Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Magyar Tűzvédelmi Szövetség konferenciája 2016. április 13. Valóságos füstnek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség Tevékenysége az OTSZ 5
Advertisements

Tűzvédelmi oktatás március.
OTSZ Ötödik rész Építmények tűzvédelmi követelményei
A FESZÜLTSÉG ALATT LÉVŐ VILLAMOS BERENDEZÉSEK OLTÁSA
Számítógépes Szimuláció
Homlokzati tűzterjedés elemzése CFD szimuláció és laborvizsgálati eredmények összehasonlításával Szikra Csaba BME, Mezei Sándor ÉMI Nonprofit Kft,
A téglaépületek energiahatékonysága Előadó: Kató Aladár MATÉSZ elnök TONDACH Magyarország Zrt. - vezérigazgató március 04.
Lakásépítések és felújítások minőségi kérdései Új utak a lakáspiacon Budapest, szeptember 23. Vida Attila vezérigazgató.
Az áruházak üzemeltetőinek tűzvédelmi feladatai
A menekítés tervezés kérdései
Tűzvédelem a kereskedelemben
SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM
Tűzvédelmi Szakmai Napok
Tűzvédelmi ismeretek Tűzriadó gyakorlás.
Az SWGS biztonsági útirányrendszer alapjai Műszaki paraméterek (safety way guidance system)
A tűzvédelmi bírság
Folyamatmérnöki Intézet „D”-épület. -Planibel tri üvegtechnológia -Geotermikus fűtési és hűtési rendszer -Led-technológia -Mini-solar rendszer -Mélygarázs.
Tárolótartályok tűzoltási fejlesztésének irányai
Nagyméretű épületek, bevásárló-, logisztikai központok, turisztikai létesítmények aktív és passzív tűzvédelme Természetes hő- és füstelvezetés tervezésének.
Az OTSZ használati szabályainak főbb változásai
Sándor Roland tű. alezredes BM OKF Tűzvédelmi Főosztály
GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI FŐIGAZGATÓSÁG
DR. TAKÁCS LAJOS GÁBOR okl. építészmérnök, egyetemi adjunktus
Kiürítés a valóságban és a papíron
TSZVSZ Nemzetközi Konferencia - Hajdúszoboszló
MSZE 595 – 6 Kiürítés MIÉRT? „…ezt most nem értem, alig jelent meg az OTSZ, most meg szabványt akarnak alkotni, tanulhatjuk meg újra, miért kell ez,
PASSZÍVHÁZAK TŰZVÉDELMI KÉRDÉSEI
MSZE 595/3, MSZE 595/3 ELŐSZABVÁNYOK
Az OTSZ új követelményei
Tűzvédelmi check-list az épületek energetikai modernizációjához
Tűzoltás vezetés GPS-el?. Sajátosságok Nagy terület - nehezen átlátható Terjedési sebessége, iránya gyorsan változik. Jelentős erő- és eszközigény Gyakori.
9/2008. (II. 22.) ÖTM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzat újdonságai, tapasztalatai Dr. Zoltán Ferenc (PhD) tű. alezredes.
Beépített tűzoltó berendezések-előírás tervezet
tűzvédelmi tapasztalatai
Az erdők megelőző tűzvédelme Magyarországon (aktualitások, tervek)
17. tétel.
Műemléképületek védelme a füst és a tűz, káros hatásaitól Heizler György tű. ezredes.
Érces Ferenc tű. ezredes főosztályvezető
Munkahelyi egészség és biztonság
KIÜRÍTÉS TvMI Visegrád, október 2. Lengyelfi László.
Hő és füst elleni védelem
PRÓBATERVEZÉSI TAPASZTALATOK
Wagner Károly tű. alezredes
Wagner Károly tű. alezredes
Szabados László tű. alezredes kiemelt főreferens
Az új OTSZ-ről Kiürítés
Szabados László tű. alezredes kiemelt főreferens
KIÜRÍTÉS OTSZ 5.0 SZERINT Budapest, december 8. Lengyelfi László.
Változások az OTSZ-ben
Az önkéntes tűzoltó egyesületek tűzoltási és műszaki mentési feladatai
Tűzvédelem: megelőzés, jelzés, menekülés
Létesítési előírások változásai
Mérnöki módszerek alkalmazása a tervezői folyamatokban az új OTSZ szerint.
A tűzvédelmi megbízottak tűzvédelmi feladatai, kötelezettségei.
A tűz-, a polgári- és a katasztrófavédelem kérdései Hoffmann Imre tű. ddtbk. Hatósági Főigazgató-helyettes.
Tűz (tűzeset): az az égési folyamat, amely veszélyt jelent az életre, a testi épségre vagy az anyagi javakra, illetve azokban károsodást okoz. Tűz elleni.
Fehérvári Tűzoltó Egyesület. Egyesületünk február 09-én alakult azzal a céllal, hogy javítsa városunk tűzvédelmét. Tagjaink aktív és nyugállományú.
Az Intercisa Lakásszövetkezet épületeinek felújításáról és az ehhez szükséges pénz előteremtéséről Intercisa Lakásszövetkezet Igazgatósága1.
Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet (OTSZ) szerint. AZ ÉPÍTŐIPARI KIVITELEZŐKET ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOK.
Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Magyar Tűzvédelmi Szövetség konferenciája április 13. Korszer ű megoldások.
SZINHÁZAK TŰZOLTÁSA A taktikai jellemzőket alapvetően a nézőszám, és az építési megoldások határozzák meg Nagy tömeg befogadására alkalmasak, pánik kialakulásának.
MARCALI KvK. Marcalim HTP Mezőgazdasági termények betakarítási munkáinak tűzvédelme és erdőtüzek megelőzése 2016.
Tűzvédelmi Szabályzat
Tűzvédelmi ismeretek Tűzriadó gyakorlás.
Kockázati osztályba sorolás
A tűzvédelmi műszaki leírásról
ÉPÍTÉSI TŰZVÉDELEM Az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat
Csarnok épületek hő- és füstelvezetése
Csarnok épületek tűzvédelme
Tüzvédelem.
Előadás másolata:

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Magyar Tűzvédelmi Szövetség konferenciája április 13. Valóságos füstnek megfelelő technológia alkalmazása a tűzvédelem területén

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. Firefog füst jellemzői  Egészségre nem ártalmas,  Nem marad vissza lecsapódó folyadék részecske,  Gyorsan felfelé áramlik, és fentről tölti ki a teret,  Tartós – zárt térben több mint egy órán keresztül megmarad.  Kiadós – 1 ml folyadékból kb. 1 m 3 füst fejlődik.

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. Firefog füstölési technika alkalmazási lehetőségei a megelőzésben Tűzszakaszok:  Tűzszakaszok zárásának vizsgálata.  Füstelvezetés vizsgálata a tűzszakaszban.  A menekülési útvonalak füstmentességének, ill. füstmentesítésének vizsgálata.

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. Firefog füstölési technika alkalmazási lehetőségei a megelőzésben Szellőztető, füstelszívó légkondicionáló berendezések:  Tömítettségi vizsgálat.  Füstelszívás hatékonyságának vizsgálata.  Füst terjedésének vizsgálata a légtechnikai rendszereken keresztül.

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. Firefog füstölési technika alkalmazási lehetőségei a megelőzésben Füst terjedésének láthatóvá tétele:  Menekülési, menekítési gyakorlatok.  Füstjelzők elhelyezésének, működésének vizsgálata.  Beépített tűzvédelmi rendszerek működésének ellenőrzése. Sokkal megbízhatóbb mint a számítógépes szimuláció!

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. Firefog füstölési technika alkalmazási lehetőségei a mentő, beavatkozó egységeknél Praktikus eszköz a gyakorlatoknál:  Beavatkozások gyakorlása, légzőkészülékben.  Hőkamera alkalmazásának gyakorlása.  Mobil ventillátorok alkalmazásának gyakorlása.  Személyek mentésének gyakorlása.  És még sok más ……….

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. www. firefog.eu 60 percig megmaradó füst Bécsi tűzoltóság kellemetlen maradékok nélkül Lenzing AG kutatóintézete A lépcsőházban 12 másodperc alatt emelkedik a füst egy emeletnyi magasságot.

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. www. firefog.eu A vízsugár nem bontja, nagy sűrűségű füst. Tartományi Tűzoltóiskola Burgenland

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április § Az építmények kialakítása során biztosítani kell, hogy a) a felszabaduló hő és füst a lehető leghatékonyabb módon eltávozhasson a szabadba, b) a felszabaduló hő ne csökkentse káros mértékben a teherhordó szerkezetek állékonyságát, c) az erre szolgáló eszközök, berendezések az előírt időtartamig hatékonyan és üzembiztosan működjenek, d) a benntartózkodók menekülési útvonalára a fejlődő hő és füst ne, vagy csak olyan mértékben juthasson be, ami még nem nehezíti a menekülést (látótávolság, menekülési út felismerése, mérgező gázok hiánya), a menekülési útvonalra előírt egyéb feltételekkel közösen, e) a tűzoltóságnak legyen lehetősége a hő és füst elleni védelem eszközeinek hatékony használatára, a füst- és tűzterjedés befolyásolására, és f) a tűzoltás elősegítése érdekében a szükséges helyeken kialakuljon a megfelelő füstmentes levegőréteg. OTSZ

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. www. firefog.eu „Reális viszonyoknak megfelelő gyakorlatok – Jól felkészült, képzett tűzoltók”

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – április 13. Köszönöm figyelmüket! Feicht Ferenc FeWe Biztonságtechnika Kft. technology