I SMERETTERJESZTŐ, TÁJÉKOZTATÓ TEVÉKENYSÉGEK MEGVALÓSÍTÁSA AZ ÁROP- 1.A.3-2014-2014-0121 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ, „HAJDÚNÁNÁS JÁRÁSÁN BELÜL TERÜLETI ÖSSZEFOGÁS.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TAMOP B-11/ „A fiatalok családi életre nevelését, a kismamák munkaerő piaci elhelyezését segítő, innovatív családbarát szolgáltatások.
Advertisements

Kotroczóné Antal Teréz megyei vezető védőnő.  Összefoglalás  Védőnői ellátás  Nyilvántartás;  Várandósgondozás;  Élve születés – veszteségek;  0-6.
GYERMEK- ÉS IFJÚSÁG- ADDIKTOLÓGIA HELYZETE, FEJLESZTÉSÉNEK IRÁNYAI/THE STATE OF THE CHILD AND YOUTH ADDICTOLOGY CARE, TRENDS IN DEVELOPMENT DR. VARGA GÁBOR.
„Döntés a kezedben van: egészség- és környezettudatos szemléletformálás a Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziumában” április 22.
AZ ÉSZAK ALFÖLDI RÉGIÓ EGÉSZSÉGÜGYI HELYZETÉRŐL Az idősek egészségéért Előadó: Váradi Jánosné.
Az alkoholfogyasztás és az alkoholizmus hatása az egészségre Készítette: Keilbach Józsefné, FMISZI Bicske Felhasznált irodalom: Ember I. (Szerk.) Népegészségügyi.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
A környezetvédelmi megbízott szerepe a vállalkozások tevékenységében és Önkormányzati munkakörben Önkormányzati munkakörben.
„Az esély kis körei” Helyi esélyegyenlőségi programok Magyarországon Záró konferencia Budapest, december 8. ÁROP Esélyegyenlőség-elvű.
Tolerancia Erősítő Innovatív Szövetség projektprogram.
Az iskolavédőnő szerepe az oktatási intézmény egészségnevelési drogstratégia megvalósításában Előadó Pátkai Beáta iskolavédőnő A védőnők szerepe az iskolai.
MIBŐL VALÓSULHATNAK MEG A HELYI STRATÉGIÁK? REGIONÁLIS PÁLYÁZATI FORRÁSOK.
Gyermekjóléti Szolgálatok IV. Országos Konferenciája Az iskolai agresszió megelőzése és kezelése - a MFPI projektjének bemutatása október 28. NÉMETH.
Mitől társadalmi egy innováció és egy start-up és miért fontos ez az ELTE-n? Tausz Katalin SIMpLe projekt - témavezető Innovációs Nap május 11.
A zajártalom, mint a leggyakoribb foglalkozási betegség.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Hol tartunk… Beszámoló –Mérleg –Eredménykimutatás Értékelés – – – –2004- –Immateriális javak,
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő kínálat Opponáló gondolatok Hablicsek László és Kutas János zárótanulmányához Készítette: Dr.
TÁMOP C 2. ütem: Ma tégy a holnapért! - kompetencia alapú személyiségfejlesztés és módszertani megújulás az egri KERI-ben.
Európai Foglalkoztatási Stratégia június
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Hypertonia Készítette: Keilbach Józsefné, FMISZI Bicske Felhasznált irodalom: Ember I.(szerk.)Népegészségügyi orvostan 140 és/vagy 90 Hgmm-t elérő és az.
Than Károly Ökoiskola Jó gyakorlatok. BEFOGADÓ ISKOLA VAGYUNK LEHETŐSÉGET ADUNK ELFOGADUNK EGYÉNI TANULÁSI UTAKAT KERESÜNK.
Gate to Europe Zárókonferencia Dr. Tráserné Oláh Zsuzsanna CSMKIK titkár november 27. Szabadka.
1 Helyi szintű egyeztetés a köznevelés terén KEF országos konferencia Budapest, március 06. Simonyi István Emberi Erőforrások Minisztériuma KÖZNEVELÉS-FEJLESZTÉSI.
A „Mintaprogram a minőségi időskorért” Pilote Project for Quality Ageing Az idősgondozás Magyarországon, elvek, szabályok, gyakorlat, intézmények Brettner.
A PREVENCIÓS PROGRAMOK HATÉKONYSÁGA : NEMZETKÖZI ÉS HAZAI TAPASZTALATOK Rácz József.
„Mocsolád-Civilház” NKFT megalakulás I.Alsómocsolád méretéből (346 fő) és zsákjellegéből adódó intézményi és egyéb háttér hiányosságainak kiküszöbölése:
időskorban felmerülő Problémák és megoldásmódok
Epidemiológiai Felügyeleti Rendszer és Informatikai Rendszer
Biztonságos, fenntartható és tiszta energia a Duna-medencében
Üzleti Statisztika és Előrejelzési Tanszék
MKSZ Kongresszus Siófok 2017
Szolnok Városi Kollégium
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
Megjegyzések Dinya László vitaindító tanulmányához
PÁPA MEGYEI FÓRUM.
Dr. Kovács László Főtitkár
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
A lifelong guidance (LLG) rendszer magyarországi megalapozásának kvalitatív vizsgálata (6 fókuszcsoport) július Kovács Attila
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Az egészségügyi finanszírozás sarokpontjai
Egészségügyi közbeszerzések
Az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítása
Készítette: Prohászka Fruzsina
Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény és Kollégium Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Középiskolája és Szakiskolája OM azonosító: Kiskunfélegyháza,
A kistérségi gyerekesély programok eredményei
Környezet és Energia Operatív Program Energetikai pályázatai
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Ifjúságsegítés értékközvetítéssel
szakképzési és felnőttképzési szakértő
Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola
Szempontrendszer a kiselőadáshoz
„Adjunk esélyt mindenkinek
„ Egy hatékony iskolai egészségnevelési program – az egyik legköltséghatékonyabb beruházás, amit egy nép (állam) csak megtehet annak érdekében, hogy párhuzamosan.
Mentőhívás Készítette: Szluka Tibor.
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
Járműtelepi rendszermodell 2.
Belügyi Rendészeti Ismeretek
A Magyar Egészségügyi Menedzser Klub fóruma
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
LOVAS POLGÁRŐR SZOLGÁLAT SZABÁLYAI
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
Az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítása
A munkavédelem szervezeti struktúrája 2015-től
Előadás másolata:

