Bemeneti kompetenciamérés – 2009. szeptember 14-18. - Logisztika - Bemeneti kompetenciamérés 2009. szeptember 14-18. Logisztika és mérési útmutató Összeállította:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
M OBILROBOT - PROGRAMOZÓ VERSENY Készítette: Szomjas Oroszlánok Team.
Advertisements

SNI-s ALKALMAZÓI VERSENY. SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK FŐVÁROSI INFORMATIKA TANULMÁNYI VERSENYE Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Beiskolázás a 2016/2017. tanévre az érettségi utáni képzésekben Készítette: Szilágyi Sándor szakképzési igazgató-helyettes január DSZC Brassai Sámuel.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
1. Bethlen Gábor Középiskola, Szakképző Iskola és Kollégium Nyírbátor 2 Iskolai közösségek A tanulók összetétele: A tanulói létszám jelenleg:780 fő –Szakközépiskolai.
TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGI A VIZSGA LEÍRÁSA VÁLTOZÁSOK január 1-től.
Irattári és levéltári funkciók a tanúsított szoftverekben Vágujhelyi Ferenc.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
ISKOLAKÉSZÜLTSÉG – AZ ADAPTÍV VISELKEDÉS FEJLETTSÉGE dr. Torda Ágnes gyógypedagógus, klinikai gyermek-szakpszichológus Vizsgálóeljárás az iskolába lépéshez.
A bementi mérések és a visszajelzések értékelése a szakiskola 9. – 10. évfolyamában 626. Szakképző Iskola és Kollégium Mezőtúr.
Az IKER önértékelő IKER társadalmasítás workshop Budapest, április 12.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
A szaktanácsadás szolgáltatási terület dokumentációja Némethné Józsa Ágnes Intézményfejlesztési referens.
Szervezeteken átnyúló folyamatok biztonsága Harsán Péter szervezőmérnök.
Gazdasági informatika - bevezető
Beiskolázás a 2016/2017. tanévre az érettségi utáni képzésekben
Dobrik-Lupták Sára szeptember 19.
Nagyméretű állományok küldése
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az iskolai könyvtár telepítése, térszervezése és felszerelése
Kompetenciamérés a Szakiskolai Fejlesztési Program II. keretében 2007
Pályaválasztási tanácsadás
WE PROVIDE SOLUTIONS.
Új továbbképzési lehetőségek tanároknak és oktatóknak
Becslés gyakorlat november 3.
Táncsics Mihály Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium Veszprém
videós team Team vezetője: Tariné Péter Judit Tagok:
szakmai referens, országos versenyszervező
Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Mátészalka
Országos Tűzvédelmi Szabályzat KÖZÖSSÉGI LÉTESÍTMÉNYEK,
Mátészalkai Szakképző Iskola
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Statisztika 10 évf. 3 osztály 82 tanuló 9 évf. 4+1 osztály 118 tanuló Minden osztályt külön pedagógus javított 8 fő - részben of, ha vállalta.
A bemeneti kompetenciamérések és a visszajelzéseken alapuló fejlesztő munka bemutatása a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény Dr. Illyés Sándor intézményegységében.
Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben
középfokú felvételi eljárás
Az ASP.ADO szakrendszerhez csatlakozó önkormányzatok adattisztítási, migrációs feladatai dr. Kása Brigitta aljegyző Eger,
Körmendi Dániel MAS Meeting Scheduler.
Természettudományi kiselőadás címe
Nyílt nap Iskola neve Dátum.
Bemutatkozik az iskolapszichológus
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
3. A robot képernyőmenüje
INFOÉRA Zsakó László Informatikai tanárszak problémái ELTE Informatikai Kar Juhász István-Zsakó László: Informatikai.
Merre tovább a középiskola után?
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Kétszintű érettségi vizsga
Új pályainformációs eszközök - filmek
A csoportok tanulása, mint a szervezeti tanulás alapja
Programjaink fizikából a es tanévben
A felsőoktatási kompetenciamérés bevezetése
Természetismereti kirándulásra való felkészüléshez javaslat
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
9-10.-es bemeneti mérések és a fejlesztő munkánk
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
6. Kritikai áttekintés és Vezetői összefoglaló
Bemeneti kompetenciamérés 2007/2008 tanév
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
A társadalmi egyeztetés számokban
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
Autós - Motoros Iskola, Kiskőrös, Martini u. 1
Pszichológia BA műhelymunka és szakdolgozat tájékoztató
Abacusan – ArTec Robotist Robotika
AZ ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉSEK MEGSZERVEZÉSE A TANODÁBAN
Előadás másolata:

