Közös útkeresés: Óvodavezetők Országos Konferenciája Hétköznapok kihívásai a paragrafusok útvesztőjében – Szakmai segítség a változásokhoz és a vezetői.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÖRVÉNYI VÁLTOZÁSOKBÓL
Advertisements

A PEDAGÓGUS ÉLETPÁLYAMODELL
„Művészettel a jövő művészeiért” TÁMOP-3. 1
V. Kollégiumi Konferencia március 26. A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Intézet és a Deák Ferenc Középiskolai Kollégium rendezvénye.
Bölcsőde – óvoda közös intézményként történő működtetése
ÓVODÁK MŰKÖDÉSE 2013.
Hogyan készítsünk pedagógusi portfóliót?
Az IMIP-ek kötelező felülvizsgálata és kiegészítése
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
A Szaktanácsadók feladatai a 48/2012. (XII.12.) EMMI rendelet alapján
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
A tanácsadói tevékenység koordinálása Páll Viktória Ec-Pec Alapítvány.
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
TAPASZTALATOK AZ ÓVODAI NEVELÉS GYAKORLATÁBAN
A gyakorlatvezető mentor
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés,
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Óvodai portfólió Ferenczei Éva óvodapedagógus
A halmozottan hátrányos helyzetű általános- és középiskolások nevelését/oktatását segítő pedagógiai rendszer Győr, Mosolits Lászlóné, Ildikó.
Az esélyegyenlőséget szolgáló intézkedések az óvodában Némethné Józsa Ágnes tanácsos, óvodai szakreferens Győr, április 29. Győr-Moson-Sopron Megyei.
Albert István Téri Napovi Kisvaszar
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
ÓVODAPEDAGÓGUSOK VÉGZETTSÉG SZERINT FŐ
A portfólió - óvodai szakterület
TÁMOP b-14/ „határokon túl-ha/tár”
Buczkóné Pásztor Melinda Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Biztos Kezdet Gyerekházak
Ötletek, javaslatok a kritériumok dokumentum szintű beépítésére
A nevelési program, mint a fejlesztés stratégiája
AZ ÚJ TÍPUSÚ SZAKTANÁCSADÁS Szabó Klára január 28.
Iskolai közösségi szolgálat
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
A Magyar Tehetséggondozó Társaság 25 éves Jubileumi Konferenciájára
A kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozásának pedagógiai szakszolgálati feladata BMPSZ Pécsi Tagintézménye Berta Zita.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
PARTNERSÉG AZ OKTATÁSBAN… HAJDÚSZOVÁT MÁJUS 17.
A köznevelési intézmények értékelési keretrendszere
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
A közoktatás fejlesztési irányai és a társadalmi felzárkóztatás kapcsolata.
Gyógypedagógiai Óvoda és Fejlesztő nevelés-oktatás munkaközössége tanév.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
TÁMOP B ,,Esély a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde gyermekeinek” Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek támogatásának eredményessége 3.
Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása Társadalmi Megújulás Operatív Program „Fény vagy Te is ragyogj hát” TÁMOP /
„Óvodapedagógus 2014-ben” SZÜCSNÉ JUHÁSZ CSILLA Óvodapedagógus, a KISPESTI ÁRNYAS ÓVODA vezetője március 6.
A Commitment Köznevelési Kht. MOHAY GERGELY március 31. ÉS A KECSKEMÉTI IRODA BEMUTATKOZÁSA.
Heves Megyei Pedagógiai Intézet 3300 Eger, Szvorényi u. 27. Pf.:196, Telefon:36/ , Fax:36/ , Honlap:
Óvodai szakmai programok, továbbképzések bemutatása 2013/2014 Készítette: Grolyóné Szabó Éva szeptember 11. KPSZTI, Óvodavezetői Értekezlet.
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
Járási jelzőrendszeri tanácsadó feladatai és tapasztalatai 2016
Márkus Lászlóné Intézményvezető Közoktatási szakértő
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Barcsák Marianna KPSZTI
Katolikus óvodák létszámának alakulása a katolikus köznevelés rendszerében a 2016/2017-es nevelési évben Készítette:Grolyóné Szabó Éva és Schillingerné.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
CSOPORTNAPLÓ MÓD - SZER - TÁR ANYAGÁNAK FELHASZNÁLÁSÁVAL.
avagy a megismerési folyamatok probléma alapú tervezése
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
Család – és Gyermekjóléti Központ
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

