Szakmai találkozó április 19. Nagy Gáspár Kulturális Központ, Vasvár.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
Advertisements

ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
A gyakorlatvezető mentor
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Szektorok közötti együttműködések
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
DÉMÉTER PROGRAM AZ ABA-NOVÁK KULTURÁLIS KÖZPONTBAN TÁMOP 3.2.3/09/ „Építő közösségek”, közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
TÁMOP-5.5.2/09 „Önkéntesség elterjesztése” c. pályázati kiírás előzményei, céljai és háttér-információ Információs nap április 9.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
TÁMOP / A Megyei Művelődési és ifjúsági Központ szerepe a felnőttképzésben előadás.
EGY PÁLYÁZAT HÁZIGAZDÁJA KÖSZÖNTŐ ÉS ÉRTÉKELŐ. Szakmai területek: Képzések,pályázatokÉrtékmegőrzés Közösségsegítő Ifjúsági közművelődés Civil szervezetek.
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
OPTOMEHU projekt bemutatása Dr. Kiss András Projekt menedzser Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
HUMÁN-TÁR-HÁZ Mottó: A felnőttképzés a kultúránk része Meyer törvénye: Társas helyzetekben a legnehezebb megoldás a helyes megoldás.
Barcsák Marianna - KPSZTI
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
Változások és eredmények a GINOP 5. 2
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
TÁMOP pályázati lehetőségek a szak-és a felnőttképzés területén - 2
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
Barcsák Marianna KPSZTI
Proj_men_nazs_1 Nagy Zsolt
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Lorem ipsum.
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
„Út a munkához”program
A magyar felnőttképzés rendszere - a szakértők szemével
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

Szakmai találkozó április 19. Nagy Gáspár Kulturális Központ, Vasvár

Pályázati kiírás Társadalmi Megújulás Operatív Program Kódszám: TÁMOP-3.2.3/09/1 Pályázati felhívásban közzétett cím: „Építő közösségek”, közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért 1. kör: Program a közművelődési intézmény- rendszer felnőttképzési kapacitásának bővítésére A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

Kedvezményezett: Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ A projekt címe: „A HUMÁN-TÁR-HÁZ intézményesülése: széleskörű szakmai és intézményi együttműködésen alapuló, felnőttképzési centrum létrehozása” TÁMOP / azonosító számú pályázati projektje Milánkovich György felnőttképzési és pályázati referens, projektmenedzser 06/94/ : 06/30/

A pályázati támogatás alapvető célja - a munkavállalók ismeretei és képességei a fejlesztés révén egyre nagyobb mértékben feleljenek meg a munkaerő-piaci követelményeknek, - ezt hivatottak elősegíteni – többek között – a közművelődési intézmények által kidolgozott és lebonyolított képzési programok, - legyenek elérhetőek a felnőttek tanulását segítő szolgáltatások, különös tekintettel a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokra, kistérségekre, és településekre.

A pályázati támogatás megvalósításának célja I. Közvetlen célja hogy a közművelődési intézmények – az intézményi akkreditáció megszerzését követően – képessé és alkalmassá váljanak a - felnőttképzést segítő szolgáltatások nyújtására, - képzések szervezésére és lebonyolítására, - a résztvevők munkaerő-piaci és egyéb kompetencia- változásának vizsgálatára. További cél - a közművelődési intézmények felnőttképzési szolgáltatási körének bővítése, - valamint a közművelődési szakemberek képzése, hogy a közművelődési szakemberek is rendelkezzenek megfelelő kompetenciákkal.

A pályázati támogatás megvalósításának célja II. További részcélok felnőttképzésre alkalmas akkreditált közművelődési intézmények számának bővülése; a helyi munkaerő-piaci igényekhez és sajátosságokhoz igazodó felnőttképzési szolgáltatások létrehozása; képzési keretrendszerhez közvetve vagy közvetlenül illeszkedő képzések számának növelése; a felnőttképzési szolgáltatásokat igénybe vevők számának növekedése; munkaerő-piaci integráció elősegítése a képzések által.

