Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

3. A robot képernyőmenüje

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "3. A robot képernyőmenüje"— Előadás másolata:

1

2 3. A robot képernyőmenüje
firmware által biztosított menürendszer A tégla bekapcsolása után egy menürendszerhez jutunk, amelyben a roboton elhelyezett hat nyomógomb segítségével lehet navigálni. A képernyőn négy vízszintesen elhelyezett menüpont közül választhatunk.

3 3. A robot képernyőmenüje

4 3. 1. A robot képernyőmenüje
A bal oldali, a robotra töltött és már futtatott programok listáját tartalmazza. Innen egyszerűen kiválasztva a szükséges programot újra elindíthatjuk.

5 3. 2. A robot képernyőmenüje
A második menüpont tartalmazza a robotra töltött teljes projektlistát, valamennyi állományával együtt. Kezdetben, a firmware feltöltése után, mikor saját programot még nem töltöttünk a robotra, akkor is van néhány alapértelmezett állomány a téglán. Ezek a rendszer működéséhez szükségesek, így nem törölhetők, vagy nem érdemes törölni őket. Később a saját programjaink is itt jelennek meg, mappákba rendezve, a projektek neveivel, mint mappanevekkel. A listából kiválasztva a megfelelő programot, az elindítható az „Enter” gomb megnyomásával.

6 3. 2. A robot képernyőmenüje
A második menüpont tartalmazza a robotra töltött teljes projektlistát, valamennyi állományával együtt.

7 3. 3. A robot képernyőmenüje
A képernyőmenü harmadik menüpontja alatt több funkció közül is választhatunk, amelyek a csatlakoztatott szenzorok és motorok kezelését segítik. A szenzorok által mért értékek a szoftverben is megjelennek, de ehhez a téglát csatlakoztatni kell a számítógéphez. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor közvetlenül a képernyőmenün keresztül is lekérdezhetjük a négy bementi porton az aktuálisan csatlakoztatott szenzorokkal mért értéket.

8 3. 3. A robot képernyőmenüje
A képernyőmenü harmadik menüpontja alatt több funkció közül is választhatunk, amelyek a csatlakoztatott szenzorok és motorok kezelését segítik. A szenzorok felismerése automatikusan történik, azok típusát nem szükséges beállítani, de a működési módok közül választhatunk. A képeken a Colour szenzor vörös fénnyel történő megvilágítási módban mért értéke látható.

9 3. 4. A robot képernyőmenüje
A képernyőmenü negyedik menüpontja elsősorban a hardver beállításokat és információkat tartalmazza.


Letölteni ppt "3. A robot képernyőmenüje"

Hasonló előadás


Google Hirdetések