Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Proj_men_nazs_1 Nagy Zsolt

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Proj_men_nazs_1 Nagy Zsolt"— Előadás másolata:

1 Proj_men_nazs_1 Nagy Zsolt nagy.zsolt@bdf.hu
HEFOP/2005/ Humán-Tár-Ház – a felnőttképzés hozzáférésének javítása Vas megyében Nagy Zsolt

2 A pályázati program célja:
– a közművelődési intézmények és szervezetek, valamint a velük kötelezően együttműködő regionális képző központok (RKK) támogatásával – mind szélesebb körben váljanak hozzáférhetővé a felnőttek tanulását segítő szolgáltatások, különös tekintettel a hátrányos helyzetű térségekre, társadalmi csoportokra és a kistelepülésekre,

3 A pályázati program célja (2):
Proj_men_nazs_1 A pályázati program célja (2): a közművelődési intézmények és szervezetek – felhasználva a regionális képző központok felnőttképzési tapasztalatait és lehetőségeit – képessé és alkalmassá váljanak a munkaerő-piaci irányultságú, általános célú, nyelvi és szakmai kísérleti felnőttképzést segítő szolgáltatások kínálatára, képzések szervezésére.

4 Projekt ciklus menedzsment (PCM)

5 A finanszírozási szakasz
során a finanszírozó intézmény megvizsgálja a projektjavaslatokat, pályázatokat, és dönt a projektek finanszírozásáról. A finanszírozó intézmény és a kedvezményezett megállapodnak a projekt finanszírozására és végrehajtására vonatkozóan, és ezeket a megállapodásokat rögzítik a támogatási szerződésben.

6 A végrehajtási szakasz
során folyamatos a projekt monitoringja, azaz a projekt megvalósulásának nyomon követése, és a begyűjtött információk döntésekben való figyelembe vétele.

7 Monitoring a kedvezményezett által végzett („belső”) monitoring,
az irányító hatóság által vezetett („külső”) monitoring folyamatosan értékeli, hogy a projekt megfelelően halad-e a kitűzött célok megvalósítása felé.

8 A projekt megfelelően halad-e a kitűzött célok megvalósítása felé?
hálózati együttműködés logikája közművelődési intézményekkel, nonprofit szervezetekkel, Vas megyei területi lefedés fontossága

9 A projekt megfelelően halad-e a kitűzött célok megvalósítása felé?
Kedvezményezettként megjelent a támogatási szerződésben a Sigray Margit Kulturális Egyesület Ivánc és a Faluház Baráti Kör Egyesület Győrvár.

10 A projekt megfelelően halad-e a kitűzött célok megvalósítása felé?
Az MMIK felvette a kapcsolatot a ReMeK más HEFOP projektekben kedvezményezett közművelődési intézmény, nonprofit szervezet partnereivel.

11 A projekt megfelelően halad-e a kitűzött célok megvalósítása felé?
a közvetlen célcsoport képzéseibe a hátrányos helyzetű győrvári-vasvári-őrségi térségből kapcsolódtak be, a közvetett célcsoport képzési helyszínei: ECDL Start 160 óra – Vasvár, Őriszentpéter, német 120 óra (90+30) - Győrvár, Szentgotthárd, helyi programszervező 100 óra (30+70) - Szombathely, helyi turisztikai moderátor 60 óra (30+30) - Szombathely, agrárturizmusra épülő gazdálkodási formák – borturizmus 60 óra (40+20) – Szombathely, Kőszeg, Balf.

12 Fenntarthatóság Az MMIK alkalmassá válhat az akkreditált felnőttképző intézménynek megfelelő elvárások teljesítésére, ami keretet teremt arra, hogy magasabb minőségi követelmények között végezhesse felnőttképző tevékenységét.

13 „A célok nem parancsok, hanem elkötelezettségek
„A célok nem parancsok, hanem elkötelezettségek. Nem határozzák meg a jövőt, pusztán mobilizálják a szervezet forrásait és energiáját, hogy az megalkossa a saját jövőjét.” (Peter Drucker)


Letölteni ppt "Proj_men_nazs_1 Nagy Zsolt"

Hasonló előadás


Google Hirdetések