Bemeneti kompetenciamérés – szeptember Logisztika - Bemeneti kompetenciamérés szeptember Logisztika és mérési útmutató Összeállította: Kiss Róbert Marczona Tamás

Bemeneti kompetenciamérés – szeptember Logisztika - A mérés időpontja szeptember (hétfőtől-péntekig) Mérőeszközök 9. évfolyam – tanulónként 4 db teszt Kommunikáció teszt, számítógépes és papír-ceruza kitöltéssel (60 perc) Problémamegoldás papír-ceruza teszt (45 perc) Szabálykövetés papír-ceruza teszt (45 perc) Szociális kompetencia mérőlap számítógépes kitöltéssel és médiarészekkel (45 perc) 10. évfolyam – tanulónként 4 db teszt Kommunikáció papír-ceruza teszt, kiegészítve: csoportszinten vetített média részekkel vagy egyéni haladási ütemben vetített számítógépen futtatott média részekkel (60 perc) Problémamegoldás papír-ceruza teszt (45 perc) Szabálykövetés papír-ceruza teszt (45 perc) Szociális kompetencia mérőlap számítógépes kitöltéssel (45 perc) Mérőeszközök

Bemeneti kompetenciamérés – szeptember Logisztika - A mérés fontos szabályai A papír-ceruza teszteket úgy kell megíratni, hogy az egymás mellett ülő tanulók kompetencia területenként különböző tesztet írjanak, vagy egy padban egy tanuló kapjon helyet. A méréssorozat lebonyolítására rendelkezésre álló 5 napos intervallumon belül az iskola maga dönthet a tesztek megíratási sorrendjéről. A számítógépes tesztek esetén nem lehet eltérni az internetes felületen megadott időponttól, de az időpontot az adatrögzítői jogosultsággal történő törlést követően, módosítani lehet! Egy napon két tesztnél többet egy tanuló nem írhat. Az adott nap első három óráján kerüljön sor a tesztek megíratására. Adott tesztet, az adott évfolyamon, az iskolán belül egy napon írják a tanulók, ha szükséges, akkor egymást követő tanórákon. A mérés szabályai

Bemeneti kompetenciamérés – szeptember Logisztika - Tesztenkénti részletek Problémamegoldás és szabálykövetés tesztek – 9. és 10. évfolyam Papír-ceruza tesztek, 45 perces kitöltési idővel. A nyomtatott teszteket a mai napon kapják meg az iskolák, a javítókulcsokkal együtt. Eszközigény: toll. A teszt kitöltésekor ügyelni kell arra, hogy az egymás mellett ülő tanulók ne írják ugyanazon kompetenciaterület tesztjét. A teszt javítását az iskola szaktanárai végzik a mellékelt javítási útmutató alapján. Az eredmények számítógépes rögzítését az iskola szaktanárai végzik a megadott internetes felületen keresztül. A javítás és adatrögzítés határideje: október 02.

Bemeneti kompetenciamérés – szeptember Logisztika - Tesztenkénti részletek Kommunikációs kompetencia teszt – 10. évfolyam Multimédiás anyagokat tartalmazó papír-ceruza teszt, 60 perces kitöltési idővel. A nyomtatott teszteket a mai napon kapják meg az iskolák, a javítókulcsokkal és a multimédiás részeket tartalmazó CD-vel együtt. A lehetséges kitöltési mód kétféle 1. Projektoros vetítéssel A teszt web alapú (html), időzített. Projektor, számítógép, hangosítás szükséges. A számítógépen a médiarészek lejátszásához szükséges szoftverek telepítése szükséges. Ezek működéséről előzetes teszteléssel érdemes meggyőződni. 2. Fejhallgatós változat A teszt PowerPoint alapú (ppt). Tanulónként 1 db számítógép és fejhallgató szükséges. A számítógépen a médiarészek lejátszásához szükséges szoftverek telepítése szükséges. Ezek működéséről előzetes teszteléssel érdemes meggyőződni. A Mérési Útmutató 1. számú melléklete tartalmazza az informatikai előkészítés részleteit.

Bemeneti kompetenciamérés – szeptember Logisztika - Tesztenkénti részletek Kommunikációs kompetencia teszt – 9. évfolyam Multimédiás anyagokat tartalmazó részben számítógépes, és részben papír-ceruza teszt, 60 perces kitöltési idővel. A nyomtatott teszteket a mai napon kapják meg az iskolák, a javítókulcsokkal. A multimédiás részeket az internetről tölthetik le a címről. Eszközigény: tanulónként 1 db internetkapcsolattal rendelkező számítógép, fejhallgató, valamint helyi számítógépes hálózat. Amennyiben az iskola nem tudja biztosítani a fejhallgatót, vagy a helyi számítógépes hálózatot, akkor a Mérési Útmutató 2. számú mellékletében talál a lebonyolítás részleteire vonatkozó forgatókönyvet.