I SMERETTERJESZTŐ, TÁJÉKOZTATÓ TEVÉKENYSÉGEK MEGVALÓSÍTÁSA AZ ÁROP- 1.A AZONOSÍTÓ SZÁMÚ, „HAJDÚNÁNÁS JÁRÁSÁN BELÜL TERÜLETI ÖSSZEFOGÁS AZ ESÉLYEGYENLŐSÉG MEGTEREMTÉSE JEGYÉBEN” CÍMŰ PROJEKT KERETÉBEN

A HAJDÚNÁNÁSI JÁRÁS Egészségügyi HELYZETE

 Folyás  Hajdúnánás  Újtikos  Tiszagyulaháza A Járás településeinek egészségügyi ellátottsági helyzete HEP

Kiindulási alapok: halálozási, megbetegedések adatai

Öregedési index Forrás: TeIR, KSH-TSTAR

Feltárt problémák és megoldási javaslataik

Prevenciós tevékenységek pillérei Szemléletváltás! Az egészség érték!

Prevenciós tevékenységek pillérei Hazánkban rendkívül jelentős számban növekszik a fiatal lányok körében a dohányzás. Az egészség érték!

Prevenciós tevékenységek pillérei Mentálhigiénés programok Stressz és konfliktus kezelés Az egészség érték!

Prevenciós tevékenységek pillérei Rákellenes küzdelem Korai felismerés- korai életszakasz védőoltás nyújtotta lehetőségek A férfiak aktívabb bevonása! Az egészség érték!

Küzdelem a szív és érrendszeri betegségek ellen Egészséges életmód-megelőzés Korai kezelésbevétel Mindenki rendelkezzen alapfokú újraélesztési ismeretekkel! Fél-automata defibrillátorok telepítése -PAD programok Az egészség érték!

Szerhasználat elleni küzdelem Nemzeti Drogstratégia „Tiszta tudat, józanság, küzdelem a kábítószer-bűnözés ellen.”-KEF AKI SOK ALKOHOLT ISZIK, ABBÓL ALKOHOLISTA LESZ. HA VALAKI SOK FANTÁT ISZIK, AKKOR ABBÓL FANTASZTIKUS LESZ? Az egészség érték!

Küzdelem a viselkedéses addikciók ellen: Internet függőség Sms-függőség Pornográfia függőség, Runaholik, és még folytathatnánk… Az egészség érték!

Alkoholizmus elleni küzdelem Rendkívül nő a fiatalkorúak alkoholfogyasztása, és jelentős számban nő a női alkoholizmus. Az egészség érték!

SOK SIKERT A KÖZÖS TEVÉKENYSÉGHEZ! Az egészség érték!

KÖSZÖNÖM A MEGTISZTELŐ FIGYELMET! KÉSZÍTETTE: KOVÁCS ZSOLT SEGÍTŐ SZAKÉRTŐ