Rendelkezésre álló forrás A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg forint. Kizárólag Magyarország területén (Közép-magyarországi régión kívül ) megvalósuló projektek kaphatnak támogatást. A pályázati projektek forrását az Európai Szociális Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

PÁLYÁZÓK KÖRE Jogi forma Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi non-profit szervezetek pályázhattak önállóan, vagy konzorciumi formában: 1. közművelődési intézmények (az évi CXL. törvény szerint), 2. közművelődési feladatellátásra a helyi önkormányzattal közművelődési megállapodást kötő szervezetek - beleértve a roma közösségi házakat – az évi CXL törvény szerint, 3. fenti intézmények fenntartói.

Pályázati előzmények A Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ sikeres pályázó évi pályázatokon elnyert támogatási összeg: Ft évben elnyert pályázati támogatási összeg: Ft Ebből a TÁMOP keretében 2 pályázat valósul meg: TÁMOP / azonosító számú „MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálat ifjúságsegítő munkájának megújítása, szakmai kiterjesztése a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása érdekében” Támogatás összege: Ft TÁMOP / azonosító számú „Vasi Míves Tanoda” Támogatás összege: Ft Az MMIK HUMÁN-TÁR-HÁZ felnőttképzési projektje 2006-ban indult a HEFOP pályázat keretében. Az önálló honlappal is rendelkező projekt intézményünk felnőttképzési tevékenységének alapja.

Nyugat- Dunántúli Régió: 4 nyertes pályázat Győr Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság TANULÁSSAL A JÖVŐÉRT: Győr-Moson-Sopron megye hátrányos helyzetű célcsoportjainak piaci alapú, gyakorlatorientált képzése, személyes és munkavállalói kompetenciáinak fejlesztése Ft Bak Göcsej Kapuja Bak Általános Művelődési Központ "KÉP-ZÉS-TÁR a hátrányos helyzetűekért" Göcsej kapujában Ft Szombathely Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ A HUMÁN-TÁR-HÁZ intézményesülése: széleskörű szakmai és intézményi együttműködésen alapuló felnőttképzési centrum létrehozása Ft Beled Mikrotérségi Általános Művelődési Központ XXI. századi képzésfejlesztés és felnőttképzés Beleden Ft

Régiós, megyei, városi pályázatok Gratulálunk a régiós, megyei és városi kollégáknak a TÁMOP pályázatokon elért sikereikhez!

Megyénkénti nyertes pályázatok száma Bács-Kiskun 2 Baranya 3 Békés - Borsod-Abaúj.-Zemplén 2 Csongrád 1 Fejér - Győr-Moson-Sopron 2 Hajdú-Bihar 3 Heves - Jász-Nagykun-Szolnok 2 Komárom-Esztergom - Nógrád - Somogy - Szabolcs-Szatmár-Bereg 1 Tolna - Vas 1 Veszprém - Zala 1 Pest megye - Budapest -

A projekt összefoglaló ismertetése A Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP-3.2.3/ azonosító számú pályázata Ft támogatásban részesült. Projekt kezdete: augusztus 1. Projekt befejezése: március 31. Projektmenedzsment: - a projekt pénzügyi vezetője Czotterné Boda Erzsébet - projektmenedzser Milánkovich György A projekt szakmai megvalósításában közvetlenül résztvevők: - esélyegyenlőségi, felnőttképzési munkatárs Bagáriné Viszket Katalin - információs munkatárs(ak), az MMIK Információs és tájékoztatási szolgálatának munkatársai

Széleskörű szakmai és intézményi együttműködés Partneri kapcsolat: - a Polgármesteri Hivatalokkal, önkormányzati képviselő- testületekkel, - a munkaügyi szervekkel, a területileg illetékes Munkaügyi Központtal és kirendeltségeivel, - a potenciális helyi munkáltatókkal, cégekkel, - a közművelődési intézményhálózattal, - az iskolákkal, TISZK szervezetekkel és felnőttképzőkkel, - a kistérségi társulásokkal, - a felsőoktatási intézményekkel, - a vizsgaközpontokkal.