Bemeneti kompetenciamérés – szeptember Logisztika - Tesztenkénti részletek Szociális kompetencia teszt – 10. évfolyam Online kitölthető számítógépes teszt, 45 perces kitöltési idővel. Eszközigény: tanulónként 1 db internetkapcsolattal rendelkező számítógép. Szociális kompetencia teszt – 9. évfolyam Online kitölthető számítógépes teszt, multimédia videó részletekkel, 45 perces kitöltési idővel. Eszközigény: tanulónként 1 db internetkapcsolattal rendelkező számítógép, fülhallgató, valamint helyi számítógépes hálózat. A multimédiás részeket az internetről tölthetik le a címről.

Bemeneti kompetenciamérés – szeptember Logisztika - Problémák és megoldások Ha az iskola nem rendelkezik megfelelő számú fülhallgatóval a mérésekhez - A mérés megkezdéséig beszerezheti ezeket. - A tanulókat kéri meg, hogy hozzanak, de ekkor is az iskola felelőssége a mérés korrekt lebonyolítása, tehát ha a tanuló nem hozza el az eszközt, akkor az iskolának kell biztosítani számára azt. - Fülhallgató helyett projektoros kivetítést használ. Ha az iskola nem rendelkezik számítógépes hálózattal A mérés szervezése ebben az esetben projektoros vetítéssel oldható meg. A 9. évfolyam kommunikáció- és szociális kompetencia tesztje esetén jelentkezhet a probléma. A 9. évfolyam kommunikációs kompetencia tesztjénél a speciális szervezési eljárást a Mérési Útmutató 2. melléklete tartalmazza. A 9. évfolyamos szociális kompetencia teszt esetén az első három feladat tartalmaz videó részleteket, ezek kivetítése szükséges projektorral.

Bemeneti kompetenciamérés – szeptember Logisztika - Problémák és megoldások Az online tesztek videóinak gyorsabb elérése (Mérési Útmutató 3. melléklet) A videókat a címről lehet letölteni. Ezeket az iskola szerverén egy olyan mappában kell elhelyezni, amely a belső hálózat gépeiről elérhető. Ezt az elérési utat a mérésre jelentkezéskor kell megadni.

Bemeneti kompetenciamérés – szeptember Logisztika - Számítógépek ellenőrzése, lejátszó programok telepítése A tanulólétszámhoz viszonyítva kevés mérésre alkalmas számítógép A mérések tanulói szempontból optimális lebonyolításához a mérésre biztosított tanítási napok első három óráját célszerű igénybe venni. Amennyiben a technikai felszereltség nem teszi lehetővé, hogy az 5 mérési napon valamennyi tanuló részt vehessen a mérésben, akkor további tanórák is igénybe vehetők (az 5 mérési napon). A számítógépekre a videó és hang fájlok lejátszásához esetleg speciális (plugin – böngészőbe beépülő) programok telepítése szükséges, valamint a böngészőprogramban az engedélyezésük. Ezek letölthetők a címről. A működésüket minden esetben a mérés megkezdése előtt ellenőrizni kell. A projektoros vetítéssel megoldott méréshez a vetítést működtető számítógépen szintén szükségesek a programok. A projektoros vetítés esetén ellenőrizni kell a hangzó anyagok hallhatóságát és a videókép láthatóságát. Problémák és megoldások

Bemeneti kompetenciamérés – szeptember Logisztika - A mérések szervezése Informatikai előkészítés Időbeli tervezés Osztályok/csoportok mérésre jelentkeztetése (valamennyi teszt esetén) - A videók teszteléshez egy külön videoteszt szerepel a listán. - Az online tesztek esetén a kódok ~100 percig élnek ( ) A felmérések felügyelő-, javító-, és adatrögzítő kollégáinak tájékoztatása. A papír-ceruza tesztes mérés során a tesztek kiosztása, beszedése, a fejlécadatok kitöltésének ellenőrzése. - A papír-ceruza tesztek esetén a tanulók neve kerül a mérőlapra. - Megfelelő tantárgyi jegyek megadása. Az online teszteknél a tanulói kód-jelszó párosok kiosztása, a bejelentkezés ellenőrzése. A projektoros méréseknél a kivetítő és a számítógép kezelése. A papír alapú tesztek javítása a javítókulcs alapján. Adatfelvitel az internetes felületen november 02-ig. A szöveges visszajelzés nyomtatása, értelmezése.

Bemeneti kompetenciamérés – szeptember Logisztika - Kérdések?