Biztosan tapasztaltátok már, hogy manapság 2010-ben a számítógép elengedhetetlen az életben a tanulásban és a tanárok munkájában is. Nos mai beszámolóm.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Advertisements

Hogyan tanuljunk? ….és egyáltalán miért?
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Sikeres emberek.
Az olvasástanítás módszere:
Agytorna. Érdekes kis feladatsor. Érdemes végig csinálni.
Kompetencia alapú oktatás TÁMOP pályázat Rumi Rajki István ÁMK Rum.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Így tanítom az erkölcstant… 1.osztályban
Digitális technika, digitális áramkörök
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
E-learning és a multimédia
Hogyan segítik a tanításkísérő szemináriumok az összefüggő egyéni szakmai gyakorlatot? ELTE PPK N. Kollár Katalin
Összeállította: Gyulainé Bukovics Ildikó MEGELŐZÉS – ALKALMAZKODÁS - GONDOSKODÁS NKI Árpád Fejedelem Általános Iskola Interakció - Autonómia.
Saját modul megvalósítása DROGPREVENCIÓ as tanévben Készítette : Szegedi Károlyné.
Amit a Honismeret órákkal kapcsolatban tudni kell!
A számítógép előnyei (Ma és régen).
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
Fülemüle informatika verseny
Comenius Comenius programokról általában Az egész életen át tartó tanulás Európai Uniós program egyik pályázati egysége: 1.Iskolai Együttműködések.
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
H OGYAN KÁROS AZ INTERNET ? E LEMZÉS VII. OSZTÁLYOS TANULÓK KÖRÉBEN Ozsváth Berényi Hajnal KAM – Regionális és Antropológiai Kutatások Központja.
Az informatika tanítása Montessori-jellegű iskolában
Olvasd lassan és csendben!.
XXX, Uddannelsesafdelingen, Århus Universitetshospital, Risskov Egy képzés a tanulásért Conference
Oxford Czinege Julianna Trinity Term Mi volt nehéz? Minden héten volt tutorialom, ami azt jelentette, hogy minden hétre kellett írnom egy dolgozatot.
Az ember futhat, de nem menekülhet a megmérettetés elől. Az egyetlen gyerek se maradjon ki a mérésből jelszavát hangoztató korban az oktatásban dolgozóknak.
1. osztályos példa Bubernik Eszter
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Operációs rendszerek fejlődése
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
Olvasd lassan és csendben!
„Igazságok”.
OK! Tanársegéd Online Könyvek
A közgáz Az 5 legjobb dolog.
Az 5 legjobb dolog a Közgázban. Számítógép A lyukas órákban unatkozó, órákról ellógó, naplopó diákok számítógépezhetnek a könyvtárban, valamint a harmadik.
TIOK IKT – tesztelés 1. osztály Pap Ágnes. A csoport bemutatása 6-7 éves korosztályon teszteltem a tananyagot. /12 fő,előképzettség nélkül,tagozat nincs,de.
Egészséges Windows. A mai világban a számítógépek szerves részei lettek a mindennapjainknak. Mindenki otthonába előfordul, és rengeteg munkahely igényli,
A felnőttkori tanulás motivációja és jellemzői Esettanulmány egy leghátrányosabb helyzetű kistérségben működő esti gimnáziumról Dr. Simándi Szilvia –
Az eszközök áttekintése 5/15. Előkészület – tanár A kérdőív kiértékelése Jegyzetlapok a nevekkel a játékhoz Készítette: Sági Lajos2.
LEGO Dacta program.
A 2014/2015 iskolai év pszichológusi tevékenységének beszámolója.
Gyakorló óra 5/12.
Bemutatkozik az iskolapszichológus …
Ahány nyelv, annyi ember. Mikor kezdjük el a nyelvtanulást? Az óvodában a többség elfogadja páran ellenzik 1. osztályban Igazából még magyarul sem tudnak.
A Biztonságos Böngészés Program március. 2 Az internet csodálatos dolog és nélkülözhetetlen eszköz MI A PROBLÉMA?
Konzervatív gamifikáció: módszer és eredmények Fekete Zsombor.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába Egyházközség neve: Hittanoktatást végzi:
Így tanítom… tavasz- tanári konferencia PROFILKÉPEK A „FAKEBOOKON” Filep Otília Megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola.
Picasso: Festival Mondial HUNGART © LEGE ARTIS Felnőttképzési Intézmény E – /2014 A „rossz osztály” Iskolai mediációs eset bemutatása 2015 október.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
A mentorálási gyakorlat komplex terve (portfólió) A tanárjelölt heti órarendje a mentorálás első, második és harmadik fázisában.
Szeretnéd, hogy gyermeked szívesen és gátlások nélkül beszéljen majd angolul? Szeretnéd, ha minél korábban, Te magad vezethetnéd be játékosan az angol.
Motiváció és ellenőrzés az informatika órákon
Kedvenc prezentáció készítő szoftverem
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Valami aggaszt, vagy idegesít?
Prezi Lőrincz Mercedes Iftenie Márta „Szász Adalbert” Sport Líceum
Szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatai
Miért választottam a BME mérnökinformatikus szakot?
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Valami aggaszt, vagy idegesít?
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Előadás másolata:

Biztosan tapasztaltátok már, hogy manapság 2010-ben a számítógép elengedhetetlen az életben a tanulásban és a tanárok munkájában is. Nos mai beszámolóm arról fog szólni, hogy ezekben az említett témákban mik a fontosak és miket kéne hanyagolni a számítógép használatakor. Mindenkiben felmerül az a kérdés hogy jóra használja-e a számítógépet. Ebbe a témába is bele fogok ásni és mindent megtudhattok a számítógépekről. Ugorjunk is a lényegre:

Számítógépek az iskolában

Először beszéljünk arról, hogy miben is segít a tanároknak a számítógép. Például ha dolgozatot akarnak íratni, akkor csak begépelik a számítógépbe és készen is van. Ezek után csak a kinyomtatásra kell odafigyelni. Így a tanárok több időt spórolnak meg és többet beszélhetnek az adott tantárgy adott anyagáról. És az a legjobb, hogy számítógép az iskolában is megtalálható és bármikor használatba vehetik azokat.

A számítógép a tanulásban is segít. Sokkal izgalmasabb egy óra, ha nagyobb képek, feladatok is vannak az órába beépítve. Ennek csak egy hátránya van most, ebben a környezetben, hogy mindig sokáig tart amíg a gépeket összekötik, bekötik, ide-oda hurcolják, de még ha az órából több idő is elmegy még mindig többet tanulnak, látnak és hallanak az adott anyagról és jobban megjegyeznek a gyerekek bármit, ha képen vagy ábrázolva látják. Szóval a számítógép ebben a témakörben is nagyon hasznos munkát tölt be.

Számítógép egy órán

És még azt fontos megemlíteni, hogy a számítógéb a tanulás és még a szorgalmasság terén is segít. Minden tanár örül, ha egy gyerek csinál pluszmunkát, szorgalmit, ha még a számítógép segítségével készített mutatós, képekkel díszített munkát, szorgalmit adnak be, azt külön megdicsérik és nagyon örülnek neki a tanárok. Ezt az osztályomból is pár gyerek tapasztalta, ahogyan én is. És még az a ráadás, hogy egy külön témakörben, de az anyaghoz kapcsolódóan többet fogsz megtudni személyről, fogalomról, területről vagy éppen más érdekes dologról,és azt se felejtsük el, hogy még ezt az élet bármely területén felhasználhatjuk, ha elmegyünk egy felsőbb fokú iskolába, akkor ott is fel lehet használni tudásunkat és a szorgalmiban tanultakat is. Én csak ajánlani tudom mindenkinek a számítógép használatát.

Ezekben a témakörökben tudom ajánlani a számítógép használatát. És ahogy egyre többet használjuk a számítógépet, maga a gépről is többet tudunk meg és több mindent tudunk használni a gépen. Ez az informatika órákon jól jöhet. Ha valami feladatot kapunk az aki csinált számítógépes szorgalmit, az pillanatok alatt meg tudja csinálni az adott feladatot, amíg a többi szenvedni fog az egész feladattal. Eddig a számítógép használata csak pozitívumokat mutatott, ám van negatív oldala is van a gép használatának, de ez nem igazán iskolához kapcsolódik, de a tanulásra kihathat a negatív ága.

Ha valaki nem megfelelő tevékenységre használja a számítógépet, én most a játékra gondolok,olyan játékra, ami nem fejleszt és nem tanít semmit a gyereknek. És az még semmi, hogy az idejéből elvesz pár órát, de folyamatosan ott ül és a szeme rohamosan romlik. Ez nagyon sok szemüveges embert eredményez. De ha csak az időből venne el, de néhány gyerek inkább hanyagolja a tanulást csak hogy számítógépezhessen. Én igazán soha nem tudtam megérteni azt, aki egész nap a számítógép előtt ül és nem csinál mást, nem azt mondom, hogy nem lehet 1-2 órát játszani, kikapcsolódni, de nem egész nap. Egy csomó olyan időt vesz el, ami helyet érdelkődhetne sport, olvasás, tanulás, felfedezések iránt. Én ezen a véleméynen vagyok, lehet hogy más máshogy látja, ez csak az én véleményem. Szóval a számítógép hasznos, ha jó és hasznos dologra használják.

Egy kép a tanulásról és a számítógépről