A partnerség területei -a munkaerőpiac és a lakósság felnőttképzési igényének megismerése, - az álláskeresők foglalkoztatását és elhelyezkedését segítő képzések megvalósítása a megye egész területén, - a hátrányos helyzetűek bevonása a felnőttképzési szolgáltatások igénybevételére és a képzésekbe, fejlesztő programokba történő bekapcsolódásuk támogatása, -oktatási, képzési programok, tananyagok fejlesztésében együttműködések kialakítása a partnerségben résztvevő szereplőkkel, - közösen szervezett konferenciák, szakmai napok szervezése és lebonyolítása, - a munkában állók és a munkáltatók munkahelymegtartó, át- és továbbképző tanfolyami igényeinek helyi szinten történő megvalósítása.

Megvalósítandó tevékenységek, beszerzések tananyagfejlesztést megalapozó, a helyi munkaerőpiaci igényeket és sajátosságokat feltáró elemzés elkészítése; legalább egy új, a helyi igényekhez igazodó felnőttképzési program kidolgozása és akkreditálása; a közművelődési szakemberek felkészítése képzési tevékenység végzésére; legalább kettő, minimum 90 órás, a helyi igényekhez iga- zodó felnőttképzés megszervezése és lebonyolítása, képzésenként minimum 10, maximum 30 fő részvételével; felnőttképzési konzultációs szolgáltatás kialakítása; help desk típusú (tanulást segítő, konzultatív jellegű személyes tanácsadó szolgáltatás) tevékenységek; figyelemfelkeltő kommunikációs kampány (legalább a helyi média bevonásával); a támogatott programmal kapcsolatos nyilvánosság bizto- sítása a megvalósító intézmény, vagy a fenntartó szerve- zet honlapján; intézményi felnőttképzési akkreditáció megszerzése.

Megvalósítandó képzések: 1./ Szakmai megvalósítók projekthez kapcsolódó képzése (közművelődési szakemberek képzése - 3 fő belső munkatárs) 2./ Képzéseket megelőző 1-1 napos csapatépítő, ráhangoló tréning (2 db) 3./ Kettő, egyenként 90 órás OKJ-n kívüli szakmai képzés (Borturizmus alapjai, Nagykonyhai kisegítő)

Szakmai képzések: I. Célcsoport - hátrányos helyzetűek – /akik ezt igazolni is tudják/ különösen a romák, az iskolai oktatásból lemorzsolódottak, alacsony végzettségűek, képesítés nélküliek, munkanélküliek, tartósan inaktívak, GYED-en vagy GYES-en lévők, megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő emberek, továbbá a 800/2008. EK rendelet 2. cikk 18. és 19. pontjai szerinti célcsoportok. II. A képzések közös jellemzői: - olyan kompetenciaváltozásokat biztosítanak, amelyek a tanulást segítik, - munkaerő-piaci kompetenciákat fejlesztenek, - a képzések gyakorlatorientáltak, - elősegítik az önfoglalkoztatást, - támogatja az OKJ-s képzésekbe való későbbi bekapcsolódást.

III. Képzési feltételek Képzési idő: 90 óra (6 óra/alkalom, összesen 15 nap) Helyszín: elmélet - Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ (MMIK) gyakorlat - Melegkonyhai gyakorló hely Szombathelyen, - Pálinkafőzde gyakorló helyszín Győrváron Jelentkezés: az MMIK-ban, a hátrányos helyzetet és iskolai végzettséget igazoló dokumentum leadásával. Tanfolyami létszám: 10 –15 fő. A képzéseken való részt vétel költségei a projektben tanulók számára ingyenesek.