Közös útkeresés: Óvodavezetők Országos Konferenciája Hétköznapok kihívásai a paragrafusok útvesztőjében – Szakmai segítség a változásokhoz és a vezetői portfolióhoz Készítette: Téren Gizella Gyöngyi

Kétcsoportos óvoda az Ugyeri tanyavilágban

Óvodánk sajátosságai Területi és társadalmi szegregáltság Hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek magas száma Szülők sajátosságai: iskolázatlanság, munkanélküliség, mélyszegénység, gyermekek magas száma Gyermeklétszám: 48 Óvoda dolgozói: 4 óvodapedagógus, 1 fejlesztőpedagógus, 2 dajka

Vezetői kihívások Bizony nem könnyű vezetőnek lenni! Felelősség - sokoldalúság Tudni kell bánni az emberekkel, el kell igazodni a jogi törvényi útvesztőkben, érteni kell az óvoda menedzseléséhez, és elsőként kell reagálni a környezeti kihívásokra.

Új kihívások: a portfólió Milyen érzelmeim voltak? Negatív ellenérzések Túl sok munka Családtól elvett idő Félelem Milyen érzelmeim vannak? Pozitív érzelmek Magabiztosság Értéke lesz az eddigi munkának

Hogyan boldogulok vezetőként? Előnyök Vezető is vagyok, de a csoport életében is aktívan részt veszek Naprakész információim vannak a munkatársaim pedagógiai munkájáról Hátrányok Kevesebb idő jut a vezetői munkára, így gyakran túlmunkára kényszerülök

A portfólió készítés folyamata Mire van szükség? Időre, információra, dokumentumokra Törvények: 20/2012 (VIII.31) EMMI Rendelet; 26/2013 (VIII.30.) Kormány Rendelet 2011 évi CXC Törvény a Nemzeti Köznevelésről E –portfolio felhasználói útmutató IDŐ? Dokumentumok

Mit tegyek bele a portfólióba? Hogyan rendszerezzem amit eddig végeztem? Milyen felelőssége van a vezetőnek abban, hogy elegendő dokumentáció legyen? Mennyire vonta be a vezető a dolgozókat az óvodai életbe? Van ahol túl kevés, és van ahol túl sok az a dokumentáció amit fel lehet használni.

A mi óvodánkban miből válogattunk? Pedagógiai tevékenység dokumentumai fül Eredetiségnyilatkozat Pedagógiai szakmai tevékenységek bemutatása, dokumentumai Egyéb pedagógiai tevékenység bemutatása, dokumentumai Önálló alkotói művészeti tevékenység bemutatása, dokumentumai A pedagógust foglalkoztató intézmény intézményi környezetének rövid bemutatása

A teljesség igénye nélküli lista Pályázati tevékenység: önkormányzati pályázatok (úszás, egészséges életmód, parkosítás) IPR pályázat, TÁMOP pályázat Publikációk: Intézményen kívüli szakmai tevékenység: előadások tartása, gyermekvédelmi kerekasztal szervezése, kapcsolattartás más óvodákkal, egyetemi csoportok látogatásának szervezése, konferenciákon részvétel, stb.

Köszönöm a figyelmet! Elérhetőségeink Levélcím: Széchenyi úti Óvoda Ugyeri Tagóvodája 2700 Cegléd – Ugyer Külterület 066/2 Telefon: Mobil: Előzetes egyeztetés után minden érdeklődőt szívesen fogadunk!