladatai TÁMOP /2-2F
Advertisements

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT „21. századi módszerek.
Pedagógus Hivatás Munkacsoport dr. Liptai Kálmán az MRK alelnöke dr. Gloviczki Zoltán az MRK Pedagógusképzési bizottságának elnöke.
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
Gyermekjóléti Szolgálatok IV. Országos Konferenciája Az iskolai agresszió megelőzése és kezelése - a MFPI projektjének bemutatása október 28. NÉMETH.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
SPORTISKOLÁK ORSZÁGOS TANÁCSKOZÁSA A SPORTSPECIFIKUS TANTÁRGYAK TÜKRÉBEN CSANÁDI ÁRPÁD ÁLTALÁNOS ISKOLA, SPORTISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA RABI FERENCNÉ intézményvezető.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
Intézmények közötti egyéni átvezetést segítő programok.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
Projekt módszer óvodai alkalmazásának egy lehetséges változata Encsen „Jó gyakorlat” bemutatása Sárospatak, Léportné Temesvári Ildikó és Zsiros.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
„Mocsolád-Civilház” NKFT megalakulás I.Alsómocsolád méretéből (346 fő) és zsákjellegéből adódó intézményi és egyéb háttér hiányosságainak kiküszöbölése:
„A helyi innovációk keletkezése, terjedése és rendszerformáló hatása az oktatási ágazatban” (K ) Az „Innova” kutatás „A helyi innovációk keletkezése,
ERASMUS+ DISSZEMINÁCIÓS PLATFORM
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Dobrik-Lupták Sára szeptember 19.
Szolnok Városi Kollégium
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Pedagógus szerep és változásai
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Barcsák Marianna KPSZTI
Közösségi művelődés tanára Osztatlan mesterképzés
Az iskolai könyvtár telepítése, térszervezése és felszerelése
Új továbbképzési lehetőségek tanároknak és oktatóknak
Budapest XVI. Kerületi Móra Ferenc Általános Iskola
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Mayer József Budapest február 27.
„Társadalmi Innovációk generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében”
A lifelong guidance (LLG) rendszer magyarországi megalapozásának kvalitatív vizsgálata (6 fókuszcsoport) július Kovács Attila
Kispálné Horváth Mária
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Magyar Tudományos Művek Tára
Bárczi Gusztáv Módszertani Központ
Kompetenciák az osztott tanárképzésben
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Fiatal Regionalisták VII. Konferenciája
HHR.
Fazekas Ágnes – Halász Gábor-Horváth László
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
Oktatási Igazgatóság Vaszari Judit
Témakör TÁJÉKOZTATÓ ÉS TARTALOM- SZOLGÁLTATÓ TEVÉKENYSÉGEK
TÁMOP az OSZK-ban Tudásdepo-Expressz” — A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás.
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
Felnőttképzés a közművelődésben
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Európai és Magyar Építésügyi Technológiai Platform
Gyermek- és ifjúságvédelemi feladatok ellátásának támogatása
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
Lorem ipsum.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Iskolai szociális segítő
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
Előadás másolata:

Jó gyakorlatok a tanórán kívüli tevékenységekhez kapcsolódóan Kasza Georgina témavezető

Az előadás fő témái Az online tudásmenedzsment-rendszer fejlesztése (TÁMOP ) Az oktatási innovációk elterjedése – jó gyakorlatok Online tudásmegosztó platformok Jó gyakorlatok az nkp.hu oldalon Példák a tanórán kívüli tevékenységekhez kapcsolódóan

A fejlesztés fő elemei A pedagógiai innovációs- és tudásmenedzsment rendszer elméleti megalapozása. A tartalmi, módszertani innovációk gyűjtése, feldolgozása és rendszerbe illesztése. Online pedagógiai tudásmenedzsment eszközök fejlesztése. Az innovációs és tudásmenedzsment-rendszer működésének támogatása.

Az oktatási innovációk terjedése – jó gyakorlatok A jó gyakorlatok az oktatási innovációk terjedésének eszközei. A jó gyakorlatok szükségszerűen változnak. A jó gyakorlatokkal kapcsolatos kérdések: validálás és a jó gyakorlatok szabad terjesztéséhez és felhasználáshoz kapcsolódnak.

Online tudásmegosztó platformok A felhasználók által létrehozott tartalmak megosztásának lehetősége. A személyek közötti közvetlen kapcsolatteremtés lehetősége. A hálózatszerveződés támogatása. A multimédiás tartalmak, különösen a videofelvételek elhelyezésének lehetősége. A kommunikációs felület felhasználóbarát jellege. (Panahi et. al, 2012)

Jó gyakorlatok megosztása az nkp.hu oldalon

Jelenleg elérhető jó gyakorlatok száma: ˜ 274 db. A jó gyakorlatok forrásai: Megvalósult fejlesztések eredményei, Kutatás-fejlesztések során gyűjtött és leírt jó gyakorlatok, Pedagógusok jó gyakorlatai. Kiemelten zajlott a jó gyakorlatok gyűjtése: Színházi nevelés, drámapedagógia. A kulturális, közművelődési és közgyűjteményi intézmények és az oktatási intézmények együttműködésén alapuló jó gyakorlatok. Intézmények működése, szervezetfejlesztés.

Jó gyakorlatok tanórán kívüli tevékenységekhez kapcsolódóan

Jó gyakorlatok a közösségépítéshez, szociális kompetencia fejlesztéséhez kapcsolódóan

Jó gyakorlatok az oktatási és a kulturális intézmények együttműködéséhez kapcsolódóan

Jó gyakorlat a pályaorientációhoz kapcsolódóan

Jó gyakorlatok feltöltése A jó gyakorlat feltöltését jelenleg fejlesztés alatt álló felhasználói útmutató fogja segíteni. A jó gyakorlat feltöltéséhez regisztráció szükséges. A jó gyakorlat adatlapja készíthető el a felületen. A jó gyakorlat jelenleg célzottan megosztható.

Jó gyakorlatok felhasználása Felhasználhatóak egyéni vagy szervezeti tanuláshoz, fejlesztéshez. A jó gyakorlatok adaptációja: Hűségre épülő átvétel, Transzformációkkal járó adaptáció, Megosztásra épülő innováció és tudástranszfer.

Felhasznált források „Mi leszek, ha nagy leszek?” Jó gyakorlat. „Furfangos matematika.” Jó gyakorlat. „MOKK SKANZEN.HU - múzeumpedagógiai adatbázis és tudástár” „Mesés iskolai könyvtárak éjszakája.” Jó gyakorlat. Összegző kutatás-fejlesztési jelentés (2015). ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar. Panahi, S et al. (2012):Social media and tacit knowledge sharing. Developing a conceptual model. World Academy of Science, Engineering and Technology (WASET). Paris, France.

KASZA GEORGINA Köszönöm a figyelmet!