Felnőttképzési szolgáltatások A szolgáltatások kialakítása két közvetlen céllal történik: 1.a képzésekben résztvevők kompetenciafejlesztése (csapatépítés, kommunikációs készségek) és azok mérése, szakemberek bevonásával értékelése és egyéni tanácsadás; 2.általános, nonformális, informális, egyéni és kiscsoportos képzési, tanácsadási szolgáltatások a pályázatban megjelölt célcsoportok részére, partnerszervezetek bevonásával.

A projekttevékenység megvalósítói (a tevékenységeket saját vagy bevont beszállítói, partneri intézmények közreműködésével valósítja meg) Saját: projektmenedzsment és közvetlen pályázatmegvalósítói szakmai, pénzügyi tevékenységek, marketing tevékenység nyomon követése, képzések, szolgáltatások, akkreditációk szervezése, koordinálása, informatikai feladatok ellátása. Külső szervezetek: felnőttképzési tevékenységek kialakítása, szakmai, módszertani támogatása, projektmenedzsmentet támogató menedzsment szolgáltatások, képzések oktatói (képzésenként meghatározott); szolgáltatásokba bevont szakemberek (módszertannak megfelelő számban); eszközbeszerzés, felújítás beszállítói, reklám-marketing tevékenységek.

Indikátorok I. - A képzést sikeresen befejezők közül aktív foglalkoztatottakká váltak aránya a képzést követő egy éven belül 10 % - A képzésbe bevont résztvevők közül a képzést sikeresen befejezők aránya 100 % - Bevezetett felnőttképzést támogató szolgáltatások száma 2 darab - Kompetenciavizsgálatok száma 40 darab - Képzésen kívüli, egyéb felnőttképzési szolgáltatások (help- desk, mentorálás, konzultáció, stb.) 500 darab - Felnőttképzésben résztvevők (tanulók) száma 20 fő

Indikátorok II. - Lebonyolított felnőttképzések száma 2 darab - Akkreditált felnőttképzési programok száma 3 darab - Nem formális és informális tanulási alkalmakon részvételek száma 1400 darab - Nem formális és informális tanulási alkalmak száma 200 darab - Konferenciák, szakmai találkozók száma 8 darab

A megvalósuló tevékenységek eredményei összegezve: - felnőttképzési centrum létrehozása, kialakítása (átalakítás, felújítás, eszközbeszerzés) - belső közművelődési szakemberek képzése (2 fő belső munkatárs) - képzések megvalósítása (2 db 90 órás képzés, 50 tananyag, 20 résztvevő) - felnőttképzési, konzultációs szolgáltatások kialakítása, megvalósítása - felnőttképzési intézményakkreditáció - képzések fejlesztése, akkreditációja (3 képzési program akkreditációja, 2 képzés tananyaga, 1 képzés e-tananyaga) - honlapfejlesztés: alkalmassá teszi intézményét, honlapját help- desk szolgáltatásokra, kompetenciamérésre, e- tanulásra.

Pályázati tevékenységek megvalósításához - építés, felújítás, bővítés, eszközbeszerzés - Az MMIK épületén belül Felnőttképzési centrum kialakítása a második emeleten mintegy 80 m2-en. Három felújított, modern felszereltségű helyiség létrehozása, melyek alkalmasak: - képzések, - egyéni és kiscsoportos felnőttképzési szolgáltatások megvalósítására.

Széleskörű hálózati együttműködésre épülő partnerség a felnőttképzés területén Az együttműködés célja: A tanulási lehetőségek jobb hozzáférhetősége érdekében a közművelődési intézményhálózat vidéki bázisain kihelyezve oktatási, szakképzési, továbbképzési lehetőséget teremt a helyi foglalkoztatás előmozdítása céljából. Gyakorlatorientált, a helyi igényekre épülő képzéseket fejleszt, valósít meg partnereivel a megye egész területén. Az együttműködés szereplői: önkormányzatok, munkaügyi kirendeltségek, kistérségi szervezetek, foglalkoztatók, a közművelődési intézményhálózat vidéki bázisai, MMIK.

Az MMIK jelenlegi konkrét képzési ajánlata I. Közművelődési területen dolgozók számára (akkreditált programok): 1.Közművelődési intézményvezető (Vezetési, pénzügyi és államháztartási ismeretek közművelődési intézményvezetőknek) - akkreditált továbbképzési program 2.Helyi turisztikai moderátor 3.Helyi programszervező 4.Módszertani képzés ifjúságsegítőknek a közösségfejlesztés témakörben 5.Önkéntes munka az ifjúsági irodákban 6.Egyéni és közösségi kompetenciák fejlesztése ifjúsági információs és tanácsadó szolgáltatásokban és közösségi terekben dolgozók számára 7.Kortárs animáció - Közösségfejlesztés ifjúsági szolgáltató terekben, önkéntesek bevonásával 8.Az önkéntesség törvényi szabályozása és mintaértékű programok Magyarországon és külföldön

Az MMIK jelenlegi konkrét képzési ajánlata II. TÁMOP / azonosító számú pályázati projekt keretében Borturizmus alapjai, Nagykonyhai kisegítő (FAT programakkreditáció folyamatban van) Kettő, egyenként 90 órás OKJ-n kívüli szakmai képzés - térítésmentesen

Az MMIK jelenlegi konkrét képzési ajánlata III. Közművelődési területen dolgozók számára (programakkreditálásra – áprilisában - benyújtandó program): Excel ismeretek alkalmazása a közművelődésben – 30 órás (6 alkalom) Mindazok, akik az önkormányzatoknál a kulturális, közművelődési szakágazat megyei, helyi vezetői, munkatársai, vagy a nonprofit szféra munkavállalói, akik eltérő nagyságú településeken - szakma specifikus, a közművelődési feladatellátáshoz köthető - Excel ismereteket kívánnak elsajátítani és akik Excel táblázatokat használnak, készítenek, vagy fejlesztenek tovább. - Éves statisztikai jelentés – Nemzeti Erőforrás Minisztérium. - Intézményi nyilvántartó könyv bemutatása (információk, alapadatok, alapterület, alkalmazottak, amatőr csoport, klubok, képzés, ismeretterjesztés, táborok, kiállítások, szolgáltatások, külső szervek, programok külföldiekkel, külföldi programok, összlátogatók, kiadványok)

Az MMIK tervezett képzési ajánlata A Budapesti Művelődési Központ (BMK) Szombathelyen kihelyezett akkreditált tanfolyamai kulturális szakembereknek – 2011 ősztől - Minőségfejlesztés a közművelődésben I. modul: Önértékelés a közművelődési szervezeteknél, II. modul: Közművelődési szervezetek helyszíni szemléje - A felnőttképzés alapjaitól az intézmény-akkreditációig I. modul - Felnőttképzési konzulens - Uniós pályázatíró 1x1 - Kommunikációs képességek fejlesztése - I. modul: Beszéd és önkifejezés, - II. modul: Hatásos fellépés, hatásos személyiség - A társadalmi részvétel és az önkéntesség szerepe az ifjúsági bűnmegelőzésben - Civil társadalom és nonprofit szervezetek I. modul: A civil társadalom fejlődése és a nonprofit szervezetek alapismeretei

Előkészítés alatt álló képzés POLITIKAI TANÁCSADÓ szakirányú továbbképzési szak indítása A PANNON EGYETEM (Veszprém) Szombathelyen (MMIK) kihelyezett 4 féléves képzése Bemeneti feltétel: Bölcsészettudomány, társadalomtudomány, természettudomány, gazdaságtudományok, agrár, műszaki, pedagógusképzés, művészet, jogi és igazgatási, vagy nemzetvédelmi és katonai képzési területen alapképzési szakon szerzett oklevél. Óraszám: 320 óra – 80 óra/félév Várható indítás: szeptember, vagy február

A projekt menedzsmentje, munkatársai és közreműködői nevében köszönöm figyelmüket! Milánkovich György felnőttképzési és projekt referens, projektmenedzser 06/94/ : 06/30/